Cele mai bune exfoliante de fata

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.25

 

Cel mai bun exfoliant pentru fata – Recomandarile noastre pentru 2025

 

Stim ca uneori e dificil sa decizi ce produse cosmetice sa mai adaugi in trusa ta de ingrijire, iar cand vine vorba de selectia unui exfoliant pentru fata, s-ar putea sa intampini dificultati in a gasi formula potrivita tenului tau. De aceea, am hotarat sa iti facem 2 recomandari, pe care ai putea sa le consideri atunci cand vrei sa economisesti, in primul rand, timp. Primul exemplu pe care il dam este un gel exfoliant de la Bioderma, recomandat cu predilectie pentru tenul gras si pentru cel mixt, deoarece contine acid glicolic, acid salicilic, ambele fiind adecvate pentru curatarea in profunzime a tenului cu probleme, cosuri, puncte negre si pori mariti. Mai include fructooligozaharide, care hranesc tesuturile si confera astfel stralucire pielii, pe langa extract de Ginko Biloba, care contribuie la fermitatea epidermei, pe baza antioxidantilor continuti. Locul 2 din clasament revine exfoliantului enzimatic antirid bio Centifolia.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Bioderma Sebium Gel Gommant
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest produs se adreseaza persoanelor cu ten mixt si gras, incorporand ingrediente care elimina cosurile si punctele negre, dar si celulele moarte: acid salicilic si acid glicolic. Pentru fermitate, formula contine extracte de Ginko Biloba, iar pentru hranirea tesuturilor - fructooligozaharide. Produsul este noncomedogenic, nu contine parabeni si e si hipoalergenic.

Desi formulat delicat pentru piele, acest sortiment include parfum, ceea ce nu va conveni utilizatoarelor cu anumite standarde in materie de produse cosmetice.

Daca lista preferintelor tale include neaparat produse dermatocosmetice, vei alege aceasta solutie de ingrijire, mai ales daca tenul tau este unul gras sau mixt.

A 2-A OPTIUNE!

Centifolia Sublime Jeunesse
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest produs se adreseaza tuturor utilizatoarelor, deoarece este formulat astfel incat sa ingrijeasca orice tip de ten si include extracte naturale din curmale, mere, zmeura, pere si baobab, astfel incat nu doar curata si exfoliaza, ci are si efect antirid, pe baza antioxidantilor pe care ii contine. Deoarece exfolierea se realizeaza chimic, tenul nu va fi stresat de particule abrazive.

Pretul de comercializare este unul destul de ridicat, prin comparatie cu alte produse care ofera cam aceeasi cantitate, poate chiar si mai mult.

Te intereseaza formule mai pretentioase, high end? - Atunci vei aprecia faptul ca am inclus aceasta optiune in lista recomandarilor noastre, pentru orice tip de ten.

A 3-a Optiune!

Himalaya Apricot Scrub
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest exfoliant potrivit pentru tenul mixt si gras va actiona cu eficienta pentru indepartarea celulelor moarte si a sebumului, ameliorand aspectul porilor si al punctelor negre, fiind utilizabil de cateva ori pe saptamana. Are si efect emolient, este si hidratant, pentru a lasa pielea stralucitoare si o senzatie de prospetime, fara sa dea impresia de uscaciune excesiva.

Se foloseste mai frecvent decat alte exfoliante, de circa 3 ori pe saptamana, ceea ce ar putea insemna ca se va consuma relativ rapid.

Te intereseaza un produs cu pret scazut si care sa iti ofere ingrijire eficienta pe tot parcursul saptamanii - atunci cam aceasta e optiunea naturista pe care o ai.

 

 

Cum alegi un exfoliant de fata bun

 

Ghidul cumparatorului

Stii deja ca fiecare organ din corp se regenereaza o data la cativa ani, iar acest lucru e valabil si in cazul pielii, care nu doar ca e cel mai mare organ al omului, insa are si o viteza de refacere mai rapida, durand in jur de 20 -30 de zile. Practic, asta inseamna ca celulele din stratul cutanat ajung deasupra epidermei, acum fiind considerate imbatranite, si formeaza o suprafata cornoasa, care se va desprinde treptat. Lasate acolo, alaturi de fard, de praf si de poluare, ar duce la infundarea porilor si la aparitia/agravarea acneei si a altor semne inestetice.

Pentru ca pielea sa fie mereu neteda si stralucitoare, exfolierea nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire: un exfoliant pentru fata bun va contine substante grunjoase, dar fine, care nu ranesc tenul si care, in momentul masarii, vor indeparta celulele imbatranite, lasand loc unei pieli intinerite.

Sa cumperi un produs nu ar trebui sa fie dificil. Cu toate acestea, vei vrea sa cunosti mai multe despre formulele de exfoliere, despre ingredientele active incluse in solutii, despre actiunea acestora, pe ce tipuri de ten pot fi folosite si unde gasesc exfoliant pentru fata, la preturi bune, alte femei. Despre toate aceste, in ghidul de mai jos:

 

Formula: Exista formule cu exfoliere mecanica si cu exfoliere chimica.

Exfolierea mecanica se refera la cremele sau gelurile tip scrub, ce contin particule abrazive, ce prin masare, elimina resturile de piele moarta. Particulele pot fi reprezentate de zahar, cafea, malai, sare, ovaz, samburi macinati, etc. De asemenea, pentru indepartarea tuturor impuritatilor, pot fi introduse si cristale mai micute, precum bicarbonatul de sodiu sau clorura de sodiu, oxid de aluminiu (microdermoabraziune).

Sunt mai ieftine si le recomandam persoanelor ce doresc un exfoliant de fata natural, caci contine ingrediente pe care le-ai putea gasi si in propria bucatarie. Totusi, stai departe de ele daca ai acnee sau un ten sensibil, caci substantele abrazive pot sparge pustulele, agravand situatia.

Exfolierea chimica lucreaza mai in profunzimea stratului de piele si are la baza formule ce contin acizi slabi, precum BHA (acizi beta-hidroxi ) si AHA (alfa-hidroxi ). E vorba, mai degraba, de un peeling facial, iar nu de un scrub. Aceste produse au actiune profunda, deoarece stimuleaza productia de colagen si scade secretia de sebum. Astfel, poate estompa ridurile, diminueaza semnele lasate de cicatrici si lupta impotriva aparitiei cosurilor negre.

Exfoliantii de fata cu BHA au o concentratie mai mica de acizi (salicilici, 1-2%), intra in pori si reduce dimensiunea acestora, sunt anti-inflamatorii si, in consecinta, sunt recomandati femeilor cu ten normal-gras.

Exfoliantii de fata cu AHA au o concentratie mai mare de acizi (glicolici, malici, lactici, citrici, tartarici, 5-10%). Sunt potriviti utilizatoarelor cu ten uscat/mixt, deoarece pot reduce petele pigmentate de soare, inmoaie pielea intarita si ajuta la desprinderea celei uscate, etc.

 

Actiunea: Produsele de exfoliere pentru pielea de pe fata au rolul de a elimina celulele moarte si de a face loc unui nou strat epidermic, insa actiunea acestora nu se opreste aici. Vei intalni si formule anti-acneice, ce deblocheaza porii si elimina excesul de sebum si impuritatile. Sunt de evitat de catre adolescenti, intrucat, chiar daca contin ingrediente ce lupta impotriva formarii cosurilor, lasa tenul prea uscat si altereaza mecanismul natural al organului de auto-exfoliere.

Exista formule complete, 3 in 1, care actioneaza ca o masca de tratament, ce nu doar curata pielea imbatranita si punctele negre, dar si matifiaza, hidrateaza si uniformizeaza tenul.  Anumite exfoliante pentru fata au formule mai blande, menite sa ajute productia de colagen si sa fortifieze pielea noua, ducand la reducerea zonelor cu eczeme si portiuni inrosite.

Lotiunile anti-imbatranire contin elemente nutritive si anti-oxidante, care intind si intaresc pielea. De asemenea, pot deschide zonele cu cearcane sau cu vinisoare evidente, lasand un ten suplu.

 

 

Ingrediente active: Daca tot te-ai hotarat sa consulti cateva pareri despre cele mai bune exfoliante pentru fata, nu strica sa stii care sunt ingredientele de baza si actiunea acestora. Asa, vei sti la ce efecte sa te astepti, dar si daca produsul corespunde formei de prezentare data de producator.

Particulele exfoliante, ce inlatura celulele, sebumul si depunerile de praf pot fi extrase din samburi si seminte, precum migdale sau alune macinate, merisor, rodie, capsuna, jojoba, micro-particule de bambus, minerale, etc.

Acidul salicilic, vitamina C, hamamelis sau uleiul de lemongrass au actiune astringenta, deschid porii si previn inchiderea lor, dupa ce ii goleste de impuritati si sebum. Vitamina E si aloe au un puternic efect hidratant, confera elasticitate si suplete.

Mineralele din argila fortifica colagenul si uniformizeaza. Unele formule contin colagen, pentru ameliorarea aspectului ridurilor. De asemenea, vitamina A si retinolul sunt cunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra cearcanelor.

In cazul in care hotarasti sa folosesti un exfoliant pentru fata facut acasa, poti folosi substantele amintite mai sus si poti experimenta cu multe dintre cele pe care le ai acasa: populare sunt amestecurile de zahar brun si miere de albine, insa poti incerca si cu migdale macinate si ulei de cocos, malai, zat de cafea, etc.

 

Tipul de ten: Orice produs cosmetic si de ingrijire este conceput pentru un anumit tip de ten, uscat, mixt sau gras, iar exfoliantele nu fac exceptie. De asta depinde si frecventa cu care vei aplica tratamentul.

Pentru tenul normal, mixt, cu portiuni grase doar in zona “T” a fetei, vei cauta o formula cu un grad mic-mediu de abraziune, cu bicarbonat de sodiu, care sa curete usor si sa imbunatateasca circulatia, ceea ce ajuta si la uniformizarea nuantei, insa care sa nu distruga uleiurile naturale ale pielii si sa nu usuce obrajii. Poti, eventual, sa folosesti doua formule diferite, una blanda pentru zonele uscate si o alta care sa tina sub control sebumul. Exfolierea se face  saptamanal (poti si de doua ori, dar doar in partea unde glandele sebacee sunt mai active).

Pentru tenul uscat ai nevoie de o formula cu o actiune delicata si cu ingrediente hidratante, pentru a nu sensibiliza si mai mult pielea. Mai exact, cu cat tenul e mai sensibil, poate tern, cu atat vei evita particulele abrazive mari si agresive. Exfolierea se va face o data la doua saptamani, mereu alaturi de o crema nutritiva.

Pentru tenul gras lucrurile sunt mai simple. Acesta poate face fata oricaror formule, chiar si microdermabraziunii sau exfolierii chimice. De asemenea, curatarea se poate face saptamanal, chiar de doua ori, in zilele de vara.

 

 

Pentru a-ti oferi un ghid complet, am aflat si unde gasesc exfoliant pentru fata, la un pret bun, alte femei, iar raspunsul e chiar simplu: pe Internet. Ofertele online sunt mult mai variate decat cele din supermarketuri, iar preturile sunt insemnat mai mici, mai ales daca esti norocoasa si prinzi promotii sau reduceri.

Pentru a-ti face o idee, arunca un ochi si pe lista de produse alcatuite de noi; vei gasi solutii pentru diferite tipuri de ten si chiar unele formule bio.

 

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Bioderma Sebium Gel Gommant 

 

Produsele Bioderma se numara actual printre cele mai populare dermatocosmetice din Romania. Le gasesti usor, inclusiv in farmacii, iar acest gel exfoliant este solutia adecvata pentru a ingriji un ten mixt sau unul gras. Tenul va deveni mai luminos, iar porii se vor micsora, pe baza complexului Fluidactiv™, ce are la baza substante menite sa regleze atat cantitatea, cat si calitatea sebumului.

Ingredientele keratolitice, acidul salicilic si cel glicolic, impreuna cu microparticulele incorporate, vor actiona asupra punctelor negre si a cosurilor, in mod mecanic, indepartand impuritatile acumulate in pori. Odata indepartat stratul de celule moarte, este stimulata astfel si regenerarea celulara. Fructooligozaharidele hranesc epiderma, in timp ce extractele din frunze de Ginko Biloba redau fermitatea pielii.

Desi formula este noncomedogenica si hipoalergenica, si nu contine parabeni, din pacate este una parfumata, aspect ce nu va fi apreciat de catre persoanele foarte receptive la mirosuri si cu tenul extrem de sensibil. Recipientul iti ofera 100 ml de produs si, avand in vedere ca gelul trebuie aplicat cam de 2 ori pe saptamana, cantitatea va fi suficienta pentru multiple utilizari.

 

Avantaje

Contine acid salicilic si acid glicolic, favorizand indepartarea punctelor negre si a cosurilor si regland secretia de sebum, adecvat pentru tenul gras si mixt.

Fructooligozaharidele hranesc tenul si ii confera stralucire.

Microparticulele din aceasta formula elimina celulele moarte si lasa pielea curata si catifelata.

Produsul este noncomedogenic, nu contine parabeni si e hipoalergenic.

 

Dezavantaje

Formula este parfumata, ceea ce nu va fi apreciat de catre utilizatoarele cu tenul extrem de sensibil.

 

 

 

 

Centifolia Sublime Jeunesse 

 

Aceasta masca de fata are o textura cremoasa si este recomandata pentru oricare dintre tipurile de ten. Asadar, formula antirid, purificatoare, bio face parte inclusiv din lista de cumparaturi a persoanelor cu tenul matur. Exfolierea oferita nu este una mecanica, deci va fi una delicata, fiind indepartate celulele moarte fara a agresa tesuturile, iar textura pielii imbunatatindu-se astfel, va rezulta un efect de ten curat.

Extractul din ulei de curmale este eficace in lupta cu semnele timpului, ameliorand aspectul pielii imbatranite, intrucat contine antioxidanti si asigura astfel suficienta protectie a celulelor impotriva stresului. Din seminte de zmeura a fost extras ingredientul Ceramide, care repara tesuturile, in timp ce uleiul din seminte de baobab este un emolient puternic. Enzima papaia va indeparta celulele moarte, iar ingredientele obtinute din mere, pere si zmeura confera luminozitate tenului.

Masca se poate utiliza atat pe fata, cat si pe decolteu, prim masaj delicat, ulterior necesitand clatire. Primesti 70 ml de produs, iar utilizarea va fi limitata la 2 aplicari pe saptamana, asa ca nu vei consuma rapid flaconul.

 

Avantaje

Pielea nu este agresata, deoarece exfolierea se face chimic, nu mecanic.

Extractele de papaya ajuta la eliminarea stratului de celule moarte.

Ceramide e un ingredient care accelereaza regenerarea celulara.

Antioxidantii din curmale au efect antirid.

Se potriveste pentru orice fel de ten, inclusiv celui matur.

 

 

Dezavantaje

Costul este relativ piperat.

 

 

 

 

Himalaya Apricot Scrub 

 

In cazul in care ai adoptat un stil de viata vegan sau pur si simplu esti adepta ingredientelor bio, iti prezentam o formula de curatare, perfecta pentru exfolierea in profunzime a pielii de pe fata.

Elementele abrazive sunt reprezentate de granulele obtinute din samburi de caisa, capabile sa indeparteze si punctele negre. Datorita dimensiunilor particulelor grunzuroase, exfolierea va avea o intensitate medie, astfel ca poate fi folosit pe tenul mixt/gras. Uleiul extras din germenii de grau, despre care se stie ca e bogat in vitamina E, va conferi pielii elasticitate, actionand ca o emulsie ce reface suprafata proaspat curatata si ajuta integritatea noului strat de piele.

Tubul are o cantitate de 75 ml, astfel ca e posibil sa nu te tina mai mult de cateva saptamani, mai ales daca folosesti gelul de 2, 3 ori pe saptamana, sau il aplici, inclusiv, pe gat. Cu toate acestea, are un pret avantajos, ce-ti permite sa cumperi produsul – daca-ti place – mai frecvent.

 

Avantaje

Este potrivit pentru tenul gras si mixt, intrucat contine granule din samburi de caise.

Actioneaza eficient impotriva celulelor moarte si a punctelor negre.

Poate fi folosit de 2-3 ori pe saptamana, ajutand la mentinerea unui ritual corect de curatare.

Contine ingrediente emoliente si hidratante, necesare pentru un ten proaspat si sanatos.

 

 

Dezavantaje

Cantitatea de 75 ml s-ar putea sa fie insuficienta pentru unele utilizatoare, ce il vor folosi mai frecvent.

 

 

 

 

 

Apidava Lavanda si Unt de Shea 

 

Un aspect sanatos al pielii se vede nu doar pe fata, ci pe intregul corp, in special pe gat. Tocmai de aceea, daca te-ai hotarat deja sa integrezi si exfolierea in tabieturile tale, poate fi o idee buna sa cumperi un produs pe care sa-l folosesti nu doar pentru indepartarea celulelor moarte de la nivelul tenului, ci si pe cele care se aduna pe suprafata gatului si chiar a decolteului.

In acest sens, iti propunem un exfoliant in forma de sapun, care pe langa actiunea binefacatoare, are si o textura si un parfum placute si catifelate. Ingredientele de baza sunt lavanda si untul de shea. Lavanda este anti-inflamator, antifungic si antiseptic, asa ca sapunul poate fi utilizat si pe pielea cu acnee, grasa, afectata de arsuri solare sau de alte rani.

Scrubul e asigurat de florile si plantele uscate, actiunea fiind blanda (influentata si de cat de tare apesi in timpul frecarii). Celelalte ingrediente, precum untul de shea si uleiul de masline, vor actiona ca un balsam, linistind zona, dupa peeling . Produsul are 200 de grame.

 

Avantaje

Exfoliant sub forma de sapun, ce ajuta la regenerarea epidermei.

Poate fi folosit pe tenul cu probleme, datorita proprietatilor anti-septice, detinute de lavanda.

E placut de utilizat, multumita texturii si mirosului dat de ingrediente.

Este un exfoliant pentru fata, la un pret bun.

 

 

Dezavantaje

Exista persoane care nu vad utilizarea sapunului ca pe cea mai igienica metoda de curatate a tenului.

 

 

 

 

 

Cum sa folosesti exfoliantul pentru fata

 

Poate nu stiai, dar exfolierea sta la baza unui ten sanatos si, mai mult, cu risc minim de a dezvolta probleme ale porilor blocati sau inflamati. Altfel spus, daca nu suferi de o forma grava de acnee, pe fond hormonal sau biochimic, atunci igiena corespunzatoare ar trebui sa dea roadele scontate.

 

 

Exfoliantul te ajuta sa eliberezi porii de celulele moarte si sa pregatesti pielea pentru a putea primi cei mai importanti nutrienti din formula cremelor hidratante, a esentelor sau serumurilor pe care le folosesti. Procedeul se recomanda de 2 ori pe saptamana pentru pielea normala si 1 data pe saptamana pentru persoanele cu ten sensibil. Iata cum sa il indeplinesti:

 

Pregatirea

Nu sari direct la aplicarea substantelor exfoliante, daca nu ai pregatit prealabil tenul, iar asta inseamna ca ai demachiat pielea fetei. Demachierea se face cu un produs pe baza de ulei, iar ultimele stiri in materie de produse dermatocosmetice arata ca pana si persoanele cu tenul gras pot folosi un demachiant din aceasta categorie, intrucat va permite eliminarea mai rapida a pigmentilor, prafului si particulelor poluante din aer, care au ajuns in pori.

Dupa demachiere se aplica un foam cleanser pe baza de apa, care(pentru utilizatoarele cu tenul gras) contrabalanseaza uleiul si regleaza secretia de sebum. Pielea se va simti curata si fina, dupa folosirea acestui produs(asigura-te ca alegi unul pe baza de Niacinamida).

Aplica exfoliantul si lasa-l sa actioneze conform timpului indicat in instructiuni. Majoritatea produselor pentru uz frecvent au la baza AHA(Alpha Hydroxy Acid – ca de exemplu acidul glicolic si acidul lactic) – potrivit pentru exfolierea de suprafata(nu patrunde mult in pori) si pentru stimularea productiei de colagen.

Formulele tip Beta Hydroxy Acid(BHA – adica, de exemplu, acid salicilic) sunt recomandate maxim la o treime din utilizarile lunare(in cazul tenului normal) si sunt adecvate mai mult pentru piele cu acnee sau cu exces de sebum. Iti recomand folosirea unui exfoliant AHA la circa 3 sedinte de exfoliere, urmata de o sedinta de BHA, astfel incat proportia sa respecte o schema clara si oarecum echilibrata.

 

 

Aplicarea

Exfolierea poate fi o procedura destul de agresiva cu tenul uscat. Daca te confrunti cu aceste probleme, iti recomand un aplicator din silicon. Astfel, poti intinde produsul cu o discheta exfolianta, ale carei filamente nu vor afecta foarte mult epiderma. Daca vrei o curatare in profunzime, iti sugerez achizitia unei perii de curatare faciala.

Intinde produsul peste toata fata, cu exceptia conturului ochilor. Clateste cu apa calduta, dupa ce l-ai lasat sa actioneze. Daca simti ca pielea se descuameaza imediat, revino cu peria sau cu discheta, uneori cu degetele, eliminand stratul de celule moarte. O a doua clatire va fi necesara pentru a indeparta reziduurile.

 

Dupa exfoliere

Daca ai aplicat exfoliatorul si l-ai clatit, urmeaza un toner astringent. Sunt si persoane care nu se impaca bine cu acest tip de produs, carora le recomand o esenta de ingrijire, urmata de un serum(adecvat in functie de tipologia pielii – antirid, micsorare pori, hiratant etc.).

 

 

 

Marci populare:

 

Ingrijirea tenului reprezinta o preocupare constanta pentru cele mai multe dintre femei, indiferent de varsta. Ca sa arati bine, este nevoie sa apelezi la micile trucuri pe care ni le pune la dispozitie cosmetica, iar utilizarea periodica a unui exfoliant pentru ten este un prim pas. Iata cateva dintre cei mai apreciati producatori din domeniu.

 

Istoria Clarins a inceput in Parisul anilor 1954. Jacques Courtin-Clarins dezvolta un ulei de masaj care includea in reteta sa uleiuri esentiale cu proprietati de slabire, menit sa creasca eficienta masajului de tonifiere. La cererea clientilor ocazionali, el a inceput sa il comercializeze la scara larga, si acesta a fost inceputul.

Motto-ul companiei este “fa mai mult, fa mai bine si bucura-te de asta”, asadar in scurt timp, adresa din Paris a devenit cea a unui grup renumit la scara internationala, un lider de piata in domeniul produselor cosmetice, de ingrijire si al parfumurilor.

Fidel folozofiei fondatorului, grupul Clarins are propriile laboratoare de cercetare si dezvoltare. Aici, folosindu-se experienta echipei atent selectionate, si bogatia si varietatea resurselor vegetale, se creaza produse noi; din totalitatea productiei, realizata exclusiv in Franta, 90% este exportata in intreaga lume.

Portofoliul de produse include articole pentru ingrijirea tenului si a corpului, pentru intinerire, hidratare, eliminarea imperfectiunilor sau a cearcanelor, articole de masaj si de make-up, de protectie solara si de tratamente dupa expunerea la soare. O gama foarte apreciata este si cea special conceputa pentru nevoile pielii barbatilor.

 

Povestea Clinique se spune ca ar fi inceput de la o conversatie purtata in anul 1967, cand Dr. Norman Orentreich, intervievat de editorul Carol Philips, angajat al Vogue, a exprimat o idee simpla, care urma sa se transforme intr-un nou concept: pielea perfecta poate fi creata.

In acea perioada, se considera ca o piele frumoasa este rezultatul unei combinatii norocoase de gene, dar se incerca demonstrarea faptului ca produsele cosmetice de calitate superioara pot contribui la obtinerea unui rezultat net superior. De aici, a mai fost un singur pas pana cand familia Estee Lauder a recrutat, in echipa sa, un nou specialist.

In 1968 a fost introdus pentru prima oara conceptul de Sistem de ingrijire a pielii in 3 pasi. Rutina trebuia sa includa o solutie de curatare, de exfoliere si de hidratare. Si astfel, a luat nastere Clinique. Un an mai tarziu, brandul se extindea in Marea Britanie, ca prima gama de produse testate dermatologic, 100% fara parfum.

In prezent, misiunea declarata a companiei este sa fie cel mai de incredere brand de frumusete din lume. Ea este considerata lider de piata in domeniu si o adevarata autoritate atunci cand vine vorba despre ingrijirea dermatologica a pielii. Iar clientii o recunosc ca o alegere inteleapta, care ofera intotdeauna produse de top.

 

Elmiplant Cosmetics este un brand romanesc, indragit de cei care iubesc solutiile autohtone, cat mai naturale, de ingrijire a pielii. Scopul producatorului este de a pune la dispozitia cumparatorilor ingrediente bogate, extrase din plante, folosind o imbinare de intelepciune populara si experienta stiintifica pentru a obtine o piele sanatoasa si mereu tanara.

Gama Elmiplant este inspirata din natura, materia prima utilizata fiind mereu aleasa incat sa fie perfect sigura si sanatoasa. Respectul pentru utilizatori i-a determinat pe producatori sa furnizeze produse de cea mai buna calitate, care sa se adreseze oricaror posibile probleme ale pielii.

Gama Elmiplant nu contine parabeni si e integral testata dermatologic, pentru a se dovedi atat compatibilitatea cu diverse tipuri de piele, cat si efectele declarate. Certificarile de calitate ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 si ISO 22716:2007 sunt doar dovezi suplimentare a unui sistem de calitate implementat solid si care functioneaza ireprosabil.

Mai mult decat atat, producatorul investeste in cercetare si dezvoltare, astfel incat produsele sa fie din ce in ce mai sigure si mai eficiente. Formulele sunt testate pe voluntari, si beneficiaza de asemenea de teste organizate de firme independente, cum sunt EVIC International si BIOBASIC Europe.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Exfoliant Mineralium Dead Sea

 

Unul dintre cele mai bune exfoliante de fata,  produsul fabricat de Mineralium e un adevarat tratament pentru pielea ta. Totul se datoreaza ingredientelor active, fiind vorba, mai exact, de un complex unic din minerale de la Marea Moarta. Predominante sunt cristalele abrazive, care pot ajunge pana in profunzimea epidermei si, implicit, a porilor, unde vor curata locul, eliminand celulele moarte, murdaria, uleiul, sebumul si urmele de machiaj.

Alte doua ingrediente ce formeaza un combo impotriva surplusului de sebum si acneei, sunt acidul salicilic si cel hialuronic. Primul asigura ca porii nu vor mai fi infundati, inlaturand, deci, cauza ce duce la formarea cosurilor. Al doilea hidrateaza, calmeaza si contribuie la usoara netezire a liniilor din piele.

Gelul e recomandat femeilor si barbatilor care au tenul gras sau mixt, cu acnee si alte probleme specifice. De asemenea, se intinde usor si nu e necesara o cantitate mare, pentru o curatare completa (flaconul are 100 ml). Trebuie mentionat ca nu contine parabeni si alergeni.

 

Avantaje:

Gel exfoliant de fata, bazat pe un complex unic de minerale extrase din Marea Moarta.

Patrunde in interiorul epidermei, indepartand pielea moarta, grasimea si murdaria din pori.

Contine acid salicilic si acid hialuronic: reduc porii, hidrateaza si estompeaza liniile pielii.

Se aplica pe tenul gras, mixt si/sau cu probleme.

Poate fi folosit atat de barbati, cat si de femei.

Include si garantie, de 18 luni.

 

Dezavantaje:

Avand o formula superioara si actiune multipla, trebuie sa te astepti la un pret ceva mai mare, comparativ cu scrub-urile conventionale.

 

 

Elmiplant Skin Control 15+

 

Elmiplant Skin Control 15+  e un excelent exfoliant pentru fata, care poate fi folosit de cateva ori pe saptamana, de catre femeile care au tenul gras. In zilele calduroase de vara, cand glandele sunt superactive, iar sebumul este eliminat din abundenta, poate fi utilizat chiar zilnic (pe pielea umeda, prin masari circulare). Atentie, e o formula tip scrub, astfel ca poate usca obrajii unei persoane cu ten mixt.

Nu doar curata, dar are efecte benefice asupra intregului aspect la fetei, iar asta datorita ingredientelor din care e confectionata. Micro-particulele de bambus vor desface si elimina ramasitele de piele moarta, in timp ce porii vor fi curatati. Uleiul de lemongrass, cu o actiune, naturala, astringenta, va contribui la micsorarea porilor, in timp ce acidul salicilic va preveni reastuparea, asa incat praful capatat si urmele de machiaj din timpul zilei sa nu duca la aparitia cosurilor.

De mentinerea supletii si a unui ten catifelat si hidratat, se vor ocupa alte doua substante minune: vitamina E si complexul Peelmoist, ce inlesneste reinnoirea celulara si actioneaza ca o bariera naturala a epidermei.  

 

Avantaje:

Exfoliant pentru tenul gras, ce indeparteaza celulele moarte, surplusul de sebum, murdaria si impuritatile.

Este extras din ingrediente naturale, precum micro-particule de bambus, vitamina E, etc.

Are o cantitate de 150 ml, ajungandu-ti timp de cateva saptamani.

Este un exfoliant de fata ieftin si bun, accesibil oricui.

 

Dezavantaje:

Trebuie evitat de femeile cu ten sensibil, caci curata in profunzime, iar actiunea poate fi prea agresiva.

 

 

Cosmetic Plant Bioliv

 

Un ten uscat poate capata rapid un aspect tern, mai ales atunci cand e lasat sa se exfolieze singur. Vechea piele care se desprinde poate forma mici cratere pe suprafata pielii, care nu doar ca se vor vedea inestetic, insa, deseori, iti strica si machiajul. De aceea, e musai sa ajuti celulele moarte sa se desprinda, iar pentru asta, iti trebuie un exfoliant bun, precum Bioliv, de la Cosmetic Plant.

Particulele exfoliante sunt extrase din samburi de masline, care, prin masare, vor elibera stratul de celulele moarte si vor asigura o mai buna oxigenare a suprafetei. Tine cont ca are o consistenta ca de ser, astfel ca trebuie intins pe pielea umeda si masat pentru 1-3 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.

Ingredientele exfoliantului sunt certificate organic, astfel ca e un produs pe care il pot utiliza cu incredere si adeptele unui stil de viata bio si vegan.

 

Avantaje:

Exfoliant hranitor, adaptat femeilor cu tenul normal/uscat.

Are particule fine, dar eficiente, putand fi utilizat si de persoanele cu pielea sensibila (arsa de soare, cu cicatrice, etc.)

Toate ingredientele sunt certificate organic, fiind un produs potrivit si persoanelor vegane.

E comercializat intr-o sticluta de 50 ml, achizitia fiind accesibila si satisfacatoare.

 

Dezavantaje:

Trebuie evitat de femeile cu ten gras, intrucat formula poate agrava productia de sebum.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu