Masini de surfilat – Opinii si Recenzii in 2024
In vederea obtinerii celor mai bune rezultate in materie de croitorie, se poate folosi o masina de surfilat dedicata protejarii tesaturilor, iar pentru mai multe informatii va fi utila lecturarea celor de mai jos. In lipsa de timp, iti poti indrepta atentia direct spre modelul Jack E4-05-03/233 de ordin industrial, capabil de 5500 impunsaturi pe minut, care foloseste doua ace si cinci fire si are un ecran LCD de unde utilizatorul poate face usor setarile necesare, dispunand de un program de coasere, iluminare si un pas reglabil al cusaturii. O alta versiune indragita de cumparatorii romani este modelul Brother 2104D.
Tabel comparativ
Optiunea aceasta de ordin industrial are o viteza considerabila de insailare, care atinge 5500 rotatii pe minut, rezultand in parcurgerea unui volum considerabil de munca zilnic, dispunand de optiuni care pot fi reglate in functie de tipul de cusatura necesar, putandu-se folosi si pe materiale subtiri sau elastice, si pe cele mai groase.
Costul de achizitie este net superior produselor de uz casnic sau semiprofesional, restrictionand accesul eventualilor cumparatori care nu ar folosi pe deplin produsul.
Un articol pentru utilizare profesionala, aparatul acesta va fi atractiv pentru firmele de confectii si alti clienti asemanatori, care cauta fiabilitate si rapiditate la un cost echilibrat.
Versiunea aceasta triplock cu doua ace si pana la 4 fire, care va inlatura, prin coasere, riscul destramarii materialului, este dotata cu pedala si taietor, astfel incat utilizatorul sa poata realiza si coaserea, si insailarea sau surfilarea materialului, finisand, efectiv, confectia, putandu-se folosi si pentru materialele elastice, astfel ca marginile sa nu fie incretite.
Pentru ca este un produs ce nu se va folosi la nivel industrial, viteza sa de coasere, de pana la 1300 impunsaturi pe minut, poate fi considerata relativ joasa si pentru cei din firme mici.
Imbina un cost de achizitie relativ accesibil cu functiile de baza ale unui aparat de acest fel, motiv pentru care se afla in preferintele actuale romanesti.
Cei ce se afla in cautarea unui aparat economic, capabil sa surfileze si sa dea securitate materialului la tiv, isi pot indrepta atentia spre acest model cu nu mai putin de opt programe de coasere, incluzand iluminare pentru acuitate vizuala in timpul lucrului, pedala electrica si un sertar pentru a tine aproape accesoriile necesare.
Din pacate, nu se descurca atunci cand vine vorba despre materiale mai groase decat jeansul, asadar nu prezinta siguranta pentru surfilarea covoarelor si paturilor, de exemplu.
Un cost de achizitie accesibil si calitatile de baza necesare sunt suficiente pentru ca modelul acesta sa se gaseasca pe pozitii fruntase in topurile de vanzari autohtone.
Pareri despre cele mai bune masini de surfilat
Pentru descoperirea masinii de surfilat ideale pentru business sau utilizare personala, treci peste cele mai populare modele, aflate in topurile de vanzare autohtone la ora actuala, de unde am selectat urmatoarele exemple pentru tine.
Masina de surfilat industriala
Jack E4-05-03/233
Aceasta masina de surfilat industriala de tip triploc va dispune de programul clasic de coasere, pentru intarirea marginii materialului, putandu-se folosi pe o varietate de materiale, rezultand, de fiecare data, in cusaturi delicate si fine.
Aparatul foloseste 2 ace si poate incarca cinci fire, avand functie de modificare manuala a lungimii si latimii cusaturii, in vederea observarii detaliilor la coasere fiind dotat cu sistem de iluminare incorporat, nelipsindu-i piciorusul presor, care se poate ridica.
Include o masa suport cu ruleta de masurare pe margine, astfel incat utilizatorul sa nu aiba nevoie de un spatiu pe care se aseze aparatul, inainte de a-l folosi. Panoul de comanda este de tip digital, LCD, existand si un sertar cu accesorii. Avand in vedere ca este o optiune industriala, va dispune de o viteza maxima ridicata de coasere, care atinge 5500 impunsaturi pe minut, asigurand realizarea rapida a surfilarii in vederea obtinerii unor rezultate bune intr-un timp scurt.
Triplock Minerva M7705JDI
Pentru o firma de confectii este necesara o masina de surfilat triploc precum aceasta, capabila sa coasa rapid diferite tipuri de material avand in vedere viteza considerabila de care este capabila, de pana la 5500 impunsaturi pe minut. Pentru ca are doua ace si cinci fire, poti folosi si programul de cusatura in lant cu un ac si doua fire, dar si pe cel cu un ac si trei fire, in surfilare clasica.
Latimea surfilarii este de 4 mm, pasul de coasere fiind reglabil, o optiune apreciata pentru un volum mare de munca. In vederea iluminarii zonei de lucru nu lipseste sistemul dedicat, avand si piciorus de coasere pentru orice fel de material. Poate fi controlat folosind panoul LCD digital, avand un program de coasere si cele doua pozitii de cusut ale acului.
Mai adaugam ca aparatul are un cost de achizitie usor peste medie, dar si ca poate fi ambalat gata asamblat sau in mai multe cutii de unde utilizatorul poate pune piesele in ordine.
MAQI LS798D-4-24
Printre cele mai bune masini de surfilat de ordin industrial, pe care le poti gasi in firmele de confectii, se afla modelul acesta MAQI dotat cu lampa LED pentru ca utilizatorul sa vada mai usor detaliile cusaturii si ale materialului, pentru a nu gresi. Foloseste un motor direct drive, care are un consum redus de energie dar care este suficient de puternic si rapid, pretandu-se unui volum mare de munca.
Foloseste un panou electronic in vederea setarii acului in pozitie joasa sau in sus, actionand si in vederea modificarii vitezei de lucru, care are un maxim de 6000 de cusaturi pe minut. Ca si tipologie a cusaturii, e o optiune overlock, ce poate realiza cusaturi de tivire, incluzand un sistem de lubrifiere automat, pentru mentinerea acului si a atei la temperaturi normale, astfel incat sa nu sara peste pasii de coasere.
Poate coase si surfila cu patru fire, distanta dintre acele folositoare fiind de 2 mm. Lungimea si latimea pasului de cusatura pot fi reglate de utilizator.
SIRUBA 747QE-514M2-24
Pentru o intensitate ridicata de lucru la capacitate maxima este necesara o masina de surfilat industriala capabila, acest model avand o viteza maxima de 7500 impunsaturi pe minut, fiind unul din cele mai iuti aparate de tipul sau, la ora actuala.
Se poate folosi si pe materiale mai tari, si pe cele mai subtiri, dispunand de un sistem de taiere a tesaturii care impiedica infasurarea resturilor, avand latime de coasere de 4 mm si o distanta de 2 mm intre ace, pasul cusaturii putandu-se modifica dupa necesitati. Controlul aparatului se face mecanic, acesta fiind capabil sa coasa, sa surfileze si sa taie materialul.
Pentru mentinerea conditiei masinii, este dotata cu sistem de lubrifiere automat, evitandu-se, astfel, incalzirea. Este de tip overlock, asa ca prezinta cusatura clasica, de fixare a marginii, putand folosi pana la 4 ate in acelasi timp. Nu ii lipseste masa in care este “ingropata”, pentru ca spatiul de taiere si cel de coasere sa se gaseasca la un nivel similar, facilitand procesul confectiei.
MAQI X5
Aceasta masina de surfilat, la pret bun, de ordin profesional, este prevazuta cu un panou de comanda digital care foloseste taste vocale pentru a indica functiile pe care le acceseaza utilizatorul astfel incat acesta sa nu faca greseli. Contine un port USB pentru conectare si o lampa LED pentru a vedea mai bine ce activitate se desfasoara.
E un aparat de tip overlock, capabil de cusaturi de fixare a materialului, care poate si sa coasa in mod obisnuit. Printre functiile de care dispune se afla taierea automata a atei, nelipsind un piciorus de surfilare care se poate ridica automat. Se poate folosi pe materiale de grosime medie, fiind de tip automat, cu lungime si grosime de coasere variabile, folosind patru sau cinci fire.
Intregul aparat este robust, cantarind 60 de kg, incluzand si blat cu picioare, si dispozitivul de coasere propriu-zis, fiind ambalat in doua pachete pentru care poate fi necesara cererea expertizei unui specialist in asamblarea acestui tip de dispozitiv.
Masina de surfilat Brother
Brother 2104D
Cu o masina de surfilat Brother, cu un pret de achizitie sub medie, o persoana cu cunostinte in croitorie se poate bucura de un dispozitiv tip overlock, cu trei sau patru fire si un sistem rapid de punere a atei in ac. Se descurca foarte bine in orice tip de material, astfel incat ofera multifunctionalitatea necesara unei afaceri de croitorie in plina desfasurare.
Prezinta lampa LED, pentru vizibilitate crescuta, are piciorus de surfilare, grosimea ochiului fiind reglabila in functie de material si tipul tivului dorit. Cutitul de taiere este retractabil, incluzand husa textila si sistemul de manipulare este electromecanic. Poate realiza cusaturi simple, de tip tiv lat sau ingust, chiar si pe materiale elastice, fara a afecta aspectul.
Include accesorii pentru ca utilizatorului sa nu ii fie necesare alte articole inainte de a se apuca de treaba. Are pedala de picior, care monitorizeaza viteza electronic, maximul de care este capabil fiind de 1300 impunsaturi pe minut, suficient pentru un utilizator semiprofesional.
Brother 1034D
Masina de surfilat Brother 1034D are viteza maxima de 1300 impunsaturi pe minut, media pentru un utilizator semiprofesional, asa ca o astfel de masinarie se gaseste in mici firme de croitorie si confectii, de exemplu. Este ajutata de un cost de achizitie foarte accesibil, comparativ cu alte modele din aceeasi categorie profesionala.
Foloseste unul sau doua ace cu 3 sau patru fire si prezinta cinci tipuri de cusaturi, pentru a oferi varietate in ce priveste rezultatul final, putandu-se folosi pe materiale subtiri sau groase, fiind suficient de rezistenta pentru utilizare zilnica. Se poate gasi si in micul atelier personal sau de croitorie in creatie vestimentara.
Dimensiunile coaserii pot fi modificate pentru a se preta oricarui tip de material si finisaj, iar piciorusul de presiune nu lipseste, fiind responsabil cu mentinerea materialului in pozitie. Pozitia sa poate fi ajustata. Are si cutit pentru taierea textilei si lumina in zona de lucru, pentru precizie, precum si un spatiu destinat accesoriilor.
Masina de surfilat triplock / overlock
Minerva Overlock M840DS
Aceasta optiune de tip overlock poate efectua cusaturi clasice si prezinta opt programe, fiind capabila de un numar relativ bun de impunsaturi pe minut, si anume 1250, fiind utila intr-o mica afacere de croitorie sau confectii, unde numarul redus al angajatilor implica si costuri mai scazute de echipare, mai ales daca volumul de munca nu este intensiv.
Surfileaza cu pana la 4 fire si poate coase materiale subtiri ori elastice fara a afecta aspectul exterior al textilei, devenind o completare a masinii clasice de cusut. Nu ii lipseste iluminarea sau pedala electrica, avand si un sertar incorporat unde vei tine accesoriile aferente, resturile de material putand fi stranse intr-un compartiment special.
Infilarea se face usor iar latimea si lungimea pasului se pot seta de utilizator, cusatura fiind mai compacta sau mai intinsa. Include accesorii precum opritorul de papiota, piciorusul standard, ulei pentru lubrifiere si periuta si penseta pentru intretinere, precum si o husa care nu permite prafului sa se depoziteze pe aparat.
Meister Hausgerate Overlock HRH-954
Iata o optiune combinata de tip overlock, care poate coase si surfila, ce se foloseste acasa, avand in vedere costul de achizitie accesibil si puterea redusa de insailare, de pana la 1200 rotatii pe minut. Latimea tivului poate fi ajustata in acest mod, cusatura putand fi modificata in ce priveste lungimea si latimea. Piciorusul presor nu lipseste, putandu-se ridica pentru a sustine si materiale mai groase.
Ca si tipologie, e o masina overlock cu surfilare clasica, ce include un buton pentru a schimba piciorusul compresor si un maner de ajustare a alimentarii cu bobina de ata, incluzand suport de lucru care se detaseaza. Nu lipseste o micuta cutie cu accesorii, incorporata.
Poate coase cu doua, trei sau patru fire, in diferite moduri, controlul tipologiei de coasere facandu-se folosind panoul de control mecanic. Modelul compact cantareste 7.5 kg, aratand ca poate lua locul unui dispozitiv de surfilare pentru acasa pentru o pasionata a croitoriei sau designului vestimentar.
Masina de surfilat casnica
Janome My Lock 204 D
Iata o masina de surfilat, ieftina si buna, de care se poate folosi si o croitoreasa ce doreste neaparat un astfel de articol pentru proiectele sale. Evident, avand in vedere costul de achizitie usor piperat, nu se va adresa chiar incepatoarelor, dar pentru intermediare poate deveni o imbunatatire.
Detine piciorus pentru surfilare si are o viteza maxima de 1200 impunsaturi pe minut, un indicator al faptului ca rezista la mai mult decat proiecte simple pentru acasa. Controlul vitezei de coasere se face folosind pedala. Latimea cusaturii si lungimea sa pot fi setate prin folosirea rotitelor cu actionare mecanica. Foloseste pana la patru tipuri de ata in acelasi timp si printre functiile aditionale se numara infilarea manuala si taietorul de fire, precum si clamele de protectie pentru ace, precum si sistemul de tensionare al firelor (cu discuri).
Poate coase si materiale clasice, si pe cele elastice in stil stretch, lycra sau tricot. Se poate gasi si in cadrul micilor afaceri de croitorie, unde volumul de lucru nu este foarte mare sau bugetul de investitie nu permite achizitionarea unui model profesional.
Ghid de cumparare
Cei care nu au cunostinte privitoare la croitorie se pot intreba pentru ce iti este necesara o masina de surfilat atunci cand ai deja una de cusut. Ei bine, cele doua nu reprezinta chiar acelasi lucru, activitatea lor fiind complementara. Aparatul despre care vom vorbi astazi este cel care va ajuta la intarirea marginilor tesaturii, astfel incat aceasta sa nu se destrame atunci cand este folosita. In comert exista atat masini de cusut care includ aceasta functie, cat si versiuni specializate pe astfel de insailaturi, asa ca poate fi dificil sa alegi cea mai buna masina de surfilat care sa se preteze nevoilor tale. Iata cateva informatii de ajutor.
Utilizare: Un prim mod de a afla ce tip de masina iti este necesara este sa determini cat de des o vei folosi. Astfel, gasesti deosebiri intre modelul de cusut cu functie de surfilare, cel semiprofesional sau cel industrial.
O masina de cusut si surfilat va avea, in principal, uz casnic, fiind utila celor care au nevoie doar de o cusatura simpla, care sa tina tesatura in loc. Este preferata de incepatori sau cei care au croitoria drept hobby, un astfel de aparat imbinand doua scopuri, la un pret accesibil. Este evident ca functia de surfilare va fi delimitata, simplificata.
Modelul semiprofesional de masini de surfilat, la preturi bune, se poate gasi atat intr-un mic atelier personal de croitorie, cat si in micile firme care se ocupa cu confectiile. Are un pret considerabil mai mare, dar reprezinta un pas deasupra celui de uz casnic sau de tip hobby, oferind multiple optiuni in ce priveste tipul de ata necesar sau materialul folosit. Ar trebui sa existe functii de ajustare manuala sau de tensionare a firelor, deoarece acest aspect difera de la un tip de textila la altul.
Cele mai scumpe sunt aparatele profesionale, care se gasesc in atelierele mari de confectii si sunt suficient de puternice pentru a rezista la uz extensiv. Prezinta functie de surfilare si acoperire, dispunand de vitezele de coasere cele mai mari, astfel incat prelucrarea sa fie rapida.
Tipul cusaturii: Pot fi deosebite si prin tipul cusaturii, ce le deosebeste in overlock (sau triplock), elastic sau uberdeck. Cand ai de-a face cu un aparat capabil sa realizeze toate cele trei tipuri de coasere, nu ai motive sa cauti un altul, acesta fiind foarte bun.
Masina de surfilat triploc sau overlock este cea clasica pentru tipurile de material, firele fiind transpuse prin intretaiere in diferite locuri, astfel incat marginea materialului sa fie innodata. Se foloseste pentru a intari marginea materialului.
Cusatura elastica ori lantisor, in stil triplock, foloseste un fir elastic menit a mentine aspectul tesaturii si a nu o increti.
Cusatura uberdeck este specifica tivitului, fiind cunoscuta si drept cusatura de acoperire, folosind in acelasi timp mai multe ace (in jur de 2 sau 3) si un numar ridicat de fire de ata (de regula, pana la 4). Acele masini de surfilat, la un pret bun, cu aceasta functie pot chiar sectiona materialul acolo unde doua parti se imbina, astfel incat marginea textilei sa fie aliniata corect si confortabil cu directia cusaturii.
Viteza de coasere: Difera considerabil de la un model de aparat la altul. Este explicata prin numarul de insailari pe care il poate face masina intr-un minut, in acest mod vazand cat de repede poti termina un proiect.
In cazul variantelor de uz casnic, cele mai multe pareri despre cele mai bune masini de surfilat indica drept ideala o valoare pana la 1000 de impunsaturi pe minut. Astfel de aparate vor fi folosite si de studentii la design vestimentar sau textile, de exemplu.
La nivel semiprofesional este necesar un aparat capabil de pana la 1200 insailari pe minut, iar in marile companii, in vederea completarii rapide a sarcinilor intense va fi necesar un produs ce depaseste 1500 de insailari pe minut.
Programe: In majoritatea cazurilor, masina de surfilat poate avea multiple tipuri de cusaturi care se pot combina spre a produce margini cu aspect diferit. Minimul este de 3 programe de acest fel, pana la cinci fiind utile unui aparat de uz casnic, in timp ce pentru utilizarea de ordin profesional va fi mai preferat un numar de maximum 15 programe. Pentru aparatele de ordin industrial 15 programe de surfilare pot reprezenta minimul necesar, existand si dispozitive cu mai multe.
Alte functii: Includ posibilitatea coaserii multiple cu un numar ridicat de ace, existenta unui bec pentru a ajuta la vizibilitate in timpul lucrului, o platforma extensibila pentru confortul utilizatorului ori controlul tensionarii firului de ata (manual sau electronic). Mai pot fi adaugate si un piciorus pentru stabilizare, taietorul pentru materialul in surplus, reglarea dimensiunilor de insailare sau posibilitatea ajustarii vitezei de coasere.
In ce priveste versiunile industriale, ele pot fi insotite de programe complexe de setare a vitezei si tipului coaserii, aspectului acestuia sau infilarea automata a atei ori folosirea unui panou de control digital sau a ecranului care afiseaza electronic setarile.
In cele din urma, doar tu poti decide care masini de surfilat, ieftine si bune, vor fi utile afacerii sau proiectelor tale. Cu ajutorul datelor de mai sus, procesul selectiei poate fi considerabil facilitat, mai ales dupa ce te consulti cu detaliile fiecarui aparat, de pe paginile aferente magazinelor online, acolo unde iti sunt puse la dispozitie versiuni pentru toate tipurile de pregatire.
Intrebari frecvente
Merita sa cumpar o masina de surfilat second?
Avand in vedere ca pretul unui astfel de aparat este cel mai mare punct de atractie, de obicei, poti fi incurajat sa il cumperi. Insa, ai in vedere ca o masina de surfilat casnica second-hand al carei pret poate fi chiar si de 100 de lei poate avea defectiuni sau se poate afla intr-o conditie nu tocmai buna. Cand cumperi online de la terte persoane si nu direct dintr-un magazin, te expui unor riscuri.
In primul rand, nu ai o garantie clara in ce priveste articolul, putandu-te alege cu unul defect, pe care nu il poti folosi sau inlocui, pierzand niste bani, in al doilea rand, nu il poti verifica inainte de a plati.
Este important ca, daca poti, sa verifici mai intai masina, inainte de a da banii pe ea, atat la cum arata la exterior, cat si in ce priveste modul in care functioneaza.
Achizitia unui produs nou, desi este mai costisitoare, atrage dupa sine si anumite beneficii, pornind de la o perioada variabila de garantie, in care defectiunile pot fi reparate fara a mai trebui sa platesti in plus ori, daca articolul este defect din start, acesta este inlocuit imediat. In plus, daca il incerci si nu iti place, il poti returna fara a pierde banii dati pe el.
In cele din urma, alegerea unei masini second hand sau noi ramane la latitudinea ta.
Cat costa o masina de surfilat profesionala?
Costul unui aparat nou porneste, in general, de la pretul de 2000 de lei, putand trece cu usurinta de 1000 de euro. Acest aspect difera in functie de producator, optiunile de care dispune acesta si de viteza maxima de surfilare sau coasere pe care le poate intreprinde.
Exista masini de surfilat covoare sau pentru materiale groase?
Gasesti astfel de aparate, la preturi variate, in magazinele de profil din mediul online, printre brandurile care produc astfel de modele aflandu-se Mivamac (ex. MV-2502) sau Japsew (ex. J-2502), iar pentru materiale groase poate fi folosita o masina Elna (ex. Excellence 720Pro).
Mic manual de utilizare pentru o masina de surfilat
Mereu este bine sa cunosti lucruri dinainte de a cumpara sau pune in functiune propria masina de surfilat, pentru a nu te trezi cu diferite probleme, pe parcurs. Iata cateva informatii care te pot ajuta sa intelegi mai usor aparatul pe care il doresti sau il ai, precum o masina de surfilat Brother 3034D Overlock, unul din cele mai populare modele din comert.
– E important sa nu lasi masina nesupravegheata in priza sau cand inlocuiesti becul.
– In cazul in care cablul este stricat sau defect in vreun fel, nu introduce aparatul in priza si nu il folosi. Gurile de ventilatie si de aerisire trebuie verificate frecvent, pentru a nu se infunda, la fel ca si pedala.
– Nu e recomandata folosirea in aer liber sau in zone inchise unde se folosesc articole cu aerosoli sau oxigen.
– Pentru prima oara, dupa ce este introdusa in priza, masina este pornita apasand intrerupatorul pe I.
– Pentru modificarea vitezei se foloseste pedala. Astfel, cand o apesi usor cu piciorul, va opera la viteza redusa si, cu cat apesi mai tare, cu atat mai repede va incepe sa surfileze. Cand scoti piciorul de pe pedala, masina se va opri.
– Pentru a introduce ata, e nevoie sa deschizi capacul frontal, asigurandu-te ca acesta este inchis inainte de a incepe sa cosi.
– Atasarea sau inlaturarea piciorusului presor se face cand masina nu este in priza.
– In functie de tipul de control (mecanic, digital) se vor face setarile latimii cusaturii, formei sau lungimii acesteia.
Lasa un comentariu
0 Comentariu