Cele mai bune carti de teste psihologice

Am modificat articolul ultima data pe: 22.05.24

Cea mai buna carte de teste psihologice – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cu ajutorul cartilor de teste psihologice, poti sa stabilesti diagnosticul unui pacient sau poti chiar sa te autocunosti, iar daca aplici sfaturile din cadrul raspunsurilor, iti dezvolti aptitudinile si remediezi trasaturile negative. In cazul in care esti pasionata, de aceasta ramura a psihologiei, iti facem si noi cateva recomandari, de astfel de carti, ce pot fi cumparate usor, de pe internet. Mitrofan Nicolae, Testarea psihologica. Aspecte teoretice, Polirom poate fi de ajutor celor care intentioneaza sa devina psihologi sau persoanelor care formeaza viitorii practicanti ai meseriei, deoarece prezinta aspecte practice si teoretice, in ceea ce priveste utilizarea testelor psihologice, pentru identificarea problemei subiectului. Aceasta mai cuprinde si o parte cu intrebari recapitulative, pentru a te ajuta sa verifici, daca ai retinut informatia prezentata. Cea de a doua varianta: Aradavoaice Gheorghe, Teste psihologice de autoevaluare, Antet, este o carte, ce te ajuta sa te cunosti mai bine.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Mitrofan Nicolae, Testarea psihologica. Aspecte teoretice, Polirom
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Te ajuta sa efectuezi o evaluare psihologica, pentru a stabili mai usor un diagnostic si pentru a identifica problemele cu care se confrunta subiectul si iti prezinta importanta testelor psihologice, in activitatea unui practicant, iar intrebarile recapitulative si partile de teorie, pot fi folositoare, pentru studenti sau masteranzi, deoarece cu ajutorul acestora pot verifica, daca au retinut informatia.

Volumul nu este conceput pentru a fi lecturat in timpul liber, ci este util pentru persoanele care profeseaza in domeniu.

Poate fi un ajutor de nadejde, atunci cand te pregatesti sa devii psiholog sau daca vrei realizezi evaluari psihologice, in diverse institutii.

A 2-A OPTIUNE!

Aradavoaice Gheorghe, Teste psihologice de autoevaluare, Antet
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Lecturand cartea, vei putea sa te cunosti, mai bine, deoarece iti vei descoperi temperamentul, aptitudinile si vei afla care este capacitatea ta de concentare si cum reactionezi in anumite situatii. In continutul raspunsurilor ai si anumite sfaturi, care te vor ajuta sa devii pozitiv si sa schimbi stilul de viata, astfel incat sa fii fericit.

Nu este indicata persoanelor care profeseaza in domeniu, deoarece testele nu ajuta la stabilirea unui diagnostic al subiectilor.

Poate fi o lectura placuta, pentru cei care vor sa isi schimbe modul de a vedea lucrurile, pornind de la autocunoastere.

A 3-a Optiune!

Salvatore V. Didato, Teste De Personalitate: Cariera. Succes. Gandire, Litera
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu ajutorul testelor, concepute pe baza unor studii clinice, vei putea sa iti cunosti abilitatile si sa remediezi defectele de personalitate, astfel incat sa poti evolua profesional si sa atragi succesul de partea ta. In continutul raspunsurilor vei afla noi informatii, despre temperamentul tau, dar si cateva sfaturi, care odata aplicate, in viata cotidiana, te vor ajuta sa te cunosti mai bine si sa te valorifici.

Sfaturile propuse nu iti vor imbunatati viata la modul general, ci doar din punct de vedere profesional.

Aceasta carte e usor de lecturat si poate fi un prim pas spre autocunoastere, iar aplicand indicatiile in viata de zi cu zi, vei putea sa iti valorifici abilitatile si sa evoluezi in cariera.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Mitrofan Nicolae, Testarea psihologica. Aspecte teoretice, Polirom

 

Nicolae Mitrofan, profesor universitar doctor si psiholog, a publicat in cariera sa nenumarate lucrari recunoscute atat pe plan national, cat si international. Are publicatii despre psihologia copilului, adolescentului, despre cupluri, pentru recrutare de personal care sunt cu caracter general, dar si carti de specialitate.

Cartea sa “Testarea psihologica. Aspecte teoretice si practice” se adreseaza in mod special pesoanelor interesate de utilizarea testelor in activitati de evaluare psihologica, cum ar fi tinerii psihologi, cei care se ocupa de testari psihologice in scoli, cei care fac recrutari pentru diferite job-uri etc.

Cartea este impartita pe capitole care trateaza situatia psihodiagnosticului (activitatea care prin intermediul diferitelor tipuri de instrumente determina structura, dinamica psihica si personalitatea unei persoane) in lume si in tara noastra, testul psihologic ca mijloc de evaluare, caracteristici psihometrice ale testului psihologic, analiza itemilor (element al unui test care corespunde unui obiectiv bine definit), esalonarea si standardizarea testelor, teoria raspunsului la item si raportul final al actiunii de avaluare psihologica.

 

Avantaje:

Este publicata de un autor recunoscut pe plan national si international.

Contine teste si exercitii aplicative, pentru a intelege mai bine acest domeniu de activitate.

Poate fi folosita chiar si de catre profesori, pentru a ajuta psihologii in formare.

Este structurata pe capitole, pentru a putea fi utilizata mai usor.

 

Dezavantaje:

Nu este o carte ce se adreseaza publicului larg.

 

 

Aradavoaice Gheorghe, Teste psihologice de autoevaluare, Antet

 

Cei doi autori ai cartii “Teste psihologice de autocunoastere”, dr. Gheorghe Aravadoaice si dr. Stefan Popescu iti propun sa urmezi indemnul marelui ganditor al antichitatii Socrate si anume “Cunoaste-te pe tine insuti”. Este o carte care se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa isi formeze o psihologie de invingator.

Testele te ajuta sa iti verifici cunostintele generale, nivelul de inteligenta si capacitatea de memorare, capacitatile de rationament matematic, ritmul de lucru si capacitatea de atentie, temperamentul. Poti sa determini cat esti de stresat, daca esti un om sociabil, o persoana responsabila, credula sau agresiva, daca poti sa iti pastrezi calmul in situatii limita, si chiar sa iti analizezi relatiile cu partenerul.

Dupa ce vei parcurge acesta carte, vei reusi sa te cunosti, vei putea sa iti imbunatatesti conditiile de viata, sa iti dai seama daca alegerile facute au fost corecte sau ce sa schimbi pentru a fi multumit si fericit.

 

Avantaje:

Este o carte ce te ajuta sa te autocunosti.

Pe parcursul lecturii, vei putea afla mai multe despre modul in care relationezi cu cei din jurul tau.

Facand testele, vei putea sa iti identifici mai usor aptitudinile.

Raspunsurile cuprind indicatii care te vor ajuta sa iti imbunatatesti modul de viata si sa devii mai pozitiv.

 

Dezavantaje:

Volumul nu se adreseaza celor care vor sa identifice mai usor problemele pacientilor.

 

 

Salvatore V. Didato, Teste De Personalitate: Cariera. Succes. Gandire, Litera

 

In paginile cartii, vei gasi diverse teste care te vor ajuta sa intelegi mai bine cine esti, care sunt trasaturile tale de personalitate si cum reactionezi in anumite situatii. Astfel ca, dupa ce vei parcurge intregul volum, vei sti mai multe despre tine si vei deveni mai increzator.

Daca raspunzi sincer la intrebari, la final afli si cateva sfaturi, care odata aplicate, vor remedia trasaturile negative sau le vor scoate in evidenta pe cele pozitive, pentru a-ti imbunatati stilul de viata. Intregul continut se bazeaza pe ani de cercetari, ale unui autor care profeseaza de mult timp in domeniu si este recunoscut atat pe plan national, cat si pe plan international.

Pe de alta parte, datorita faptului ca testele sunt concepute pentru a identifica modul in care gandesti, cum relationezi in cariera sau cum te poti folosi de aptitudini, pentru a dobandi succesul, putem spune ca este o carte venita in ajutorul celor care vor sa se dezvolte pe plan profesional.

 

Avantaje:

Este usor de parcurs si de inteles, chiar si de cei care nu au studii in domeniu.

Ofera o multime de sfaturi practice, ce pot fi aplicate in viata cotidiana.

Raspunzand sincer, vei putea sa te cunosti mai bine.

Cartea este scrisa de o persoana care profeseaza in domeniul psihologiei si este bazate pe diverse studii clinice.

 

Dezavantaje:

Aceasta lucrare se adreseaza, doar celor care vor sa evolueze din punct de vedere profesional.

 

 

 

 

Cum alegi o carte buna, de teste psihologice

 

Ghidul cumparatorului

Incepem sa ne bazam tot mai mult pe teste psihologice, fie ca e vorba de un nou job, de scoala, de carnetul de soferi si de ce nu pentru noi personal. Suntem bombardati zilnic pe facebook, la intalniri etc. de tot felul de teste, unele amuzante, alte mai serioase, si este greu sa alegi atunci cand ai nevoie. Te poti baza pe o carte de teste psihologice, la un pret bun si de calitate, recomandata de persoane care lucreaza in domeniu, au experienta si chiar sunt de ajutor.

 

 

Testele psihologice pot fi din mai multe domenii, ca: teste de personalitate care te ajuta sa te cunosti obiectiv si sa afli adevarul despre tine, teste de aptitudini pentru a descoperi pe ce abilitati te poti baza, teste de cariera si joburi pentru a-ti descoperi motivatiile si potentialul personal si, in functie de acestea, iti recomanda drumul pe care sa il alegi, teste de compatibilitate in cuplu care te ajuta sa iti reevaluezi comportamentul, teste pentru dezvoltarea personala etc.

Teste psihologige pot fi de mai multe feluri: dupa materialul folosit pot fi verbale, numerice sau non-verbale (pe baza de imagini); dupa durata pot fi cu timp liber de raspuns, cu timp impus sau cu timp voluntar (fiecare isi stabileste singur, la inceput, timpul in care sa rezolve testul); dupa modul de aplicare pot fi individuale sau colective; dupa gradul de standardizare pot fi etalonate (de tip grila) sau cu raspuns deschis (teste de creativitate).

Analizand pareri despre cele mai bune carti de teste psihologice, iti recomand pe cele acreditate deoarece interpretarea datelor este foarte importanta. Din acest motiv autorii trebuie sa fie persoane competente in domeniu. Pe piata exista numeroase lucrari traduse, a unor autori de renume mondial cum ar fi Philip Carter (expert in teste IQ, cu peste 60 de carti publicate in domeniu) sau Jim Barrett (teste pentru cariera si aptitudini) etc. Pe langa acestia exista si autori romani, psihologi, profesori universitari, cu experienta in domeniu, care au publicat carti de teste psihologice, printre acestia amintim Nicolae Mitrofan, George Bontila, Adrian Neculau etc.

In continuare iti recomand cateva carti de teste psihologice, pe diverse domenii, scrise de autori consacrati in domeniu, pe care le poti achizitiona online.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu