Cele mai bune vopsele de par profesionale

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.23

 

Cea mai buna vopsea de par profesionala – Recomandarile noastre pentru 2023

 

In cazul in care doresti sa-ti acoperi firele albe sau te-ai saturat de culoarea naturala a parului si simti nevoia de o schimbare, o pereche noua de cizme lungi si o vopsea profesionala ti-ar putea fi de un real folos. Ea te va face sa te simti mai bine in pielea ta si iti va schimba infatisarea intr-un mod placut, daca o alegi tinand cont de o serie de detalii importante. Daca nu stii care sunt acestea sau ce produse de top se gasesc pe piata online, iti recomandam sa citesti ghidul urmator. Daca esti pe graba, nu vrem sa te retinem mult si iti spunem chiar acum ce varianta se afla pe primul loc in topul facut de noi. E vorba de Schwarzkopf Professional Essensity 4.99, o vopsea ce apartine unui brand renumit pentru calitatea produselor pe care le fabrica. Ea este realizata in mare parte din ingrediente naturale si nu contine substante ce ar putea afecta sanatatea scalpului sau a firelor. E permanenta, deci, va rezista multor spalari si in final va avea o culoare roscata. Daca nuanta pe care o cauti nu este aceasta, ci una mai deschisa, vezi Wella Professionals Koleston Perfect Special Blonde 12/81.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Schwarzkopf Professional Essensity 4.99
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o alegere potrivita pentru doamnele si domnisoarele care au un ten mai calduros, deoarece culoarea finala va fi una roscata. Ea e recomandata inclusiv celor ce au parul alb, deoarece acopera aceste fire in proportie de 100% si este realizata din 90% ingrediente naturale, neavand in componenta substante daunatoare.

Culoarea roscat nu e una potrivita pentru cazurile in care tenul pe care il ai este intr-o nuanta mai rece (palid, usor roz sau rosiatic).

Daca esti in cautarea unei vopsele de par profesionala, care sa iti ofere in final o nuanta roscata, aceasta ar putea fi o alegere potrivita.

A 2-A OPTIUNE!

Wella Professionals Koleston Perfect Special Blonde 12/81
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Vopsea crema, din categoria optiunilor profesionale, conceputa pentru folosire pe par saten, in combinatie cu oxidant in diferite concentratii, destinata persoanelor care doresc sa obtina acasa culoarea blond-argintiu. Acopera eficient firele albe de par, se aplica usor si asigura o culoare de durata, datorita compozitiei cu amoniac.

Produsul este comercializat in variante de 60ml, perfecte pentru acoperirea radacinilor, dar cam mici pentru o vopsire completa.

Iti recomandam aceasta optiune daca doresti o vopsea de calitate, eficienta, care sa iti aduca parul la o nuanta placuta si eleganta de blond-argintiu, fara vizite la salon.

A 3-a Optiune!

Wella Professionals Illumina Color 9/7
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Vopsea profesionala, in nuanta blond luminos, cu tonuri calde de maro, potrivita pentru schimbarea completa a culorii parului, suvite sau corectarea radacinilor. Face parte din categoria formulelor permanente, cu compozitie pe baza de amoniac, care asigura o colorare eficienta a firelor albe de par si o durata mai mare de mentinere a intensitatii nuantei.

Din cauza cantitatii reduse, persoanele cu parul lung sau tuns mediu vor avea nevoie de 2 sau 3 tuburi pentru vopsirea integrala a parului.

Optiune potrivita pentru persoanele cu ten cald, care doresc sa schimbe nuanta parului catre blond-maroniu.

 

 

Formule recomandate in 2023

 

 

Schwarzkopf Professional Essensity 4.99 

 

Aducem acum in discutie o vopsea de par profesionala, permanenta, ceea ce inseamna ca are o rezistenta foarte buna si isi va pastra pentru o lunga perioada stralucirea si intensitatea. Ea e potrivita chiar si la persoanele care au parul alb, oferind eficienta in proportie de 100% daca e folosita corect.

Consistenta acestui produs este una cremoasa, pe baza de ulei. Ingredientele intrebuintate sunt 90% naturale, printre ele aflandu-se uleiul esential de strugure, renumit pentru ca ajuta la regenerarea parului in cazul in care acesta este ars si/sau despicat. Vopseaua aceasta nu va irita scalpul, nici nu va deteriora firele, deoarece nu contine amoniac, parfum, silicon, parafina, parabeni sau alte astfel de substante daunatoare.

Culoarea pe care o vei obtine in urma utilizarii acestui articol este una roscata, potrivita pentru persoanele cu un ten mai cald. Pretul de achizitie e unul accesibil, iar flaconul contine 60 ml de produs, suficient pentru persoanele cu fire lungi si medii.

 

 

 

 

Wella Professionals Koleston Perfect Special Blonde 12/81

 

Pentru persoanele care au nevoie sa acopere firele albe de par si prefera sa se orienteze catre o nuanta eleganta de blond-argintiu, recomandam, ca optiune de vopsea profesionala, Wella Professionals Koleston Perfect Special Blonde 12/81. Este un produs cu actiune indelungata si eficienta ridicata de acoperire, asigurata de compozitia pe baza de amoniac.

Face parte din gama produselor destinate saloanelor, dar poate fi folosita cu succes si acasa, in combinatie cu oxidantul Welloxon Perfect, in diferite grade de concentratie, in functie de culoarea parului pe care se aplica vopseaua.

Este un produs apreciat de persoanele care doresc sa acopere fire de par alb, pentru ca actioneaza foarte bine la acest capitol, iar nuanta deschisa face uniformizarea mult mai facila. Pentru ca este disponibila in recipiente de 60ml, aceasta vopsea este ideala pentru corectarea radacinilor si schimbarea culorii pe par tuns scurt. Pentru par mediu sau lung, vei avea deci nevoie de mai multe tuburi.

 

 

 

 

Wella Professionals Illumina Color 9/7

 

Daca blondul-argintiu este prea rece pentru tine si tonurile calde ale chipului tau cer o nuanta la fel de blanda, iti propunem, din gama Wella Professionals, culoarea 9/7, care este un blond luminos, cu tonuri de maro. Este vorba despre o vopsea permanenta, pe care o poti folosit atat pe nuanta naturala a parului, cat si pe par vopsit, cu capacitate foarte buna de acoperire a firelor albe de par, datorita amoniacului din compozitie.

Pentru cele mai bune rezultate se recomanda aplicarea pe o nuanta de blond, sau deschiderea culorii cu ajutorul oxidantului Weloxon (pe care trebuie sa il cumperi separat), tinand cont de concentratia potrivita parului tau. Evita amestecarea cu vopseaua Koleston Perfect.

Produsul face parte dintr-o gama profesionala, destinata saloanelor de coafura, si iti va oferi culoare intensa pentru o perioada lunga si un par cu aspect matasos si sanatos. Poti mentine nuanta mai mult timp, folosind un sampon pentru par vopsit sau/si un balsam cu protectie UV.

 

 

 

 

Fanola 9.00

 

Chiar daca este o vopsea din gama profesionala, dedicata in primul rand saloanelor de coafura, Fanola a redus drastic cantitatea de amoniac si PPD continuta, si a imbunatatit produsul pentru a nu afecta firul de par.

Cu un adaos de Gingko Biloba, vopseaua are efecte pozitive atat asupra firului de par, cat si asupra scalpului. Dupa vopsire parul ramane sanatos, cu o culoare intensa timp de mai multe saptamani, fara fire albe, matasos si placut la atingere.

Tubul contine o cantitate mare de produs de 100ml, fiind suficienta si pentru persoanele cu par lung. Amestecul format dintre vopsea si oxidant are un miros placut de banane, fara alte mirosuri puternice si deranjante. Oxidantul trebuie achizitionat separat in functie de cat de tare trebuie deschis parul, avand 5 optiuni de la 1,05% pentru aceeasi nuanta, la 3%, 6%, 9% sau chiar 12% pentru par inchis la culoare.

 

 

 

 

Matrix Socolor Beauty

 

Matrix este un brand ce ocupa primele locuri pe piata americana pentru produsele de ingrijire a parului, oferind solutii pentru toate tipurile de par si dezvoltand noi tehnologii pentru a imbunatati permanent produsele.

Este o vopsea permanenta din gama profesionala, care confera parului stralucire, o culoare intensa de lunga durata si fara fire albe. Contine diferite ingrediente si tehnologii inovatoare ce au grija de parul tau cum ar fi: complexul Cera-Oil ce asigura o culoare intensa pentru cel putin 30 de spalari; polimerul HexaForce ce determina refacerea structurii firului; complexul de Ceramide si polimerul Cationic ce intaresc firul si il netezesc; uleiul natural din seminte de jojoba ce imbunatateste nutritia si da stralucire; tehnologia ColorGrip ce maximizeaza rezistenta culorii.

Ai la dispozitie nu mai putin de 54 de nuante din care sa alegi varianta care te avantajeaza. Tubul contine 90 ml de produs. Oxidantul trebuie achizitionat separat in concentratia dorita.

 

 

 

 

L’Oreal Professionnel Majirel 6.35  

 

Daca iti place sa pastrezi cat mai fidel culoarea ta naturala si doar sa ii adaugi niste nuante si irizatii originale, daca vrei sa acoperi firele de par albe sau daca pur si simplu ai nevoie de o schimbare, iti propunem produsul L’Oreal Prefessionnel Majirel 6.35. Este vorba despre o nuanta superba de blond inchis, castaniu cu reflexe roscate, cu un aspect atat de natural, incat toata lumea te va intreba care e samponul minune pe care il folosesti ca sa arati atat de bine.

Vopseaua este una de tip permanent, care ofera o acoperire de 100% parului alb. Culorile obtinute sunt profunde, luxuriante si intense, podoaba ta capilara capatand totodata uniformitate si stralucire.

Insa produsul nu este numai o vopsea buna, ci si un tratament eficient pentru firul de par, multumita ingredientelor speciale, Ionene G si Incell, inovatii proprii brandului. Astfel, culorile obtinute sunt mai intense si au o mai buna rezistenta la spalare.

 

 

 

 

L’Oreal Casting Creme Gloss

 

Casting Creme Gloss de la L’Oreal este o vopsea de par profesionala cu o acoperire foarte buna a firelor de par albe, in ciuda formulei fara amoniac, atat de blanda cu firul de par. Ce o deosebeste pe Casting Creme Gloss de alte vospele profesionale sunt reflexiile ultra-glossy pe care le garanteaza.

Extrem de bogata in nuante, aceasta vopsea profesionala reuseste sa imprime parului o culoare irizata si stralucitoare, pastrand in acelasi timp un aspect natural. Nimeni nu va sti ca parul tau arata splendid datorita vopselei, pentru ca poti gasi nuanta identica cu nuanta ta naturala. Si este prima vopsea de par care miroase placut, datorita lipsei amoniacului din formula sa!

L’Oreal Casting Creme Gloss este produsul ideal pentru persoanele care vor sa acopere firele de par alb, sau care doresc sa imprime un aspect sanatos si stralucitor parului lor, fara ca nimeni sa realizeze ca stralucirea si reflexiile se datoreaza unei vopsele profesionale excelente.

 

 

 

 

Cum alegi o vopsea de par profesionala buna

 

Ghidul cumparatorului

Exista un numar redus de femei ce sa nu isi fi vopsit niciodata parul, insa putine dintre doamnele si domnisoarele care fac acest lucru au incercat o vopsea profesionala, pentru a putea face diferenta dintre un produs cu adevarat bun si unul disponibil pe rafturile supermarketurilor. Odata ce apelezi prima oara la un asemenea articol si observi diferenta, nu vei mai dori niciodata sa revii la cele ieftine si de calitate indoielnica.

Daca pentru tine sunt importante diverse pareri despre cele mai bune vopsele de par profesionale, acesta este locul potrivit, deoarece urmeaza sa-ti vorbim despre o serie de criterii de selectie importante intr-o asemenea alegere, dupa care sa-ti prezentam o lista de produse.

 

 

Rezistenta pe par: Vopselelor profesionale pot fi intalnite in mai multe variante: permanente, semi-permanente si temporare. Ce caracterizeaza aceste produse profesionale este o mai buna persistenta.

Daca iti doresti ca aspectul parului tau sa fie unul stralucitor si sa nu fii obligata sa reaplici solutia o data la 2-3 saptamani, vopseaua profesionala permanenta este ceea ce ti se potriveste.

O formula semiprofesionala isi va pastra calitatile mai multa vreme dupa aplicare. De asemenea, va da dovada de o longevitate superioara, pastrandu-si mai mult timp intensitatea si luciul.

O vopsea temporara, cumparata din supermarket, se va elimina complet dupa un numar de spalari indicate de catre fabricanti. In cazul acesteia, inca de la prima spalare intensitatea culorii se va estompa vizibil.

 

Tipul de par: Inainte de a cumpara cea mai buna vopsea de par profesionala, ar fi bine sa iei in calcul o serie de sfaturi care ti-ar putea fi de folos in a face cea mai buna alegere.

In primul rand, analizeaza-ti podoaba capilara. Gandeste-te la vopsirile anterioare, la ce ai facut gresit si ce anume a functionat. Invata din experientele din trecut, pentru a nu fi nevoie sa-ti supui parul unei deteriorari nedorite.

Apoi, gandeste-te bine la culoarea firelor tale. E important sa ai in vedere faptul ca daca detii o nuanta deschisa, va fi simplu sa o schimbi cu una inchisa, insa, invers va necesita mult timp, multa bataie de cap si cel mai sigur e sa ceri ajutor de specialitate.

O grija deosebita trebuie sa aiba si persoanele care au parul alb si vor sa-l vopseasca. In acest caz, pentru rezultate favorabile e nevoie de o baza naturala, deoarece culoarea nu se prinde bine fara un astfel de ajutor.

Totodata, nu ar fi o idee rea sa tii cont si de lungimea parului. Daca acesta e lung, ia in calcul faptul ca este necesara, in general, dublarea cantitatii de vopsea. De cele mai multe ori, un tub clasic va fi suficient pentru firele cu o lungime pana la umeri, iar jumatate din el pentru cazurile in care detii un par scurt.

 

Formula/ingrediente: Ca regula generala, o vopsea de par profesionala are in interior substante/extrase atent selectionate si care au un grad redus de deteriorare a firului.

Printre cele mai apreciate ingrediente intalnim: ulei de jojoba (imbunatateste nutritia, ofera stralucire), ulei de argan (benefic pentru circulatia sangelui la nivelul scalpului, ceea ce duce la o crestere mai rapida a parului), germeni de grau (redau viata firelor dereriorate), seminte de floarea-soarelui (cresc rezistenta culorii), keratina (hidrateaza, face parul mai matasos), sodium coco sulfate (agent de curatare, inmoaie), colagen (hraneste si intareste firele), caviar (regenereaza si ofera un aspect mai matasos) sau vitamina A (protejeaza impotriva radicalilor liberi).

Mai exista totodata si tot felul de formule moderne, intalnite sub urmatoarele denumiri: Ionene G™ (ajuta la reconditionarea si protejarea firelor), Incell Complex (intareste parul si structura acestuia), Cera-Oil sau ColorGrip (contribuie la rezistenta culorii).

Vopselele profesionale nu mai contin in ultima vreme amoniac, el fiind iritant pentru piele, ochi si aparatul respirator. Rolul pe care acesta il juca in procesul de vopsire a fost inlocuit de alte substante (in speta una denumita monoetanolamina). Ele nu vor trebui sa aiba in compozitie nici laolina, para-fenilendiamina, dioxane, parfumuri sintetice, peroxid de hidrogen, propylen glycol, nichel, parabeni sau alte astfel de substante ce pot provoca daune parului tau.

Folosirea unor ingrediente mai atent selectionate si a unor formule inovatoare inseamna si un pret mai mare. Avand in vedere faptul ca e vorba despre sanatatea podoabei tale capilare, diferenta de costuri merita cu siguranta sa faci o astfel de achizitie. In plus, aceasta nu este o problema atat de mare daca te orientezi spre un magazin online, unde gasesti vopsea de par profesionala, la un pret bun.

 

Eficienta de vopsire: Daca iti doresti o schimbare, eventual intr-o nuanta de par asemanatoare cu cea naturala sau mai inchisa, poti opta pentru o varianta profesionala pe care sa o aplici conform indicatiilor.

Daca insa ai fire albe sau daca parul tau a fost partial decolorat, vopseaua profesionala iti permite sa alegi un produs adecvat acestor situatii. Este o facilitate pe care o solutie obisnuita nu ti-o pune la dispozitie, acesta constituind unul dintre motivele pentru care nici rezultatele obtinute nu sunt la fel de spectaculoase.

Problema firelor albe este ca ele nu sunt capabile sa retina pigmentul din vopsea la fel de bine ca cele normal pigmentate, prin urmare, daca folosesti un produs slab, rezultatul final va fi unul neuniform. Pe scurt, nu vei mai avea fire albe, dar se va vedea ca ai avut.

O vopsea permanenta profesionala destinata vopsirii persoanelor ce au  par alb, va avea aceasta mentiune inscrisa pe cutie si va detine informatii suplimentare despre tehnica de vopsire care trebuie aplicata pentru o acoperire 100%.

 

Tipul de ten: Culoarea pielii nu are legatura cu brandul folosit, insa ar trebui sa iti influenteze alegerea nuantei de vopsea pe care o vei intrebuinta. Alba ca Zapada avea pielea alba ca laptele si parul negru ca abanosul, insa in viata reala, aceasta combinatie nu face decat sa le imbatraneasca mult pe posesoare.

Exista numeroase reguli despre nuantele de par potrivite unei persoane in functie de culoarea tenului si a ochilor, dar ca regula generala, poti sa retii ca o persoana cu un ten cald va fi avantajata de auriu, de o vopsea de par saten deschis, castaniu bronz si roscat, in timp ce una cu tenul in tente reci ar trebui sa aleaga negru, brun ciocolatiu, saten, blond cenusiu sau blond argintiu.

Brand-ul: Pentru majoritatea utilizatoarelor, brandul nu are o importanta speciala. Exista numerosi producatori care au si vopsele de par ieftine, disponibile in supermarketuri, dar si o gama de vopsele profesionale. Wella, Londa si L’Oreal sunt cateva dintre cele mai comune exemple, articolele lor fiind disponibile atat in hipermarketuri, cat si in micile magazine de cartier, in timp ce variantele de uz profesional sunt distribuite prin intermediul saloanelor de styling.

Pentru clientii care se intreaba unde gasesc vopsea profesionala apartinand unor branduri ca Bess,Matrix, Kallos, Joico sau Estel, le recomandam sa verifice si oferta magazinelor online, daca ideea de a depinde de un salon pentru a-si vopsi parul nu le surade.

Odata lamurite aspectele esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi vopsele de par profesionale, la preturi bune, e timpul sa te informezi care sunt cele mai frecvent folosite produse in saloanele de coafura si mai ales care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele. Toate acestea sunt disponibile si in magazinele online, pentru cazul in care nu ai timp sau nu dispui de resurse financiare ca sa vizitezi salonul de fiecare data cand este nevoie sa iti reimprospatezi vopseaua.

Sfatul nostru e insa ca macar o data sa consulti un stilist si sa ii ceri parerea despre care vopsea ar fi cea mai potrivita in cazul tau; viziunea si experienta iti vor fi de mare ajutor, apoi vei putea continua sa te vopsesti acasa.

 

Cum sa folosesti o vopsea de par profesionala

 

Daca vrei sa obtii un rezultat pe masura asteptarilor tale, ai face bine sa te informezi in legatura cu pasii ce trebuie urmati atunci cand vrei sa adopti un nou look. Ai foarte multa grija, caci acest proces nu este atat de usor pe cat pare!

 

 

Testul de alergie 

Cand te vopesti pentru prima data, ar fi indicat sa efectuezi un test de toleranta/alergie. Acest pas este deosebit de important, deoarece nu poti prezice cu exactitate efectele pe care le poate avea o anumita vopsea in contact cu parul/pielea ta.

N-ai de ce sa te ingrijorezi, caci nu e nimic complicat – trebuie doar sa iei o cantitate foarte mica de vopsea pe varful degetelor si sa o aplici in spatele urechii. In general, produsul trebuie lasat sa actioneze timp de 24 de ore, pentru a putea fi observate eventualele reactii adverse, insa, mai multi hairsylisti au confirmat faptul ca, in cazul unei alergii, efectele apar in cel mult 30 de minute.

Te sfatuim sa nu neglijezi acest pas, intrucat te poti confrunta cu niste arsuri destul de grave –  sau mai rau – cu o pierdere masiva a parului.

 

Ustensilele necesare

Cand te vopsesti, este foarte important sa ai la indemana toate ustensilele necesare. Oxidantul se achizitioneaza separat in cazul formulelor profesionale, deci nu te astepta sa il gasesti in pachet (e o regula deja stiuta). Sfatul meu e sa iti cumperi oxidant de la acelasi brand producator.

Compozitia dintre vopsea si oxidant, spre exemplu, trebuie sa fie facuta neaparat intr-un vas nemetalic, asa ca, pregateste din timp un recipient din plastic sau din portelan. Iti sugeram sa tii cont si de faptul ca vopseaua nu va mai putea fi scoasa din haine, indiferent de detergentul pe care il folosesti. Echipeaza-te, prin urmare, cu o folie din plastic care sa-ti protejeze imbracamintea! Daca nu ai asa ceva la indemana, poti sacrifica un tricou mai vechi, pe care, eventual, sa-l folosesti si urmatoarea data cand te vopsesti.

Nu in ultimul rand, vei avea nevoie de o pensula pentru aplicarea vopselei si de 4 clipsuri cu ajutorul carora sa-ti imparti parul in 4 sectiuni egale. Prima data il vei desparti in doua, urmarind linia ce pleaca de la frunte si ajunge la ceafa, dupa care, vei crea alte 2 zone, urmarind linia ce uneste urechile.

 

Prepararea vopselei

Dupa cum spuneam, vopseaua obisnuita este insotita de o sticluta de oxidant, insa vopselele profesionale nu vor mai veni la pachet cu aceasta substanta – ceea ce inseamna ca vei fi nevoita sa o achizitionezi separat.

Te anuntam de pe acum ca rezultatul final va fi influentat, intr-o foarte mare masura, de alegerea facuta, caci exista mai multe tipuri de oxidant. Daca vrei sa obtii o culoare mai inchisa, spre exemplu, vei folosi intotdeauna o formula de concentratie 6%, in timp ce pentru o nuanta de blond, vei adauga o substanta de 9%.  

In general, va trebui sa amesteci vopseaua in proportie de 1:1 cu produsul ales, astfel incat la 50ml de colorant, vei fi nevoita sa adaugi la fel de mult oxidant. Exista bineinteles, si cazuri in care va trebui sa folosesti ceva mai mult. La unele nuante de blond, de pilda, se foloseste un raport de 1:2 (50ml de vopsea – 100ml oxidant).

 

 

Aplicare

Nu poti aplica vopseaua dupa bunul plac, caci rezutatul va fi dezastruos. In cazul in care nu vrei sa te indepartezi prea tare de nuanta parului tau, aceasta trebuie distribuita uniform de la radacina la varf, insa pentru o schimbare radicala de look, executia acestui pas se realizeaza in sens invers, adica dinspre varfuri la radacini.


Clatirea si spalarea parului

Dupa ce timpul de actionare al vopselei s-a scurs (de obicei, acesta este specificat pe cutie), va trebui sa-ti clatesti parul cu apa din abundenta. Odata ce vopseaua a fost indepartata, ar fi indicat sa-l speli cu un sampon pentru par vopsit, caci acesta va stopa procesul de oxidare. La final, aplica un balsam si o masca pentru par, intrucat acestea ajuta firul sa si pastreze stralucirea si ii dau un aspect sanatos.

 

 

 

Marci populare:

 

Utilizarea unei vopsele profesionale face din ingrijirea parului un proces elegant si placut, transformandu-l intr-un veritabil tratament. Spre deosebire de produsele comerciale, aceasta gama superioara este caracterizata printr-o formula consistenta, protectoare si nutritiva. Fa cunostinta cu trei dintre cei mai apreciati producatori.

Fondata in anul 1880 de catre Franz Stroher, compania este in prezent parte a grupului Coty, dupa o perioada petrecuta sub umbrela Procter & Gamble. Stroher era un manufacturier de peruci care, in 1890, a inventat o noua tehnologie ce permitea scalpului sa respire, in 1894 se deschidea prima fabrica, iar fiii sai i s-au alaturat in afaceri in scurt timp. Numele Wella a fost inregistrat abia in 1924, si pe masura ce perucile nu au mai fost la moda, si-a reorientat productia catre aparatele de realizat permanentul, atat a celor pentru saloane, cat si a celor portabile.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial patentele firmei au fost confiscate de statul german, motiv pentru care familia a decis sa reporneasca afacerea de la zero. Astfel, in 1950 a fost lansat Koleston, primul balsam pentru par, iar in 1954 insasi Elizabeth Taylor aparea in reclama produsului. Iar din anul 1960 s-a lansat prima gama profesionala Wella denumita Wella Privat, pusa exclusiv la dispozitia stilistilor din saloane. Productia s-a adaptat prompt la cerintele pietii cu Perform – un produs care permitea obtinerea permanentului de tip Afro in anii ’70 – sampoane si balsamuri destinate magazinelor de retail si o linie de ingrijire a parului pentru barbati.

Una dintre cele mai apreciate dintre inovatiile recente ale brandului este reprezentata de inlocuirea compusului PPD – p-fenildiamina, prezent in majoritatea vopselurilor permanente si cunoscut ca un alergen puternic – cu molecula ME+, care este incorporata in linia profesioala Koleston Perfect Innosense, prima linie aprobata de Centrul European pentru Studiul Alergiilor.

 

 

Cunoscut in prezent sub denumirea Schwarzkopf & Henkel, acest brand este unul dintre cele mai cunoscute din domeniul produselor cosmetice. Punand la dispozitia utilizatorilor unele dintre cele mai iubite produse in materie de colorare a parului, ingrijire, stylling – dar nu numai, ci si ingrijire orala, ingrijire a pielii si parfumuri – Schwarzkopf ocupa un binemeritat loc 4 in topul furnizorilor catre saloanele de elita.

Inceputurile au fost puse in anul 1898, cand Hans schwarzkopf, chimist calificat din Berlin, a infiintat o mica drogherie cu o sectiune care includea unele parfumuri extrem de populare. Nemultumit de agresivitatea produselor pentru ingrijirea parului ale vremii, el a lansat in 1903 primul sau produs: un sampon pudra care se dizolva in apa si care a castigat imediat aprecierea cumparatorilor. In 1904, samponul sau nu numai ca putea fi gasit in fiecare magazin de profil din Berlin, dar era deja exportat in Olanda si Rusia. Pasul care urma firesc s-a lasat asteptat pana in 1927, cand a fost lansat primul sampon lichid, cu ocazia lansarii Institutului Schwarzkopf pentru Igiena Parului.

Anul 1933 este marcat de punerea pe piata a ceea ce urma sa devina prototipul tuturor sampoanelor moderne: Onakali, primul produs non-alcalin. Urmeaza prima solutie de facut permanent la rece si prima vopsea de par de uz casnic, care va castiga in curand medalia de aur ca fiind cea mai mare inventie din aceasta categorie. Urmeaza primul fixativ, primele produse de decolorat, vopsele-crema din ce in ce mai usor de aplicat si mai putin agresive si multe alte inovatii care au adus brandul pe pozitia de piata pe care o ocupa in prezent.

 

Avand sediul in Clichy, L’Oreal este unul dintre cele mai mari branduri de cosmetice din lume, care si-a concentrat aria de productie pe produse pentru colorarea parului, ingrijirea pielii, protectie antisolara, machiaj si ingrijirea profesionala a parului. Compania activeaza in prezent in domenii ca dermatologie, toxicologie, inginerie a tesuturilor si cercetare biofarmaceutica. In Statele Unite, ea detine cele mai multe patente in domeniul nanotehnologiei.

Bazele companiei au fost puse in anul 1909, cand chimistul de origine germana Eugene Paul Loius Schueller a dezvoltat o formula de vopsea de par denumita Aureale, pe care a vandut-o stilistilor vremii in Paris. Inca de la bun inceput, liniile directoare ale companiei au fost recomandate de cercetarea si inovatia in domeniul frumusetii. Cresterea a fost constanta, pana la fabulosul numar de 20.000 angajati in prezent.

Acum, L’Oreal produce si comercializeaza mii de produse in sectorul beauty: vopsele de par, solutii pentru permanent, produse pentru ingrijirea si modelarea parului, pentru curatare, pentru intretinerea pielii, produse de machiaj si parfumuri. Ele sunt disponibile in diverse tipuri de magazine, de la supermarketuri la farmacii, dupa cum exista si linii profesionale disponibile doar in saloane sau buticuri de profil.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu