Cele mai bune baze de machiaj

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.25

 

Cea mai buna baza de machiaj – Recomandarile noastre pentru 2025

 

Ai nevoie de un produs cosmetic care sa iti pregateasca fata pentru o noua zi de machiaj, dar nu stii ce sa mai incerci? Pentru a nu achizitiona un primer neadecvat tipologiei tale de ten, am cercetat noi piata si am creat un mic ghid de caracteristici pentru aceste produse si, spre a te ajuta, iti punem la dispozitie si doua recomandari facute pe baza recenziilor date de alte cumparatoare. Prima este Revlon Photoready Perfecting no.001, care are o textura cremoasa si usor pigmentata, ce uniformizeaza si pregateste pielea pentru make-up, reducand aspectul liniilor fine si minimizand porii. Dozarea este usoara gratie prezentei pompitei subtiri, astfel incat sa nu folosesti prea mult produs, iar in unele cazuri il poti utiliza si fara a mai adauga un fond de ten, daca esti multumita de rezultatul obtinut. Se potriveste tuturor tipurilor de epiderma si nu lasa urme, fiind apreciat pentru raportul calitate-pret. O alternativa indragita de romance este Max Factor Facefinity All Day.

 

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Revlon Photoready Perfecting no.001

 

Cand ai nevoie de un produs care sa iti acopere porii si sa iti blureze restul imperfectiunilor de pe fata, un articol din gama aceasta de la Revlon te poate ajuta, potrivit unor cumparatoare. Minimizeaza petele si uniformizeaza textura pielii, lasandu-te cu un ten gata de fotografiat.

In vederea acestui fapt foloseste o tehnologie proprietara (High Definition Filter Technology), care capteaza lumina, netezind si catifeland, actionand drept un “filtru foto”, potrivit producatorului. In plus, aceasta baza de machiaj, la un pret bun, se poate utiliza si drept crema hidratanta cu efect iluminator si uniformizant, fara a mai aplica un fond de ten, daca esti multumita de rezultatlook-ul obtinut.

Este un produs pe baza de apa, dar contine cantitati mari de siliconi, avand o textura groasa, asa ca nu va ajuta prea mult tenul gras, caci potrivit unor recenzii, acopera porii, insa exagereaza “strangerea” fondului de ten in ridurile de expresie. Se foloseste usor, avand un flacon incapator, de 27 ml, cu pompita de dozare.

 

 

 

 

Max Factor Facefinity All Day

 

Pentru multe iubitoare ale make-up-ului, acest produs se situeaza in top cand vine vorba de cele mai bune baze de machiaj cu factor de protectie, caci are un SPF 20 util si in timpul verii si in sezonul intermediar. Iar efectul de matifiere nu poate decat sa ajute pielea, mai ales in cazul celor cu tenul gras sau combinat.

Astfel, machiajul va sta in loc ore intregi, mentinandu-si aspectul fara cusur. Ca si formula, imbina o emulsie de apa cu silicon care, potrivit producatorului, absoarbe sebumul in exces si transpiratia, continand si micropigmenti corectori ce pastreaza structura celulara. Este recomandat folosirii pe orice fel de ten si nu contine uleiuri comedogenice, asa ca nu va imbacsi porii.

Ca si textura, vorbim despre un fluid care nu curge, permitand intinderea sa pe intreaga suprafata a fetei fara dificultate, nuanta fiind una translucenta, insa gasindu-se si in diferite optiuni de bej. Iar pentru o aplicare ireprosabila, flaconul de 30 ml este prevazut cu pompita dozatoare.

 

 

 

 

Kryolan Basic Face & Body

 

Iata un sortiment utilizat cu precadere in industria cinematografica europeana, provenind de la un cunoscut producator german dedicat fardurilor de specialitate pe care le pot folosi si oamenii obisnuiti. Se poate utiliza si pe fata, dar si pe corp, contribuind la uniformizarea si hidratarea tegumentului inaintea aplicarii machiajului.

Formula cremoasa protejeaza tesutul si previne intinderea make-up-ului, marind rezistenta fondului de ten si pastrarea aspectului uniform al acestuia. Se adreseaza tuturor tipurilor de ten, avand o formula pe baza de apa, care nu imbacseste porii si nu cauzeaza iritatii sau alergii. Mentionam insa prezenta metilparabenului si a parfumului, care pot deranja pielea hipersensibila sau predispusa la alergii.

Si desi e unul din produsele mai costisitoare, te vei bucura sa afli ca vei obtine o cantitate mult peste alte sortimente din aceeasi nisa, flaconul avand 60 ml si fiind prevazut cu pompita dozatoare, pentru eficientizarea folosirii. Adaugam si ca se recomanda aplicarea intr-un strat fin si subtire pe pielea curata si uscata, inaintea adaugarii fardului.

 

 

 

 

Rimmel Fix & Perfect

 

Daca iti doresti un primer care sa le faca pe toate si sa ai si garantia brandului, nu poti da gres cu Rimmel, unul din cei mai apreciati producatori de cosmetice de buget din comert. Optiunea aceasta are nu mai putin de cinci beneficii declarate si anume netezeste, inmoaie, rafineaza, lumineaza si matifiaza tenul, protejandu-l de agenti externi.

Potrivit informatiilor disponibile, se va utiliza fara probleme pe orice tip de piele, fara a avea reactii neplacute, pregatind-o pentru adaugarea fondului de ten in fiecare dimineata. Avand o formula usoara fluida, se intinde fara dificultate si mentine sebumul sub control pe durata intregii zile, catifeland usor, asa ca o poti folosi si fara fondul de ten, daca nu obisnuiesti sa porti mult machiaj pe timp de zi.

Mentionam insa prezenta unor ingrediente posibil alergenice, caci este un produs pe baza de siliconi, asa ca ai in vedere acest lucru cand iti alegi fondul de ten. Nu are uleiuri, produsul fiind imbogatit cu particule de pudra responsabile cu iluminarea texturii pielii.

 

 

 

 

Cum alegi o baza de machiaj buna

 

Ghidul cumparatorului

Mereu ne dorim sa avem un chip de portelan precum vedem in filme, asa ca folosim tot felul de cosmetice menite a ne scoate in evidenta trasaturile. De multe ori insa, dupa cateva ore se pot vedea deja mici linii fine in fondul de ten sau in zona pleoapelor, minuscule detalii care iti pot strica ziua. Primerul sau baza de machiaj este un produs intrat recent pe aceasta nisa de piata, fiind promovat indelung de multi beauty gurus activi pe platformele online. Se foloseste de obicei dupa ce aplici serul sau crema hidratanta si este urmat de restul pasilor zilnici de ingrijire.

Te intrebi insa “ce este baza de machiaj” de fapt? Ei bine, formula este constituita dintr-o crema, cu sau fara pigmenti de colorare, care devine un fel de bariera intre epiderma si make-up. Este responsabila cu uniformizarea si catifelarea pielii, contribuind astfel la aplicarea rapida si eficienta a fondului de ten, prelungeste rezistenta machiajului pe fata si ii imbunatateste aspectul. In consecinta, fondul de ten nu va mai lua contact cu pielea si sebumul si nu va mai oxida, pastrandu-si nuanta pe durata zilei.

Avand in vedere numarul mare de produse cu efecte variate, adresate unui public larg, cum poti sa iti dai seama care e cea mai buna baza de machiaj pentru particularitatile tenului tau? Citind urmatoarele randuri, iti poti face o idee cu privire la modul in care se diferentiaza un articol de altul.

Tipuri: O prima distinctie se face intre produsele pentru fata si cele destinate ochilor, buzelor si genelor.

Optiunile pentru fata sunt cele mai comun intalnite, caci starea fondului de ten este cel mai usor de observat pe timpul zilei. Aceste produse vor avea flacoane mai mari, de obicei intre 30 si 50 ml, avand efect matifiant si de uniformizare a culorii, unele putand ilumina usor, reducand porii si umpland golurile din riduri, corectand petele pigmentare sau reimprospatand fata obosita. Totodata, confera nutrienti si elemente emoliente, formand o bariera intre cosmetice si tegument, pastrand astfel machiajul in loc pentru mai mult timp.

Primerul pentru ochi poate parea un moft, insa pentru multe utilizatoare reuseste sa salveze ziua. Formula de acest fel este mai delicata decat cea pentru fata si are drept scop tinerea pigmentului de culoare in loc pe durata intregii zile, evitandu-se astfel adunarea sa in cute inestetice pe pleoape. Totodata, si creionul isi va mentine pozitia, astfel incat “aripa” ochiului sa ramana la fel de bine conturata pe parcursul zilei, iar nuantele vor fi mai intense.

Pentru buze vei gasi baze de machiaj, la preturi bune, cu efect de exfoliere sau umplere. Iti pregatesc epiteliul pentru ore bune de purtat ruj fara greseala, ajutand si la mentinerea formulei in loc, chiar daca mananci sau vorbesti mult. Pe deasupra, iti va curata tegumentul de celule moarte si va da o forma mai carnoasa.

Nu uitam nici de primerul pentru gene, acest subtil produs de care poate nu stiai ca ai nevoie. Avand o formula uneori fara pigment, ajuta la ingrijirea genelor, alungindu-le usor si pregatindu-le pentru a primi pigmentul intens de culoare din mascara.

 

Tenul: Majoritatea produselor pentru fata pot fi utilizate pentru toate tipurile de ten, insa necesitatile tale pot fi particulare, asa ca in multe cazuri vei gasi optiuni pentru ten normal, gras, uscat, combinat, matur sau sensibil.

Pielea normala nu are pori evidentiati si nu se usuca de-a lungul zilei, asa cum nici sebumul nu isi va face aparitia in mod uzual, astfel incat te poti bucura de majoritatea formulelor de pe piata. Iti va fi de ajutor o formula cu efect principal de mentinere a machiajului, eventual cu SPF, caci nu vei avea nevoie de una cu efect matifiant. Iar pentru un finisaj proaspat tineresc poti folosi un produs cu efect iluminator, caci nu ai nevoie decat de o blurare usoara a imperfectiunilor existente pentru ca fondul de ten sa adere mai bine.

Pentru tenul gras si particularitatile sale este de ajutor o baza de machiaj matifianta, care previne stralucirea si aparitia sebumului inestetic. Cum porii sunt de obicei mai mari, poti cauta produse cu efect de minimizare a imperfectiunilor de acest fel, cel mai mult ajutandu-te o formula cu ingrediente active care tin glandele sebacee sub control.

Pielea uscata este mai dificil de pregatit pentru machiaj, caci ai nevoie de hidratare cu eliberare de lunga durata si in acest caz vei obtine un finisaj proaspat si stralucitor, care poate accentua celulele moarte. Important este sa gasesti o formula usoara si cremoasa, cu ingrediente hidratante.

Tenul combinat are mai multe optiuni, insa acestea sunt mai dificil de gasit. Astfel, vei putea alege intre formule neutre care nu matifiaza in exces si cele care nu accentueaza stralucirile insetetice de peste zi. Alternativ, poti incerca un primer matifiant in zonele cu probleme, folosind un altul pentru restul fetei.

Pentru pielea matura produsul ajuta foarte mult la blurarea liniilor fine si a ridurilor, insa trebuie sa cauti unul cu o textura usoara, hidratanta, fara particule stralucitoare. Multe baze de machiaj, la un pret bun, care se adreseaza acestei nise au factor de protectie si antioxidanti, care ajuta la pastrarea sanatatii tegumentului.

Primerele ajuta mult pielea sensibila, caci confera o pelicula protectoare, astfel incat aceasta sa nu intre in contact cu tot felul de ingrediente posibil alergenice. E necesar sa te uiti dupa parfumuri insa, caci acestea pot cauza iritatii. Exista si formule ce se adreseaza unor imperfectiuni specifice precum roseata, unde e de folos o baza de machiaj cu pigment verde care neutralizeaza. Alte elemente care iti vor ajuta sunt extractul de ceai verde, niacinamida sau aloe vera.

Ingrediente: Printre elementele pe care ti le doresti pe eticheta se afla vitaminele, cu precadere A, C si E, si extractul de struguri sau ceai verde, antioxidanti ce ajuta la pastrarea conditiei optime a pielii si aloe vera, care calmeaza si racoreste. Glicerina contribuie la pastrarea umezelii in tegument, asadar va fi de ajutor in cazul oricarui tip de piele, in timp ce acidul citric contribuie nu doar la prezervarea formulei, ci si la uniformizarea pigmentara.

Bineinteles, exista si ingrediente de care e mai util sa te feresti in anumite cazuri, aici mentionand parfumurile posibil iritante, parabenii, conservantii si ftalatii (alergenici si iritanti). O formula cu ulei si pigmenti perlati ar trebui evitata de persoanele cu tenul gras, caci nu va face decat sa exacerbeze problemele existente, in acest caz fiind de preferat sortimentele pe baza de apa. Variantele pe baza de siliconi vor fi adecvate pentru tenul uscat, care are nevoie de hidratare.

Mentionam insa ca daca folosesti si un fond de ten peste primer, va trebui sa asortezi baza celor doua formule (fie ambele sunt pe baza de apa, fie pe baza de silicon), in caz contrar acestea pot sa se respinga, dand tenului un aspect neingrijit.

 

Ambalaj: Gasesti diferite cutiute si flacoane cu distincte feluri de utilizare, cele mai populare fiind insa flaconul cu pompita, tubul clasic si cel cu aplicator in varf.

Optiunea cea mai apreciata la ora actuala este baza de machiaj in sticluta sau flacon prevazute cu pompita dozatoare, care permite folosirea eficienta a cremei si care contribuie la rezistenta acesteia in timp, caci orificiul foarte mic nu lasa bacteriile sa contamineze formula. Iar daca nu exagerezi in ce priveste cantitatea, te va insoti pentru mai mult timp, fiind mai economica.

Varianta clasica de tub este preferata de multe cumparatoare tocmai pentru ca permite dozarea individuala, insa astfel produsul se poate termina mai repede. Insa riscul defectarii sistemului de dozare este inexistent.

Exista si versiuni de tub cu un mic aplicator in varf, acestea fiind cel mai adesea un indiciu al primerului pentru ochi sau buze, unde o mica bagheta sau un buretel te va ajuta sa distribui produsul eficient.

Branduri: Desi nu putem spune ca este primul aspect de consultat cand vine vorba despre achizitionarea produsului cosmetic potrivit, pentru multe cumparatoare numele de pe eticheta are importanta, caci poate garanta intr-o oarecare masura calitatea formulei. Printre cele mai apreciate optiuni de pe piata se numara sortimentele de baza de machiaj Mac, Max Factor, Avon, L’Oreal, Revlon, Smashbox, Benefit, Too Faced, Maybelline, Urban Decay sau Rimmel London. Bineinteles, alegerea fiecarei iubitoare a cosmeticelor va fi diferita, luandu-se in considerare particularitatile tenului si preferintele personale.

Acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat sa iti uram succes in gasirea articolului potrivit tie, iar daca mai ai nevoie de informatii suplimentare, online vei gasi o sumedenie de pareri despre cele mai bune baze de machiaj, precum si variate sortimente la preturi accesibile oricarui buzunar. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu