Cum se decoloreaza parul brunet
Ia in considerare o perioada mai lunga pentru decolorare, opteaza pentru tratamente de par, care sa il mentina sanatos si nu uita ca poti trece prin varianta de suvite sau stil ombre, inainte de blond complet. Sunt doar o parte dintre sfaturile pe care este bine sa le parcurgi daca esti bruneta si te-ai decis sa iti decolorezi parul pana la blond deschis.
Ai parul brunet natural sau vopsit si ai ajuns la concluzia ca ai dori sa treci in cealalta extrema si sa incerci o nuanta deschisa de blond? Spre deosebirile de trecerile intre doua nuante apropiate, transformarile de acest tip sunt ceva mai complicate, implica un tratament agresiv si dureaza o perioada mai lunga, daca vrei sa iti mentii parul sanatos. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa navighezi in siguranta de la brunet la blond, indiferent care sunt subtonurile de baza ale podoabei tale capilare.
Vei arata bine blonda?
Inainte de a face o schimbare atat de drastica este bine sa cantaresti cu obiectivitate decizia, pentru ca nu toate persoanele arata bine cu parul deschis la culoare. O varianta foarte simpla de verificare este sa arunci o privire pe fotografiile facute atunci cand erai mica si sa vezi daca parul tau a fost in vreo perioada deschis la culoare.
Retine de asemenea ca blondul se asaza mai bine pe tenul deschis, decat pe cel inchis si ca pentru o piele rece ai nevoie de o nuanta de blond similara, in timp ce chipurile cu piele calda se vor impaca foarte bine cu tonuri de blond auriu sau aramiu.
Asigura-te ca ai suficient timp si un buget generos pentru aceasta schimbare
Pe scurt, trecerea profesionala si sigura de la brunet la blond nu se face peste noapte. Pentru a mentine parul sanatos si a obtine o nuanta durabila, care sa nu se schimbe dupa numai cateva spalari, ai nevoie de tratamente multiple, care incep de la cateva suvite sau un degrade si continua prin decolorari repetate, pana cand ajungi la tonul dorit.
Partea buna a procesului este ca ai timp sa te obisnuiesti treptat cu trecerea si sa iti dai seama, din mers, ce nuanta ar arata cel mai bine pe chipul tau. Este insa o varianta destul de greu de suportat de catre persoanele nerabdatoare, care vor sa treaca de la negru la blond deschis, cenusiu sau alb, in doar cateva zile.
Probleme pot pune si costurile. Cand vine vorba despre decolorare, specialistii ne atentioneaza asupra complexitatii procesului. Fiecare culoare de par, naturala, are la baza diverse subtonuri (rosu, portocaliu, galben etc.) care ies in evidenta o data cu aplicarea oxidantilor. In unele cazuri aceste subtonuri pot ajuta nuanta finala pe care doresti sa o obtii, in altele vor incurca insa destul de mult si necesita tratament pentru neutralizare, precum si aplicarea de diverse formule care sa mentina stabile rezultatele obtinute.
Acorda atentie sanatatii parului
Decolorarea este destul de agresiva pentru par, pentru a nu fi recomandata daca podoaba capilara este deja afectata de tratamente chimice realizate anterior, soare, vant, praf, este terna, uscata, cu varfuri despicate si se regenereaza greu. In acest caz este bine sa iti pregatesti parul cateva luni inainte de a incepe procesul de decolorare, evitand tratamentele cosmetice si apeland frecvent la masti si uleiuri de par, sampoane delicate cu fibrele capilare si chiar masaj.
Ia in considerare renuntarea la feon
Oricat de grijuliu ar fi tratamentul care iti aduce parul de la brunet la blond, decolorarile repetate il vor face mai sensibil. Pentru a-l mentine cat mai sanatos va trebui deci sa iei in considerare eliminarea sau limitarea folosirii instrumentelor cosmetice, care actioneaza pe baza de caldura (feon, placa, perie pentru ondulat etc.) si sa apelezi cat de des posibil la uscarea si formarea naturala a coafurii.
In perioadele in care nu ai cum sa le eviti (evenimente speciale etc.) apeleaza la produse de protectie termica (masca de par, ser de protectie etc.) pentru a reduce cat mai mult efectele negative. De asemenea, evita sa mai speli parul cu apa fierbinte. Daca bateria de la dus sau chiuveta nu iti permite sa reglezi temperatura apei la nivel mediu, inlocuieste-le sau apeleaza la un lighean. Poate fi costisitor sau inconfortabil, dar merita efortul pentru a avea un par frumos si sanatos.
Brunet natural sau vopsit
Trecand la aspecte mai tehnice care tin de decolorarea propriu-zisa, iti atragem atentia ca procesul este diferit pentru brunetele al caror par are aceasta culoare in mod natural, fata de cele care au decis sa se vopseasca negru sau maro inchis.
In primul caz decolorarea se face cu formula oxidanta obisnuita, disponibila de regula in magazine, intr-o combinatie de solutie lichida si pudra. Pe de alta parte, daca parul tau este vopsit si decolorarea include si eliminarea vopselei aplicate anterior pe par, ai nevoie de decapaj.
Asteapta putin inainte de vopsire
La multe saloane vei avea optiunea de a te decolora rapid si vopsi in aceeasi zi. Pentru a preveni agresarea repetata a parului, iti recomandam sa incepi procesul de schimbare a culorii din timp, pentru a fi presata de o data anume, si sa poti lasa o pauza de 2 – 3 zile intre momentul in care ajungi la nivelul de blond vizat si aplicarea culorii finale.
Este bine sa stii ca, daca vorbim de vopsea pentru par gri, decolorarea va trebui de cele mai multe ori facuta pana aproape de alb, eliminand si subtonurile calde care ies la iveala dupa aplicarea oxidantului. Este deci o culoare mai pretentioasa, care necesita mai multa munca.
Ombre sau suvite
Daca nu stii inca pana la nivel vrei sa iti decolorezi parul, poti lua in considerare ca alternative, formula ombre sau cea cu suvite. Nuantele din par te vor ajuta sa iti dai seama daca iti va sta bine cu o culoare mai deschisa decat nivelul abordat momentan si daca esti dispusa sa mergi mai departe, fara a renunta insa la un aspect modern si foarte frumos.
Nu uita ca parul decolorat are nevoie de ingrijire speciala, iar cel vopsit in tonuri de gri impune nuantari periodice pentru mentinerea culorii de baza.
Lasa un comentariu
0 Comentariu