Cele mai bune sampoane profesionale

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.25

 

Cel mai bun sampon profesional – Recomandarile noastre pentru 2025

 

Pentru ca nu intotdeauna ai timp sa stai sa analizezi fiecare sampon in parte, mai ales cand ai decis sa comanzi o cantitate mai mare online, iti propunem sa afli ce formule profesionale sunt populare in randul ofertelor distribuite si prin intermediul site-urilor de cosmetice. Prima noastra alegere este un sampon profesional indicat ca solutie pentru toate tipurile de par: Wella SP LuxeOil Keratin Protect. Acest produs include extracte de argan si jojoba, fiind astfel bogat in acizi grasi, Omega 9 si Omega 6, care au rol antioxidant si hidratant, prevenind deteriorarea scalpului, aparitia matretii, excesul de sebum si chiar curatand foliculii pilosi pentru a lasa filamentele sa creasca rapid si sa capete un aspect sanatos, robust. Keratina va netezi cuticula si va da stralucire suvitelor, astfel incat parul tau va arata bine aranjat cu bigudiurile electrice Remington, dar si natural, iar daca vrei sa incerci mai intai produsul, il poti gasi de comandat in varianta de 200 ml, urmand ca mai apoi sa o cumperi pe cea de 1000 ml. Pe locul 2 in topul pe care l-am alcatuit se situeaza formula Kérastase Resistance.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Wella SP LuxeOil Keratin Protect
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este potrivit pentru oricare tip de scalp si pentru orice textura a parului, indiferent ca e vorba despre cel cu tendinta de ingrasare, cel uscat sau cel casant si deteriorat, chiar vopsit. Include ulei de argan, jojoba si keratina, conferind stralucire suvitelor, in timp ce hidrateaza eficient si elimina excesul de sebum, netezind totodata cuticula firelor de par.

Am identificat destul de dificil lista ingredientelor in mediul online; produsul contine substante chimice mai putin apreciate, dar intalnite conventional in sampoane: SLS, Metylparaben, Phenoxyethanol; fiind profesional, e destul de costisitor.

Te intereseaza o formula pe care multi hair stylisti o folosesc in saloanele proprii si care sa aiba sanse mari de a se potrivi parului tau? - Aceasta formula, cu actiune universala, s-ar putea sa fie cea de care ai nevoie pentru a reda vitalitatea parului tau.

A 2-A OPTIUNE!

Kérastase Resistance
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un sampon Kerastase, special conceput pentru a repara firele de par deteriorate prin utilizarea de produse pentru coafare, prin vopsire sau din cauza aparatelor fierbinti de styling, ce asigura obtinerea unui par matasos, sanatos si intarit, reducand predispozitia la rupere sau despicare la varfuri.

Pretul s-ar putea sa le descurajeze pe unele cumparatoare, daca acestea nu sunt obisnuite cu produsele din gama profesionala.

Daca nu te deranjeaza sa cheltui putin mai mult si vrei un produs pentru intretinerea parului, care sa garanteze mentinerea integritatii acestuia, impreuna cu repararea lui dupa perioadele mai solicitante, atunci acest sampon poate fi ceea ce cauti.

A 3-a Optiune!

L’Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Lipidium
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest sampon profesional a fost conceput pentru a oferi o reparare imediata, chiar de la exteriorul deteriorat al fibrei capilare, pentru a o hidrata (datorita lipidelor) si hrani (prin cheratina), dar si a o proteja de daune ulterioare, inclusiv produse de radiatiile UV.

Deoarece are tendinta de a indrepta firul de par, prin imbracarea lui intr-un strat de cheratina, acest sampon nu este ideal pentru parul cret.

Daca iti doresti un produs profesional destinat repararii parului foarte deteriorat, dar nu vrei sa investesti foarte mult, nu ai par cret si cauti inclusiv o solutie pentru efectele nefaste ale radiatiilor solare, atunci iti sugeram sa incerci acest sampon.

 

 

 

Formule recomandate in 2025

 

 

Wella SP LuxeOil Keratin Protect 

 

Samponul profesional Wella se incadreaza in categoria sampoanelor profesionale, adaptate ca formula pentru a ingriji eficient orice tipologie a firului de par si orice varianta de scalp, indiferent ca vorbim despre cel gras sau cel uscat. Totusi, exista o tipologie pentru care este cu predilectie recomandat, si anume parul cu fire foarte subtiri, casante, chiar deteriorate, adica acela care sta mai tot timpul lipit de cap, orice i-ai face. Efectele benefice vor fi obtinute pe baza tehnologiei SP Styling, care va netezi fiecare filament de par, astfel incat suvitele vor capata luciu, din moment ce firele sanatoase vor reflecta lumina, odata mascate acele goluri din structura lor. Trebuie sa mentionam aici ca nu vei reusi sa scapi de firele despicate, folosind acest sampon, deoarece niciun sortiment de sampon de pe piata nu ti le poate regenera, asa ca mai degraba va trebui sa le tunzi.

Ingredientele cele mai laudate ale acestei formule ar fi uleiul de jojoba si cel de argan. Primul va curata delicat scalpul, eliminand sebumul si chiar crustele care se formeaza din cauza excesului de sebum; totodata, prin ceea ce numim “efect keratoplastic”, jojoba aduce la suprafata stralucirea naturala a filamentelor. Mai mult, prin faptul ca deblocheaza foliculii pilosi, va contribui la accelerarea ratei de regenerare a firelor si va impiedica pierderea acestora. Cotinutul bogat de vitamina E si in acizi grasi, Omega 6 si 9, va ajuta la reglarea activitatii scalpului, evitand uscarea sau ingrasarea excesiva. Pe baza proprietatilor antibacteriene si anti-micotice, poate preveni aparitia matretii. Uleiul de argan este cunoscut ca o alternativa naturala si sanatoasa la folosirea balsamului de par, indepartand matreata si hidratand delicat pielea capului. Deoarece nu este iritant, va contracara efectele chimicalelor si ale temperaturilor ridicate asupra scalpului. Un al treilea ingredient ce merita amintit ar fi keratina, insa aceasta va fi oricum deseori intalnita in formula sampoanelor profesionale.

Exista si ingrediente mai putin benefice in compozitia acestui sampon, iar unul dintre acestea ar fi SLS (Sodium Lauryl Sulfate) pe care l-am gasit mentionat in mai multe recenzii online. In plus, contine si parfum, ingredient a carui compozitie exacta nu se poate cunoaste niciodata. Pe lista mai includem Methylparaben si Phenoxyethanol – conservanti deseori intalniti in produsele cosmetice, insa daca te-ar interesa un produs cat mai natural posibil, cel de la Wella nu va fi pe lista ta de cumparaturi, tocmai din cauza acestora. Pretul raportat la cantitate indica o investitie buna, insa probabil vei prefera sa incerci mai intai varianta de 200 ml, urmand ca mai apoi sa o cumperi pe cea de 1000 ml.

 

 

 

 

Kérastase Resistance

 

In cazul in care cauti un sampon care sa combata deteriorarea parului, dupa ce ti-ai supus podoaba capilara la nenumarate substante chimice din vopsele sau la caldura aparatelor de aranjare, Kérastase Resistance poate fi solutia.

Este ceva mai costisitor, comparativ cu sortimentele de pe rafturile supermarketurilor, insa beneficiile sunt net superioare. Va intari structura firului, facandu-l mai putin predispus la despicare. Nu te astepta sa refaca un fir deja rupt, insa va proteja tesuturile sanatoase care risca sa fie degradate.

Conform utilizatoarelor care il folosesc de ceva vreme, chiar dupa prima spalare se poate observa o podoaba capilara mai fina si mai matasoasa, care se aranjeaza frumos si are un aspect sanatos. Trebuie spus si ca vorbim de un produs fabricat de un brand de lux, recunoscut pentru testarea intensa a cosmeticelor si solutiilor de ingrijire lansate pe piata, ceea ce creste semnificativ increderea in calitatea gamei de sampoane Kérastase.

 

 

 

 

L’Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Lipidium 

 

Pentru femeile care isi doresc un sampon capabil de o reparare intensa si profunda a firului de par, sugeram acest sampon de la L’Oreal. Este un bun compromis intre pret, calitate si cantitate (300 ml). Formula sa contine lipide complexe si cheratina, primele avand rolul de a hidrata si de a proteja fibra capilara, iar cealalta de a o repara si intari.

Utilizatoarele se declara multumite de produs si mentioneaza faptul ca, datorita numeroaselor principii nutritive si a actiunii de ingrosare a parului, acesta devine mai drept si mai usor de aranjat (poate nu cel mai potrivit, daca ai permanent sau par cret).

Formula contine si un filtru UV care va inlatura efectele nocive ale razelor de soare, dar si ingrediente care confera elasticitate si stralucire. Actiunea principala se va resimti de-a lungul firului de par si abia mai tarziu la radacina, fiind un produs menit sa repare defectele deja aparute si sa apere impotriva unora noi si mai putin de restructurare din interior spre exterior.

 

 

 

 

Schwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust Texture

 

Oricat de atenta ai fi la igiena ta, cand vine vorba de spalarea si ingrijirea parului, mai ales al unuia care se ingrasa repede, spalarea zilnica a acestuia nu e cea mai potrivita alegere. In plus, e normal sa nu ai mereu timp de asta, iar pentru a nu umbla cu o podoaba capilara lipsita de stralucire, care se lipeste de scalp, o solutie la indemana e samponul uscat.

Cel fabricat de Schwarzkopf a primit preponderent recenzii pozitive, datorita proprietatilor de absorbtie a sebumului (multumita amidonului de orez), fara a incarca radacina si firul. Efectul imediat e unul plin de volum, iar in cateva minute, parul arata ca atunci dupa ce a fost spalat cu apa si uscat.

Nu usuca si nu lasa o pelicula prafuita pe suprafata firului, mai ales daca are o nuanta mai deschisa, iar nu un negru abanos. Se aplica prin pulverizare de la aproximativ 8 cm, direct la radacina. Asteapta 1 – 2 minute pentru a fi absorbit, iar apoi poti pieptana.

 

 

 

 

Wella Professionals Oil Reflections 

 

Iata si un sampon cu o formula usoara, care promite sa curete delicat scalpul, lasand in acelasi timp parul lejer, moale si matasos. Deoarece acesta nu va mai fi incarcat cu produs, va avea mai mult volum si va fi mai usor de aranjat.

In acelasi timp, Wella ofera o formula care scoate la iveala toate nuantele si reflexiile ascunse ale parului tau, chiar daca acesta este vopsit, stratul de pigment fiind protejat si mentinut eficient.

Extractul de ceai alb contribuie pe de-o parte la curatarea eficienta, dar si delicata a pielii capului, iar pe de alta parte energizeaza si intareste firul de par. In plus, ofera stralucire. Samponul este usor de folosit, are un parfum apreciat de catre utilizatoare, iar pretul se apropie mai mult de cel al variantelor conventionale, facandu-l foarte accesibil. Flaconul poate fi procurat in dimensiuni de 50, 250 si 1000 ml, iar alegerea va depinde de cat de obisnuita esti cu produsul si de cat de des obisnuiesti sa faci cumparaturi.

 

 

 

 

Redken All Soft 

 

Potrivit pentru parul drept si indicat mai ales pentru cel deteriorat sau uscat, acest sampon de la Redken ontine un complex proteic ce actioneaza atat in profunzimea firului, cat si la suprafata acestuia, reparandu-l si intarindu-l.

De asemenea, uleiul de argan actioneaza prin hidratarea intensa si de durata. Parul va ramane mai drept, mai usor de aranjat si periat, matasos, stralucitor, elastic, suplu si mai sanatos, iar volumul pe care il va capata dupa uscare te va surprinde. Efectul se va simti si mai tarziu, datorita faptului ca acest ingredient previne caderea parului si stimuleaza cresterea de noi fire, reduce inflamatiile, aparitia matretii sau mancarimile de la nivelul scalpului (este bogat in vitamina E, cu rol antioxidant si de prevenire a imbatranirii).

In plus, pretul se situeaza undeva la limita dintre cel al produselor profesionale si celor conventionale, iar cantitatea de 300 ml iti va fi suficienta pentru cateva saptamani bune.

 

 

 

 

Goldwell Dualsenses Rich Repair 

 

Pentru doamnele si domnisoarele care au parul vopsit si deteriorat, recomandam acest sampon cu complex lipidic, ce restructureaza fibra capilara atat din interiorul acesteia, cat si din exterior. Vei constata astfel, ca parul tau va fi mai puternic, mai putin predispus la rupere, regenerat in profunzime, mai des, matasos si usor de aranjat. Lipidele vor hidrata firele, facandu-le mai suple si mai stralucitoare, normalizand in acelasi timp productia de sebum de la nivelul scalpului.

Produsul are un pret care il apropie mai mult de cele conventionale, decat de cele profesionale, dar calitatea apartine gamei acestora din urma. In plus, formula include un factor de protectie pentru pigmentii din vopsea, facandu-l potrivit si pentru femeile care au optat pentru o schimbare de nuanta.

Cantitatea de 250 ml iti va fi suficienta pentru cateva saptamani, iar daca vrei ca efectul obtinut sa fie maxim, iti sugeram sa asociezi samponul cu balsamul, masca, tratamentul de 60 de secunde si serul din aceeasi gama.

 

 

 

 

 

Cum alegi un sampon profesional bun

 

Ghidul cumparatorului

Te-ai saturat sa tot incerci sampoane din comert, care fie nu priesc scalpului, fie nu ofera aspectul dorit parului? S-ar putea ca solutia sa conste in alegerea unei formule profesionale, precum cele pe care le vezi folosite in saloanele de coafura. Acestea sunt facute nu doar pentru a indeparta murdaria si sebumul, ci pentru a avea rezultate specifice, in functie de particularitatile podoabei tale capilare. Pot ajuta chiar si parul degradat, ceea ce nu vei obtine cu niciun sampon de larg consum.

Trebuie doar sa stii sa identifici sortimentul potrivit pentru tine, iar daca iti faci griji in privinta costurilor, afla ca ele, desi sunt mai ridicate (dar nu intotdeauna), sunt justificate de calitate, asa cum vei afla, indiferent cate pareri despre cele mai bune sampoane profesionale ai consulta. Noi iti venim in ajutor cu un ghid de cumparaturi, pe care il poti consulta in continuare.

 

 

Tipologia scalpului: Fiecare sampon de pe piata are rolul de a curata scalpul si firele, insa diferitele formule se impart in functie de efectul pe care il au si de tipul de par pentru care au fost create.

Sampon profesional pentru par gras: are o formula astringenta si absorbanta, care curata sebumul in exces, avand la baza ingrediente precum proteina din grau, zinc, menta, Panthenol sau extras din citrice. Ideal e sa stai departe de produse cu substante grase, menite sa hidrateze si sa actioneze ca un balsam.

Sampon profesional pentru par uscat: o compozitie hranitoare e cea mai potrivita, indiferent ca asa e textura parului tau sau ca el se usuca din cauza produselor de aranjare (foen, placa de indreptat) sau a vremii reci de afara. Uleiurile naturale, precum cele extrase din nuca de cocos, avocado, argan sau seminte de grapefruit, precum si proteinele, contribuie la restabilirea stralucirii si finetii firului.

Sampon profesional pentru par normal: nu actioneaza agresiv impotriva uleiurilor de la radacina, insa hidrateaza intr-o buna masura. Principalul efect este conferirea de volum, dar si netezeste si catifeleaza, ceea ce face ca firele sa nu se incalceasca.

 

Textura firului: Un par poate sa fie drept, ondulat sau cret, aceste tipuri incluzand si mai multe sub-tipuri. Sampoanele profesionale, spre deosebire de cele conventionale, se vor adresa fiecarei tipologii in parte, continand ingrediente care sa accentueze caracteristicile dorite (lin sau carliontat). In general, trebuie sa stii ca produsele care repara si regenereaza fibra capilara, prin adaos proteic, au tendinta sa o faca mai grea si prin urmare, mai dreapta.

Pentru parul ondulat si cret, este bine sa cauti formule hidratante, imbogatite cu lipide, uleiuri de cocos, argan si jojoba. Acestea ajuta la mentinerea unei structuri normale, intrucat genul acesta de par are tendinta sa se usuce si sa se rupa foarte usor.

Samponul profesional pentru par cret: revitalizeaza buclele si opreste efectul de electrizare, are o actiune usoara de combatere a sebumului de la radacina, suplinind hidratarea carliontilor. E posibil sa faca mai putina spuma, iar in lista de ingrediente trebuie sa se regaseasca substante nutritive, proteine si siliconi, insa fara sulfati.

Samponul profesional pentru par aspru: are o formula asemanatoare celor pentru par cret, insa cu un continut mai mare de agenti emolienti, meniti sa inmoaie firele si sa le hidrateze. De obicei, consistenta e ceva mai cremoasa, fiind infuzata cu numeroase uleiuri (din masline, unt de shea etc).

 

Formule speciale: Daca te confrunti cu matreata, inseamna ca ai un scalp ce produce sebum in exces, iar pentru asta exista sampoane ce contin ingrediente precum sulfura de seleniu, ketoconazol sau piridiona de zinc.

De asemenea, daca lucrezi intr-un mediu cu mirosuri puternice si substante uleioase, ori daca folosesti numeroase spray-uri sau produse de aranjare pentru par, exista unele sampoane cu actiune ceva mai agresiva, facute sa indeparteze chimicalele si depunerile de pe scalp. Acestea insa vor trebui asociate fie cu alte produse menite sa regenereze fibra capilara, agresata de atatea tratamente, fie va trebui sa alegi inca de la inceput un sampon care sa aiba ambele actiuni (curatare intensa si mentinere a structurii normale).

Samponul profesional pentru par vopsit: poti opta pentru o formula ce combate efectul solutiilor de decolorare si previne ruperea, pentru una de hranire si protectie termala, cu rol de intarire a firului (o recomandam mai ales daca folosesti placa de indreptat, ondulatoare sau aparate de uscat), pentru prezervarea culorii si combaterea actiunii filtrelor UV. In astfel de situatii, un sampon profesional cu keratina e ceea ce ai nevoie. Wella e unul dintre producatorii ce ofera astfel de sortimente, laudate pana acum de numeroase femei.

Samponul nuantator profesional: asa cum bine stii, acesta are rolul de a intensifica nuanta naturala, fiind o metoda neinvaziva prin care sa dai viata podoabei tale capilare. Daca ai firul blond, samponul va elimina petele de ingalbenire, mentinand o nuanta rece si chiar deschizand-o usor. De asemenea, daca esti bruneta, vei putea capata reflexii albastrui sau usor castanii, in timp ce, daca esti interesata mai mult de nuantele roscate, atunci trebuie sa stii ca acestea pot varia de la morcov, pana la visina, in functie de culoarea de baza a parului tau sau de produsul ales.

 

Gama de produs: Vei vedea ca, dincolo de diferentierea in functie de tipul de par sau de scalp, sampoanele mai pot fi categorisite si dupa actiunea pe care o au asupra podoabei capilare. Astfel, vei gasi produse care sunt create pentru a spala foarte eficient, eventual menite sa inlature sebumul si furfura, acestea incluzand acil salicilic sau sulf.

De asemenea, vei gasi formule care restructureaza firul in profunzime, aceasta actiune bazandu-se in general pe continutul de proteine din lapte, placenta, plante, germeni sau drojdie, precum si cheratina. Unele sampoane promit o hidratare de durata, aceasta avand la baza uleiuri naturale ce redau stralucirea si supletea firului. Nu in ultimul rand, exista si sampoane care stimuleaza cresterea parului, acestea incluzand in compozitie cofeina sau chiar ardei iute.

 

Ingrediente de dorit: In general, este bine ca ingredientele unui sampon sa fie cat mai naturale sau, daca sunt sintetice, macar sa nu dauneze scalpului si parului. Ca regula generala, proteinele ajuta la regenerarea fibrei capilare, uleiurile o hidrateaza si ii refac cuticula de la suprafata, extractele de plante si fructe ajuta la detersia pielii si la hranirea radacinilor, in timp ce extractele de germeni, drojdie, cafea, ceai sau ardei stimuleaza generarea de noi fire.

Ideale sunt acele ingrediente care au o actiune cat mai complexa, asa cum este uleiul de cocos, jojoba si argan, proteina din lapte, din germeni de grau, complexele de aminoacizi sau lipide, amestecurile de vitamine (B, E, A, C, hranitoare si antioxidante) si minerale (zinc, sulf).

 

Ingrediente de evitat: Desi numeroase cumparatoare aleg in functie de marca sau de popularitatea produsului, este imperativ sa consulti lista de ingrediente, daca tii la sanatatea ta si a mediului inconjurator. Substantele aflate pe lista de risc, precum fenolftaleina sau hidroxianisol butilat sunt considerate a fi carcinogene, au efecte extrem de nocive. Din fericire, un sampon profesional, la un pret bun, ofera garantia ca aceste substante lipsesc, deoarece, de cele mai multe ori, vine cu certificari de siguranta.

Persoanele cu scalp sensibil, delicat, ar trebui sa evite formulele ce includ elemente ce pot irita, precum methylisothiazolinona, benzizotiazolinona sau metilcloroizotiazolinona. Stim ca e dificil sa retii aceste substante, de aceea, o regula zice ca, daca nu poti pronunta ingredientele, nu cumpara. Totusi, la aceasta lista mai dorim sa adaugam si derivatele siliconice, precum si parabenii, acestia avand cunoscute efecte de deteriorare asupra pielii capului si firelor de par, iar uneori chiar cancerigene.

Nu in ultimul rand, te poti orienta si dupa etichetele ce mentioneaza ca produsul e “organic”, “bio” sau “eco”, iar daca tubul din plastic e facut din materiale reciclabile, vei face o investitie buna si eco friendly. Nu in ultimul rand, mai exista si unele sampone “cruelty free”, mentiune care atesta faptul a nici ingredientele, nici formula finala nu au fost testate pe animale.

 

Formula: Exista sampon uscat profesional si normal. Daca cel din urma nu pune probleme si stii, probabil, cum sa il folosesti, din simplul motiv ca l-ai utilizat toata viata, formulele uscate, care nu necesita apa impun o prezentare separata.

Acestea pot fi reprezentate de o formula tip pudra sau spray, cu mentiunea ca ultimele pot lasa o pelicula alba la radacina. Verifica pentru ce culoare de par se potrivesc, pentru a nu avea surprize. Folosirea e asemanatoare cu cea a unui fixativ, cu mentiunea ca pulverizarea e mai puternica, iar ea trebuie sa se faca direct la radacina, masand, apoi, usor.

E o solutie la care poti apela intre spalari, intrucat curata intr-o oarecare masura si, mai important, revitalizeaza si da volum. E de la sine inteles ca nu iti va reimprospata scalpul, iar sfatul nostru e sa eviti aceste sampoane, daca pielea e una uscata, intrucat pot usca si mai tare.

 

 

Marca: Daca vine vorba de cel mai bun sampon profesional, e imposibil ca alegerea sa nu fie influentata de brandul producator, mai ales cand acesta are deja un renume si stii ca produsele sunt folosite in salonul pe care il frecventezi. Exista cateva nume prezente des pe buzele utilizatorilor, precum L’Oréal, Wella, Schwarzkopf, Klorane sau sampoanele profesionale Londa.

Totodata, s-ar putea sa te intereseze faptul ca producatori precum L’Oreal sau Johnson & Johnson acorda mare atentie sanatatii utilizatorului, insa testeaza produsele pe animale, ceea ce nu va fi apreciat de catre utilizatorii interesati de formule cruelty free.

Te-ai hotarat sa faci o investitie si te intereseaza unde gasesti sampoane profesionale, la preturi bune? Cu siguranta, pe Internet, unde ofertele sunt mai bogate, iar recenziile lasate de alte utilizatoare te ajuta sa iti faci o parere realista asupra modului in care se comporta sortimentul pe care vrei sa il incerci. Daca vrei sa consulti rapid niste oferte, iti punem la dispozitie o lista cu produse, disponibila mai jos.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu