Sfaturi despre cum obtii par rosu burgundy acasa

Am modificat articolul ultima data pe: 30.05.23

 

Rosu burgundy este o nuanta misterioasa, care se potriveste oricarei categorii de varsta, in special cand este asociata unei coafuri indraznete sau unui par lung, si iti ofera un look special, fara acea indrazneala stridenta a rozului sau albastrului, de exemplu. Cum il poti obtine la tine acasa, fara a mai trece pe la salon? Afla din acest scurt articol. 

 

Parul vopsit in culoarea rosu burgundy pare a fi misterios si da o oarecare eleganta purtatoarei. Aceasta pigmentatie este asemanatoare vinului rosu si se caracterizeaza prin magie, putere si delicatete, evidentiind persoana care s-a avantat spre o astfel de nuanta. Totusi, nu va cere atentie intr-un mod la fel de strident precum alte exemple mult mai nenaturale. In fond, nici bordoul nu e tocmai cea mai gasita culoare in fibrele capilare, in mod natural. Cum o poti obtine pe suvitele tale, acasa?

 

La ce sa te gandesti inainte de colorare

Maroul roscat sau bordo-ul fac parte dintr-o sumedenie de lookuri pentru toate varstele, existand numeroase celebritati de la care te-ai putea inspira, de la Rihanna si pana la Selena Gomez. Insotesc, de regula, un caracter puternic si o personalitate complexa. Pigmentul poate fi mai intens si intunecat sau mai domol si pastelat, putandu-se prinde si complimenta atat pe nuante mai deschise, precum blondul, cat si versiuni de saten sau brunet.

Desi bordo sau rosu burgund pot parea a fi o singura culoare, ele se afla in numeroase optiuni pigmentare, de la versiuni cu tonuri roz (cranberry) sau maronii (cordovan, claret, cabaret) si pana la roscat visiniu sau culoarea vinului. Astfel, poti dobandi o versiune personalizabila tie, care sa iti evidentieze subtonul pielii si trasaturile faciale si care sa iti incadreze chipul.

 

Alegerea nuantei pentru a complimenta trasaturile tale

Exista multiple moduri prin care sa iti dai seama care este subtonul pielii tale, un element ce te va ajuta sa alegi varianta de rosu burgundy potrivita. Una este sa verifici cum arata venele tale prin piele. Poti face asta privind cu atentie la incheietura mainii sau in zona decolteului, unde se gasesc, de regula, vene mai mari, iar pielea este suficient de subtire pentru ca acestea sa se evidentieze.

Culoarea burgundy este indicata celor cu tegumentul deschis sau foarte deschis, rece, cald sau neutru, deoarece complimenteaza trasaturile fetei, in cazul chipului mai intunecat fiind scoase in evidenta imperfectiunile. Un subton rece este indicat prin prezenta venelor de culoare violet si a notelor rozalii, se descurca foarte bine cu orice culoare din colectia de bordo.

Cand ai un tegument cald cu subton galbui, adica tot cald, venele vor aparea mai verzi, caz in care ti se vor potrivi note neutre sau caldute de rosu visiniu sau rubiniu.

Pentru tenul masliniu, nu este tocmai indicata nuanta vinului deoarece o poate face sa para verzuie.

In esenta, un chip palid va avea un aspect mai gotic si intens daca folosesti o nuanta puternica de bordo, in timp ce un ton mai inchis de piele va fi mai bine definit de un pigment de culoarea vinului.

 

Pe ce tipuri de par se prinde

Cu o vopsea de par roscat visiniu poti colora atat blondul, cat si satenul sau brunetul. Rezultatele vor fi, totusi, diferite.

Pentru pletele colorate deschis, adica in nuante de blond, rosul burgundy va fi mai deschis si apropiat de rozuri pastelate, mai ales cand incepe sa se decoloreze. Pe o nuanta de saten deschis sau chiar roscat, visiniul va arata mult mai intens.

Nuantele de bordo sunt mai intense, bogate si intunecate pe saten si brunet, fara a fi necesara decolorarea. Asadar, suvitele tale iti vor multumi cand alegi o astfel de culoare. Totusi, daca doresti un burgund mai deschis, pentru ombre sau o tranzitie catre varfurile blonde, dar cand vrei sa iti pastrezi radacinile naturale inchise, o decolorare poate fi necesara, din pacate.

 

Cum se aplica pe par

Vei urma procesul obisnuit, de amestecare a cremei colorante cu cea oxidanta, daca alegi o versiune profesionala sau semiprofesionala de durata prelungita (permanenta sau semi-permanenta), iar mixtiunea o vei aplica, mai apoi, folosind o pensula pe pletele sectionate in prealabil.

Tehnica va fi diferita in functie de stilul pe care il doresti. Pentru o schimbare completa, vei porni de la radacini si vei incheia la varfuri, in timp ce pentru un ombre vei aplica fluidul de la jumatatea lungimii pletei, de exemplu. Gasesti mai multe informatii referitoare la tehnicile pe care le poti aplica pletelor si acasa, dar si la salon, in articole si videoclipuri disponibile pe internet.

Poti folosi si sampoane nuantatoare sau masti daca doresti un efect care nu rezista mai mult de cateva spalari, insa acestea vor functiona, mai degraba, pe pletele blonde sau decolorate, pe cele inchise oferind doar o reflexie rosiatica subtila, in cel mai bun caz.

Iar cremele cu pigmentare temporara pot fi incercate pe oricare tip si culoare de par, cu efecte variabile, in functie de cum sunt aplicate si cat timp stai cu ele pe plete. Totusi, pot fi o optiune spre care sa tinzi pentru o schimbare de sezon, fara a-ti afecta prea mult foliculii cu decolorari sau formule mai puternice.

Sunt recomandate, mai ales, culorile rosii burgundy de ordin profesional si pentru ca vei avea mai multa varietate in ce priveste nuantele, dar si deoarece acestea au mai putine ingrediente daunatoare foliculilor si pentru ca folosirea lor se poate personaliza pe tipul parului tau (daca acesta e mai sensibil sau deja decolorat, oxidantul cu care se amesteca va fi redus ca si concentratie, in timp ce pentru parul virgin sau mai gros, ori unde se doreste o nuanta mai deschisa, se poate folosi un peroxid de hidrogen cu concentratie mai mare de 6%).

Cum ingrijesti pletele visinii

Un par vopsit mov, burgundy, visiniul de culoarea vinului sau alte nuante din aceasta familie vor avea nevoie de intretinere speciala deoarece se decoloreaza repede. Pentru a pastra look-ul, vei spala cat mai putin pletele, o data sau de maximum doua ori pe saptamana fiind suficient, folosind sampon pentru mentinerea culorii.

Poti ingriji foliculii si cu masti sau un balsam pentru parul vopsit, care vor pastra intensitatea si vibranta culorii.

Foloseste apa mai rece, pentru a nu deschide cuticulele fibrei capilare, unde se afla pigmentii.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu