Cele mai bune incalzitoare de ceara

Am modificat articolul ultima data pe: 25.03.23

 

Cum alegi un incalzitor bun pentru ceara

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai decis sa renunti la epilatul la salon si te simti in stare sa indeplinesti acest procedeu si singura, la domiciliu, un incalzitor de ceara de epilat poate fi cadoul perfect pe care poti sa ti-l faci. Pana nu demult, aceste aparate erau intalnite mai des in cadrul saloanelor de cosmetica, dar mai nou sunt intrebuintate la scara larga si de catre utilizatoare casnice. Daca te gandesti sa cumperi un astfel de dispozitiv, e destul de firesc ca vei vrea sa cunosti mai multe detalii, inainte de a hotari pe ce dai banii.

Exista mai multe tipuri de astfel de piese, repartizate in functie de capacitate, design si dotari. E destul de clar ca ai o libertate mare de alegere, dar poate nu intotdeauna stii exact ce vrei. Pentru a te ajuta sa nu cheltui mai mult decat este necesar pentru o astfel de achizitie, iti propunem in urmatoarele randuri sa afli care sunt principiile de selectie pentru un astfel de produs si unde gasesc incalzitoare de ceara, la preturi bune, alte doamne si domnisoare interesate de acelasi subiect.

Tipul: Din perspectiva posibilitatilor de utilizare, ai de ales intre urmatoarele tipuri de modele:

Conventionale – preferinta femeilor care obisnuiesc sa isi ingrijesca in acest fel picioarele de 1-2 ori pe luna. Sunt acele dispozitive pentru uz casnic, ce au capacitatea de a incalzi cantitati mai mici de ceara, de circa 200 de ml, in aproximativ 15 minute. Sunt de cele mai multe ori fabricate din plastic si nu au prea multe functii. Sunt accesibile din punct de vedere financiar, motiv pentru care ti le vei permite cu usurinta.

Semi-profesionale – reprezinta o alegere buna chiar si pentru micile saloane de cosmetica. Ele ofera posibilitatea lucrarii cu mai multe tipuri de ceara si sunt mai rezistente si durabile decat cele amintite anterior. Costa ceva mai mult, dar au o capacitate mai mare, de 400-500 ml.

Profesionale – sunt recomandate in general pentru saloanele de cosmetica ce au solicitari mari, deoarece permit lucrul in regim intensiv si incalzirea unei cantitati chiar si de 3.000 ml.  Cu ajutorul lor te poti bucura de o multitudine de setari diferite, multiple posibilitati de a prelucra diverse cantitati de ceara si o mai mare durabilitate. Dupa cum poti ghici, aceste tipuri de dispozitive sunt considerate cele mai costisitor.

 

Putere: Aceasta caracteristica este importanta, deoarece ofera detalii cu privire la rapiditatea cu care ceara e topita si gata de aplicat.

Modelele conventionale au in general o putere de pana in 50 W si pot avea nevoie chiar si 30 de minute pentru a se incalzi, cele semi-profesionale intre 50 si 100 W si necesita un timp de asteptare de 15-20 de minute, iar cele profesionale, peste 100 W si sunt gata de utilizare in 10-15 minute. E normal ca forta sa fie mai mare de la un tip la altul, deoarece creste si cantitatea ce trebuie incalzita.

 

Ceara utilizata: Poti apela la modele care lucreaza cu ceara traditionala, piese proiectate pentru temperatura redusa de topire (elastica), sau poti cumpara un incalzitor de unica folosinta.

In primul caz, piesele sunt configurate cu o cuva de topire, care poate fi reglata la diferite temperaturi, in interiorul careia lasi ceara solida pana ce este complet lichefiata. Unele iti permit incalzirea directa a produsului in recipientul metalic in care a fost cumparat, altele necesita doar adaugarea bucatilor.

Cele care permit refolosirea sunt dotate cu o sita speciala, ce te ajuta sa strecori ceara deja intrebuintata cel putin o data. Aceasta solutie este des apreciata de femeile care obisnuiesc sa se epileze acasa, deoarece, fiind vorba de o singura utilizatoare, nu exista riscuri igienice.

O solutie mai des intalnita pentru salon este produsul care functioneaza cu rezerve de ceara cu roll-on. Rezervele se comercializeaza impachetate in recipiente din plastic, ce vor fi incalzite in niste sloturi separate ale aparatului. Aici poti opta pentru un model simplu, cu o singura rezerva, pentru unul dublu sau trio. Daca vrei sa termini munca mai rapid, poti alege varianta care-ti topeste doua tuburi deodata, iar daca nu consideri ca poti cheltui decat un buget minim, te poti multumi cu versiunea simpla.

 

 

Capacitatea: Acest aspect face referire la cantitatea de ceara ce poate fi topita o data. Aceasta este variabila pentru piesele care integreaza cuva de topire. In cazul celor cu rezerva de unica folosinta, trebuie sa studiezi atent forma acestora, pentru a sti ce produse se potrivesc in sloturile aparatului ales. Pentru utilizare la domiciliu este de ajuns sa poti incalzi in jur de 200 g de ceara deodata. Daca e sa discutam despre piesele semi-profesionale, in jur de 400 – 500g de produs trebuie sa poata fi prelucrat la un ciclu de topire.

In privinta modelelor profesionale, multe pareri despre cele mai bune incalzitoare de ceara spun ca recipientele pot avea chiar si o capacitate care sa depaseasca 2000 – 3000 ml volum.

 

Functiile: Cel mai important e sa cauti sa cumperi neaparat un incalzitor cu termostat. In acest mod, nu numai ca faci economie de energie si nu trebuie sa supraveghezi constant dispozitivul, ci si beneficiezi de ceara calda pe tot parcursul procesului de epilare. Daca vorbim despre mai multe compartimente de topire, fiecare dintre acestea trebuie sa permita setarea la o temperatura diferita. In functie de gradele atinse in interior, vei sti cat de rapid poate fi lichefiat batonul.

De exemplu, cand valorile sunt de pana in 300 de grade Celsius, un calup de ceara traditionala (cu punct de topire mai ridicat) de aproximativ 400 g poate fi complet lichefiat in circa 15 minute.

Nu trebuie sa lipseasca butonul ON/OFF si macar o functie de semnalizare va fi prezenta, care sa iti aminteasca atunci cand aparatul este inca in priza, putand preveni astfel accidentele.

 

Designul: Chiar daca majoritatea pieselor sunt facute cu o carcasa de plastic, aceasta nu trebuie sa se incalzeasca in timp ce dispozitivul este in functiune, deci modelul trebuie sa fie corect asigurat si izolat termic.

Recipientul intern in care se topeste ceara va fi neaparat confectionat din material metalic, putand fi usor de detasat si folosit in afara dispozitivului. Sunt de apreciat piesele cu tortita/maner si cele accesorizate cu sita pentru strecurarea cerii refolosite.

Ia in calcul si detaliile legate de dimensiuni. Aici poti tine cont de cat de mare este un produs, pentru a-ti da seama cat loc va ocupa atunci cand e depozitat sau asezat in salonul pe care il detii.

Totodata, daca vrei sa-ti fie cat mai simplu sa intrebuintezi un astfel de produs, opteaza pentru un model de marime mica (de exemplu, 20 x 10 x 3 cm), in care vei putea introduce cu usurinta ceara si ce va permite o aplicare in cel mai scurt timp.

Daca iti doresti un dispozitiv care sa iti ofere un spatiu mai generos de topire, deoarece e necesara o cantitate mare, indreapta-ti atentia spre cele mai generase, cu recipiente speciale, ce au o inaltime de circa 14 cm si un diametru de 20 cm.

Continutul pachetului: In momentul in care comanzi cel mai bun incalzitor de ceara, ia in calcul si ceea ce primesti pe langa dispozitivul in sine. Cel mai frecvent, kiturile contin si:

Ceara necesara – va face capabila intrebuintarea aparatului chiar din momentul in care-l vei primi. Nu uita insa ca va trebui ca apoi sa achizitionezi alte rezerve.

Ulei/lotiune – iti va calma pielea dupa procesul de epilare, astfel incat sa nu te iriti si sa o hidratezi in mod corespunzator.

Spatule – sunt necesare pentru a aplica ceara cu usurinta si de obicei sunt realizate din lemn.

Benzi de epilat – pentru a-ti dezlipi cu mai multa usurinta ceara de pe corp.

Doamnele si domnisoarele care nu au aflat inca unde gasesc un incalzitor pentru ceara, la un pret bun sunt sfatuite sa se gandeasca la niste branduri producatoare de renume: Kallos, Veet, Pro Wax, Depileve etc. Pentru a-ti gasi mai usor varianta potrivita obiceiurilor tale, te sfatuim sa cumperi respectivul incalzitor de pe Internet. Nu intotdeauna gasesti ce cauti in magazine, iar uneori preturile online sunt mult mai scazute. Selectia noastra de oferte poate fi un punct de plecare inspirat in cautarea ta.

 

 

Modele recomandate in 2023

 

 

Luxorise Germania ActiveCare PRO 

 

Daca detii un salon de infrumusetare ce se ocupa de epilarea corpului, dar si de efectuarea tratamentelor cu parafina, acest incalzitor ar putea fi o varianta potrivita pentru tine. El lucreaza cu o putere de 265 W, pentru a fi capabil sa pregateasca rapid continutul si poate mentine in interior temperatura dorita, fiind dotat cu un termostat.

Acest aparat este din gama profesionala si are o capacitate generoasa, de 2000 ml. Deschiderea lui e de 20 cm, motiv pentru care permite introducerea mainilor in interior, astfel incat sa se poata efectua tratamente cu parafina. Este confectionat din ABS si aluminu, materiale durabile si rezistente si poate fi intrebuintat cu orice tip de ceara.

Greutatea produsului e de 1.3 kg, asadar este foarte usor de manevrat. Pachetul contine si o pensula speciala, utila in aplicarea parafinei. Pretul este accesibil, iar livrarea se face in 24 de ore prin curier rapid (14.99 lei) si 2-4 zile prin posta (10 lei).

 

Avantaje:

265 W este puterea cu care lucreaza acest aparat, ceea ce inseamna ca e un model eficient, care se incalzeste rapid.

Este atat pentru pregatirea cerii necesare epilarii, cat si pentru topirea parafinei utilizate in diverse tratamente.

Accepta toate tipurile de ceara.

Se livreaza in doar 24 de ore, daca optezi pentru curieratul rapid.

 

Dezavantaje:

Pachetul nu contine accesorii necesare intrebuintarii imediate (ceara, spatule).

 

 

 

 

 

 

Cum se foloseste un incalzitor de ceara

 

Epilarea face de acum parte din viata de zi cu zi atat a femeilor, cat si a barbatilor. Daca vrei ca procesul sa fie realizat acasa, atunci cand ai timp si imediat ce e nevoie, fara programari la salon si fara timpi morti, apeleaza la ajutorul reprezentat de un incalzitor de ceara.

 

 

Cu ce fel de ceara lucreaza un astfel de aparat?

Tipul de ceara compatibil cu fiecare piesa in parte e destul de diferit. Unele piese sunt concepute foarte simplu, pentru ceara clasica pentru depilat. Altele sunt mai complexe, fiind compatibile si cu ceara elastica sau cu rezervele de tip roll-on. Inainte de a cumpara piesa potrivita, asigura-te ca este adecvata obiceiurilor tale.

 

De unde stii ca ceara e gata de folosire

Exista doua caracteristici importante si deosebit de utile cu care sunt echipate piesele de calitate, prima fiind reprezentata de termostat si a doua de timer. Termostatul iti spune la ce temperatura s-a incalzit aparatul – vei invata in curand sa aproximezi starea calupului de ceara in functie de temperatura si dimensiunea acestuia. Cea de-a doua, timerul, va opri automat dispozitivul in momentul in care s-a scurs timpul pe care l-ai considerat necesar pentru topire.

 

Cum sa eviti accidentele

Niciodata nu trebuie sa intinzi ceara pe piele inainte e a testa temperatura acesteia, altminteri te expui riscului unor arsuri serioase.

Fii mereu atenta la indicatorul luminos care iti spune daca aparatul este sau nu in functiune, ca sa eviti eventuale accidente relate de manipularea neatenta a unui recipient plin cu ceara ferbinte.

Daca piesa ta este echipata cu sistem de strecurare, ai grija sa il mentii mereu curat si in perfecta stare de functionare, altfel nu isi va mai indeplini functia si il poti arunca linistita.

 

 

Masuri de igiena

In cazul in care in familie exista mai multi utilizatori, recomandarea generala este sa nu reutilizezi ceara, nici macar strecurata. Chiar daca sunteti apropiati, ca e vorba despre partenerul de viata sau despre fiul sau fiica adolescenta, reutilizarea fragmentelor de ceara nu e o idee prea inteleapta, mai ales atunci cand discutam despre ceara elastica, ce nu are nevoie de incalzirea la o temperatura suficient de mare incat sa garanteze distrugerea bacteriilor, virusurilor sau a fungilor. Este o precautie asupra careia insistam mult. Chiar si atunci cand mergi la salon ai dreptul sa soliciti sa se foloseasca, pentru tine, ceara de unica folosinta.

 

Diferente intre modul de utilizare al diferitelor tipuri de ceara

Epilarea propriu-zisa se realizeaza in general la fel, indiferent de tipul de ceara folosit: materia prima lichefiata se aplica pe piele atunci cand are o temperatura suportabila, dupa care se indeparteaza brusc in sensul opus directiei de crestere a firelor de par. Singura diferenta in cursul acestui proces este legata de cat de tare trebuie incalzit calupul de ceara pentru ca acesta sa se topeasca complet. Pentru utilizarea la domiciliu,sunt recomandate variantele cu punct de topire relativ jos, astfel fiind prevenite nenumarate accidente, care se petrec mai frecvent decat ai vrea sa crezi sau sa iti inchipui.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu