Cum afli daca ti se potriveste parul roscat

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.23

 

Cand te gandesti la culoarea rosie a parului, poti fi putin timorata mai intai, dar iti si poate face cu ochiul prin vibranta cu care te intampina. Cand nu esti sigura ca nuanta ti se potriveste, ia in considerare informatiile urmatoare, deoarece exista tot felul de pigmenti rubinii care vor complimenta tenul pe care il ai si coafura preferata. 

 

Cand decizi care va fi urmatoarea culoare a parului tau, ai la dispozitie tot felul de nuante in comert, dar cand vine vorba despre alegerea unui rosu adecvat trasaturilor tale poti intampina probleme, avand in vedere subtonurile si pigmentarile de pe piata.

Roscatele naturale sunt mereu la moda; de la cupru, la capsuna sau caramiziu ori oranj, diversitatea nu lipseste si te poate inspira. Rosul nu trebuie neaparat sa fie vibrant si nenatural, putand avea subtonuri speciale care sa dea dimensiune si volum. Iata cateva optiuni interesante si informatii referitoare la vopselele de par roscat.

Daca nu esti inca hotarat/a in privinta nuantei, iti poti incerca norocul cu un sampon colorant temporar ori cu peruci, pentru a nu te arunca direct la mila pigmentatiei unei vopsele permanente sau semi-permanente, ale carei rezultate pot fi indepartate doar cu ajutorul unui decolorant (pentru vopselele permanente) sau a unei nuante inchise; in plus, ca sa scapi de par roscat mai poti incerca si sampon care scoate vopseaua din par, dar care se gaseste mai rar, si poate actiona, in diferite stadii de reusita, pe produsele cu rezultat temporar sau semi-permanent.

Ce culoare de par ti se potriveste 

In functie de nuanta pielii, iti poti alege cu succes o nuanta favorita, existand cateva recomandari pe care le poti lua in considerare pentru a obtine par roscat. In primul rand, vei avea in vedere subtonul pielii, care te va ajuta in deosebirea unui tip de pigment sau a altuia. Spre exemplu, pentru o piele cu subton rece, va fi de preferat sa adaugi o vopsea de par roscat cu acelasi subton, adica mai rece, in timp ce pentru o piele mai calda va fi de folos un rosu care emana o caldura similara.

Cele cu un subton neutru isi pot indrepta atentia spre ce nuanta doresc, sau se pot indrepta spre cele mai neutre. Iata  cateva idei.

 

Cum afli particularitatile pielii tale

Pentru a stabili tonul si subtonul pielii, e necesar sa mergi intr-o incapere cu multa lumina naturala, unde vei lua cu tine patru bucatele de materiale de culori diferite, si anume galben, rosu, verde si albastru, si o oglinda. Vei apropia, pe rand, fiecare bucatica de material de chip (poti folosi si foi de hartie de aceste culori) si vei observa care te avantajeaza mai mult, pentru a sti ce te poate avantaja cand alegi vopsele pentru par.

Daca galbenul si rosul iti evidentiaza trasaturile, atunci subtonul tau este cald, iar daca ti se potrivesc mai mult verdele si albastrul, atunci subtonul este rece. Poti lua acest aspect in considerare atunci cand faci o noua achizitie, daca doresti.

Nu in ultimul rand, te poti uita si la celelalte trasaturi, avand grija la culoarea ochilor, care poate fi pusa in evidenta frumos de rosuri mai calde, in special cand ochii au o nuanta verde sau albastra. Pentru ochii care au culoarea inchisa, vor actiona in mod complementar note violete sau de rosu adanc, intunecat. Un iris cu note aurii sau galbui va arata bine incadrat de suvite de culoare rosu cald in timp ce petele maronii sau albastrui se vor descurca mai bine cu parul roscat mai rece.

Pentru piele deschisa

In cazul in care ai un tip de ten ca laptele sau, in general, cu tenta deschisa si foarte luminoasa, iti sunt recomandate nuantele de auriu rose, blond capsuna ori brun-roscat moale, sau chiar cupru ori rosu oranj, care iti vor scoate in evidenta pielea rozalie si vor complimenta pigmentatia proprie. Nuantele mai inchise de roscat intens iti pot “ineca” trasaturile astfel incat sa consideri ca ai nevoie de mai mult machiaj pentru a-ti evidentia ochii sau buzele, de exemplu.

 

Pentru tenul de nuante medii

Te poti indrepta cu succes spre rosu cireasa, cupru sau roscat cafeniu ori auriu, avand la dispozitie majoritatea nuantelor mai intense. Daca nu esti hotarata, poti incerca si cateva peruci spre a vedea care tip de pigmentatie ar fi mai potrivit tie si care iti place mai mult.

 

Pentru pielea mai inchisa

Pentru tonurile intunecate, in vederea accentuarii trasaturilor faciale iti sunt puse la dispozitie culorile parului de tipul roscatului inchis sau castaniu ori mura, iar pentru o schimbare mai puternica sau vibranta, iti poti indrepta atentia spre rosul cu subton albastru sau mov, mai rece.

 

Formulatia

Indiferent ca este vorba despre un sampon colorant, o vopsea semipermanenta, una temporara ori una permanenta, e lesne de inteles ca orice nuante de roscat se estompeaza mult mai repede decat orice alta culoare. Asadar, vei avea nevoie de retusari mai dese, fie ca este vorba despre cele de la salon sau de acasa.

Va fi indicat sa alegi formulatii cu ingrediente naturale, care iti ingrijesc fibrele capilare in timpul si in urma procesului, si care vor fi mai blande cu acestea. La final, si aspectul va fi unul mai sanatos si mai putin degradat. Totodata, iti spunem ca daca pornesti de la brunet sau saten inchis, pentru un cupru, blond capsuna ori chiar un rosu intens vei avea nevoie de o decolorare, pentru care poti apela la stilist sau la ofertele din comert, daca te simti increzatoare sau ai deja experienta in acest sens. Pentru o prima schimbare brusca iti vom recomanda sa treci pe la salon, unde ai sanse mai mari sa obtii ceea ce doresti decat daca iti incerci norocul singura, acasa.

Si ingrijirea dupa colorare este importanta, deoarece te va ajuta sa mentii vibranta pigmentara obtinuta. Sunt indicate sampoanele pentru parul vopsit, care vor ajuta la mentinerea pigmentului in foliculi, pentru ca acestia sa nu iasa la fiecare contact cu apa, de exemplu, putand fi incercate chiar si masti destinate pletelor colorate, care vor mentine hidratarea si vor da luciu firelor, in timp ce pastreaza intensitatea culorii pentru mai mult timp, pentru a nu fi necesare chiar la fel de multe vizite de retusare la salon sau acasa.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu