Cum sa intretii parul gri

Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.25

 

Cum se intretine parul vopsit gri

 

Visezi la un par blond-cenusiu perfect, care sa iti incadreze matasos chipul si sa se potriveasca perfect cu stilul tau elegant, fara cusur, sau tendintele avangardiste care te reprezinta? E important sa stii ce presupune obtinerea si intretinerea acestei culori, pentru ca nu se rezuma la o singura sedinta de vopsire si rutina ta normala de spalare a podoabei capilare va trebui, cel ma probabil, schimbata.

 

Poate datorita caracterului neobisnuit al culorii, asociata de regula cu imbatranirea si in contrast puternic cu chipurile tinere care o poarta, ori poate datorita dificultatii cu care se mentine, care o face mai putin accesibila fata de alte nuante, blondul cenusiu este o varianta foarte atragatoare pentru multe femei care doresc sa se vopseasca. 

De la alegerea nuantei potrivite si pana la mentinerea ei luni la rand, aceasta culoare poate fi considerata mai curand un angajament de lunga durata, decat o decizie de moment, deci analizeaza cu atentie oportunitatea acestei schimbari.

 

Cum alegi culoarea si cat dureaza pana cand o obtii

Blondul cenusiu nu este potrivit pentru chiar toate tipurile de ten, desi, aplicat cum trebuie, poate incadra armonios atat o piele calda, cat si un tegument cu nuante reci. Cel mai simplu mod in care iti poti da seama daca ai putea purta frumos o astfel de culoare este sa arunci o privire in garderoba si sa evaluezi cromatica hainelor care iti stau cel mai bine. 

Daca ai printre ele piese in tonuri de gri, combinatii de alb si albastru sau modele in rosu-portocala, iti putem spune ca ai sanse mari sa arati minunat cu parul vopsit in blond cenusiu.

In ceea ce priveste obtinerea culorii, vestile nu sunt tocmai cele mai bune. Este bine sa stii chiar de la inceput ca blondul cenusiu este o tinta dificila, care necesita de regula mai multe sedinte, chiar si in cazul parului ceva mai deschis la culoare. Daca esti bruneta, s-ar putea sa dureze chiar si cateva luni, pentru ca subtonul rosu care iti defineste nuanta naturala este cel mai greu de scos. Inarmeaza-te deci cu rabdare si un buget pe masura.

Vopsitul acasa? Nu te sfatuim sa incerci. Blondul cenusiu implica decolorare puternica, ce poate duce la deteriorarea grava a parului si scalpului, daca nu stii ce faci si te grabesti. In plus, pentru a obtine o culoare uniforma si nuanta dorita de gri, trebuie sa contracarezi subtonurile naturale galbui sau rosii ale parului tau. Daca nu stii exact ce produse trebuie sa folosesti pentru asta si in ce cantitate, e foarte posibil sa ai surprize foarte neplacute.

 

Intretinerea culorii

Blondul cenusiu este o culoare care necesita intretinere destul de stricta, care inseamna vizite la salon o data la 1 – 2 luni, pentru vopsirea radacinilor si corectarea suvitelor care au inceput sa capete tonuri galbui, verzi sau mov, ca urmare a exprimarii subtonurilor naturale. Frecventa cu care trebuie sa mergi la salon depinde de modul de vopsire si de cat de bine intretii chiar tu parul acasa.

Daca vrei o culoare uniforma, cu radacini deschise, va fi nevoie sa mergi mai des pentru aplicare de toner. Persoanele care opteaza pentru un blond cenusiu cu radacini mai inchise, pot prelungi perioada de asteptare pana la 2 luni.

Intre doua vopsiri va fi nevoie sa mai retusezi acasa culoarea suvitelor care isi schimba nuanta, folosind un sampon nuantator gri, care include pigmenti violeti ce atenueaza tonurile de galben.

 

Spalare si coafare

Parul blond cenusiu este un par sensibil, cu fire subtiri, adesea uscate sau expuse la deshidratare, cu risc crescut de aparitie a varfurilor despicate. Foloseste deci intotdeauna sampoane blande, cu hidratarea intensiva, din gamele dedicate parului deteriorat.

Pentru rezultate foarte bune iti recomandam sa aplici si o masca, urmata de un balsam cu spalare sau “leave-in” si un produs de protectie UV, daca stii ca iti vei expune parul la soare, sau o formula de protectie termica, pentru zilele in care vrei sa folosesti placa.

Tratamentele termice sunt destul de agresive pentru parul vopsit in aceasta nuanta, motiv pentru care este bine sa incerci sa reduci folosirea feonului, ondulatorului si placii. Daca te gandesti ca nu ai investit atat de mult timp si efort pentru un blond-cenusiu ciufulit, iti vom spune ca poti inlocui foarte usor placa cu un tratament cu keratina, care sa asigure mentinerea dreapta a firelor de par, fara sa fie nevoie sa il supui caldurii de fiecare data.

Ondulatorul poate fi de asemenea inlocuit cu clasicele bigudiuri, care te pot ajuta sa obtii bucle elastice si ordonate, sau dezordonate, dupa preferinte. Este drept ca procesul poate dura ceva mai mult, dar parul tau va arata sanatos si matasos, deci este posibil sa merite efortul.

O alternativa interesanta este si feonul cu perie, care te ajuta sa usuci din prima parul in formatul dorit, fara a mai fi nevoie sa intervii ulterior cu alte instrumente. Ai grija insa sa nu il folosesti la o temperatura prea mare si sa aplici intotdeauna, inainte de uscare, un produs pentru protectie termica.


Fara soare si piscina

Asa e, suna drastic, insa orele petrecute la plaja, fara palarie sau protectia unei umbrele, se vor vedea atat de clar pe parul tau, incat iti vei dori sa nu il expui la acest nivel de deteriorare. La fel de mult rau iti poate face si apa cu sare sau cea cu clor, care poate transforma usor un blond-cenusiu impecabil intr-o culoare de un verde incert, care iti va strica ziua.

Solutia? Daca chiar esti pasionata de inot, apeleaza la o casca de protectie din cauciuc, insa, chiar si asa, ar fi bine sa nu exagerezi cu timpul petrecut in piscina, pentru ca aceste casti nu ofera etanseitate perfecta.

 

Suplimentar

Cauta produse de calitate, de preferat din gamele profesionale, care sa iti permita sa ingrijesti usor parul si evita cu totul formulele ieftine din magazine, chiar daca sunt special facute pentru aceasta culoare.

Daca parul tau este uscat si tern, apeleaza la un balsam fara spalare, pe care sa il poti aplica zilnic pentru o perioada, pana cand observi imbunatatiri.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu