Cele mai bune carti de Tarot

Am modificat articolul ultima data pe: 22.05.24

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Llewellyn Publications, Antonella Castelli, Lo Scarabeo, Pietro Alligo

 

Daca te intrebi care sunt cele mai bune carti de Tarot, noi iti oferim doua importante repere: imaginile reprezentate si calitatea materialului din care sunt fabricate. Acest set aparut in 2000, la Editura Llewellyn, intruneste ambele conditii, cu ilustratii in stilul Art Nouveau.

Cu reprezentari scenice in linii ondulate delicate, care curg natural, oferind iluzia miscarii, in culori vii si armonioase, cartile iti vorbesc de la sine, facand interpretarea un act aproape intuitiv. Cei cu exigente artistice vor admira imaginile pline de viata, setul fiind o mica opera de arta. Sunt niste carti foarte potrivite inclusiv pentru incepatori, deoarece faciliteaza intelegerea simbolisticii.

Pachetul lui Antonella Castelli si Lo Scarabeo a devenit rapid un bestseller si face parte din colectiile multor pasionati de Tarot. Este un instrument de divinatie perfect, ajutandu-te sa intri in starea de echilibru si armonie necesara practicarii acestei arte. Setul include 78 de carti (22 Arcane Majore si 56 Arcane Minore).

 

Avantaje:

Setul Art Nouveau are imagini realizate artistic, care vor incanta ochii.

Interpretarea este simplificata, reprezentarile fiind suficient de sugestive.

Cartile sunt de calitate inalta, rezistente la uzura si decolorare.

Reprezinta atat un instrument de divinatie, cat si o opera de arta.

 

Dezavantaje:

Nu sunt traduse in limba romana (insa nu este greu sa intelegi titlurile chiar si daca nu prea stii engleza).

 

 

 

 

Livingstone, Stephanie Pui-Mun Law, Tarot, interpretari si practici secrete

 

Oricine doreste sa se initieze in arta divinatiei si sa invete Tarot ar trebui sa citeasca o carte care sa explice semnificatiile diferitelor figuri si simboluri si modalitatile de etalare. Aceasta oferta include un set de carti de joc si o lucrare care patrunde in misterele artei, explicandu-ti detaliat cum sa folosesti Tarotul.

Cartile de joc urmeaza traditia Rider-Waite, fiind realizate de catre artista Stephanie Pui-Mun Law, cunoscuta pentru lucrarile de arta fanteziste. Au imagini inspirate din folclor, mituri, basme din intreaga lume. Simbolurile sunt astfel reprezentate prin ilustratii originale si vii, personajele fantastice creand o lume magica. Ofera inspiratie si permit o citire usoara, care vine aproape natural atunci cand privesti reprezentarile.

Ghidul de initiere in Tarot, cu introducere scrisa de Barbara Moore (initiata si experta in lumea divinatiei), iti explica semnificatia fiecarei carti si interpretarile date de catre artist imaginilor sale. Cuprinde toate elementele de baza ale jocului, instructiuni utile pentru a deprinde arta citirii si etalari exemplificate.

 

Avantaje:

Este o oferta ce include un set de Tarot si un ghid de initiere.

Cartile de joc sunt ilustrate cu imagini fantastice, inspirate din mitologiile si basmele din toata lumea.

Ghidul iti explica semnificatiile tuturor cartilor si te invata modalitati de etalare practica.

Raportul calitate-pret este deosebit de avantajos.

 

Dezavantaje:

Nu este un set clasic de Tarot, ci o re-interpretare fantezista a imagisticii (ceea ce nu va fi neaparat pe placul unor “traditionalisti”).

 

 

 

 

Llewellyn Publications, Atanas Alexandrov Atanassov, Golden Botticelli Tarot

 

Aparut in anul 2007 la celebra Llewellyin Publications, setul Golden Botticelli Tarot este o creatie impresionanta a lui Atanas Alexandrov Atanassov, cu imagini care recreeaza operele maestrului Renasterii, cu figuri si cadre armonioase, ce transmit vitalitate si forta.

Personajele sunt ilustrate in spiritul marelui artist, cu un naturalism viguros, rotunjimi armonioase, cu linii fluide, dar puternice. Acest set de carti a intrat in Aeclectic Tarot’s Top Ten Decks in anul de aparitie, avand un mare succes in randul initiatilor in divinatie. Cartile sunt in limba engleza si au dimensiuni standard, fiind rezistente si simplu de utilizat.

Pachetul cuprinde 78 de carti (22 Arcane Majore, 56 Arcane Minore) si sunt ideale atat pentru cunoscatori, cat si pentru incepatori, avand in vedere ca simbolurile reprezentate pot fi intelese fara mari dificultati. Vor fi o adevarata bucurie pentru colectionarii de seturi de Tarot. Este o reala placere sa etalezi fiecare carte si sa-i patrunzi intelesurile.

 

Avantaje:

Recreeaza marile opere de arta ale maestrului Botticelli, cu figuri si cadre armonioase.

Sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru cunoscatori.

Simbolurile nu sunt dificil de patruns si interpretat.

Rezista la utilizare frecventa timp indelungat, fara sa se indoaie, rupa, decoloreze.

 

Dezavantaje:

Unii critici exigenti pot considera ca recrearea operelor de arta intr-un set de Tarot constituie un kitsch.

 

 

 

 

Katherine Tegen Books, Lo Scarabeo, Ceccoli Tarot Mini

 

Setul lui Lo Scarabeo din 2016 Ceccoli Tarot Mini preia lucrarile artistei Nicoletta Ceccoli, o cunoscuta ilustratoare de carti pentru copii. Ilustratiile sale sunt venite parca din lumea viselor si a basmelor, multe dintre ele reprezentand fete in cadre fanteziste si simbolurile copilariei: inghetata, bomboane, jucarii, personaje imaginare, animale.

Unele din imagini sunt vesele, altele melancolice si chiar oarecum sumbre, cu detalii impresionante si culori vii. Simbolurile ascunse nu sunt foarte usor de interpretat in Tarot, ghidul care explica semnificatiile Arcanelor fiind adesea necesar, mai ales celor incepatori.

Cele 78 de carti au dimensiunea mini, de 44 x 80 mm, fiind un set original si frumos, pe care-l poti lua cu tine in buzunar. Sunt flexibile si rezistente, cu finisaj lucios pe ambele parti. Fiind micute, faciliteaza etalarea lor si pot fi manevrate usor, fara a aluneca. Sunt carti de Tarot la un pret bun, o completare minunata pentru cei care colectioneaza mai multe pachete.

 

Avantaje:

Cartile preiau operele ilustratoarei Ceccoli, infatisand imagini fanteziste irezistibile.

Setul cuprinde 78 de carti mini, simplu de luat in buzunar si de etalat pe masa.

Au finisaj lucios, sunt flexibile, nu se indoaie sau rup.

Vor fi o incantare pentru cunoscatorii de Tarot, oferind o noua si originala experienta.

 

Dezavantaje:

Simbolurile unora dintre Arcanele Minore sunt greu de inteles in lipsa ghidului care explica semnificatiile.

 

 

 

 

Ganesha, Tarotul Iubirii

 

Daca vrei niste carti de Tarot, ieftine si bune si te preocupa mai mult aspectele legate de relatiile romantice din viata ta, poti incerca acest set, aparut in anul 2013, la Editura Ganesha. Cartile sunt in limba romana si toate cele 78 de Arcane au reprezentari ce cuprind simboluri referitoare la iubire.

Constituie un mod placut de a cauta in propria ta minte raspunsurile la problemele sau intrebarile care te preocupa pe plan afectiv. Prin etalarea cartilor si interpretarea simbolurilor acestora, de fapt aprofundezi propriile sentimente si idei, cunoscandu-te mai bine pe tine insati.

Cartile pot fi si un simplu joc amuzant intre prieteni, dar si un tip de terapie neconventionala. Pana la urma, scopul ultim al Tarotului nu este cel de a ghici viitorul, nici de a iti oferi raspunsuri stricte, ci de a iti inlesni cunoasterea si intelegerea sinelui si a lumii. Cu dimensiuni standard, cartile sunt rezistente si simplu de manevrat.

 

Avantaje:

Este un joc de Tarot axat pe iubire si intrebarile legate de aceasta.

Poate fi atat un mod de a te cunoaste mai bine, cat si un joc distractiv.

Au imagini atractive si simplu de interpretat.

Nu se indoaie sau rup, chiar daca le folosesti des.

 

Dezavantaje:

Unii cunoscatori in arta divinatiei pot spune ca jocul e o simplificare a adevaratului Tarot si deci nu iti ofera o intelegere reala.

 

 

 

 

Cum alegi carti de Tarot bune

 

Ghidul cumparatorului

Cartile de Tarot reprezinta un instrument de divinatie si interpretare in scopul cunoasterii lucrurilor ascunse, a misterelor vietii si sinelui (nu este, asadar, doar o modalitate de ghicire a viitorului). Primul tau set va trebui ales cu grija, acesta va deveni o extensie a ta, dupa cum spun initiatii. Exista si credinta ca nu trebuie sa imparti cu nimeni cartile tale, ele fiind impregnate de energia ta.

Nu exista o origine clara a Tarotului si contrar unor credinte, nu exista un pachet original, autentic. In Europa, in secolul XIV incep sa apara diferite seturi de carti, initial in Italia. Una dintre cele mai cunoscute referinte dateaza din 1910, cand intr-o lucrare despre magie apare un pragraf despre “o carte care vorbeste de la sine, facandu-te sa gandesti, inspirand si armonizand toate conceptiile posibile”.

 

 

Majoritatea seturilor cuprind 78 de figuri simbolice, 22 de Arcane Majore si 56 de Arcane Minore. “Arcana” inseamna “loc ascuns” sau “taina” si reprezinta, pur si simplu, o carte de Tarot. Cele din prima categorie infatiseaza imagini care, impreuna, descriu un ciclu complet de viata, iar unii teoreticieni considera ca formeaza o metafora care explica functionarea universului. Lamele minore seamana cu cele din jocurile clasice, de carti, dar in loc de inima, trefla si celelalte simboluri, apar spadele, cupele, monedele si batele.

Fiecare simbol este asociat unui element natural: spadele reprezinta aerul, cupele, apa, monedele, pamantul, iar batele, focul. In divinatie, spadele devin un indicator pentru orice are legatura cu spiritul, cu gandirea si comunicarea. Cartile de cupe vorbesc despre emotii si sentimente, iar cele de monede, despre afaceri, bani si stabilitate materiala. Lamele cu bate sunt destinate sa aduca informatii despre experiente care implica pasiunea.

Astazi exista o diversitate coplesitoare de seturi, fiecare cu tematici diferite. De aceea poate fi greu sa selectezi primul tau pachet. Citeste in continuare si vei afla cum iti poti alege primul set si unde se gasesc carti de Tarot, la preturi bune.

 

Tipologia: Este extrem de dificil sa realizezi o clasificare a diferitelor seturi. Poti gasi pachete care reproduc primele jocuri, tiparite in Europa (Tarotul Visconti Forza si Tarotul de Marsilia), dar si variante moderne, cu tematici actualizate. Simbolismul insa este acelasi in cazul tuturor. Pe scurt, exista doua mari traditii, urmate de majoritatea cartilor de azi: Rider-Waite si Tarotul de Marsilia (cu carte de Tarot Marseille, dupa care e inspirat si setul Toth). Diferenta o vei vedea daca te uiti la imagistica Arcanelor Minore.

Seturile Rider-Waite (aparute din 1910) si cele inspirate din acestea au reprezentari scenice cu personaje, fiind intuitive, vorbind de la sine. Asadar, sunt potrivite incepatorilor, deoarece faciliteaza interpretarea simbolisticii. Pe de alta parte, Tarotul de Marsilia, cel Toth si cele care urmeaza aceasta traditie au imagini cu simboluri dispuse decorativ, fiind mult mai abstracte, citirea lor necesitand cunoasterea buna a simbolisticii numerologice, astrologice, cabalistice.

Asadar, daca vrei sa inveti intuitiv sa joci, daca vrei ca cea mai buna carte de Tarot sa iti vorbeasca, sa inlesneasca interpretarea, seturile inspirate din traditia Rider-Waite sunt potrivite, unele persoane recomandand si carti de Tarot Lenormand.

 

Tematici si reprezentari: Vei avea de ales din o multitudine de tematici, de la seturi de carte de Tarot (ieftina si buna) cu imagini clasice, la cele moderne, cu personaje din societatea de azi sau inspirate din povesti, din mitologiile antice, din legendele nordice, din curentul Wicca. Exista seturi cu vampiri, cu zane, cu fantome, cu ingeri, cu animale, seturi comice, tragice, morbide, erotice. O varietate coplesitoare.

De asemenea, exista pachete pastisa, ce imita picturile unor artisti precum Bosch sau Botticelli. Acestea sunt apreciate de cei care pun accent pe imagini, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune carti de Tarot. Aceasta este de fapt miza cand alegi un pachet: uita-te la Arcane, la reprezentarile scenice si urmeaza-ti instinctul. Imaginile trebuie sa te atraga, sa te inspire, sa aiba un sens pentru tine (daca vrei sa cumperi carti de Tarot online, cauta poze pe Google cu Arcanele Minore).

Ghidul de initiere in arta Tarotului: Este de preferat fie sa alegi un pachet care vine insotit de un ghid, fie sa cumperi o carte, separat. Exista diferite manuale, de la cele schematice, care iti explica succint cartile si simbolistica lor, apoi iti arata cum sa le utilizezi practic, sau cum citesti in Tarot cu o carte, la lucrari mai extinse, ce includ si istoria fascinanta a Tarotului.

In orice caz, multi prefera sa aiba la indemana un ghid de interpretare, fie ca folosesc carti de Tarot de pe OLX sau noi noute. Poti gasi si filmulete online, insa acestea iti vor distrage atentia; in plus, va trebui sa dai inapoi, sa revezi si sa pui pauza de nenumarate ori, atunci cand esti incepator.

Este mai comod si mai inspirat sa inveti cu o carte langa tine, la care apelezi cand esti in impas. Nu sta insa mereu cu ochii in ghidul din Diverta despre carti de Tarot! Interpretarea tine si de intuitie, de descoperirea personala a simbolurilor si a semnificatiei lor. Si inca ceva legat de invatarea Tarotului: verifica limba in care sunt tiparite cartile si manualul.

 

Marimea cartilor: Exista mai multe dimensiuni de carti: cea standard (marimea cartilor clasice de joc); cea mini; si cea mare. In general, multi prefera cartile standard, deoarece sunt suficient de mari pentru a aprecia imaginile si sunt simplu de amestecat. Cele mini reprezinta o varianta simpatica, pe care o poti purta mereu la tine, in caz ca vrei sa ghicesti si altor persoane, gasind astfel de pachete de carti de Tarot pe eMag, de pilda.

In sfarsit, cele mai mari sunt populare la petreceri tematice, iubitorii de Tarot dorind intotdeauna sa aiba si o astfel de varianta. Totusi, unii spun ca sunt mai greu de amestecat pentru incepatori (se vor amesteca pe orizontala, nu verticala); in plus, probabil ca va trebui sa le asezi pe jos, caci nu vor avea loc pe masa.

Calitatea cartilor: Un set de Tarot bun te va insoti mult timp, poate ca toata viata. De aceea, daca nu vrei sa cumperi cartile doar ca distractie, ci vrei cu adevarat sa te initiezi in aceasta arta, este preferabil sa investesti intr-un model de calitate, cu carti cartonate sau plastifiate care rezista la decolorare, la rupere, la patare sau stropire. Mai ales daca stii ca le vei utiliza des, trebuie ca acestea sa fie durabile, fiind necesare cautari intense de carti de Tarot pe Elefant si alte platforme de vanzari online.

Cum iti dai seama de calitate? Simplu: pasul unu este sa cauti informatii despre pachetul care ti-a atras atentia (an, editie, producator, review-uri); si pasul doi este sa compari preturile mai multor seturi: nu vei gasi nici o varianta de calitate inalta la preturi foarte mici cand vine vorba despre carti de Tarot in Carturesti, de ex.

Ramane sa raspundem si la intrebarea: unde se gasesc carti de Tarot, la un pret bun? Noi te sfatuim sa faci o cercetare online, unde mereu descoperi oferte avantajoase. Cauta mai multe poze cu reprezentarile seturilor si informatii detaliate despre ele si vei putea alege primul tau pachet.

 

 

Marci populare:

 

Tarotul este folosit atat pentru divertisment, cat si pentru a ghici viitorul si a cunoaste lucruri ascunse. Daca vrei sa te initiezi sau vrei sa faci un cadou unor prieteni interesati, am ales pentru tine cele mai bune branduri.

 

Llewellyn Publications este unul dintre cei mai vechi si mai mari editori independenti de carti – fondat in 1906 – ajutand cititorii sa exploreze lumea metafizica, astrologia, magia si paranormalul. Legenda spune ca fondatorul George Llewellyn s-a mutat din Tara Galilor in Statele Unite pentru a preda astrologia si a pornit afacerea prin publicatii astrologice.

Incepand cu anii 1960 compania s-a pozitionat in special pe calea spirituala si sociala. S-a extins continuu si a inceput parteneriate cu alte edituri de prestigiu pentru a acapara si alte segmente de auditori. Actualmente, fiind in pas cu tehnologia, a lansat si produse de tip e-books si aplicatii tarot pentru telefoane mobile.

Publica o mare gama de produse, cum ar fi: calendare si alamanahuri cu teme astrologice si mistice, carti dedicate astrologiei si prezicerii viitorului, tarot, carti despre puterile magice ale plantelor, parapsihologie si multe alte accesorii si cadouri.

Categoria Tarot este foarte bine reprezentata la Llewellyn, putem gasi: kituri de tarot, accesorii, si carti dedicate tuturor categoriilor de utilizatori – de la incepatori la initiati si avansati. Cele mai cautate titluri sunt: “The Llewellyn Tarot Anna Marie Ferguson” – contine o carte ce explica miturile celtice din spatele fiecarei carti de tarot cu ilustratii fermecatoare; “Easy Tarot” – un mod simplu de a citi cartile de tarot; “Tarot Art nouveax Antonella Castelli” – ilustratii in stil al cunoscutului curent, in colaborare cu Lo Scarabeo din Italia.

Editura Adevar Divin este foarte cunoscuta in Romania pentru varietatea si complexitatea titlurilor publicate, mai mult de 4000 de titluri, pentru dezvoltarea si cautarea sinelui. Adevar Divin este prezenta si in mediul online si in libraria proprie.

Cartile publicate sunt din domeniile: alimentatie (diete, medicina naturista), dezvoltare personala (automotivare, motivatie, relatii), divinatie (chiromantie, numerologie, tarot), ezoterism (alchimie, societati secret, magie, metafizica), filozofie , initiere spirituala (astrologie, zen, yoga), muzica spirituala, religie, psihologie, medicina alternativa s.a.

La Adevar Divin se comerciaizeaza atat seturi – pachete de 78 de carti de joc ilustrate (cu design clasic, dar si de viziune mai moderna a unor artisti; pastreaza cele patru culori si reprezentarile arcadelor mica si mare) si brosuri de initiere, cat si carti complete de initiere sau ce contin taine ale tarotului. Ele pot fi editate la Adevarul Divin sau la alte edituri.

Printre cele mai vandute din categoria “tarot” sunt: “Tarotul Raider Waite” – bazat pe singura editie autorizata, cu ilustratii din editia originala si instructiuni din cartea “Cheia Tarotului” de Arthur Edward Waite (1910); “Tarotul iubirii” – editat de Ganesha – foarte popular pentru tinerii ce isi cauta compatibilitatile cu perechea iubita, format din carti de tarot frumos ilustrate si simboluri referitoare la iubire; “Tarot- interpretari si practici secrete” – de la editura Livingstone, pachet ce contine pe langa cartile de joc cu o imagistica originala – cu zane si dragoni, personaje mitologice; si un ghid de initiere si interpretarea fiecarei carti.

 

Fondata in 1975, editura Inner Traditions si-a consacrat activitatea catre cartile dedicate trupului, spiritului si mintii. Dupa o experienta de 5 ani in industria de publicistica si a cartilor, fondatorul Ehud C. Sperling a inceput activitatea prin co-editarea cu Warner/Destiny books a unor autori celebri, cartile acestora fiind in scurt timp best-seller-uri internationale.

Cartile publicate sunt din urmatoarele domenii: astologie si divinatie, samanism, ezoteric, cultura si religie orientala, tantra, yoga, dezvoltare personala si psihologie, s.a.

Cartile de tarot acopera cele mai exigente cerinte, de la istoria tarotului, originile mistice, pe grupe de audienta (adolescenti, incepatori, initiati, etc.), carti de joc foarte diverse si interpretari culturale (Voodoo, curtea regelui Arthur, Egiptul antic) s.a.

Printre titlurile mai populare amintim: “The way of Tarot – de Alejandro Jodorowsky” – o abordare a tarotului pentru realizare de sine, creativitate si vindecare, dincolo de simbolistica si mistic; “The Minchiate Tarot”, pachet complet cu: 97 de carti, 12 semne astrologice si cele 4 elemente, si o carte de 250 de pagini cu explicatii – bazat pe Renasterea italiana.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu