Cele mai bune masti de fata pentru puncte negre

Am modificat articolul ultima data pe: 27.04.24

 

Cum alegi o masca de fata buna pentru puncte negre

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai testat metodele traditionale de indepartare a punctelor negre acasa, precum: masti cu albus de ou, baie de aburi, spalarea cu suc de lamaie, miere de albine calda – toate fara rezultat vizibil, este timpul sa incerci produse profesionale, testate dermatologic in laborator, special concepute pentru a combate aceasta problema.

 

 

Punctele negre apar in special in zonele grase ale tenului, anume intre frunte si nas, pe nas, pe barbie, acolo unde sebumul se combina cu celulele moarte. Desi nu dor si nu sunt periculoase precum punctele rosii de pe piele, acestea determina un aspect inestetic chiar si dupa acoperirea cu fond de ten. Un produs de curatare a tenului este imperios necesar, deoarece acesta nu indeparteaza punctele doar pe termen scurt, ci si previne formarea altora noi, prin utilizarea regulata.

Daca te confrunti cu aceasta problema si nu stii care este cea mai buna masca de fata pentru puncte negre existenta pe piata, te invit sa citesti principalele caracteristici pe care un astfel de produs trebuie sa le aiba.

 

Ingrediente active: Pareri despre cele mai bune masti de fata pentru puncte negre sustin ca ingredientul cel mai benefic pentru ten, in tratarea problemei punctelor negre, este Acidul Salicilic, regasit adesea pe eticheta sub denumirea de BHA. Acesta reduce excesul de substanta grasa. Deoarece are proprietatea de a strapunge canalele porilor si de a se exfolia in acestea, acidul salicilic va limita eruptiile de tipul punctelor negre. Dupa utilizarea unui produs mai agresiv pentru curatarea porilor, acidul salicilic, in concentratii scazute, poate avea si efect calmant, ajutand la uniformizarea pielii prin inchiderea porilor.

Un alt ingredient eficace este peroxidul de benzoil ( BPO ). Acesta patrunde in interiorul foliculilor si omoara de la radacina bacteria raspunzatoare de problema acneei, implicit a punctelor negre.

Alfa Hidroxiacizi ( AHA ), sub forma de acid glicolic sau acid lactic, sunt ingrediente astringente, care indeparteaza celulele moarte, dar care aplicate in concentratie mare poate dauna si celulelor active, benefice tenului.

Suflurile, adesea folosite in cremele de fata contra porilor, au functie antiseboreica, prin limitarea porilor de a produce sebum. Totodata au si efect antiacneic.

Arborele de ceai este utilizat in special pentru pielea mai sensibila, calmand in timp ce curata in profunzime.

 

Continutul de ulei: Avand in vedere ca punctele negre apar in general pe tenul gras, trebuie sa eviti produsele uleioase, puternic hidratante, care ar agrava situatia. Astfel de uleiuri ar putea fi uleiul de cocos, uleiul de migdale, untul de shea, uleiul de masline, de ricin si altele. Bineinteles, daca ai testat aceste uleiuri separat si stii ca nu iti incarca tenul, poti alege produse care le contin. In rest, formulele oil-free sunt preparate pe baza de apa, iar beneficiul acestora este ca nu iti lasa senzatia de ten incarcat, ci, din contra, ii confera acestuia un aer fresh – senzatie de prospetime.

 

 

Contin sau nu alcool: Mastile de fata pentru puncte negre la preturi bune nu ar trebui sa contina alcool, deoarece acesta poate provoca usturimi si iritarea pielii. Alcoolul distruge straturile de celule de la suprafata epidermei, de aici rezultand uscarea excesiva si erodarea sa; incetineste procesul de refacere naturala a pielii, duce la cresterea petelor si a porilor si din acest considerent are loc reversul medaliei – producerea de si mai mult sebum.

 

Reactii alergice/Contraindicatii: Produsele de curatare a sebumului, daca sunt prea agresive pentru ten pot produce exact reactia inversa decat cea de curatare. Prin patrunderea si in celulele bune, acestea pot fi iritate, degradate, de aceea ele se pot transforma in si mai multe puncte negre.

Formulele de indepartare a comedoanelor nu se utilizeaza mai mult de 2 ori pe saptamana deoarece iti pot irita pielea, ducand la incapacitatea de inchidere a porilor.

Unele substante din cremele de fata pot produce alergii ale ochilor, intepaturi, iritatii, pete rosii. Altele sunt absorbite de piele si nu mai pot fi sintetizate de organism, acumulandu-se in corp, iar cu timpul acesta va deveni imun la igredientele respective, spre exemplu la antibiotice.

Printre ingredientele ce trebuie evitate pentru ca au efecte negative asupra tenului, dar si corpului uman se numara: DEP- ce poate provoca, prin inhalare si expunere indelungata dereglari ale sistemului nervos – dar doar in cantitati mari. PEG 8/ poate fi contaminat cu substante toxice nedeclarate. Cupric Suflate e un ingredinet ce persista in organism si de aceea poate produce afecta plamanii la expunere prelungita. Benzalkonium Chloride poate provoca iritatii ale pielii ori alergii ale ochilor. Silica poate intoxica sistemul respirator.

Bineinteles, aceste produse trebuie aprobate de Uniunea Europeana pentru a putea fi comercializate si folosite in siguranta, asa ca trebuie sa fii atenta la certificarile UE. In marea majoritate a cazurilor, ingredientele care prezinta un anumit nivel de risc, nu ating o concentratie nociva in formulele mastilor respective.

 

Rezultate vizibile: O masca de fata pentru puncte negre, la un pret bun, isi produce efectul imediat, chiar si dupa o singura utilizare. Insa, pentru ca acest rezultat sa se prelungeasca pe termen lung, este necesara utilizarea lui 2 luni consecutive, timp in care si trateaza, nu doar curata. Pentru cazurile severe se recomanda si administrarea de tratament medicamentos. In cazul infectarii porilor se administreaza antibiotice, iar in cazul acneei chistice grave se poate administra Isotretinoin, pe cale orala.

 

 

Tipul de aplicare: O masca de fata se aplica in functie de textura sa si astfel regasim:

Produs pe baza de argila, ce absoarbe sebumul si matifiaza tenul se aplica in strat gros. Dupa un timp de actionare acesta se usuca si devine opac. Pentru indepartare necesita clatire abundenta.

Masca ce formeaza un film omogen, se desprinde de fata dintr-o singura bucata. Aceasta poate fi transparenta, verde sau neagra si nu necesita clatire dupa inlaturare.

Cea care vine sub forma unei masti din material textil, imbibata cu produs cosmetic, este de unica folosinta, iar dupa ce o folosesti o arunci. Nu necesita clatire ulterioara.

Solutia care este de fapt si crema de ingrijire, se lasa sa actioneze peste noapte si se clateste dimineata cu apa micelara sau lotiune tonica. Totusi, nu se recomanda lasarea mastii de fata pentru puncte negre sa actioneze peste noapte deoarece blocheaza porii, iar uneori ingredientele puternice precum acidul salicilic ori peroxidul de benzoil lasate timp indelungat pot produce iritatii severe, iar tu te poti trezi a doua zi dimineata cu o roseala a pielii deloc placuta.

Daca te confrunti de mult timp cu existenta punctelor negre si totusi nu ai posibilitatea de a apela la un dermatolog, iar daca ghidul ti-a clarificat in minte care ar fi proprietatile celei mai bune masti de fata pentru puncte negre, iti recomandam cateva produse ce combat aceasta problema in mod vizibil si eficient.

 

Modele recomandate in 2024

 

Clean & Clear Blackhead Clearing

 

Fiind un produs 2 in 1, acesta poate fi utilizat in 2 moduri, fie prin aplicarea pe discheta si curatarea zilnica a fetei cu aceasta solutie, fie prin utilizarea ca masca de 2 ori pe saptamana, cu un timp de actionare de 5 minute.

Ca masca este bine sa se aplice doar in zonele cu probleme, anume zona T ori pe nas. Utilizarea zilnica elimina murdaria si rezidurile de machiaj, praf si previne aparitia punctelor negre. Tot in procedura de aplicare zilnica, acest produs se poate utiliza si prin aplicarea pe fata umeda si masarea tenului pana se formeaza spuma.

Dintre ingredientele benefice pentru ten se numara: glicerina si acid de cocos – ingrediente ce hidrateaza tenul, fara sa il incarce; kaolin – argila cu functie abraziva dar si absorbanta pentru sebum(kaolinul este un mineral ce va atrage punctele negre ca un magnet); mentol – cu efect de calmare si netezire a pielii; acid salicilic – agent de indepartare a excesului de sebum; Chlorphenesin – ingredient antimicrobial, biocid, util pentru eliminarea coloniilor de microorganisme.

 

Avantaje:
Produsul se poate utilizat in 2 moduri, in functie de timpul de care dispui.

Contine 2 substante active ce absorb sebumul si lupta contra punctelor negre, anume Acidul Salicilic si Kaolinul.

Produs este fara ulei si nu va ingrasa tenul si mai mult.

Tubul este bine protejat de lumina, de aceea nu se degradeaza usor.

 

Dezavantaje:
Contine parfum si alcool, de aceea poate irita pielea sensibila.

 

 

 

 

Ryor Aknestop

 

Acesta masca de fata contine acid din fructe, care concomitent cu inlaturarea impuritatilor, inchide si porii. Acidul hialuronic, element activ in produs, hidrateaza pielea in profunzime.

Crema se aplica doar local, in zonele cu probleme, pe nas, barbie si frunte, apoi se asteapta un timp de la 5 la 10 minute, momente in care aceast produs isi descarca substantele nutritive in piele. Masca se curata ulterior cu o lotiune tonica buna. Daca apar furnicaturi ori usturime in timpul aplicarii, iar daca aceste efecte nu dispar in cateva secunde dupa aplicare, inseamna ca tenul e prea sensibil si nu suporta acest produs. Este obligatoriu ca ulterior sa folosesti o crema pentru fata cu protectie UV, deoarece aceasta masca de fata este agresiva pentru ten si indeparteaza stratul protector de la suprafata pielii. Se aplica maxim o data pe saptamana.

Printre ingredientele benefice regasite in acest produs se numara: Uleiul de avocado ce are rol regenerator, adica vindeca pielea ranita; Radacina de iris- trateaza micozele pielii si previne infectarea punctelor negre; Uleiul din seminte de jojoba, are rol antibacterian, ce impiedica reaparitia punctelor negre si care inchide porii proaspat curatati. Alte substante utilizate sunt: Hydrogenated Polyisobutene, cu proprietatea de a inmuia tesuturile aspre ale pielii uscate; Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, ce este un agent de conditionare a pielii si de control a vascozitatii mastii; Sodium Lactate – exfoliant al pielii, dar si umectant si zaharoza, ce ofera senzatia de calmare.

 

Avantaje:
Contine multe ingrediente naturale: ulei de avocado, radacina de iris, ulei din seminte de jojoba, cu actiune directa asupra asupra punctelor negre.

Lactatul de Sodiu exfoliaza pielea si indeparteaza celulele moarte.

Inlatura impuritatile in profunzime datorita acidului din fructe.

Rezultatele devin vizibile dupa 1 luna.

 

Dezavantaje:
Nu se recomanda tenului sensibil deoarece poate produce iritatii.

 

 

 

 

Shills Black Mask

 

In prezent este considerata una din cele mai bune masti pentru fata, pentru puncte negre. Nuanta neagra a produsului provine de la carbunele activ, un ingredient natural, ce elimina toxinele si impuritatile pielii, actionand si ca exfoliant.

Ingredientele benefice pentru ten sunt: Rosemary/Rozmarin, care pe langa un miros placut ii ofera si un caracter antimicrobian produsului; Avena sativa/ ovaz cu functie abraziva, absorbanta, fiind totodata si un agent care face ca aceasta masca sa se usuce pe fata; Pot marigold/ galbenele – ingredient atat de parfum cat si de curatare a pielii; Citrus paradisi/ grapefruit – agent de conditionare a pielii, si de procurare a vitaminei C, care este absorbita de piele.

Alte substante continute de acest produs sunt: Lecithin/ Lecitina, ce este un agent de conditionare a pielii si emulsifiant, Tocopheryl Acetate, ingredient cu proprietati antioxidante, care impiedica blocarea porilor cu celule moarte, Xanthan Gum/ Guma xantan, cu rol de curatare a pileii si Geraniol cu functie tonica, de reimprospatare.

 

Avantaje:
Masca este utilizabila pentru orice tip de ten, deoarece este testata in laboratoare.

Vitaminele si extractele din plante confera zonelor in care s-au aplicat, un aspect stralucitor si proaspat.

Contine ingrediente naturale, rozmarin, ovaz, galbenele, grapefruit, cu actiune specifica impotriva pielii grase si punctelor negre.

Vine la pachet cu o pensula care te ajuta sa aplici produsul si in porii deschisi, curatandu-i in profunzime.

 

Dezavantaje:
Timp de asteptare de 30 minute pana o poti indeparta.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu