Oferte de sezon pentru 2023
17.04.2018
Pentru piele sensibila, cu aspect tern
Daca ai nevoie de ingrijire aditionala pentru chip, mai ales cand acesta da semne de roseata, e mai sensibil la tot felul de ingrediente sau are un aspect obosit, un ulei bun pentru ten iti poate reda stralucirea. Astazi, iti voi prezenta doua astfel de produse, indragite in cercurile de cosmetica internationale pentru efectele lor benefice:
The Organic Pharmacy Skin prezinta o formula naturala intr-un ambalaj cochet, placut din punct de vedere estetic, angajandu-se in lupta impotriva descuamarii si semnelor de oboseala. Fiind comercializat drept un “ulei fundamental pentru piele”, are un miros placut, care nu deranjeaza, si contine ingrediente de origine naturala, ce nu cauzeaza reactii alergice.
Ingredientele cheie sunt uleiul de jojoba (Simmondsia Chinensis), de Tamanu (Calophyllum Inophyllum) si cel de racovina (Stellaria Media), care au rol de calmare si protejare a pielii. Acestora li se adauga vitamina E si uleiul de fructe de trandafir, cunoscute ca adjuvanti in redarea elasticitatii si ameliorarea cicatricilor. Mentionez ca ritualul recomandat este de 2-3 picaturi aplicate pe zone cu roseata, dimineata si seara.
O sticluta ce mi-a atras atentia este Collistar Pure Actives, care contine un mix de uleiuri vegetale si nelipsitii acizi Omega 3 si 6, ce se absorb repede in piele, hranind-o in profunzime si conferind aspectul catifelat si sanatos pe care ni-l dorim mereu, iar procentul de vitamina E din compozitie combate efectele negative ale factorilor de mediu, radicalilor liberi si radiatiilor UV, ameliorand aspectul ridurilor fine si estompand semnele deshidratarii.
Pe masura ce bariera hidrolipidica a epidermei e restabilita, membranele celulare isi recapata elasticitatea si se tonifiaza. Si, pentru a face intrebuintarea mai distractiva, poti folosi produsul pentru masaj dimineata si seara sau, daca preferi mastile, il poti intinde pe piele pentru 10-15 minute, dupa care il stergi cu un servetel.
26.03.2018
Formule naturale, organice
Despre beneficiile pe care le pot aduce tenului uleiurile naturale, neprelucrate, obtinute din diverse plante, am mai vorbit, insa azi va voi povesti despre doua sortimente care promit sa faca minuni, indiferent de tipologia tenului utilizatoarei.
Nu e prima data cand pomenesc aici despre formulele Soaphoria si, dupa cum spuneam, chiar am folosit cateva dintre ele cu suficient de mult succes. Azi am sub observatie uleiul Soaphoria din nuca de cocos, un produs care se livreaza in recipiente a cate 125 ml, suficient, consider eu, pentru un sortiment care se foloseste saptamanal sau chiar si zilnic in rutina de ingrijire faciala.
Imi place foarte mult cum sunt ambalate toate ofertele Soaphoria si nici in acest caz nu sunt dezamagita. Dincolo de recipient, un borcanel cu sigilare etansa, pe care ulterior il poti folosi pentru a pastra alte produse sau masti de fata preparate in casa, beneficiile sunt incontestabile: poate fi hidratat tenul uscat, poate fi ameliorata roseata celui sensibil, pana si cel gras va beneficia de hidratare, fara sa apara eruptii acneice. Eu folosesc uleiul de cocos si pe post de balsam de buze, iar primavara, e clar ca au nevoie de extra-protectie. Cireasa de pe tort este mirosul specific, insa delicat, care nu te va deranja, daca iti place cocosul(in caz contrar, acest produs nu este pentru tine).
Uleiul de Marula Dr. Feelgood BIO and RAW este un produs special recomandat tenului problematic, avand grija de pielea uscata, cu iritatii, chiar si de cea care este predispusa la roseata. In acelasi timp, produsul previne aparitia primelor riduri de expresie, sau cel putin reda tenului elasticitatea, suficient incat sa amane acest moment, datorita acizilor grasi monosaturari si antioxidantilor naturali pe care ii contine.
In compozitia acestui produs am identificat flavonoizi(pigmentii sub forma vitaminei P – reduc inflamatia si au proprietati antibacteriene) si catehine(metaboliti de ordin secundar ai plantelor, care actioneaza antioxidant).
28.02.2018
Uleiuri de lux pentru ingrijirea tenului
L:A Bruket Face Oil este un produs recomandat nu numai pentru tenul uscat, ci si pentru cel normal. Contine ulei esential, distilat din coaja si frunze de portocal, in combinatie cu extracte din alte citrice, pentru a garanta un efect astringent. In acelasi timp, da o senzatie de prospetime si se absoarbe foarte rapid in piele, fara sa lase o senzatie neplacuta, lipicioasa.
Mai contine ulei de jojoba, care hidrateaza epiteliul, insa il si ajuta sa isi mentina acea bariera naturala, care il protejeaza de substante poluante si de agresiuni. Uleiul de sofranel atenueaza tendintele cuperozice, in timp ce Tocoferolul(vitamina E) lupta activ impotriva radicalilor liberi, atenuand procesul de imbatranire a tenului.
Flaconul cu pipeta asigura dozarea perfecta si gasesti cate 30 ml de produs in fiecare sticluta. Mentionez ca aceasta oferta se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, insa costurile s-ar putea sa fie cam piperate din perspectiva unor potentiale utilizatoare.
Un ulei similar conceput ar fi si Phenomé Daily Miracles Moisturizing. Are un rol hranitor, dar si de ameliorare a ridurilor. Purifica si confera elasticitate tenului, atenuand efectul radicalilor liberi si prevenind usor scaderea coeficientului de umiditate din tegument. Astfel, se foloseste cu succes pe pielea deshidratata, pentru recapatarea echilibrului, dar si pentru tenul normal.
Are o textura fluida, usor de aplicat, nu da acea senzatie de gras pe piele si contine antioxidanti si vitamine, alaturi de acizi grasi care contribuie in activarea procesului de regenerare a celulelor epiteliale. Dupa o sedinta de masaj facial, folosind acest ulei, circulatia va fi imbunatatita in zonele afectate, observandu-se ca pielea devine mai ferma si capata un aspect mai luminos.
01. 02.2018
Inca 2 sortimente de uleiuri demachiante
Prima data cand am aflat despre demachierea pe baza de ulei a fost cand am citit mai multe despre regimul coreean de ingrijire a pielii in 10 pasi. Initial, conform sfaturilor cosmetice occidentale, pe care le urmasem cu destula strictete pana atunci, intelesesem(gresit) ca nu e recomandat sa folosesti uleiuri pentru tenul acneic si/sau problematic.
Ulterior am descoperit ca un cleanser pe baza de ulei elimina mult mai bine fondul de ten si primerul din pori, permitand exfolierea mai frecventa si folosirea produselor pe baza de acid salicilic, fara a-mi lasa pielea excesiv de uscata in unele zone. Azi revin cu doua exemple de produse pentru curatare si demachiare, despre care am citit ca s-ar numara printre cele mai apreciate pe site-urile de cosmetice de la noi.
L’Occitane Immortelle este un ulei pentru demachiare, recomandat pentru ochi si fata, cu o consistenta fluida, usor de aplicat si care da o senzatie matasoasa pe ten. Are la baza ulei esential de Imortela(Helichrysum italicum), un antiinflamator natural, cu rol cicatrizant, de catifelare si hidratare. Totodata, despre aceasta planta se spune ca ar estompa cearcanele si petele rosii, ceea ce nu poate fi decat un important avantaj din perspectiva persoanelor care se lupta cu astfel de probleme zi de zi.
Recomand utilizarea acestui ulei in special cand folosesti machiaj waterproof si atunci cand obisnuiesti sa porti des fond de ten in combinatie cu pudra, iar la sfarsitul zilei iti simti pielea incarcata. De apreciat la aceasta formula este si compatibilitatea cu toate tipurile de ten. Iti recomand sa aplici uleiul pe toata fata si sa masezi delicat fiecare zona; uda mainile cu putina apa calduta si apoi vei observa cum produsul(emulsifiindu-se) se transforma intr-o spuma fina, la contact cu aceasta. Dupa ce ai obtinut efectul peste tot, poti clati din belsug, urmand sa folosesti foam cleanerul pe care il utilizezi de regula.
Daca te intereseaza un sortiment in principal recomandat pentru tenul sensibil, uleiul de curatare de la Caudalie, Cleaners&Toners, e un exemplu adecvat. A castigat mai multe premii in domeniul Beauty, pentru indepartarea eficienta a machiajului, si are in compozitie in mare parte ingrediente naturale, dintre care cel esential este uleiul din samburi de struguri.
Nu contine parabeni, ftalati, uleiuri minerale, Sodium Laureth Sulfate si nici ingrediente de origine animala. Sunt de ajuns 3 pompite pentru o sesiune de utilizare. Mai intai trebuie sa incalzesti in palma uleiul si apoi sa distribui pe fata lichidul, masand cateva minute. Emulsifiaza-l, ca de obicei, cu apa si apoi clateste tot, pentru a obtine un ten fin si hidratat.
24.12.2017
Hidratare de nota 10
E adevarat ca nu orice ten poate fi hidratat eficient cu ajutorul uleiurilor cosmetice si ca pentru a lasa pielea sa respire, aceste produse trebuie alese din gama celor noncomedogenice. Am cautat minim doua formule care sa fie apreciate pentru beneficiile pe care le ofera si iata ce informatii am gasit in mediul virtual:
Ren Skincare Rose O12 este un produs recomandat pentru tenul uscat. Se presupune ca formula formeaza o bariera deasupra pielii, mentinand un nivel adecvat de umiditate, pe tot parcursul zilei. Are la baza acizi grasi si ceramide, prin intermediul uleiului din flori de sofran, acesta asigurand si un ritm optim de regenerare celulara a epiteliului. Totodata, respectivul ingredient este bogat in acid linoleic, care actioneaza ca o arma impotriva acneei.
Uleiul de Ximenia este bogat in Vitamina C(care e deseori mentionata in compozitia serurilor pentru estomparea liniilor de expresie); cel obtinut din samanta de merisor va impiedica aparitia semnelor imbatranirii, ameliorand textura pielii si facand-o catifelata. Exista si un aspect nu tocmai laudat la acest produs, anume costul, pe care il consider destul de ridicat, daca iau in calcul cantitatea de 30 ml din flacon si alte oferte din aceeasi gama de produse, care se vand la jumatate de pret.
Daca te intereseaza sa incerci alta solutie, o alternativa ar fi Dr. Hauschka Facial Care. Am ales acest exemplu ca sa dau o sugestie si celor care au tenul mixt sau gras. Pe pagina oficiala am gasit instructiuni clare de utilizare si lista cu ingrediente, din care am aflat ca nu contine substante periculoase, este noncomedogenic si nici nu a fost testat pe animale. Printre cele mai importante componente as aminti uleiul de migdale(hipoalergenic si recomandat inclusiv pentru pielea sensibila a bebelusilor), cel de morcov(imbunatateste aspectul si textura tegumentului) si extractul de sunatoare(antiinflamator).
06.12.2017
Uleiuri demachiante pentru ten
Pentru ca produsele facute pentru demachierea eficienta sunt cu totul altceva decat uleiurile naturale, pentru ingrijire si hidratare, am decis sa le dedic cateva randuri. Un astfel de ulei se foloseste in etapa curatarii tenului, deoarece se presupune ca formulele de acest gen pot indeparta resturile produselor de machiaj waterproof si excesul de sebum. Desi reusesc sa faca asta, nu vor deranja acea bariera naturala a epidermei(despre care se spune ca trebuie sa existe pentru a o proteja de factorii externi), lasand pielea foarte moale si gata hidratata.
Am ales ca prim exemplu Uriage Hygiène, acesta fiind un sortiment conceput pentru a ajuta tenul uscat. Se foloseste pentru demachiere, mai ales cand au fost intrebuintate produse waterproof. Curata delicat pielea din orice zona afetei, inclusiv cea din jurul ochilor, iar pe baza extractelor de ulei din floarea soarelui va asigura si un bun nivel de hidratare. Uleiul din seminte de merisor contine acizi grasi Omega 6 si 3, care mentin ridicat nivelul de hidratare si catifeleaza.
Se aplica pe zonele ce trebuie curatate, adaugand putina apa, pe masura ce se maseaza in piele. Dupa ce amestecul devine albicios, se clateste cu apa calduta. Procedeul poate fi repetat in cazul in care simti ca nu a eliminat toate produsele de machiaj. E lipsit de alcool, hipoalergenic si nu irita ochii, fiind adecvat inclusiv pentru utilizatoarele de lentile de contact.
Spre deosebire de primul sortiment prezentat, Payot Les Démaquillantes este un produs recomandat pentru toate tipurile de ten, asa cum o propune site-ul oficial al ofertei. Se va utiliza pentru indepartarea bazei de machiaj si chiar a rimelului waterproof, dupa o zi istovitoare, in care pielea devine imbacsita. Lista cu ingrediente arata ca include parfum si alte cateva substante cu risc minim, insa componentele benefice sunt uleiul de avocado(stimuleaza productia de colagen), extractul din morcovi si cel de limba mielului(incurajeaza regenerarea epiteliului).
Din pacate, ambele produse contin ulei mineral, ceea ce ar putea descuraja unele potentiale utilizatoare, insa ca sa desconspir unele mituri despre acest ingredient, propun o lectura suplimentara.
24.11.2017
Uleiuri nutritive Soaphoria
Primul ulei de la Soaphoria pe care l-am incercat a fost cel de ricin; dupa ce l-am folosit cu succes in cazul mastilor pentru par, gene si sprancene, am considerat ca sunt multumita de rezultate si de aceea am cautat sa aflu mai multe despre oferta Soaphoria. Azi voi vorbi despre 3 dintre cele mai populare uleiuri naturale oferite de acest brand si despre avantajele pe care le pot aduce acestea tenului uscat, matur sau cu diverse probleme.
Uleiul de migdale este non-comedogenic, motiv pentru care poate fi utilizat ca masca de hidratare intensiva, atunci cand vine iarna si pielea ta nu mai este la fel de elastica si de catifelata. Vantul si temperaturile scazute pot da senzatii neplacute, pe care un tratament intensiv cu acid oleic le poate ameliora.
Produsul poate calma iritatiile, este bun in caz de arsuri, ingrijeste delicat eczema si poate chiar sa previna formarea vergeturilor. Ca toate produsele Soaphoria, acesta este presat la rece pana la temperaturi de maxim 35 de grade Celsius, pastrandu-si din proprietatile medicinale pentru care e atat de laudat.
Cel de morcov este obtinut prin macerare si include antioxidanti importanti, alaturi de cele mai notabile vitamine, cand vine vorba de sanatatea epidermei: A, C, B, E, D si K. Va reda elasticitatea tegumentului, calmand iritatiile si avand rolul de a incuraja bronzarea naturala.
Uleiul de argan Soaphoria este 100% natural si a fost obtinut prin presare la rece, mentinand astfel intacta cantitatea de vitamine(E, D, A, F) pe care semintele o au in mod normal. Se foloseste pentru eliminarea liniilor fine si pentru a imbunatati textura pielii. Chiar daca nu ai tenul matur, acest ulei va fi perfect pentru a stopa descuamarea epiteliului in sezonul rece.
12.11.2017
Uleiuri cosmetice pentru tenul deteriorat si uscat
Cand vine sezonul rece, echilibrul tenului tau poate fi afectat. Daca ai portiuni de piele mai uscate in anumite zone, iarna o sa iti dai seama ca acestea incep sa se descuameze. Nu mai zic despre zilele in care pielea ta va lua contact cu frigul sau cu vantul, astfel incat de-abia vei putea masca efectele negative ale acestora. Ca sa iti pastrezi tenul sanatos pe timp de iarna, trebuie sa ii oferi hidratare eficienta, un boost de vitamine si minerale si sa il protejezi de factori care l-ar putea deteriora.
Clarins Rebalancing Care este un ulei de ingrijire cosmetic, formulat pentru a asigura hidratarea tenului uscat si foarte uscat. Pe pagina oficiala Clarins am citit ca ar fi preparat din 100% uleiuri pure, extrase din plante. Contine Cardamom, Santal si Lavanda, pentru a decongestiona pielea care a fost supusa stresului. Formula include ulei din alune, care reduce roseata si amelioreaza aspectul iritat.
Recipientul e accesorizat cu un capacel cu pipeta, ce asigura aplicarea si dozajul eficient, fara a atinge fata si evitand astfel contaminarea cu microorganisme. Se recomanda curatarea pielii, urmata de masajul delicat cu cateva picaturi din acest produs.
Uleiul Nutri-Gold de la L’Oréal Paris este o alternativa dedicata persoanelor cu tenul matur. Chiar si asa, formula poate fi utilizata inclusiv cand pielea este foarte uscata si risca sa isi piarda elasticitatea. Are ca principal scop rehidratarea tesuturilor epiteliale, redand tonusul si reimprospatand din luminozitatea naturala pe care tenul ar trebui sa o aiba.
Se foloseste inclusiv pe gat si in zona decolteului, aplicat o singura data, de obicei seara, dupa curatarea eficenta. Include ulei de lavanda, muscata, rozmarin, portocala, musetel, trandafir, maghiran si levantica, ingrediente care hranesc tesuturile, pe baza complexului de antioxidanti pe care il contin.
28.10.2017
Uleiuri faciale pentru ten mixt si gras, preparate in laborator
Se spune ca uleiul facial nu este pentru oricine, mai ales cand ai probleme cu tenul, insa exista si cazuri in care pielea are nevoie de un plus de hidratare si e bine sa completezia actiunea cremei de fata, cu un astfel de produs. Se recomanda uleiurile preparate in laborator mai ales pentru a ameliora diverse probleme ale tenului. Desi nu sunt la fel de apreciate cum sunt cele exclusiv naturale, poti identifica usor o formula care sa ti se potriveasca, la o simpla cautare online.
Eu am gasit mai multe pareri bune despre produsul Dr. Hauschka Facial Care, o formula care este sugerata persoanelor cu tenul gras sau chiar mixt, asa ca mi s-a parut interesant sa aflu mai multe. Pe pagina oficiala Dr. Hauschka am citit ca ar fi vorba despre o compozitie care nu incarca porii si care va modera excesul de sebum.
Pe lista ingredientelor sunt incluse mai multe substante utile in imbunatatirea aspectului si texturii pielii: ulei de morcovi(fiind bogat in antioxidanti, va preveni aparitia ridurilor sau va imbunatati elasticitatea epidermeni), ulei de migdale(printre beneficiile acestuia am identificat proprietati calmante si posibilitatea de a fi utilizat indiferent de tipul de ten) si extracte de calendula(antiiinflamator natural, foarte eficient).
Uleiul promite sa imbunatateasca aspectul porilor, nu contine parfum sau parabeni, iar substantele utilizate la preparare sunt certificate ca 100% organice si naturale. Am apreciat si statementul Dr. Hauschka impotriva testelor pe animale, statement pe care prefer sa il verific de obicei inainte de a-mi comanda un nou produs cosmetic.
Bielenda Skin Clinic Professional Correcting este un ulei ce face parte din gama recomandata pentru tratamente anti aging. In acelasi timp, se stie ca poti avea probleme cu acneea la orice varsta, iar daca vrei sa imbunatatesti aspectul tenului dupa cicatrizare, poti apela la aceasta solutie, ce are la baza ulei de argan.
Eticheta mentioneaza complexul Sebu Control, care permite ingrijirea fetei pe timp de noapte, lasand pielea catifelata, dar fara sa o incarce. Acizii grasi, Omega 3 si 6, mentin echilibrul epidermei, alaturi de extractele din nuci de macadamia si coacaze, care incurajeaza regenerarea celulelor. Aplici maxim 3 picaturi pe fata si mazezi, inainte de culcare.
17.10.2017
Uleiuri naturale, pentru hidratare zilnica
Daca vrei sa renunti la cremele hidratante, pline de parfum si parabeni, atunci ai putea sa acorzi o sansa uleiurilor obtinute din surse naturale, iar asta inseamna ca elimini din ecuatie multe substante ce ar putea sa iti provoace iritatii. Despre avantajele uleiurilor de ingrijre a pielii s-au scris multe, asa ca voi trece direct la subiect:
Am incercat Dermagen Morocco Gold, intr-o perioada in care s-a intamplat sa nu mai am la dispozitie vreo crema hidratanta de noapte sau de zi, si am descoperit ca nu incarca tenul, il hidrateaza eficient si, daca folosesti cantitatea minim necesara, nici nu ai o senzatie neplacuta de ten lipicios, deci se poate absorbi rapid in piele.
Este un produs natural(miroase discret a ulei de argan), fara alti aditivi, fiind in principal recomandat in scop cosmetic. Tot ce pot sa ii reprosez e ca oferta iti furnizeaa doar 20 ml de produs, care se vor termina in circa 2 luni de utilizare regulata. Daca optezi totusi pentru aceasta alternativa, iti sugerez sa folosesti cate putin, dupa fiecare curatare si exfoliere a fetei, eliminand surplusul cu un servetel de hartie. Se poate utiliza si pe par, sub forma de masca, in combinatie cu ulei de ricin si de cocos.
Despre uleiul Soaphoria Organic pot spune cam aceleasi lucruri, mai ales ca, inainte de a-l comanda, am analizat pagina oficiala Soaphoria. Trebuie sa recunosc ca si ambalajul m-a determinat sa ii dau o sansa, dar pana la urma conteaza mai mult rezultatele.
Cel de avocado are o nuanta verzuie si este oarecum vascos, deci nu trebuie sa folosesti decat cateva picaturi. Spre deosebire de cel de argan de la Dermagen, produsul are un miros mai puternic, iar daca sta prea mult pe piele, se va simti aroma specifica; de aceea il recomand pentru masti hidratante, dupa care se poate clati delicat, cu apa calduta, mai ales pe timp de zi, cand de pregatesti sa te si machiezi.
Este complet natural si bogat in vitamina A, acid linoleic si minerale, iar datorita acestei combinatii se simte ca hidrateaza aproape instant. In surplus, lasa o senzatie lipicioasa, neplacuta, dar este adecvat pentru tenul mixt si acneic, intrucat are proprietati calmante. Pe eticheta se mai specifica faptul ca este vegan si cruelty free, un alt motiv pentru care am considerat ca e o investitie buna.
06.10.2017
2 uleiuri cu care sa tratezi eficient tenul acneic toamna asta
In timp ce unele uleiuri pentru ingrijirea tenului contribuie la hidratarea intensiva a pielii, altele se vor folosi in principal pentru capacitatea lor de a usca si dezinfecta natural leziunile acneice. Pentru ca aceste probleme pot sa apara deseori in perioada in care pielea se adapteaza la schimbarile climatice externe si la trecerea de la temperaturile calde, la cele mai reci, iti recomand sa incerci niste solutii naturale de a elimina bacteriile si excesul de sebum:
Primul sortiment pe care orice doamna sau domnisoara il poate pastra in arsenalul sau este uleiul de Bergamota de la Solaris. Se comercializeaza in flacone mici, de 10 ml, si are un miros imbietor, care iti va aminti de ceaiul Earl Grey(in fond, contin acelasi ingredient principal).
Formula se poate utiliza atat in scop cosmetic, pe post de antifungic, antiseptic si antibacterian, cat si ca parfum, daca iti plac aromele pudrate. Eu recomand acest produs pentru tenul mixt, aplicat cu masura doar pe leziunile acneice. De asemenea, se poate utiliza si ca ulei aromatic de camera, incurajand o atmosfera relaxata pe timp de iarna.
Cel de-al doilea produs la care m-am gandit este uleiul din arbore de ceai australian de la Herbavit, care poate fi utilizat in apa de baie, ca ulei de camera sau ca tonic si dezinfectant. Este foarte concentrat, asa ca iti recomand sa il utilizezi cumpatat, avand si mirosul specific, astringent, care nu incanta pe oricine. Daca se intampla sa ai probleme respiratorii in urma unei raceli, pot face inhalatii cu cateva picaturi dizolvate in apa clocotita.
20.06.2017
Uleiuri pentru ten populare online si in magazine
Pentru ca incepem sa constientizam cu cate substante chimice ne “bombardam” organismul, inclusiv prin intermediul cosmeticelor, uleiurile pentru ten naturale au devenit din ce in ce mai apreciate. Acestea au diferite proprietati benefice pentru piele (dar si pentru par sau unghii), de aceea noi iti prezentam doua produse naturiste care sunt extrem de populare in ultimul timp.
Uleiul de migdale este minunat pentru ingrijirea pielii, foarte apreciat pentru puterea sa de hidratare intensa. Acest ulei de la Favisan, 100% natural, este ideal daca ai tenul uscat si sensibil, oferind o multitudine de beneficii pe care merita sa le ai in vedere. Bogat in vitamine, calmeaza iritatiile, inflamatiile si inrosirea pielii si o mentine moale, elastica si stralucitoare (e si un bun cicatrizant, vindecand leziunile).
Curata impuritatile si celulele moarte, putand fi utilizat si ca demachiant si diminueaza ridurile si liniile fine. De asemenea, are efecte benefice asupra pungilor de sub ochi si a cearcanelor, daca este folosit seara, inainte de culcare. Nu in ultimul rand, este de apreciat factorul de protectie solara (SPF 10). Iti recomandam cu incredere acest ulei Favisan, testat dermatologic (netestat pe animale).
Uleiul organic de argan din Maroc 100% pur de la Agrobio Line constituie o solutie optima pentru ingrijirea tenului, dar si a pielii de pe corp (mai ales in zone uscate, cu crapaturi sau cu vergeturi), a parului si a unghiilor. Acest ulei e denumit “aurul Marocului”, fiind foarte rar si cu impresionante proprietati de hidratare, regenerare, protejare a dermului.
Reda fermitatea si elasticitatea pielii si are un efect anti-imbatranire apreciat, diminuand vizibil ridurile deja dezvoltate. Este hranitor, antioxidant, antiseptic si calmant, contribuie la regenerarea tesuturilor si la vindecarea iritatiilor, inflamatiilor, eczemelor, chiar si a acneei. Iti va proteja tenul de actiunea factorilor externi si va imbunatati considerabil tonusul pielii. Uleiul concentrat nu include nici un fel de substante chimice, fiind perfect pentru tenul sensibil.
Cel mai bun ulei pentru ten – Recomandarile noastre pentru 2023
Vrei sa incepi sa folosesti produse cat mai naturale pentru ingrijirea tenului, dar nu stii care sunt cele benefice pentru problemele tale? Noi am realizat o documentare in acest sens, insa daca nu ai rabdare sa citesti intreg ghidul, iata care sunt uleiurile care ne-au atras atentia. Andalou Naturales Maroccan Beauty Oils este un amestec compus din mai multe uleiuri ce actioneaza in tratarea mai multor probleme. Uleiul de argan impreuna cu cel de rodie ajuta la estomparea ridurilor, cel de trandafiri actioneaza asupra zonelor sensibile, eliminiand cuperoza. Semnele si cicatricile se vor vindeca mai rapid, deoarece in compozitie se regaseste si aloe vera, ingredient cu actiune antiseptica. Daca aceasta sugestie nu este ceea ce cauti, avem si o a doua varianta: Herbavit Ulei din samburi de caise.
Tabel de comparatie
Este un produs ce poate fi folost ca atare si nu necesita amestecarea cu alte ingrediente, deoarece actioneaza in tratarea mai multor probleme ale pielii: uleiul de argan si cel de rodie accelereaza productia de colagen si reduc ridurile fine, aloe vera are actiune antiseptica si te ajuta sa ai o piele mai curata, iar extractul de trandafiri calmeaza pielea sensibila.
Nu este potrivit pentru persoanele care cauta un produs de ingrijire a tenului, la un pret redus.
Daca vrei sa scapi de iritatii, sa ai un ten hidratat si sa estompezi ridurile fine, incearca recomandarea noastra, iar dupa un timp vei vedea rezultatele.
Uleiul de caise este o alternativa naturala pentru persoanele care vor sa estompeze semnele imbatranirii si sa reduca ridurile, dar si pentru cele care au nevoie de o hidratare intensa a pielii, deoarece contine o cantitate generoasa de acizi grasi nesaturati. Are in compozitie si vitamina A, de aceea va grabi regenerarea celulara, iar vitamina C sporeste productia de colagen si protejeaza impotriva efectelor negative ale rezelor solare.
Recipientul de comercializare nu are pulverizator, de aceea raspandirea continutului iti poate da batai de cap.
Produsul se afla in topul nostru, deoarece are multiple intrebuintari, iar raportul dintre calitate si pret este unul avantajos.
Produsul acesta nu contine Bergaptene, o substanta care in alte conditii produce pigmentare a pielii, in prezenta luminii solare. Se poate utiliza atat pentru ten, cat si pentru aromoterapie, bai si la masaj. Produsul este cunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru tenul acneic, eliminand leziunile. Fiind esential, acest ulei se consuma greu, deoarece sunt necesare foarte putine picaturi la o utilizare. Este organic si certificat ECOCERT.
Este un sortiment din gama celor esentiale, motiv pentru care trebuie neaparat diluat inainte de folosire, pentru a evita arsurile pielii. Costul este ridicat.
Il vei alege atunci cand te intereseaza un ulei pe care sa il poti folosi in multiple feluri si care sa fie certificat organic.
Cum alegi un ulei bun pentru ten
Ghidul cumparatorului
Indiferent de tipul de ten, pielea fina de pe fata are nevoie in permanenta de hidratare. Chipul este practic sinonim cu acea prima impresie si de aceea majoritatea eforturilor feminine de infrumusetare se indreapta in aceasta directie. Foarte multe femei nu se mai multumesc sa achizitioneze o crema oarecare, punandu-si increderea 100% intr-un produs intens rafinat, cu numeroase adaosuri chimice greu de inteles, conservanti sau parfum, etichetate cu „natural”, dar continand doar 1% extracte din natura. Daca te numeri printre femeile care doresc sa adauge la regimul de ingrijire un produs 100% natural, cu beneficii indisputabile pentru piele, opteaza pentru uleiul de ten.
Pentru ca producatorii isi intensifica eforturile de a oferi produse naturale, pentru a fi sigura ca alegi cele mai bune uleiuri pentru ten din acest an, tine cont de urmatoarele aspecte:
Tipul tau de ten: toate tipurile de ten au nevoie de hidratare zilnica; este un mit ca tenul gras nu beneficiaza de pe urma ingrijirii cu uleiuri naturale. De fapt, exista cel putin un ulei potrivit pentru fiecare tip de ten. Desigur, cel mai bun ulei pentru ten uscat este mai usor de gasit – poti alege dintre argan, germeni de grau, migdale, mango, samburi de caise, canepa, cacao sau shea.
Cel mai bun ulei pentru ten acneic poate fi descoperit intre cele cu efect astringent, ce regleaza cantitatea de sebuum, precum uleiul de samburi de struguri sau cel din germeni de grau. Pentru a estompa cicatricile acneei, este recomandat si uleiul de argan. Tenul gras poate fi mentinut hidratat fara a fi incarcat daca apelezi la ulei de jojoba, canepa, germeni de grau sau rosehip (maces).
Zona din ten: desi poti aplica un ulei natural pe tot tenul, vei obtine beneficiile maxime daca apelezi la uleiuri care se absorb bine, poti descoperi ca tenul tau are nevoi diferite in diferite regioni. Un ulei bun pentru zona ochilor, de exemplu, nu irita pielea sensibila din aceasta regiune si are efect antirid. Printre acestea se numara si uleiul de avocado, masline sau samburi de struguri.
Procesul de obtinere: uleiul natural poate fi obtinut in mai multe feluri. Procesul de extragere a uleiului este foarte variabil, cat si procesarea pe care o sufera acesta pentru a fi stabil si proaspat cat mai mult timp. Daca ceea ce cauti este un ulei 100% natural, orienteaza-te spre uleiurile obtinute prin presare la rece, care au eventual mentiunea „extravirgin” pe eticheta.
In plus, cauta o lista cu ingrediente pentru a afla ce conservanti au intrat in productia acestui produs. Daca, in schimb, preconizezi ca o sticluta de ulei va dura o vesnicie, este mai bine sa te orientezi catre produse mai rafinate, deoarece cele 100% naturale pot deveni rancede intr-un timp relativ scurt.
Cum il vei aplica: uleiurile pentru ten pot fi incorporate in diverse regimuri cosmetice. Alege uleiul care se potriveste cel mai bine modului in care vrei sa-l folosesti. De exemplu, uleiurile cu absorbtie rapida care imbunatatesc elasticitatea pielii, precum argan, jojoba sau migdale, pot inlocui crema de fata. Alte uleiuri mai bogate – masline, ricin, avocado, se pot preta mai degraba la o masca hidratanta, exfolianta, astringenta, etc. In plus, nu este obligatoriu sa folosesti un singur tip de ulei intr-un produs cosmetic.
Poti realiza amestecuri din uleiurile tale preferate, tinand cont de compozitia si proprietatile lor, pentru a obtine de exemplu cel mai bun ulei pentru ten acneic si sensibil. In general, este recomandabil sa ai 2-3 tipuri de ulei potrivite tipului tau de ten.
Cel mai simplu mod de a compara produse si preturi si a gasi cele mai bune uleiuri pentru ten este sa le achizitionezi de pe Internet. In acest fel beneficiezi de o varietate mult mai mare de produse si companii producatoare, iar magazinele online sunt mereu in sezonul reducerilor si al ofertelor.
Formule recomandate in 2023
Andalou Naturales Maroccan Beauty Oils
Iata un produs cu multiple intrebuintari, ce poate fi folosit pentru orice tip de ten. Are un efect intens hidratant, de aceea este o alegere inspirata, pentru cei care au tegumentul uscat. Acest beneficiu se datoreaza continutul bogat de acizi grasi si antioxidanti. Uleiul din celule de trandafiri este indicat persoanelor care au tenul sensibil, deoarece calmeaza cuperoza si imbunatateste aspectul pielii.
Cel de argan combinat cu cel de rodie sprijina producerea colagenului si implicit creste elasticitatea tegumentului, de aceea tenul va avea un aspect mai tanar si mai luminos. Produsul poate fi utilizat cu succes si de catre cele care au un ten matur, intrucat acidul hialuronic si aloe vera ajuta la estomparea ridurilor si grabesc vindecarea semnelor, ajutandu-te sa obtii o piele cu un aspect uniform si cu mai putine imperfectiuni.
Produsul este obtinut din culturi organice. Sticluta de comercializare are pompita, pentru a putea pulveriza usor continutul. Este un produs hipoalegenic, de aceea poate fi utilizat si de catre persoanele cu intoleranta la substantele chimice existente in produsele cosmetice.
Herbavit Ulei din samburi de caise
Uleiul de caise este obtinut prin presarea la rece, de aceea isi pastreaza proprietatile in totalitate si poate avea multiple multiple efecte benefice asupra organismului. Acesta poate fi utilizat si in scop cosmetic, pentru estomparea imperfectiunilor. Are un continut bogat de acizi grasi nesaturati, astfel ca imbunatateste aspectul pielii uscate, oferind hidratare si estompand semnele imbatranirii.
Poate fi utilizat si pentru pielea sensibila, iar in urma aplicarii vei constata ca tenul tau este revitalizat si are un aspect mai tanar. Avand in compozitie vitamina C, acesta are rol antioxidant si te protejeaza impotriva razelor solare, dar in acelasi timp stimuleaza productia de colagen, imbunatatind elasticitatea.
Vitamina A este cea care stimuleaza regenerarea celulara si grabeste vindecarea cicatricilor. Uleiul este comercializat intr-o sticla de 50ml, de culoare neagra, iar raspandirea lichidului se face mai greu, deoarece nu are pulverizator.
SOil Bergamota fara Bergaptene
Despre uleiul de bergamota se stie ca este o alternativa la cel obtinut din arbore de ceai, cand e important sa tratam leziunile acneice. Totusi, de regula, uleiul de bergamota contine Bergaptene, o substanta fototoxica. Acest gen de compusi determina intunecarea si inrosirea pielii, daca este expusa la radiatii UV dupa aplicare si pe tot parcursul folosirii. In acest caz, nu poate fi vorba despre respectivul risc, intrucat produsul nu contine substanta mentionata, putand fi astfel utilizat pe pielea faciala, fara probleme.
Totusi, e esential de amintit aici ca, facand parte din gama uleiurilor esentiale, este foarte concentrat, iar asta inseamna ca nu trebuie sa il aplici niciodata direct din recipient, deoarece poate irita grav epiteliul. De regula, solutia recomandata este amestecarea a cateva picaturi cu un alt ulei natural din plante si masarea delicata a zonelor ce trebuie ingrijite.
Se foloseste pentru tratarea parului (ii confera stralucire), ca tonic facial (imbunatateste textura pielii, estompeaza cicatricile acneice) si inclusiv ca deodorant natural, putand fi adaugat in apa de baie sau in retetele de deodorant homemade. Produsul aici prezentat se poate utiliza si in aromoterapie, iar certificarea primita – ECOCERT – garanteaza ca este 100% organic, mai ales ca si pretul este pe masura, in raport cu un gramaj de numai 10 ml in sticluta.
Avantaje
Cateva picaturi sunt suficiente pentru ingrijire, fiind foarte concentrat.
Este potrivit pentru ingrijirea tenului ca tonic facial, ameliorand cicatricile ramase dupa acnee si uniformizand textura pielii.
Nu contine Bergaptene, deci nu provoaca pete pe piele.
Se poate folosi si pe par, conferindu-i stralucire.
Parfumeaza placut deodorantul facut in casa, apa de baie sau aerul(aromoterapie).
Dezavantaje
Fiind foarte concentrat, trebuie utilizat neaparat in combinatie cu un alt ulei de igrijire, iar costul unui flacon de 10 ml e ridicat.
Trio Verde Jojoba
Poate ca nu stiai, insa formula uleiului de jojoba este una apropiata ca proprietati de cea a sebumului secretat in mod normal de pielea umana. Asta inseamna ca sortimentul aici exemplificat va constitui o solutie de hidratare delicata cu pielea si eficienta, mai ales cand vorbim despre tenul atopic. Desi unii ar considera ca e comedogenic, este chiar indicat de catre cosmeticieni in ameliorarea leziunilor acneice, fiind recomandat si pentru tenul matur, pentru cel gras si chiar in orice situatie in care echilibrul pielii trebuie restabilit.
Daca ai pielea sensibila, il poti intrebuinta ca solutie de hidratare, deoarece va calma tendintele de inflamare, inclusiv daca vorbim despre persoane care se lupta cu psoriazis sau eczema. Conform informatiilor disponibile in mediul online, este unul dintre cele mai usor tolerate uleiuri vegetale, cand vine vorba despre ingrijirea pielii faciale, deci poate fi util in cazul in care ai incercat ulei de argan, masline si avocado si ai avut probleme cu punctele negre.
Produsul de la Trio Verde este etichetat ca virgin, adica obtinut prin presare la rece, astfel incat nu isi pierde din proprietati si nu contine aditivi care ar putea dauna epiteliului. Se va utiliza direct prin pulverizare, atat pe fata, cat si pe corp sau pe par, deoarece recipientul include o pompita pentru dozajul facil. Fiecare flacon iti ofera 100 ml de ulei.
Avantaje
Are o compozitie similara cu sebumul, fiind potrivit chiar si pentru persoanele cu ten acneic.
Hidrateaza eficient, fiind mai delicat cu pielea decat alte uleiuri vegetale.
E presat la rece – nu are aditivi.
Recipientul include pulverizator – produsul fiind usor de aplicat.
Este bun nu numai pentru ten, ci si pentru corp sau par.
Dezavantaje
Costa, in medie, mai mult decat alte uleiuri vegetale pentru ten.
Trio Verde Avocado
Datorita efectelor sale emoliente, uleiul de avocado are un rol puternic hidratant, dar este in acelasi timp un cicatrizant eficient, avand proprietati antibacteriene si ajutand astfel la ameliorarea acneei, a eczemelor si fiind recomandat cand vorbim si despre tenul sensibil, predispus la iritatii. Din acest motiv, se poate utiliza cu rol calmant, imediat dupa epilare, indiferent ca vorbim despre puful facial (la femei), barba(in cazul barbatilor) sau despre parul corporal.
Are o concentratie buna de acizi grasi, cu rol de hranire a epiteliului si care ajuta la vindecarea rapida, in cazul unor leziuni sau infectii. Multi adepti ai solutiilor naturiste il recomanda si in tratamentul psoriazisului sau in combaterea efectelor neplacute ale intepaturilor de insecte. In plus, deoarece este foarte dens, va proteja impotriva efectelor nocive ale poluarii si radiatiilor UV. Contine lecitina, vitamine si acid palmitic, fiind benefic pentru a ingriji orice tip de ten si de par.
Se recomanda cu predilectie ca solutie hidratanta pentru pielea atopica, insa poate ajuta si tenul acneic sa arate mai bine, iar pe cel matur il va determina sa isi recapete din elasticitate. Daca nu stiai ce crema sau ulei sa folosesti pentru cea mai subtire piele faciala, anume cea din jurul ochilor, acest sortiment este potrivit ca solutie. Deoarece face bine persoanelor cu ten sensibil, e si o metoda optima de a hidrata pielea copiilor, de a ingriji ca o masca parul si de a constitui o varianta viabila pentru masaj. Sticluta (100 ml) are o pompita cu ajutorul careia pulverizezi facil produsul pe zonele ce trebuie hidratate.
Avantaje
Compatibil cu orice tip de ten, avand un continut bogat de acizi grasi si vitamine.
Estompeaza semnele timpului, redand elasticitatea pielii.
Are proprietati antibacteriene, fiind util in ameliorarea acneei.
Hidrateaza fata, parul si pielea corporala cu aceeasi eficienta.
Se distribuie usor, intrucat vine ambalat in sticluta cu pompita.
Dezavantaje
Este foarte onctuos, ceea ce inseamna ca se absoarbe mai greu in piele.
Ca orice ulei de avocado, lasa un miros specific, care poate fi perceput ca neplacut de catre utilizatori.
Cum se foloseste un ulei pentru ten
Uleiurile pentru ten sunt foarte utile in ritualul de ingrijire si infrumusetare, un mare avantaj fiind ca sunt printre produsele cosmetice ce au o formula naturala (desi nu toate sunt 100% naturale). Ele hidrateaza la suprafata, hranesc si protejeaza pielea, formand o bariera fina impotriva factorilor agresivi, rezultatul fiind un ten catifelat si sanatos, suplu si luminos. Dar este foarte important sa stii cum se folosesc uleiurile in mod corect.
Inlocuitor pentru crema de fata sau adjuvant?
Ei bine, este foarte util sa stii ca uleiul are proprietati emoliente, dar spre deosebire de o crema de fata, nu patrunde in straturile profunde. De aceea, desi poate ai auzit altfel, nu trebuie sa renunti la cremele hidratante. Pielea ta are nevoie atat de ulei, cat si de apa, pentru a-si mentine sanatatea si prospetimea!
De aceea, exista doua cai de a folosi corect uleiurile: le mixezi cu crema, sau le aplici dupa aceasta. In cazul tenului uscat, dupa ce cureti fata si o improspatezi cu o lotiune tonica, poti amesteca 3-4 picaturi de ulei in crema, aplicand apoi mixul prin miscari fine circulare. Sau te poti da cu 3 picaturi de ulei, dupa ce in prealabil ai folosit crema hidratanta. Daca le aplici invers, uleiul va crea o bariera ce impiedica agentii hidratanti din crema sa fie absorbiti.
In cazul tenului mixt sau gras, este de preferat ca intai sa urmezi pasii clasici: curatare&demachiere; tonifiere si improspatare cu lotiune tonica; crema hidratanta; apoi 2-3 picaturi de ulei (sau 1-2 pentru pielea cu tendinte de ingrasare excesive).
Nu este o idee buna sa te dai direct cu ulei si sa treci cu vederea lotiunile hidratante; dupa cum s-a spus, tenul are nevoie si de apa (inclusa in formulele cremelor).
Cum il aplici?
Pasul unu: tenul trebuie curatat si eventual improspatat cu lotiune tonica. Pasul doi: pulverizezi sau lasi sa curga 2-4 picaturi (in functie de cat de uscat de tenul tau) pe buricele degetelor, apoi presezi cu blandete pe obraji, frunte si pe barbie. Masezi prin miscari circulare, apoi de sus in jos si invers, pana ce simti ca este bine distribuit, inclusiv in zona ochilor si complet absorbit. Apoi aplici si pe buze, fiind ideal in loc de balsam.
Ziua sau seara?
Preferabil, vei aplica ulei de ten seara, inainte de culcare, deoarece acesta va crea o fina bariera ce iti va proteja pielea. Daca ai piele uscata, te poti da si dimineata, dar de recomandat peste crema de zi cu SPF si inainte de machiaj. Ai mare grija la cantitati si maseaza usor pana ce se absoarbe complet, altfel vei distruge machiajul. Nu il combina direct cu crema de zi cu factor de protectie, deoarece ii vei modifica proprietatile.
Demachiant?
Da, poti folosi uleiuri pentru a indeparta machiajul seara, fiind eficiente si in cazul produselor rezistente la apa. Insa aceasta doar daca ai pielea uscata. Pui cateva picaturi de ulei pe o discheta demachianta si cureti usor, prin miscari circulare. Daca iti simti pielea prea incarcata, elimina excesul spalandu-te pe fata.
Top 10 uleiuri cu efect antirid
Vitamina C este cea care sporeste productia de colagen, de aceea ar trebui sa folosesti ulei de lamaie sau macese. Uleiul de argan si cel de rodie contribuie la diminuarea efectelor negative ale radiatiilor emise de razele ultraviolete, astfel ca te pot ajuta, atunci cand vrei sa combati semnele imbatranirii.
Daca vrei sa estompezi ridurile cu ajutorul unor metode naturiste, atunci ar trebui sa afli care sunt uleiurile pe care ar trebui sa le folosesti frecvent, pentru a obtine o piele mai tanara. Ca sa nu pierzi timpul cu cautarile, am realizat noi un top al celor mai potrivite produse din aceasta categorie.
Foloseste uleiul de lamaie si cel de neroli
Se stie faptul ca ridurile apar din cauza factorilor nocivi existenti in aer, dar si atunci cand pielea isi pierde din elasticitate. Cele doua uleiuri au un continut bogat de vitamina C. Acest ingredient are efect antioxidant si stimuleaza productia de colagen, de aceea pielea va deveni mai sanatoasa, mai tanara si isi va recapata elasticitatea. Pe langa aceste beneficii, uleiul de lamaie are si proprietati antiseptice puternice, de aceea contribuie si la tratarea altor afectiuni ale tenului, cum ar fi acneea si eczemele.
Acesta ajuta si la reducerea cantitatii de sebum (principala cauza a aparitiei cosurilor), a celulelor moarte, reduce inflamatia porilor si mentine pielea catifelata si curata. Extractul uleios de neroli contribuie la tratarea infectiilor tegumentului si estompeaza ridurile fine, deci este indicat persoanelor cu tenul gras, dar si celor cu tenul matur.
Utilizeaza combinatii ce includ uleiul de santal
Acesta contine si ingrediente care grabesc regenerarea celulara, de aceea poate fi un aliat pentru cei care vor sa estompeze ridurile, cu ajutorul tratamentelor naturiste. Cu proprietati antiinflamatorii, uleiul de santal diminueaza cuperoza si cicatricile existente pe fata.
Daca il vei aplica zilnic, acesta va face ca tenul tau sa devina mai stralucitor si sa aiba un aspect sanatos. Pe de alta parte, continutul previne si trateaza multiple imperfectiuni ale pielii, cum ar fi: dermatita, acneea, dermatita hiperactiva si eczema. Deoarece are si un rol protector impotriva radiatiilor UV (principala cauza a ridurilor) si contribuie la vindecarea celulelor afectate, aspectul pielii se va imbunatati semnificativ.
Uleiul de rodie nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire
Rodia este recunoscuta pentru calitatile sale nutritionale, iar uleiul extras din acest fruct are o multime de substante antioxidante si vitamine, de aceea este des folosit in industria cosmetica.
Acidul punicic, existent in compozitie contribuie la regenerarea celulara, reda elasticitatea pielii, dar in acelasi timp are si actiune antimicrobiana. Pe de alta parte, izomerii sunt cei care sprijina productia de colagen si reduc efectele imbatranirii cauzate de expunerea indelungata la radiatii ultraviolete.
Uleiul de macese – un aliat in tratarea ridurilor
Cu un continut mare de retinol, uleiul de macese stopeaza aparitia liniilor fine si a celor adanci, dar in acelasi timp poate avea efect benefic si asupra petelor, de aceea tenul va dobandi o nuanta uniforma. Pe de alta parte, acesta are in compozitia sa multa vitamina C, principala substanta care sprijina productia de colagen si face ca pielea sa devina mai elastica.
Retinolul grabeste vindecarea imperfectiunilor de pe fata, deoarece ajuta la aparitia unor celule tinere si le regenereaza pe cele afectate. Uleiul are si caracteristici antiinflamatorii, de aceea poate fi folosit si de catre persoanele cu tenul acneeic.
Uleiul de avocado – o alegere inspirata pentru tratarea ridurilor
Este un produs folosit in industria cosmetica si in produsele de ingrijire personala, deoarece are rol hidratant si ajuta la vindecarea rapida a celulelor afectate de diverse imperfectiuni. Are o cantitate generoasa de vitamina E si este bogat in substante antioxidante, de aceea incetineste aparitia semnelor imbatranirii si poate fi folosit de catre persoanele cu un ten matur.
Uleiul de avocado poate fi aplicat si atunci cand mergi la plaja sau intentionezi sa stai o perioada indelungata la soare, deoarece actioneaza ca un protector impotriva razelor solare, reducand riscul de aparitie a ridurilor. Acesta patrunde in profunzimea tegumentului si ajuta la mentinerea flexibilitatii pielii, de aceea tenul va avea un aspect mai tanar.
Uleiul de jojoba – benefic pentru reducerea semnelor imbatranirii
Daca il utilizezi regulat, uleiul de jojoba poate fi un aliat in estomparea semnelor cauzate de imbatranirea pielii. Are in compozitie o multime de acizi grasi (gadoleic, nervonic si erucic), de aceea hidrateaza pielea intens. Dupa aplicare acesta nu va forma o pelicula care blocheaza porii, deci poate fi folosit si pentru un ten acneeic.
Folosirea va imbunatati aspectul pielii, diminuand ridurile fine, deoarece este bogat in vitamina E si are mai multe tipuri de tocoferoli ce lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Are si efect hidratant de aceea pielea va avea un aspect intinerit si mai catifelat astfel ca poate fi utilizat si de catre persoanele cu tenul uscat.
Uleiul de argan – imbunatateste aspectul tenului matur
Uleiul de argan are in compozitie o multime de acizi grasi nesaturati si o cantitate generoasa de acid linoleic, de aceea contribuie la suplimentarea acizilor grasi din piele si intarzie aparitia semnelor imbatranirii. Acesta are in compozitie o cantitate mare de tocoferol, datorita caruia are efect antioxidant si lupta impotriva problemelor cauzate de radicalii liberi si implicit previne aparitia ridurilor.
Uleiul de lavanda – de nelipsit in ingrijirea pielii
Radicalii liberi sunt foarte periculosi pentru ten, deoarece duc la aparitia ridurilor, iar pentru a diminua efectele negative, poti folosi uleiul de lavanda. Acesta grabeste producerea celulelor noi si contine antioxidanti puternici, cum ar fi: glutation, dismutaza si catealaza. Se foloseste simplu, doar masand pielea dimineata, inainte de aplicarea machiajului si seara inainte de culcare.
Uleiul esential de primula – infrumuseteaza aspectul tenului
Are un continut bogat de acid gama linoliec, vitamina E si filosteroli, de aceea grabeste regenerarea cutanata si aparitia celulelor noi, dar in acelasi timp ajuta la mentinerea elasticitatii pielii. Pe de alta parte, uleiul esential de primula restructureaza firele de colagen existente in structura tegumentului, deci ajuta la estomparea ridurilor si impiedica aparitia semnelor imbatranirii.
Marci populare:
Pielea fetei este zilnic expusa unui numar considerabil de factori stresanti, iar pentru a-i mentine sanatatea si prospetimea, ai nevoie de produse de ingrijire adecvate. Daca ne gandim cate substante chimice sunt absorbite prin piele de la diferitele cosmetice, atunci uleiurile pentru ten devin o varianta atractiva. Pentru ca orice ten are nevoie de hidratare, inclusiv cel gras, vei gasi sigur o formula naturala care sa ti se potriveasca. Totusi, deoarece unii producatori mentioneaza “ingrediente naturale”, insa adauga si substante chimice, trebuie sa fii atenta la ce ulei alegi. In acest scop, a apela la un brand cu traditie si recunoscut pentru formulele sale bio este o idee inspirata. In continuare iti prezentam trei astfel de companii care sunt cunoscute pentru productia de uleiuri exclusiv pe baza de ingrediente organice.
Trio Verde este o companie romaneasca care ofera produse cosmetice bio-organice, printre care uleiuri de ten, unturi pentru corp, ape florale, uleiuri pentru masaj, pentru plaja, creme de fata, sapunuri si sampoane. Pune astfel la dispozitie clientilor o gama completa pentru ingrijirea corpului, fetei si a parului, toate avand formule 100% naturale.
Dedicat ingrijirii personale sanatoase, brandul promite sa devina “secretul natural al frumusetii tale”, produsele sale organice fiind ideale pentru pielea sensibila, predispusa la iritatii. Nu sunt utilizati nici un fel de conservanti chimici sau alti aditivi artificiali. Produsele sale delicate pot fi folosite chiar si pentru ingrijirea pielii fragile a bebelusilor.
Uleiurile Trio Verde contin exclusiv extracte naturale si sunt obtinute prin 2 metode: presarea la rece pentru obtinerea produselor etichetate virgine si presarea mecanica fara solventi, uleiurile fiind purificate prin metode naturale ce exclud rafinarea chimica. Gama este variata: jojoba, migdale dulci, avocado, argan, cocos, macadamia, ricin, samburi de struguri, morcov.
Compania este foarte apreciata pe piata romaneasca, vanzarile sale fiind in crestere in special in ultima perioada, odata ce din ce in ce mai multa lume a inteles importanta folosirii unor produse organice care ofera o ingrijire adecvata si protejeaza sanatatea.
Compania Apimond apare in tara in anul 1992, odata ce este infiintat Centrul de Produse Apicole din Baldana, Dambovita. Cel care a pus pe picioare afacerea este Daniel Matache, apicultor dintr-o familie cu traditie de patru generatii in stuparit, inca din 1870, cand strabunicul sau si-a inceput activitatea in acest domeniu.
Astfel, cu aceeasi pasiune ca si inaintasii sai, Matache a inceput sa imbutelieze mierea obtinuta din stupina sa sub numele Apimond, care in scurt timp s-a dezvoltat si extins, devenind un brand cunoscut de catre cei care doresc produse 100% naturale. Astazi sunt produse diverse sortimente de miere, iar oferta companiei s-a imbogatit.
Apimond ofera la momentul actual si o gama variata de produse cosmetice bio-organice realizate pe baza de ingrediente apicole. Printre acestea se pot mentiona formule pentru ingrijirea corpului (uleiuri, unturi vegetale, sapun lichid), pentru par (sampoane, uleiuri, seruri tratament), pentru fata (creme zi/noapte, creme hidratante, reintinerire, regenerare).
Uleiurile pentru ten Apimond contin exclusiv extracte naturale provenite din agricultura ecologica (de argan, de caise, de jojoba, de inca). Brandul a obtinut acreditarea de calitate de la organismul de inspectie si certificare a produselor bio alimentare LACON GmbH si de la organismul de certificare a cosmeticelor ECOCONTROL GmbH (Germania).
Atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si ingrijirea personala, produsele bio-organice sunt o alegere inspirata care diminueaza semnificativ cantitatea enorma de substante chimice absorbite de organism. Biona este o companie infiintata de catre Windmill Organics Ltd., care are experienta in productia de alimente ecologice.
Doar cu ingrediente organice certificate, produsele nu contin organisme modificate genetic, nici aditivi artificiali, iar terenurile agricole sustenabile de unde sunt preluate plantele sunt inspectate asa incat sa se asigure ca agricultura e ecologica, fara pesticide si ierbicide.
Cu pasiune pentru gust, sanatate si mediul inconjurator, Biona are o gama extrem de diversa de alimente organice, multe dintre ele vegane. Printre acestea, doar cateva mentiuni sunt: sucuri naturale, sosuri, supe, biscuiti, paine si cereale, condimente, fructe deshidratate, legume prezervate, condimente.
Uleiurile organice sunt virgine, obtinute prin presare la rece si fara pasteurizare sau rafinare de vreun tip. Sunt pure si recomandate atat pentru alimentatie, cat si pentru uz extern, in ingrijirea tenului, a corpului si chiar a parului (incluse intr-o masca de par). Biona promoveaza un stil de viata etic si sanatos, cu respect pentru natura si pentru clientii sai, oferind garantat produse 100% bio.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Trio Verde Macadamia
Nucile de macadamia contin o cantitate de circa 70% de ulei hranitor pentru piele, par si unghii. Acesta ofera hidratare intensa, fiind mai potrivit pielii foarte uscate sau mature. Previne aparitia ridurilor si le atenueaza pe cele deja prezente. In plus, proprietatile sale de intarire a structurilor pielii il recomanda persoanelor care sufera de iritatii, inflamatii sau arsuri solare, grabind procesul de cicatrizare.
Uleiul de macadamia Virgin de la Trio Verde este sub forma unei sticlute de 100 ml, la un pret accesibil oricui. In plus, pentru o mai multa usurinta in aplicare, sticluta a fost dotata cu un pulverizator. Uleiul este obtinut prin presare la rece. Nucile de macadamia au proprietati emoliente si cicatrizante pentru ten, chiar daca nu s-au bucurat neaparat de lumina reflectoarelor in lumea cosmetica a ultimilor ani.
Pariaza pe acest extract daca ai tenul uscat, obosit sau ridat si doresti un look mai fresh, o piele mai elastica si luminoasa. Se preteaza la utilizarea in locul unei creme de fata sau integrarea in diverse masti de fata.
Avantaje
Ulei de nuci de macadamia, obtinut prin presare la rece.
Sticluta cu pulverizator.
Proprietati cicatrizante, restructurante si hidratante; potrivit tenurilor uscate si mature.
Pret avantajos.
Dezavantaje
Nu este potrivit tuturor tipurilor de ten.
Trio Verde Argan Virgin
Uleiul de argan cunoaste o popularitate extraordinara in acesti ani, plasandu-se cu siguranta printre cele mai bune uleiuri pentru ten. Este numit si „aurul verde al desertului”, fiind produs din fructele copacului numit argan, care se gaseste doar in anumite regiuni ale lumii, cel mai frecvent in Maroc.
Este considerat o arma redutabila impotriva imbatranirii tenului, avand efect hidratant, anti-rid, antioxidant si restructurant. Stimuleaza productia de colagen, element de structura esential al pielii, motiv pentru care poate fi utilizat si de persoanele care au suferit de vergeturi, eczeme, arsuri sau cicatrici tinere. Fiind intens hidratant, uleiul de argan este vazut de multi ca si cel mai bun ulei pentru ten uscat.
Sticluta de ulei de argan virgin de la Trio Verde are 100 de ml, cantitate care va va ajunge timp indelungat, daca o aplicati doar pe ten. Pentru a usura aplicarea, sticluta beneficiaza si de un pulverizator. Acest ulei de argan este obtinut prin presare la rece, metoda cea mai naturala, prin care se conserva toate substantele nutritive ale fructelor de argan.
Avantaje
Uleiul de argan este probabil cel mai ravnit ulei al ultimilor ani.
Proprietati emoliente, restructurante, cicatrizante, antioxidante si anti-rid.
Sticluta de 100 de ml, cu pulverizator.
Dezavantaje
Popularitatea sa face ca acest ulei sa fie destul de scump.
Biona Virgin
Doamnele si domnisoarele care nu stiu de unde sa cumpere ulei de cocos pentru ten la un pret bun sunt sfatuite sa incerce aceasta formula Biona Organic. Ca provenienta, produsul a fost obtinut conform standardelor obligatorii de calitate, pentru a-si pastra toate componentele active esentiale. Asadar, este presat la rece si filtrat, fara pasteurizare, fara rafinare de nicun fel.
Fiind atat de pur, se recomanda utilizarea atat pentru uz extern, cat si pentru uz intern, la fel de benefic pentru organism. Mai mult, exista masti pentru par pe care le poti obtine utilizand acest ingredient. Pe piele se poate aplica in stare pura sau in combinatie cu alte ingrediente naturale, pentru a tonifia si hidrata tenul in profunzime. Se recomanda pentru pielea matura, prevenind aparitia ridurilor sau a petelor specifice odata cu varsta. Acizii grasi din componenta produsului elimina si bacteriile de la nivelul porilor, ameliorand iritatiile si uneori si cazurile mai putin grave de acnee.
Din moment ce poti cumpara o cantitate generoasa de produs(250 – 500g) la un pret moderat, consideram ca e bine sa alegi ca alternativa pentru mastile tale faciale acest unt de cocos natural.
Avantaje
Este obtinut presat la rece, deci pastreaza toate componentele utile in tratametrul eficient al tenului.
Include acizi grasi, eliminand bacteriile de la suprafata pielii.
Hidrateaza eficient tenul uscat si pe cel matur, dar se poate folosi si pe par sau chiar in alimentatie.
Costul e considerat moderat de multe utilizatoare.
Dezavantaje
Fiind un ulei mai dens(unt), absorbtia in piele nu este foarte rapida.
Akoma Presat la rece
Uleiul de in este un ulei natural bogat in antioxidanti, vitamine si acizi grasi de tipul Omega 3. Compozitia sa il recomanda ca si un excelent hidratant, emolient, cu efecte cicatrizant si anti-aging.
Este potrivit si pentru tenurile sensibile, care sufera de arsuri, acnee, cuperoza sau eczema. Vei beneficia la maxim de efectele acestui ulei daca ai tenul matur si uscat. Poate fi folosit si pe alte regiuni ale corpului, ca si ulei hidratant sau pentru masaj, alunecand bine pe piele. In plus, consumat intern, uleiul de in are efecte puternice impotriva constipatiei.
Uleiul de in de la Akoma este obtinut prin presare la rece, ceea ce inseamna ca si-a pastrat multe din substantele nutritive, dar este mai sensibil la deteriorare atmosferica. Este comercializat sub forma unei sticlute de 60 de ml. Singura retinere pe care o avem in recomandarea acestui ulei este legata de femeile insarcinate. Uleiul de in ingerat este posibil periculos pentru fat; desi se absoarbe prea putin prin piele, poate fi mai sigur sa il eviti pe perioada sarcinii.
Avantaje
Uleiul de in este hidratant, se absoarbe repede in piele si este potrivit mai ales pentru tenurile mature si uscate; reduce iritatia tenurilor sensibile.
Este obtinut prin presare la rece.
Sticluta are 60 de ml si un pret foarte bun.
Dezavantaje
Este contraindicat femeilor gravide si care alapteaza, cel putin ingerat; daca il vei folosi in cantitati mari, poate fi mai sigur sa il eviti si in cosmetice, in aceste perioade.
Mayam Bio
Printre cele mai cautate uleiuri naturale cu uz cosmetic se numara si cel de catina. In acest caz, brandul Mayam iti pune la dispozitie o formula bio de inalta calitate, pe care o poti utiliza cu succes in prepararea mastilor de fata si in principal pentru a obtine o piele neteda si bine hidratata. Produsul este obtinut prin procedee care nu-i altereaza termic capabilitatile de a ingriji pielea si nici nu este rafinat, prin amestecarea cu aditivi.
S-a folosit metoda de extractie CO2, caz in care stim ca puritatea extractului este maxima. De aceea, este un bun regenerator, cicatrizeaza si revitalizeaza tenul uscat, obosit sau matur. Daca se intampla sa te expui la soare fara un filtru UV bine pus la punct, se recomanda uleiul de catina Mayam pentru a contracara efectele negative ale arsurilor, fiind un excelent antiinflamator, deoarece contine acizi grasi Omega 7. Vitaminele A, C, E, D si k, alaturi de cateva minerale esentiale(fier, zinc, calciu, seleniu) reusesc sa restabileasca vitalitatea pielii, hranind-o in mod eficient. Aminoacizii si oligoelementele contribuie la regenerarea mai rapida a tesuturilor. Pentru o pastrare adecvata, se recomanda stocarea la temperaturi sub 25 de grade Celsius.
Daca vrei sa elimini cremele costisitoare din ritualul tau de frumusete si preferi o solutie naturala de revitalizate a tenului, indiferent ca e mixt, gras sau uscat, atunci recomandam acest ser concentrat de catina pentru a observa efecte benefice in doar cateva saptamani de aplicare.
Avantaje
Ulei de catina pentru ten ieftin si bun.
Regenereaza pielea uscata sau imbatranita, pe baza unul complex de vitamine si minerale.
Util in tratarea arsurilor solare, caci include Omega 7.
Obtinut prin metoda de extractie cu CO2, adica este foarte concentrat si pur, nerafinat.
Dezavantaje
Trebuie pastrat la rece, in zilele mai calduroase, pentru a-si mentine proprietatile.
Mayam Avocado Bio
Daca esti in cautarea unui ulei de ten cat mai natural, iti propunem sa incerci produsul Mayam Avocado Bio, un compus extras din fructul de avocado, cu o textura fina si delicata, care formeaza o pelicula subtire si intens hidratanta odata aplicat.
Insa beneficiile uleiului de avocado sunt mult mai complexe de atat. El este si protector, calmant, regenerant, ofera o oarecare protectie in timpul expunerii la soare, multumita compusilor antioxidanti, atenueaza reactiile inflamatorii si pruritul si are efect usor cicatrizant. Stimuleaza cresterea si regenerarea parului, previne si trateaza vergeturile si este perfect pentru pielea sensibila, uscata, descuamata, sau pentru tenul ridat.
UtilizarIle sale sunt multiple. Il poti folosi ca atare, aplicat direct pe piele in strat subtire, dar il poti utiliza si ca baza pentru alte lotiuni cosmetice, el favorizand si accelerand absorbtia cutanata a altor substante. Il poti combina cu ulei de masile, morcov sau susan inainte de plaja, cu ulei din germeni de grau pentru a combate vergeturile, cu aloe si ulei de galbenele pentru leziuni cutanate si asa mai departe.
Avantaje
Ulei emolient si hidratant, natural, obtinut din culturi bio, prin procedee mecanice.
Efect protector, calmant, cicatrizant si antioxidant.
Stimuleaza cresterea parului.
Previne aparitia vergeturilor.
Dezavantaje
Mirosul sau delicat nu este pe placul tuturor utilizatorilor, multi preferand sa il combine cu alti compusi.
Khadi Hibiscus
Descris ca un produs ayurvedic ideal pentru ten si corp, Khadi Hibiscus este un ulei cu un efect hidratant si anti-inflamator dovedit, obtinut prin amestecarea mai multor compusi vegetali care revigoreaza organismul si trateaza pielea sensibila afectata de alergii.
Hibiscusul este recunoscut pentru efectul calmant asupra pielii si pentru capacitatea de a reda elasticitatea si de a stimula regenerarea celulara. Anantmoolul contribuie la redarea culorii naturale a pielii. Santalul confera o stralucire unica, vetiverul regleaza secretia de sebum si lajjlu revigoreaza.
Parfumul placut al uleiului este dat de musetel, care are si acesta la randul sau importante proprietati anti-inflamatorii. Aromei sale ierbos-florale i se adauga mirosul intens, proaspat si energic al mentei, care previne eruptiile cutanate. Poate fi utilizat pentru masaj pe corp, pe pielea umeda, sau pentru ten. Datorita uleiului de morcovi adaugat, ofera o minima protectie solara, iar uleiul de migdale si vitamina E exceleaza in protejarea integritatii pielii.
Avantaje
Ulei de corp care contine o combinatie de uleiuri vegetale esentiale.
Nu contine parabeni, conservanti, parfumuri sau coloranti sintetici.
Reda elasticitatea si integritatea pielii.
Regleaza productia de sebum si ofera o minima protectie solara.
Dezavantaje
Pretul este destul de piperat, daca il ai in vedere ca ulei de corp.
PURE Element Avocado
Uleiul de avocado este unul foarte bogat in vitamine, avand efect antioxidant, de regenerare si restructurare a pielii. Patrunde repede in piele, putand fi utilizat in locul cremei de fata, dimineata sau seara.
Dupa mai multe utilizari se pot observa efectele benefice ale acestuia asupra tenului: hidrateaza, catifeleaza, creste elasticitatea si aspectul general al pielii mature. Poate fi folosit si pentru a stimula cresterea parului, mai ales in combinatie cu uleiul de masline.
Uleiul de avocado PURE Element este obtinut prin rafinare, acesta nefiind un ulei presat la rece. Astfel, este mai rezistent la oxidare, are un miros vag si nu este afectat de diferentele de temperatura. Acest ulei este comercializat sub forma unei sticlute de 50 de ml, la un pret accesibil. Pentru a usura dozarea, sticluta este prevazuta cu un picurator.
Avantaje
Uleiul de avocado poate fi utilizat zilnic, hranind si catifeland tenul si contribuind la lupta impotriva semnelor de imbatranire.
Sticluta de 50 de ml beneficiaza de picurator.
Pretul este accesibil.
Dezavantaje
Este un ulei rafinat, ceea ce implica intotdeauna posibilitatea ca anumite substante hranitoare sa se fi pierdut in procesul de fabricatie.
Akoma Shea Rafinat
Uleiul de shea este obtinut prin prelucrarea untului de shea, produs care se solidifica la temperatura camerei. Uleiul, in schimb, este rezultatul separarii unui tip de grasime numit stearina – amestec de acid stearic cu acid palmitic sau oleic, de restul untului. In acest fel se obtine o cantitate mai mare de grasimi hidratante, pastrandu-se o consistenta stabila.
Uleiul de shea este util tenurilor uscate, cu riduri, iritatii, vergeturi sau arse de soare. Are proprietati hidratante, protejeaza de actiunea nociva a razelor UV si compozitia sa este asemanatoare cu vernixul, substanta ce protejeaza pielea nou-nascutilor. Acest lucru il recomanda pentru utilizarea pe pielea sensibila. In plus, poate fi folosit pentru a imbunatati textura parului uscat, sau a calma scalpul uscat sau iritat.
Uleiul de shea de la Akoma este sub forma de sticluta cu volumul de 1060 de ml, mai mult decat suficient pentru utilizarea cosmetica timp de saptamani sau chiar luni de zile. Practic, acesta este un produs rafinat, obtinut prin prelucrarea unei materii prime cu calitati de exceptie. Desi este de mare ajutor pentru pielea uscata de pe corp, poate sa nu fie compatibil cu toate tipurile de ten.
Avantaje
Uleiul de shea pastreaza multe din proprietatile untului de shea, in special acizii grasi benefici, dar este stabil la diferite temperaturi.
Potrivit pentru tenurile uscate, mature, sensibile.
Sticluta cu volumul de 60 de ml, la un pret foarte avantajos.
Dezavantaje
Uleiul este unul rafinat, obtinut ca si produs secundar al untului de shea; se ofera putine informatii privind procesul de productie si eventualele substante implicate.
Quantum Pharm Migdale
In cazul acestei oferte, primesti doua sortimente de ulei pentru tratamente cosmetice: cel obtinut din migdale si cel din nuci de macadamia. Primul se recomanda pentru ca este foarte eficient ca emolient, in situatiile cand ai pielea crapata, uscata sau cand se descuameaza excesiv in anumite zone de pe fata. Pentru persoanele cu vergeturi, cicatrici si in tratamentul ranilor usoare sau al arsurilor produse de radiatiile UV, se va folosi formula obtinuta din nucile de macadamia.
Ambele sortimente de ulei sunt obtinute fara prelucrare termica, insemnand ca ofera un maxim de potential pentru eliminarea problemelor tenului. Hidrateaza puternic, netezesc ridurile si fortifica parul si unghiile, pe baza acizilor grasi, a antioxidantilor inclusi si a catorva vitamine(D, E) si minerale indispensabile(magneziu, calciu). Costul cumulat al flacoanelor este chiar scazut, iar fiecare sticluta include cate 30ml de produs.
Luand ca reper oferta respectiva si dat fiind faptul ca asigura doua tipuri diferite de ulei pentru masti cosmetice din cele mai diverse, consideram ca achizitionarea acestor sortimente impreuna constituie un adevarat chilipir.
Avantaje
Primesti doua tipuri diferite de ulei: de nuci de macadamia si din migdale.
Produsele sunt in exclusivitate bio, obtinute prin tehnici de presare care le pastreaza intacte substantele active.
Se recomanda pentru o gama foarte diversificata de tratamente cutanate, caci includ antioxidanti, vitamine, acizi grasi si oligoelemente pentru hidratare avansata.
Costurile cumpararii acestor produse sunt considerate mici.
Dezavantaje
Necesita pastrarea in conditii de intuneric si racoare, pentru a nu-si pierde din antioxidanti.
Apimond Bio Jojoba
Uleiul de jojoba este probabil cel mai bun ulei pentru ten acneic, deoarece regleaza productia de sebuum, oferind totodata hidratarea necesara pielii sensibile. Compozitia bogata in vitamina E confera acestui ulei proprietatile de antioxidant si restructurant, luptand impotriva imbatranirii tenului. In plus, poate fi folosit cu succes si ca masca pentru par, fara a-l ingrasa excesiv.
Stim ca tenul acneic este sensibil si probabil ca ai incercat nenumarate produse care promiteau sa fie non-comedeogenic. Uleiul de jojoba nu va irita tenul, nu va cauza o eruptie si va lupta pentru a preveni aparitia de noi cosuri. Ti-l recomandam daca ai ajuns in punctul in care produsele chimice nu au avut niciun efect sau doar iti sensibilizeaza tenul si mai tare.
Uleiul de jojoba de la apimond este comercializat sub forma unui flacon de 50 de ml. Pentru a usura aplicarea, sticluta beneficiaza de un pulverizator. Eticheta „bio” semnifica originea naturala a ingredientelor folosite, fara aditivi chimici in sol, pesticide sau organisme modificate genetic. Totusi, acest lucru nu spune prea multe despre modalitatea de obtinere a produsului final, care ar putea suferi varii tipuri de rafinare.
Uleiul de jojoba obtinut din surse organice, fara aditivi chimici, pesticide, organisme modificate genetic.
Potrivit pentru toate tipurile de ten, dar mai ales cel gras sau acneic regland productia de sebuum; se absoarba bine in piele, hidrateaza, cicatrizeaza si restructureaza.
Flacon de 50 de ml, cu pulverizator.
Producatorul ofera putine informatii despre modalitatea de extractie a uleiului natural si procesele prin care este trecut din acel moment.
Crema Antiimbatranire Apimond
Aceasta crema de fata este de fapt un amestec de uleiuri si extracte naturale de plante, fiind o varianta buna pentru persoanele care doresc beneficiile unui ulei natural, dar iubesc textura bogata a unei creme. Baza acestui produs este apa din flori de trandafiri, iar uleiurile principale sunt uleiul de argan si cel de samburi de struguri.
In plus, mai sunt prezente numeroase uleiuri si extracte apoase ce contribuie la sanatatea si frumusetea tenului, inclusiv din: shea, cacao, cocos, avocado, floarea soarelui, rozmarin sau aloe vera. Numeroase ingrediente provin din agricultura certificata ca fiind organica, ceea ce inseamna ca nu s-au folosit pesticide sau alte tratamente chimice pentru a obtine materiile prime.
Aceasta crema hidrateaza, stimuleaza regenerarea pielii si confera la orice varsta o stralucire specifica tenului tanar. Este potrivita tenului normal sau uscat si are efecte uimitoare mai ales pentru regenerarea tenului matur, dar poate fi folosit ca si crema de intretinere la orice varsta. Aceasta crema poate fi solutia perfecta daca incerci sa renunti treptat la produsele cosmetice obisnuite, dar inca nu ai curajul sa folosesti direct uleiuri pentru ten.
Beneficiile unor uleiuri naturale intr-o textura familiara, usor de aplicat si care se absoarbe rapid in piele.
Combinatie de mai multe uleiuri si extracte naturale, pentru a profita la maxim de efectele uimitoare ale naturii.
Crema este potrivita tenului uscat sau sensibil, mai ales dupa varsta a doua, dar poate fi folosita de catre orice femeie.
Majoritatea ingredientelor provin din agricultura ecologica, ceea ce creste gradul de incredere privind puritatea produsului final.
Exista putine informatii privind modalitatea de obtinere si prelucrare a extractelor prezente pe lista de ingrediente.
2E Prod Cardinal extravirgin
Cardinal produce o mare varietate de uleiuri organice destinate nu numai uzului extern, ci si celui intern. De aceea, cand vine vorba de un ulei de masline pentru ten la un pret bun, acest furnizor iti poate oferi solutia prompta asteptarilor tale. Produsul este obtinut in Grecia, prin presare si utilizandu-se o tehnologie cu traditie.
In lipsa temperaturilor si a prelucrarii termice, uleiul isi pastreaza proprietatile naturale, fara ca acestea sa-i fie alterate prin adaugarea de conservanti sau alte substante chimice. Cu o aciditate de numai 0.8%, produsul este delicat cu tenul, dar poate fi si consumat, pentru uz intern. Se recomanda in cazul pielii deshidratate si pentru utilizarea pe post de demachiant, intrucat ajuta la eliminarea impuritatilor. Antioxidantii inclusi(Luteina) intarzie aparitia ridurilor, iar beta carotenul hraneste epiderma in profunzime. Chiar si ca solutie anti-matreata, se poate apela la aceasta formula, iar pentru restul pielii de pe corp, poate fi ales pe post de exfoliant. Contine vitamina A si E din belsug, protejand pielea de iritatii si de uscare.
Fiind disponibil in sticlute de 250 si 500ml, poti alege cantitatea adecvata pentru utilizare, iar costul nici macar nu este unul ridicat.
Avantaje:
Previne imbatranirea tenului, caci incorporeaza Luteina, un foarte puternic antioxidant
Include vitamine, printre care A si E, care hranesc si hidrateaza pielea uscata
E obtinut prin metode mecanice, deci are cea mai pura structura posibila, cu o aciditate minima, 0.8%
Util atat pentru ten, cat si pentru corp, par sau in cazul uzului intern
Dezavantaje:
Nu se recomanda pastrarea pentru mult timp fara sa fie consumat, caci isi poate pierde treptat din proprietati
» Ascunde recomandarile anterioare
Lasa un comentariu
0 Comentariu