Am modificat articolul ultima data pe: 26.06.19

 

Uleiuri de cocos – Opinii si Recenzii in 2019

 

Datorita variatelor intrebuintari ale sale, uleiul de cocos a ajuns in topul preferintelor romanilor, si, pentru a sti care sunt formulatiile existente si la ce se utilizeaza ele, dar si care sunt optiunile mai potrivite pentru tine, urmareste aceste randuri, pornind de la doua optiuni foarte indragite la ora actuala, prima fiind Trio Verde Ulei De Cocos Virgin Presat La Rece, o formulatie organica utilizabila si la nivel extern, pentru ingrijirea pielii si a parului, si intern, in realizarea de dulciuri raw vegane si alte alimente, borcanelul cu capac fiind simplu de intrebuintat. Cea de-a doua optiune de succes de pe piata romaneasca este Rapunzel Ulei Virgin Bio De Cocos.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Trio Verde Ulei De Cocos Virgin Presat La Rece
Click aici pentru pret!

Aceasta varianta organica nu are impuritati, dispunand si de certificari europene care ii atesta calitatea, avand un rol pozitiv, de hidratare si hranire pentru fibrele capilare, ce hidrateaza tenul si imbunatateste digestia si fortifiaza sistemul imunitar, putandu-se intrebuinta in orice mod se doreste, fiind adecvata si pentru uz intern, si extern.

Un punct de vedere deloc favorabil este reprezentat de ambalajul mai putin igienic, in care utilizatorul isi poate introduce degetele, astfel adaugand variate impuritati, acest lucru fiind impiedicat prin adaugarea unei lopatici sau linguri igienizate.

Reprezinta o optiune indragita de cumparatoare, datorita usurintei de aplicare pe corp si par si a mirosului placut care o insoteste.

A 2-A OPTIUNE!

Rapunzel Ulei Virgin Bio De Cocos
Click aici pentru pret!

Optiunea de fata se caracterizeaza printr-un puternic miros de cocos, fiind potrivita atat pentru gatit dulciuri aromatizate, cat si pentru masti de par si fata, imprumutand din efectul sau antibacterian si antifungic, curatand tenul si foliculii si hranindu-i, hidratandu-i in profunzime si redandu-le stralucirea si sanatatea specifice, recipientul fiind suficient de mare pentru multiple intrebuintari.

Din nefericire, nu tuturor le va placea aroma sa intensa comparativ cu a altor produse de acelasi fel, acesta fiind insa doar un aspect care ii garanteaza provenienta biologica nativa.

Luand in considerare caracteristicile reprezentative ale produsului, e de inteles de ce se indreapta spre acesta o sumedenie de cumparatoare in cautarea unei formule bio la un pret decent.

Trio Verde Ulei De Cocos Organic Presat La Rece
Click aici pentru pret!

Acest produs de uz universal se bucura de aprecierea majoritatii cumparatoarelor, formula organica presata la rece, fara impuritati, beneficiind de nutrientii necesari hranirii si hidratarii pielii si a parului, care se poate folosi si la gatit (deserturi, prajeli, bauturi), reprezentand o aditie de succes in bucataria si rutina zilnica a femeilor.

Din pacate, pentru multe retete este necesara procesarea substantei solide sub procedeul denumit bain-marie, de care multe utilizatoare nu au neaparat timp, dupa cum reiese din recenzii.

Punand in balanta elementele pozitive si pe cele negative ale articolului, ajungem la concluzia ca acesta detine un loc important in ce priveste alegerile romancelor in materie de produse pe baza de cocos.

 

 

Pareri despre cele mai bune uleiuri de cocos

Indiferent de motivul intrebuintarii, online gasesti informatii privitoare la cele mai interesante, economice si eficiente branduri de pe aceasta nisa de piata, avand la dispozitie cateva exemple mai jos.

 

 

Ulei de cocos pentru par:

 

Trio Verde Ulei De Cocos Virgin Presat La Rece

 

Cand cauti un ulei de cocos pentru par la un pret accesibil, brandul Trio Verde isi doreste sa vina in ajutorul tau cu un recipient sub forma de borcan cu capac, pe care il poti folosi oricand doresti, cu usurinta.

In ce priveste formulatia, este un ulei virgin organic, obtinut prin presare la rece, care nu are in componenta impuritati, si despre care producatorul sustine ca poate fi intrebuintat si intern, si extern. In ajutorul acestui detaliu vine si certificarea organica DE-OKO 003 obtinuta in Germania. Se sustine ca formula are succes atat in bucatarie, cat si in cosmetica sau in prepararea unor retete raw vegane.

Se va absorbi lent in piele, la fel ca si in foliculii pilosi, pe acestia din urma intarindu-i si conferindu-le catifelare si moliciune, lasandu-i mai usor de pieptanat si descalcit, reintregind structura celulara acolo unde este nevoie pentru ca fisurile sa fie reparate si varfurile sa isi recapete hidratarea.

 

Verdex Set Uleiuri: Cocos, Argan, Ricin

 

In acest set este inclus un ulei de cocos pentru ten intr-un recipient sub forma de borcan cu capac, un ulei de argan sub forma de spray si o sticluta cu ulei de ricin. Aceste trei ingrediente devin ajutorul de nadejde al oricarei iubitoare a parului frumos, sanatos si puternic, deoarece ii ofera acestei parti a corpului toata nutritia necesara fortificarii si recuperarii vibrantei naturale.

Iti vom spune mai multe despre uleiul de cocos virgin, presat la rece, care provine dintr-o cultura ecologica, asadar nu exista riscul contaminarii sale cu impuritati, acesta putandu-se intrebuinta si pentru par, si pentru piele, contribuind la cicatrizarea arsurilor, demachiere si hidratare. In plus, in urma unei masti cu ulei de cocos drept ingredient principal simptomele matretii vor fi tratate, iar sebumul excesiv ce da acel par gras la radacini va fi eliminat.

Iar varfurile despicate isi vor recapata sanatatea. Toate cele trei produse includ sfaturi si ponturi referitoare la mastile si tratamentele regeneratoare si hidratante ce se pot efectua.

 

Bali Balance Ulei De Cocos cu Lavanda

 

Acest articol intr-un flacon cu pompita de dozare, care se intrebuinteaza, deci, foarte usor, in baie, contine ulei de cocos pentru par si ulei esential de lavanda care linisteste tesutul, calmeaza mintea si induce utilizatorului o stare de bine. Pentru scalp, acesta devine un anti-inflamator bun, ce contribuie la hidratare si umecteaza pielea uscata, calmand iritatiile, roseata si cosurile.

Uleiul se poate intrebuinta si pe corp, pentru a induce o relaxare inainte de culcare si pentru a hidrata tesutul, intarind unghiile si fortifiind fibrele cand se aplica pe par. Nu contine parabeni, parafina, silicon, conservanti, sulfati, sau coloranti artificiali, uleiul de cocos fiind crud, virgin, noncomedogenic. Are, printre altele, rol antifungic, antiacneic, avand efect antirid si tonifiant, cicatrizand usor cosurile si taieturile si folosindu-se chiar si la masaj.

Avand in vedere cantitatea de 265 ml si intrebuintarea pur cosmetica, produsul este considerat unul piperat ca si pret, potrivit multor cumparatoare. In parte, acest aspect este cauzat de faptul ca e un produs importat din Bali.

 

 

Ulei de cocos pentru ten:

 

Rapunzel Ulei Virgin Bio De Cocos

 

Cu acest ulei de cocos pentru fata poti obtine un ten mai catifelat si neted, folosindu-se nu doar pentru masti si hidratare, ci si drept crema de hranire sau demachiant natural. Potrivit informatiilor disponibile, are o formula bio nemodificata, ce dispune de un puternic miros de cocos, care da o stare de liniste.

Datorita efectului antifungic, va curata tenul si pielea corpului, si il va proteja impotriva micozelor si ciupercilor, netezind tesutul si prevenind aparitia sau adancirea ridurilor, dand fermitate. Pe langa rolul sau la nivel epitelial se poate folosi si pentru masti de par, pentru descalcire sau la gatit, dand o aroma placuta de cocos bucatelor.

Iar daca este consumat ca atare, cate o lingurita pe zi, simplu sau in cafea, de exemplu, contribuie la controlul simptomelor de diabet zaharat, inlesnind functiile tiroidiene si scazand nivelul colesterolului rau (LDL), contribuind la digestie si accelerarea metabolismului. Modul de ambalare este cel clasic, in borcan de sticla cu capac.

 

Trio Verde Set Ulei De Argan Bio + Ulei De Cocos Virgin Organic

 

De la Trio Verde vine acest set de ulei de cocos pentru fata si ulei de argan bio, produsele putand fi utilizate impreuna sau separat, dupa cum doreste fiecare cumparatoare. Flaconul cu pulverizator gazduieste arganul hidratant si rejuvenant, care micsoreaza aspectul liniilor fine si al ridurilor, fiind bogat in vitaminele E si A, Omega 3, 6 si 9 si antioxidantii ce inlesnesc regenerarea celulara.

Alaturi de acesta se afla borcanelul cu ulei de cocos virgin organic, obtinut prin presare la rece,  cu certificare europeana, asadar fara dubii in ce priveste calitatea sa, care previne uscarea tenului si care il ajuta sa se purifice, fiind un bun demachiant. Face parte din multiple retete de creme hidratante sau anti-acneice, continand grasimi saturate, proteine, acid lauric si vitamina E antioxidanta.

Totodata, cele doua ingrediente pot fi intrebuintate impreuna pentru formarea unor masti pentru par sau fata, care asigura regenerarea celulara si care dau stralucire si naturalete, curatand scalpul si pielea si inlaturand simptomele matretii, fara a incarca. Uleiul de cocos din pachet se poate intrebuinta si drept deodorant, balsam de buze, crema cu protectie UV (20% din raze sunt filtrate).

 

 

Ulei de cocos presat la rece:

 

Trio Verde Ulei De Cocos Organic Presat La Rece

 

Acest ulei de cocos presat la rece nu a fost tratat chimic, putand face parte din retete raw vegane, fiind consumat in bauturi pentru aportul benefic in ce priveste tranzitul intestinal si metabolismul, dispunand de certificare organica. Asadar, calitatea nu lasa de banuit, produsul fiind sigur pentru uz intern si extern, fara griji.

Poate fi parte din masti facute in casa pentru fata si par, avand un puternic efect antifungic, in acelasi timp hranind tesutul deshidratat si degradat, asigurand aportul necesar de grasimi (acid lauric, acid capric, acid caprilic), folosindu-se de vitamina E drept antioxidant care opreste adancirea liniilor fine existente, intarziind imbatranirea tenului.

In acelasi timp, pentru multe cumparatoare a devenit unul din cele mai bune uleiuri de cocos pentru par, care ajuta la refacerea fibrelor deteriorate si la indepartarea sebumului si a matretii. Iar borcanelul cu capac cu filet se poate folosi usor, desi lasa loc introducerii impuritatilor in formula.

 

Organic India Ulei Extravirgin De Cocos Certificat Organic

 

Cu aceasta formula de ulei de cocos presat la rece ai la indemana un ingredient necesar multor masti handmade atat pentru fata, cat si pentru par. Datorita efectului sau antiacneic si seboreglator, elementul acesta este preferatul doamnelor si domnisoarelor in cautarea unei masti facute in casa pentru podoaba capilara cu tendinta de ingrasare si matreata.

Formulatia este organica, avand si certificare in acest sens, neexistand in procesul de crestere sau procesare pesticide sintetice, ingrasaminte, erbicide sau alte chimicale. Si cand vine vorba despre un astfel de ulei de cocos, beneficii in ce priveste sanatatea se gasesc, chiar si la gatit, ajutand in acest fel, prin ingerare, la mentinerea sanatatii inimii si a digestiei, imbunatatind rata de ardere a caloriilor, contribuind la slabit si inalbind dintii.

Borcanelul nu are nevoie de refrigerare pentru a-si mentine consistenta solida, insa adaugam ca se recomanda intrebuintarea sa in decurs de doua luni de la desigilare.

 

 

Ulei de cocos Solaris:

 

Solaris Ulei De Cocos Presat La Rece

 

Vazut de multi utilizatori drept cel mai bun ulei de cocos presat la rece, produsul acesta onctuos e adecvat pentru intrebuintare locala externa si interna, ingrijind parul, pielea, sanatatea si indulcind doritoarele prin includerea sa in produse de patiserie, prajituri, dulciuri sau ciocolata raw vegana.

Reteta aceasta organica foloseste nutrientii existenti in nuca de cocos, incluzand vitaminele E si K, fierul, colina si acizii grasi care se asimileaza repede in organism si contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular, reducand gradul colesterolului si trigliceridelor, la suprafata fiind recunoscut efectul anti-imbatranire dat de antioxidantii deja mentionati.

Asadar, cu acest ulei de cocos Solaris, intr-un borcanel clasic, cu filet, ai la dispozitie ingredientul de baza pentru o crema hidratanta eficienta, pentru ten si corp, ori un balsam natural care te ajuta sa iti descalcesti pletele rebele, ori un tratament pentru scalpul gras si plin de matreata. Totodata, se foloseste pentru masaj, exfoliere si indepartarea stresului.

 

 

Ulei de cocos extravirgin:

 

Pronat Ulei De Cocos Extravirgin Bio Presat La Rece

 

Acest ulei de cocos, ieftin si bun, a fost produs prin presare la rece, nefiind supus proceselor termice sau chimice, pastrandu-si integritatea si puritatea, fiind o optiune extravirgina naturala, cu utilizare universala. Borcanelul a primit certificare ecologica europeana, atestand faptul ca provine din culturi ecologice, putandu-se adauga si in mancare, si in produse cosmetice.

Datorita formulatiei sale raw vegane, isi mentine gustul natural de cocos, avand o culoare alba, specifica, dispunand de proprietati anti-microbiene, anti-imbatranire, anti-inflamatoare si antifungice si virale, motiv pentru care se si adauga in mastile facute in casa pentru tratarea parului si a tenului uscat sau gras, cu acnee ori matreata, hidratand in profunzime si redand stralucirea sanatoasa, din interior, a fibrelor capilare si epiteliale.

Pentru o minima protectie impotriva razelor solare, il poti intrebuinta ca si lotiune, caci are SPF 4. In acelasi timp calmeaza durerile si disconfortul asociate cu dermatita, exfoliaza (cand e amestecat cu zahar) si ajuta la vindecarea ranilor mici (taieturi, cicatrici acneice, etc.).

 

 

Ulei de cocos bio:

 

Vivio Ulei De Cocos Extravirgin Bio

 

Daca esti adepta mastilor pentru fata cu ulei de cocos bio, iti va fi de ajutor sa stii ca formulatia aceasta a fost presata la rece, fiind de ordin organic extravirgin, asadar pastrandu-si toate proprietatile benefice asupra organismului. Culoarea sa este naturala, alba, mirosul fiind specific, de nuca de cocos, rezistand cu brio la temperaturi ridicate, pana la 25 de grade Celsius, dupa care se poate lichefia, astfel ca va rezista bine si in afara frigiderului.

Potrivit producatorului, se poate folosi si in bucatarie, daca doresti sa gatesti dulciuri raw vegane, care nu necesita preparare termica asidua, ori inlocuind uleiul de masline sau floarea soarelui, de exemplu, astfel ajutand la o digestie usoara, caci se asimileaza repede si nu creste colesterolul, rapidizand metabolismul.

La nivel cosmetic, il poti adauga mastilor, lotiunilor, gelurilor sau folosi ca atare, drept lubrifiant ori ulei de masaj. Va hrani si revigora pielea terna si uscata, precum si firul de par uscat, degradat si lipsit de volum ori cu matreata. Poate tine loc de demachiant sau ser pentru varfuri, modul de ambalare fiind clasic, in borcan.

 

 

Ulei de cocos pentru gatit:

 

Solaris Pentru Prajit 800 ml

 

Vrei sa inlocuiesti grasimile nesanatoase cu putin ulei de cocos pentru gatit? Formula aceasta accesibila intr-o cantitate sustenabila este realizata din ingrediente naturale, fara aditivi, fiind, de fapt, un ulei rafinat bun exclusiv pentru alimente.

Ca atare, va avea o culoare usor mai galbuie, mirosul sau nefiind la fel de pregnant de nuca de cocos precum in alte cazuri, insa acest lucru este in avantajul mancarurilor preparate, mai ales daca acestora nu le-ar aduce vreun beneficiu gustul usor exotic al acestui aliment. Se poate pastra in frigider sau in dulap, mentionand ca la temperaturi mai ridicate acesta isi va schimba consistenta din solid in lichid.

Pentru a se folosi usor, prin dozare cu ajutorul unei lingurite, spre exemplu, recipientul folosit este o cutiuta din plastic semi-transparenta, cu capac resigilabil. Alte gospodine considera ca dulciurile care includ ulei de cocos Solaris sunt fragede si au un gust mai bun, fiind mai putin daunatoare organismului, caci acizii grasi din componenta nu vor creste colesterolul, in schimb ajutand la intetirea arderilor calorice.

 

Herbavit Pentru Gatit 1L

 

Acest ulei de cocos, la pret bun, bogat in acizi grasi saturati, care nu afecteaza colesterolul, va pastra gustul ingredientelor folosite in mancare, fara a adauga izul sau, asa cum este cazul uleiului de masline sau al celui de floarea soarelui, chiar si cand vine vorba despre prajeli. Nu scoate fum la ardere si nu are miros.

Revenind la constructia sa, iti vom spune ca acidul lauric contribuie la eficientizarea digestiei si a metabolismului, datorita rolului sau antifungic, antibacterian si antiviral. In acelasi timp, prin reducerea aportului de grasimi nesanatoase, poti slabi. Acizii grasi din compozitie pot distruge bacterii cauzatoare de infectii virale, urinare, ulcer gastric, carii sau pneumonii.

Se poate adauga in salate, dulciuri, sotarea ingredientelor, preparatelor din carne si oua ori in maioneza. Un inconvenient este faptul ca ambalajul este din plastic moale, insa acesta poate fi rectificat prin mutarea intr-un borcan sau o sticla de sticla, mult mai atragatoare si simplu de intrebuintat.

 

 

Ghid de cumparare

 

Datorita multiplelor arii de intrebuintare, uleiul de cocos se gaseste acum in mare parte a lumii, fiind apreciat pentru continutul sau de acizi grasi si proprietatile emoliente. E vazut drept un supraaliment capabil sa imbunatateasca starea sanatatii din interior si exteriorul organismului, fiind un ingredient spre care graviteaza adeptii stilului de viata raw vegan, dar si iubitoarele de cosmetice realizate acasa.

Contribuie la regenerarea si hidratarea pielii si a parului, avand proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, ajutand cu mentinerea integritatii cardiovasculare, accelerand metabolismul si stimuland memoria.

Pentru ca pe piata vei gasi tot felul de pareri despre cele mai bune uleiuri de cocos disponibile, iti poate fi greu sa il alegi pe cel potrivit tie, asa ca te ajutam cu cateva detalii care fac diferenta intre formule.

 

 

Tipuri: Cel mai important este sa stii ca uleiul de cocos se poate folosi intern si extern, insa nu toate formulatiile vor fi compatibile pentru uz universal, asa ca iti va ajuta sa citesti cu atentie eticheta produsului sau descrierea sa pe pagina magazinului de pe care faci achizitia. Cele doua mari tipuri de intrebuintari sunt dermatocosmetic (piele, par) si alimentar.

Pentru piele (fata si corp) se folosesc uleiuri de cocos, la preturi bune, pentru rolul lor hidratant, nutritiv, antifungic, antioxidant si antiinflamator, atat de sine statatoare, cat si in compozitia unor creme si lotiuni realizate in casa, sau prin adugarea lor in formulatii din comert. Se poate intrebuinta in locul lotiunii de corp, dupa baie sau dus, caci “dispare” repede in piele.

Contribuie la vindecarea cicatricilor si la emolierea zonelor uscate de pe piele (coate, maini, genuchi, buze), ameliorand iritatiile si intarziind semnele imbatranirii sau chiar pentru exfoliere, alaturi de un agent abraziv precum bicarbonatul de sodiu sau zaharul si cafeaua.

Folosit pentru par, uleiul patrunde in axul folicular si il umecteaza, ajutand la fortificarea sa si la restructurarea necesara in urma expunerii la surse de caldura (naturale si nenaturale – placa de intins parul, ondulator, etc.). Poate intra in componenta produselor dermatocosmetice de intretinere (masti de hidratare, curatare, anti-matreata, pentru netezirea firelor rebele, etc.) si nu lasa pletele grele si murdare, putandu-se folosi si drept balsam, gel sau lotiune.

Optiunile pentru gatit vor inlocui uleiul de floarea soarelui, masline, untul sau margarina, tinand loc de agent pentru prajire si ingrosare. De multe ori, nu au aceeasi calitate precum cele care se folosesc pe ten, spre exemplu, dar poti folosi ulei de cocos pentru uz intern (administrare simpla in incremente de o lingurita pe zi, pentru inceput, ajutand metabolismul si digestia, printre altele).

Pe langa aceste intrebuintari primare, acest super-ingredient poate deveni parte a prevenirii aparitiei unor afectiuni sau infectii, de la safilococi si pana la micoza piciorului, bacterii sau virusi, multumita prezentei acidului lauric. Prin ingerare, ajuta la o mai buna concentrare si la mentinerea procesului cognitiv alert, ajutand si igienei dentare, caci un ulei de cocos pentru dinti are drept rezultat un smalt mai alb si stralucitor.

In mod aditional, prin consumul frecvent va contribui la imbunatatirea sistemului imunitar, caci acidul lauric devine monolaurina, care creste rezistenta la infectii. Presiunea arteriala este scazuta, fiind redus si riscul unui atac cerebral.

 

Formulatie: Acest produs este bogat in acizi grasi, continand nu mai putin de 90% grasimi saturate, despre care studiile recente declara ca au un rol pozitiv asupra sanatatii.

Cel mai important este acidul lauric, mentionat mai sus, ce se gaseste in proportie de 50%, acesta fiind urmat de acizii caprilici ori caprici (acestia avand rolul antimicrobian si antifungic), precum si vitaminele K si E, ce actioneaza drept antioxidanti si stimulatori ai elastinei si colagenului, incetinind imbatranirea celulara a tesutului.

Din orice ulei de nuca de cocos nu lipsesc fierul si nici prolifenolii si aminoacizii, antioxidanti care calmeaza inflamatiile si roseata.

 

 

Proces de productie: Duce la aparitia uleiului obisnuit/rafinat, virgin si extravirgin.

Pentru a avea parte de beneficiile deja aduse in discutie, este de preferat sa cauti ca pe eticheta sa fie mentionat ca ai de-a face cu uleiuri de cocos, ieftine si bune, presate la rece, caci astfel nuca nu a fost procesata termic sau chimic, pastrandu-si toate proprietatile.

Daca produsul este nehidrogenat si neprocesat, cu atat mai bine, iar daca nu ii lipseste nici certificarea organica, ai de-a face cu un supliment de cea mai buna calitate.

Se adauga ca uleiul rafinat sau obisnuit a fost purificat prin filtrare si i-au fost adaugate diferite substante menite a creste perioada de valabilitate. Nuca a fost uscata si, astfel, se pierd din proprietatile sale nutritive. Rezultatul nu are un miros intens si nici un gust dulce, culoarea fiind usor mai galbena.

Uleiul virgin e produs in mod natural, prin presarea la rece de care vorbeam mai sus, fara a fi adaugati filtri artificiali sau alte elemente chimice. Isi pastreaza mirosul specific si are o culoare alba in stare solida.

Uleiul extravirgin este produs dintr-o nuca de calitate superioara, de origine organica, nefiind rafinat. In esenta, are exact aceleasi proprietati precum un ulei virgin.

 

Consistenta: Orice uleiuri de cocos, la un pret bun, au o consistenta solida la temperaturi obisnuite, de pana la 25 de grade Celsius, putand fi consumate si in acest stadiu si dupa topirea prin expunere la temperaturi mai ridicate.

Cand o reteta specifica folosirea sa in stare lichida, il vei supune procesului de bain-marie, punand intr-o cratita apa si incalzind-o pana la punctul de fierbere, intr-un vas mai mic situat deasupra acesteia punand cantitatea dorita si amestecand-o pana cand se topeste sub incidenta temperaturii apei fierbinti de dedesubt. Nu e tocmai indicat sa prajesti ulei de cocos solid pentru dulciuri sau patiserie.

 

Ambalaj: Cel mai comun intalnit este borcanul cu filet, care permite utilizatoarei sa scoata cat produs doreste cu ajutorul degetelor sau a unei lingurite, insa, in acelasi timp, termenul de valabilitate poate scadea, ori produsul se contamineaza cu bacterii ce reusesc sa reziste mediului potrivnic.

Optiunile cu pompita de dozare se gasesc, de regula, la optiunile pentru uz cosmetic (cap sau fata), fiind suficient de igienice si nelasand substanta sa intre in contact cu aerul.

 

 

Variantele cu pulverizator se intrebuinteaza, de regula, in amestecuri pentru ingrijirea parului sau ten, garantand o utilizare rapida si facila. Sunt, insa, mai costisitoare, desi nu reprezinta o formulatie pura.

La final, iti sugeram sa incerci magazinele online, acolo unde, poate, te asteapta cel mai bun ulei de cocos de care ai nevoie pentru o viata mai sanatoasa si mai frumoasa. Cu informatiile de mai sus in gand, cu siguranta iti vei gasi mai usor “perechea”.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se foloseste ulei de cocos pentru ten acneic?

Poti folosi ulei de cocos pentru ten acneic mai ales daca este dintr-o cultura organica sau bio, caci astfel te asiguri ca nu a fost expus altor impuritati care iti pot bloca porii.

In sine, produsul este non-comedogenic, contribuie la vindecarea pielii cu cicatrici si ajuta la inlaturarea simptomelor acneice prin prezenta acizilor lauric si capric care au rol antimicrobian si de igienizare.

Vitamina E devine un antioxidant natural care previne imbacsirea porilor si regleaza functia glandelor sebacee.

 

 

De ce e recomandat sa pui ulei de cocos in cafea?

Deoarece acest produs poate avea beneficii atunci cand este ingerat, este adesea recomandata adaugarea sa in cafea, dimineata, deoarece nu ii schimba gustul si e mai usor de ingerat in acest fel.

Iti va stimula metabolismul gratie prezentei trigliceridelor cu lant mediu, si multe surse online mentioneaza sa consumi ulei de cocos pentru slabit, caci reduce poftele si intensifica arderile calorice, intarind sistemul imunitar prin prezenta acidului lauric, si previne degenerarea celulara, datorita continutului de antioxidanti.

 

 

Ce este uleiul de cocos fractionat?

Acest ingredient este un emolient usor care se foloseste in variate produse cosmetice, fiind adecvat tuturor tipurilor de ten si par, care nu are miros si care nu astupa porii. Nu lasa urme inestetice pe piele, tesutul devenind catifelat, si ajuta la absorbirea altor substante in epiderma.

Se gaseste sub denumirea de “caprylic/ capric triglyceride” pe listele de ingrediente, fiind, in esenta, un ulei de cocos virgin descompus, caruia i-a fost indepartat acidul lauric din compozitie. Este caracterizat prin culoarea usor galbuie si lipsa de miros, precum si prin perioada lunga de valabilitate si pretul foarte accesibil.

 

 

 

Retete cu ulei de cocos

 

Cand vine vorba despre retete cu ulei de cocos, intrebuintari legate de ten si par exista, in perioade recente acest ingredient fiind de nelipsit cand vine vorba despre masti facute in casa. Si, cum darurile naturii sunt pentru toata lumea, iti vom da, in cele ce urmeaza, cateva exemple de produse handmade cu ingrediente gasite prin camara, care te pot ajuta.

 

Crema de fata facuta in casa cu ulei de cocos

In cazul in care doresti sa iti mentii tenul ferm si tanar, sa ii conferi uniformizarea nuantei sau sa mai atenuezi din petele pigmentare, iti poti realiza propria crema antirid care contine 20 g de ulei de cocos, 5 ml de ulei de macese cu rol antioxidant si de stimulare a colagenului, 30 ml de ceara de albine (care calmeaza si hidrateaza), 5 picaturi de ulei de trandafir, pentru mirosul placut si regenerarea celulara, 5 picaturi de ulei de geranium, cu rol antiinflamator si cicatrizant si 5 ml de vitamina E antioxidanta, pe care le amesteci la bain-marie si apoi le pastrezi intr-un borcanas cu filet.

 

 

Pentru noapte, poti incerca o reteta hranitoare si regeneranta cu 2 linguri de ulei de cocos, 4 linguri de ulei de masline care hidrateaza si calmeaza roseata, o jumatate de lingurita rasa de ceara de albine care reprezinta baza amestecului si care hidrateaza, la randul sau, trei linguri de apa, un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu care va purifica suprafata pielii si va avea rol antibacterian si non-comedogenic, si 30 ml de apa de trandafiri ce revigoreaza.

Se vor topi ceara si uleiul de cocos la bain-marie, dupa care se adauga uleiul de masline. Separat, se amesteca apa de trandafir calda cu bicarbonat, mai apoi combinandu-se toate ingredientele ramase si omogenizand bine. Se foloseste pe tenul curatat, inainte de culcare, evitandu-se zona ochilor.

Pentru un tratament exfoliant te poti folosi de o masca de fata cu ulei de cocos (1 lingura), o jumatate de lingurita de ulei de migdale, care calmeaza tesutul, reimprospateaza si revitalizeaza aspectul acestuia, regland activitatea glandelor sebacee, si o lingurita de zahar brun, care are rolul activ de a exfolia.

Dupa ce topesti uleiul la bain-marie adaugi celelalte doua ingrediente si amesteci bine, lasand mai apoi sa se raceasca, dupa care vei intinde pe intreaga fata, evitand ochii si buzele, prin miscari circulare, lasand sa actioneze pentru 15 minute, dupa care indepartezi resturile cu apa calda si te bucuri de un ten catifelat si lipsit de impuritati.

 

Masca de par cu ulei de cocos

Fie ca vrei sa iti descalcesti mai usor pletele, sa le ajuti sa creasca mai repede sau sa le repari, cand acestea sunt prea degradate, uleiul de cocos te ajuta. Repara fibrele despicate si reda stralucirea, acizii grasi hranind in profunzime foliculii.

O modalitate simpla de intrebuintare este topirea sa la bain-marie (intr-un vas cu apa fierbinte in care sucufunzi un vas mai mic doar partial, acolo aflandu-se uleiul solidificat, pe care il amesteci pana se topeste), dupa care il intinzi pe par si lasi pentru 30 de minute, mai apoi clatind cu sampon. Parul va fi mult mai usor de pieptanat si mai moale.

 

 

Pentru plete degradate, se amesteca o lingura de ulei de cocos extravirgin sau virgin cu o lingura de miere, topind usor la bain-marie, dupa care se aplica pe par si se acopera cu un prosop sau o casca pentru cel putin 30 de minute, mai apoi spalandu-se cu sampon.

Spre a stimula cresterea, vei folosi uleiul topit pentru intreaga lungime a parului, incepand cu radacinile, spre varfuri putand masa cu o jumatate de avocado pasat cu furculita, resturile putandu-le aduce si la scalp. Dupa 20 de minute se spala in mod obisnuit.