contact
contact

Top 6 sporturi populare în rândul femeilor

Am modificat articolul ultima data pe: 29.05.23

 

Mișcarea este esențială în viața de zi cu zi. Deși unele persoane nu iau în serios acest aspect, există și alte moduri în care se pot manifesta. Susținerea echipei preferate pe teren este un astfel de mod în care este manifestată pasiunea pentru sport. Pe de altă parte, și plasarea pariurilor la cazinouri licențiate România pot fi un mod de implicare în lumea sportivă.

Odată cu mediatizarea sportului, a luat amploare și implicarea publicului. Numărul de pariori a crescut progresiv odată cu multiplicarea numărului de evenimente sportive disponibile. Mai mult sau mai puțin surprinzător, și femeile au devenit mai active în acest domeniu. Astăzi, nu doar că acestea pariază pe evenimente sportive, ci și practică anumite sporturi.

 

Sporturi populare în rândul femeilor

La nivel global, numărul de suporteri de gen feminin a crescut pe parcursul anilor. Dacă anterior acest lucru era tipic bărbaților, astăzi lucrurile stau cu totul altfel. Sporturi precum fotbalul nu mai este caracteristic doar bărbaților, ci este prezent și în rândul femeilor. În prezent întâlnim echipe sportive formate exclusiv din femei care dau dovadă de multă pricepere.

Însă, indiferent că vorbim despre pariuri la cazinouri licențiate România sau despre practicarea unui sport, există o listă a preferințelor. Conform datelor furnizate de către Statista, în anul 2021 cel mai celebru sport în rândul femeilor era fotbalul. Acesta a înregistrat un procentaj de 22% în rezultate.

Nici astăzi lucrurile nu stau diferit, și anul acesta fotbalul fiind pe primul loc. Mai jos este prezentat un clasament al celor mai populare 6 sporturi în rândul femeilor.

 

Fotbal

Marile campionate de fotbal au devenit un element de interes și pentru femei. Acestea își sprijină echipa favorită urmărind meciurile sau plasând bilete de pariuri. Deși această tendință se manifestă mai mult la nivel mondial, și la noi în țară începe să capete amploare.

Fotbalul este un sport în care partea feminină iese în evidență cu succes. Femeile sunt suporteri înfocați, dar și practică acest sport. Există echipe de fotbal compuse în totalitate de femei, inclusiv la noi în țară. În plus există chiar și o astfel de echipă ce ne reprezintă țara, anume Echipa națională de fotbal feminin a României.

Prin urmare, jucători celebri precum Messi sau Cristiano Ronaldo pot fi o sursă de inspirație și pentru femei. Echipele de fotbal feminin se întrec în campionate mari precum Champions League și chiar reușesc să surprindă în mod plăcut.

 

Tenis

Și tenisul este unul din cele mai iubite sporturi de către femei. Și în acest caz există persoane care doar îl susțin de pe margine și persoane care chiar îl pun în practică. La nivel național se disting nume precum Simona Halep și Sorana Cîrstea. Iar pe plan mondial, cu siguranță multe persoane au auzit de Serena Williams și Steffi Graf.

Chiar dacă nu este practicat la un nivel profesionist, tenisul e un sport practicat de femei în timpul liber. Tenisul este cunoscut ca fiind o activitate recomandată copiilor. Acesta nu doar ajută la practicarea unui stil de viață activ, ci este benefic și pentru aparatul locomotor. În plus, contribuie la menținerea unui greutăți adecvate și îmbunătățește echilibrul.

Tenisul este un sport costisitor dacă este practicat la nivel intensiv, dar asta nu îl face mai puțin popular. Din contra, este popular în rândul femeilor și poate fi practicat cu succes la un nivel intermediar.

 

Volei

În volei echipele feminine reușesc să se facă remarcate. Echipa națională a României ne reprezintă țara la nivel internațional. Aceasta participă la numeroase competiții precum Campionatul European de volei. În afară de aceasta, pe plan național există mai multe echipe ce participă la competițiile locale.

Însă nu doar pe plan profesionist este popular voleiul. Acesta poate fi practicat și ca un hobby în timpul liber, așa cum se întâmplă pe plajă. În sezonul estival voleiul pe nisip e o preocupare preferată de tinere. Pe nisip acest sport solicită mai mult corpul decât în cazul practicării sale pe un teren dur.

Din punct de vedere al beneficiilor, voleiul e un bun aliat al corpului tonifiat. În afară de faptul că acesta contribuie la arderea grăsimilor, întărește și metabolismul. Voleiul îmbunătățește respirația, circulația sângelui și coordonarea dintre ochi și mână.

Înot

Înotul e un sport practicat atât de bărbați, cât și despre femei. Și aici există câteva nume ce sunt cunoscute, precum Camelia Potec. Înotul e un sport ce poate fi practicat atât la un nivel intensiv, cât și la nivel de hobby. Femeile îl practică periodic în piscine, dar și la mare în sezonul estival.

Înotul e un sport promovat și în rândul copiilor datorită beneficiilor sale. Acesta crește masa musculară și îmbunătățește circulația sângelui. În plus, înotul solicită cele mai multe grupe de mușchi în practicarea sa. Este cunoscut ca o bună metodă de ameliorare a anumitor leziuni ale coloanei sau de ajutorare a persoanelor cu dizabilități.

 

Baschet

Baschetul este un sport ce aparent pare a fi specific bărbaților. Campionate precum FIBA sunt astăzi urmărite inclusiv de către femei. Și în acest sport femeile fac performanță, Echipa națională de baschet feminin fiind un bun exemplu.

În practică, al nivel de hobby, acest sport este mai puțin abordat de femei. Putem spune că mai degrabă este practicat de către adolescente. Deși înălțimea este un punct de reper în baschet, la un nivel intermediar este mai puțin relevant. Înălțimea poate fi un atu, chiar dacă are o valoare mai mică.

Baschetul ajută la arderea caloriilor, dar și la o bună dezvoltare a musculaturii. În plus, perfecționează coordonarea dintre ochi și mână, dar și agilitatea.

 

Squash

Poate părea mai puțin cunoscut, însă squash devine un sport din ce în ce mai popular printre femei. Printre beneficiile sale se numără îmbunătățirea vitezei de reacție și îmbunătățirea flexibilității. În plus, cei ce practică squash au o putere de concentrare mai accentuată.

Acest sport este încă în plină expansiune la noi în țară, dar continuă să adune admiratori la un nivel global.

 

Un gând de încheiere

Sporturile mai sus menționate sunt doar câteva din sporturile ce sunt abordate de către femei. Bineînțeles, părerile pot fi diferite și fiecare poate avea propriul clasament. Cu toate acestea, sporturile menționate aici sunt cele mai populare în rândul femeilor.

Acestea aduc cu sine și o multitudine de beneficii pentru cei ce le practică. Beneficiile sunt de ordin fizic, dar și mental. Concentrarea și abilitatea de a gândi rapid sunt două din plusurile oferite de aceste sporturi. Practicarea unui sport va aduce lucruri pozitive, chiar dacă este practicat la nivel de pasiune și nu la un nivel intensiv. În concluzie, sportul este aliatul unui stil de viață sănătos.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu