Cele mai bune produse anticearcan

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.25

 

Cel mai bun produs anticearcan – Recomandarile noastre in 2025

 

Un anticearcan specializat, cunoscut in lumea stilistilor si sub denumirea originala de concealer, este un produs care iti permite sa ascunzi eficient petele cenusii inestetice de sub ochi, si eventualele pungi care se formeaza dupa o noapte pierduta in club. Alegerea unui produs de calitate este insa o provocare pentru multe dintre femei, asa ca am decis sa iti spunem care este cel mai apreciat produs in lumea make-up artistilor: Bourjois Radiance Reveal. Este vorba despre un produs BIO certificat ECOCERT, cu o formula imbogatita cu clorofila pura si ulei de hrisca, ce hidrateaza, estompeaza ridurile si ofera suplete zonei de sub ochi, ducand la disparitia pungilor inestetice. Nu contine uleiuri minerale, parabeni, coloranti sau parfum, fiind extrem de prietenos cu pielea. Aplicarea se poate face o singura data pe zi, iar efectele nu vor intarzia sa apara. Pozitia a doua in topul nostru este ocupata de Favisan Virginia.

 

 

Formule recomandate in 2025

 

 

Bourjois Radiance Reveal

 

Mai multe dintre utilizatoare considera ca aceasta formula ar fi cel mai bun produs anticearcan Bourjois, iar asta pentru ca promite nu numai acoperirea cearcanelor, ci si hidratarea pielii din jurul ochilor, astfel incat zonele vinetii sa fie ingrijite si din interior. Ca tipologie, este un corector fluid, necesitand sa fie ales in functie de nuanta pielii purtatoarei.

Ca sa fii sigura ca va avea o actiune delicata, iti amintim ca include molecule de acid hialuronic, gata sa asigure hidratare eficienta pana la 24h, chiar daca nu vei purta niciodata machiajul respectiv mai mult de 12h. Textura foarte cremoasa iti ofera libertate pentru efecte de blending, iar astfel poti sa aplici usor produsul, fara sa te ingrijoreze ca se va aduna in pliuri inestetice.

Se recomanda acest sortiment pentru toate tipurile de ten, iar daca te intereseaza si alte nuante, le gasesti foarte usor pe site-ul furnizor, la o simpla cautare cu numele produsului.

 

 

 

 

Favisan Virginia 

 

Printre cele mai bune creme anticearcan destinate exclusiv ingirjirii se claseaza, confrm spuselor utilizatoarelor, si aceasta formula Favisan. Dupa cum spuneam, nu are scop decorativ, deci nicidecum nu este un corector, asa ca pentru a masca cearcanele in perioada de tratament, va trebui sa folosesti un alt produs de machiaj.

In schimb, aceasta crema, preparata dupa o reteta originala, are principalul rol de a trata cearcanele, eliminandu-le treptat, la fel de usor cum scapa si de pungile de sub ochi. Mai mult, pielea sensibila va deveni mai elastica, dupa numai 2 saptamani de utilizare zilnica(se aplica dimineata si seara). Produsul e hipoalergenic, nu contine parabeni sau alte substante periculoase(aluminiu), deci va avea o actiune delicata.

Extractele de ulei de masline contribuie la hidratarea in profunzime; coenzima Q10 intinereste tenul, avand un puternic efect antioxidant; include si ulei de ricin, care elimina aspectul si senzatia de ochi iritiati, “pufosi”.

 

 

 

 

 

Cum alegi un produs anticearcan bun

 

Ghidul cumparatorului

Cearcanele sunt griji estetice cu care majoritatea persoanelor se confrunta, cel putin o data in viata. Din cauza componentei genetice implicata in aparitia lor nu este posibil, din pacate, sa previi sau sa tratezi cearcanele 100%. Totusi, ele tind sa fie accentuate de catre deshidratare organismului si a zonei din jurul ochilor, lipsa somnului, ingrijirea necorespunzatoare. Pentru a-ti veni in ajutor, iti recomandam atat produse-tratament, care vor estompa aspectul cearcanelor in timp, cat si concealer sau anticearcan, pentru un camuflaj cat mai natural. Chiar daca crezi ca ai gasit cel mai bun fond de ten anticearcan, iti recomandam sa iti achizitionezi si un produs de machiaj destinat special acestei probleme – formula unui concealer este diferita si asigura acoperirea corespunzatoare, fara a evidentia ridurile fine din aceasta zona, cum o face un fond de ten.

Cand esti in cautare de cele mai bune produse anti-cearcane  pentru camuflaj, tine cont si de urmatoarele aspecte:

Formula: principalele formule disponibile pentru concealerul anticearcan sunt cele lichide, cele cremoase si stickul (batonul). In general, zona delicata de sub ochi necesita o textura fina, pe care o poti intinde si omogeniza fara prea multe miscari care sa irite pielea. Din acest motiv, formula fluida cu o textura mai densa este alegerea cea mai comuna. Poti beneficia, totusi, si de pe urma unei formule fluide, deoarece finish-ul este foarte natural si nu usuca tenul. Stickul este recomandat daca ai nevoie de acoperire mai mare si eventual, daca vrei sa folosesti corectorul si pe petele de pe ten sau urmele de acnee.

 

Nuanta: aici ai doua optiuni disponibile: poti alege nuanta cat mai apropiata de cea a tenului tau sau poti alege o nuanta care sa neutralizeze culoarea cearcanelor. Teoretic, portocaliul neutralizeaza cearcanele albastre, rozul pentru cele cu ton verde, galbenul pentru violet si verdele pentru rosu. Produsele nuantate in acest fel tind sa fie utilizate de profesionisti, amestecarea si aplicarea lor fiind complexa. Totusi, poti cauta produse clasice, cu nuante apropiate de cele ale tenului tau, dar care au subtonurile potrivite pentru a neutraliza culoarea cearcanelor tale.

 

Vremea si tipul de piele: alege o formula mai uscata sau mai hidratanta, in functie de tipul tau de piele, gradul de ingrijire pe care i-l oferi si vremea de afara. Cand cauti pareri despre cele mai bune produse anticearcan, nu uita sa te intrebi pentru ce tip de piele este destinat concealerul. In general, tenurile uscate si sezoanele reci „cer” un anticearcan cremos sau cel putin fluid, iar pe timp de vara, increde-te in anticearcanul cu particule pudrate sau de tip stick. Daca constati ca anticearcanul tau hidratant fie nu rezista, fie face zona ochilor sa luceasca inestetic dupa un timp, foloseste un strat fin de pudra pentru a-l fixa.

Pentru a gasi produse de calitate care sa protejeze zona din jurul ochilor, sa estompeze si/ sau sa acopere cearcanele, iti recomandam sa cauti online. Magazinele virtuale au oferte si reduceri frecvente, iar varietatea de produse disponibile garanteaza ca le vei gasi pe cele potrivite tie.

 

 

 

Cum se foloseste un produs anticearcan

 

Deoarece inesteticele cearcane nu ocolesc prea multe persoane, au fost dezvoltate diverse produse anticearcan, ce te ajuta fie sa le combati si sa le estompezi treptat, fie sa le camuflezi intr-un mod cat mai natural. Astfel, aceste produse pot fi clasificate in creme sau geluri tratament, de ingrijire, fie in formule cosmetice pentru ascunderea imperfectiunilor. Cand te confrunti des cu aceasta neplacere, este util sa imbini ambele metode, insa inainte de aceasta, trebuie sa stii cum le folosesti in mod corect.

 

 

Produse tratament – cum se aplica?

Asa cum s-a mentionat, exista unele creme si geluri ce au rol de estompare a cearcanelor si chiar a pungilor de sub ochi. Sunt formule speciale pentru tratament si contin diverse ingrediente hranitoare. In general, acestea se vor aplica o data sau de doua ori pe zi.

Seara, se folosesc dupa curatarea si demachierea tenului, iar dimineata, dupa ce te speli pe fata si folosesti eventual o lotiune tonica (inainte de machiaj). Acestea se aplica prin masaj fin, in jurul ochilor (pentru a diminua si pungile si a avea un efect improspator, le poti tine la frigider).

 

Produse cosmetice – cum aplici corectorul?

Inainte de a folosi un concealer, indiferent de tipul sau (baton sau corector lichid), aplica o crema de ochi, eventual chiar una speciala anticearcan. Apoi, foloseste fondul de ten sau crema BB, daca in mod normal utilizezi aceste produse de machiaj. De abia dupa aceea vine randul anticearcanului.

De preferat este sa aplici concealerul cu o pensula speciala (le gasesti in comert); este mai igienic si mai simplu. Punctezi sub ochi cu pensula, prin apasari scurte, dupa care intinzi si unformizezi produsul, pornind din coltul interior spre cel exterior. Daca e cazul, tamponezi apoi usor cu degetul. Pentru a avea un look natural si o baza buna pentru fard, intinde si pe pleoapa.

Cel mai simplu de aplicat sunt formulele fluide, mai ales pentru ca nici nu incarca tenul, nici nu scot in evidenta liniile fine si ridurile. Batonul corector este mai potrivit doar atunci cand ai cearcane foarte pronuntate, caci ofera o acoperire maxima (pe acesta il aplici in mici puncte in jurul ochilor, apoi intinzi delicat cu degetul inelar).

 

Iluminarea tenului

Make-up artistii te sfatuiesc sa folosesti anticearcanul si in alte zone, aplicand o cantitate foarte redusa, cu scopul de a crea un efect de iluminare: in zonele laterale ale nasului (util in special daca ai puncte negre), in mijlocul barbiei, intre ochi sau in mijlocul pleoapei superioare.

 

Cum se fixeaza anticearcanul?

Pentru o fixare eficienta si pentru a evita ca machiajul sa se intinda, este bine sa utilizezi in final o pudra fina, pe care o aplici usor cu ajutorul unui buretel cosmetic special, apoi o intinzi cu o pensula mare. Nu exagera cu cantitatea de pudra, iar daca ai un ten matur, uscat si riduri vizibile, poate fi de preferat sa sari peste acest pas.

 

 

Reguli utile pentru folosirea unui anticearcan

In primul rand, nu alege o nuanta prea deschisa – concealerul trebuie sa fie cu un ton mai deschis decat pielea ta. Evita produsele prea albe, deoarece, in loc sa camufleze problema, scot in mod ostentativ in evidenta zona. De asemenea, nu aplica o cantitate prea mare, deoarece va fi vizibil si se va strange in pliuri.

Nu in ultimul rand, desi in general aplici corectorul dupa fondul de ten, daca te confrunti cu cearcane foarte inchise la culoare, este permis sa-l folosesti putin si inainte.

 

 

 

Marci populare:

 

Pentru un machiaj reusit, este important sa ascunzi cearcenele, extrem de pronuntate, din cauze genetice, la unele persoane. Ca intotdeauna iti recomandam sa apelezi la un produs apartinand unui brand consacrat si apreciat. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune.

 

 

Bourjois este un brand aparut pe piata tocmai in anul 1862, la Paris, cand s-a lansat pe piata datorita unei pudre albe special conceputa pentru actorii de pe scenele teatrelor din capitala franceza. Dupa mai bine de 150 de ani, brandul continua sa uimeasca prin inovatiile sale, creand produse excelente care, la preturi accesibile, le permit femeilor sa isi manifeste stilul si personalitatea.

Acestui produs de albire i-a urmat, un singur an mai tarziu, o veritabila linie de machiaj a actorului Joseph Albert Ponsin, care pregatea totodata si o linie de parfumuri pentru colegii sai artisti. Incepand cu anul 1917, compania trece in proprietatea grupului Chanel, perioada ce va dura aproape 100 de ani. In aprilie 2015, grupul american Coty a achizitionat Bourjois pentru o suma de aproape 240 de milioane de dolari.

In prezent, misiunea brandului este sa continue sa inventeze produse care transforma frumusetea intr-un lucru simplu. Stilul parizian ramane accesibil tuturor femeilor, produsele Bourjois permitand obtinerea unui look discret sau indraznet, plin de bun gust si usor de obtinut cu costuri moderate.

Probabil ca cel mai cunoscut produs prezent marca Bourjois este mascara Coup de theatre, primul rimel cu doua capete, dar inovatiile producatorului nu se opresc aici. Alegandu-l, vei avea parte de denumarate surprize placute si de o ingrijire de marca.

 

Poate mai putin cunoscut pe piata romaneasca, din pacate, brandul Shiseido reprezinta o istore veche, nu despre produse si servicii, ci despre curajul unei companii de a aborda o perspectiva larga, luand in calcul aspecte care tin de cultura si stil de viata si punand bazele unor noi valori. Fondata in 1872, compania a strabatut deceniile fiind in prezent cunoscuta si descrisa ca prima farmacie in stil occidental a Japoniei.

De altfel, acesta a fost modul de pornire a companiei, ca o farmacie in Ginza, Tokyo. In 1897 compania isi extindea deja aria de expertiza in domeniul cosmeticelor prin intermediul lotiunii Eudermine. Trecerea de la farmaceutica la cosmetice se consolideaza intre anii 1916 si 1926, perioada in care sunt lansate, printre altele, parfumuri si pudre de fata. In anul 1923 se lansa deja primul lant de magazine create special pentru a comercializa produsele marca Shiseido.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, brandul se extinde in sfarsit la nivel international, extinderea fiind de asemenea dublata de infiintarea Academiei de Frumusete Shiseido. Imbinarea intre frumusete si sanatate este conceptul de baza dupa care se orienteaza specialistii Shiseido.

In prezent, compania are reprezentante pe toate continentele, produsele sale putand fi achizitionate practic oriunde in lume. Viziunea globala de marketing si solutiile integrate aplicate in vederea protejarii mediului o fac sa beneficieze de toate premisele pentru o dezvoltare ascendenta si pe viitor.

Primul pas  catre ceea ce urma sa devina Favisan a fost facut de creatoarea brandului, Virginia Faur, cu 35 de ani in urma, cand a reusit sa breveteze primul sau unguent antireumatic. Brevetele au continuat sa curga, si desi Romania acelor timpuri nu parea interesata, Italia, Germania si Olanda ii solicitau colaborarea. Astfel, sfarsitul comunismului a gasit-o mai cunoscuta peste hotare decat in tara, palmaresul sau insumand 106 inventii.

In primii ani dupa revolutie, fondatoarea brandului a participat la congrese internationale care i-au permis sa devina membru al Federatiei Internationale de Farmaceutica. In 1992 se puneau bazele productiei de ceaiuri si tratamente. Spatiul de lucru si numarul de angajati au crescut repede, iar productia s-a diversificat de la 4 la peste 500 de produse.

Toate remediile marca Favisan indeplinesc conditiile de siguranta si de calitate impuse de catre reglementarile Uniunii Europene. Produsele nu sunt testate pe animale, ci doar pe voluntari. In plus, ele sunt adecvate si pentru vegani, singura mentiune fiind capsulele obtinute din gelatina de origine animala si ingredientele apicole din unele produse.

Favisan detine certificatele ISO 9001:2001 din anul 2003 si GMP din anul 2006. Astfel, cumparatorii au garantia faptului ca produsele achizitionate sunt prelucrate in conditii corespunzatoare, in conditii de mediu strict controlate si cu respectarea normelor internationale.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu