Cele mai bune aparate pentru bucle

Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.25

 

Cel mai bun aparat pentru bucle – Recomandarile noastre pentru 2025

 

Nu e usor sa obtii bucle perfecte si daca vrei sa cumperi un dispozitiv cu ajutorul caruia sa le poti modela rapid, poate fi la fel de dificil sa hotarasti ce sa cumperi. Mai intai trebuie sa citesti un ghid de selectie, dar si cateva recenzii la produsele vizate, insa daca nu ai suficient timp, putem sa iti propunem o solutie de compromis. Am studiat piata si am analizat ofertele din perspectiva unor criterii de selectie pertinente, iar pe baza acestora iata ce modele pot fi date ca exemple principale: Babyliss Pro Miracurl 2665SE merita a fi mentionat datorita tehnologiei inovatoare de ondulare, care permite infasurarea automata a suvitei de par si hidrateaza filamentele pe baza unor emisii de abur, onduland astfel delicat. Optiunile de setare pentru temperatura, functiile de siguranta si designul mai constituie argumente valabile. Cand cauti ceva similar din oferta altui brand, iti propunem sa te informezi si despre ce are de oferit modelul Rowenta Expertise So Curl CF3710.

 

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Babyliss Pro Miracurl 2665SE 

 

Daca ai de gand sa tii pasul cu tehnologia, trebuie deja sa uiti de ondulatoarele clasice, atunci cand te gandesti cum sa obtii bucle perfecte si care sa aiba, in acelasi timp, un aspect cat mai apropiat de cel natural. Miracurl este un aparat pentru bucle profesional, fiind recomandat printre cele mai bune de la Babyliss.

Ceea ce aduce nou fata de alte dispozitive de acest gen de pe piata este sistemul de incalzire si ondulare cu abur, care modeleaza delicat parul si il hidrateaza in timp ce il coafeaza. Bineinteles, pentru adeptele stilului clasic, functia MiraCurl™SteamTech este optionala. Motorul integrat este controlat electronic, infasurand delicat suvita de par si avand o durata de viata de pana la 10000 de ore.

Elementele ce intra in cotnact cu firele de par sunt placate ceramic si imbogatite cu turmalina, asigurand incalzirea uniforma si lipsa punctelor fierbinti. Dispozitivul ofera 3 setari de rotatie si 3 temperaturi diferite de coafare, ce pot fi adaptate in functe de grosimea firului de par(190°C, 210°C, 230°C). Pentru siguranta, include optiuni ca Sleep Mode(dupa 20 de minute de inactivitate scade temperatura elementelor interne) si oprire automata(se dezactiveaza dupa 60 de minute de la pornire).

Buclele ies perfecte si sunt netezite cu ioni negativi, astfel incat capat stralucire. Chiar daca pretul va fi unul pe masura, nenumarate doamne si domnisoare ii confirma utilitatea in tutorialele de pe youtube.

 

 

 

 

Rowenta Expertise So Curl CF3710

 

Pentru ca orice femeie va prefera sa isi diversifice modul de coafare, acum Rowenta propune utilizatoarelor sa incerce un dispozitiv care le va oferi oportunitatea sa obtina coafuri ondulate perfect la domiciliu. Aparatul include un sistem Instant Curling si un motor ce va infasura controlat suvita de par in jurul elementelor de coafare. Invelisul ceramic cu turmalina promite sa lase fiecare bucla plina de stralucire si sa protejeze impotriva arsurilor.

Pentru coafare te poti juca efectiv cu setarile pentru timpul de lucru si temperaturi, in functie de acestea putand fi obtinute onduleuri mai ample sau mai stranse. Eforturile sunt minime, caci suvita se aseaza in ondulator, iar printr-o simpla apasare pe maner este trasa in interior si modelata. Un semnal sonor te averitzeaza cand e timpul sa o eliberezi, valorificand astfel la maxim timpul de coafare.

Ai 3 optiuni de incalzire(170°C, 200°C, 230°C) si 4 trepte de timp, de la 6, la 12 secunde. Dupa 60 de minute, aparatul se deconecteaza automat, evitand astfel riscul sa il uiti pornit. La fel, tot pentru siguranta, daca ramane in stare de inactivitate, dupa 20 de minute temperatura interna scade sub 150 de grade Celsius.

Comparativ cu alte modele profesionale din comert, acesta se comercializeaza cu un pret aproape la jumatate.

 

 

 

 

 

Cum alegi un aparat pentru bucle bun

 

Ghidul cumparatorului

 

Contrar multor pareri, nu trebuie sa fii neaparat o femeie sofisticata pentru a acorda o atentie deosebita modului in care arati. Este general valabil faptul ca imaginea de sine conteaza mult mai mult decat ceea ce inteleg ceilalti din aspectul exterior al unei persoane, drept pentru care orice tip de look poate fi criticat de unii si apreciat de altii. Expertii stilisti sustin ca alaturi de machiaj, coafura constituie un element important, ce poate fi interpretat ca o adevarata “carte de vizita” a unei femei. Dar nu intotdeauna exista suficient timp in programul doamnelor si domnisoarelor pentru o vizita la coafor. De aceea, au aparut o serie de ustensile electrice, care permit coafarea optima si acasa. Acestea ajuta utilizatoarele sa economiseasca timp si le ofera posibilitatea sa adopte un look ingrijit sau chiar sa se pregateasca adecvat pentru a participa la evenimente care cer o tinuta mai speciala.

 

 

Unul dintre cele mai importante dispozitive de acest fel este aparatul de facut bucle. Indiferent de tipologia, lungimea si textura parului, orice femeie il poate utiliza cu succes pentru a-si aranja coafura practic si rapid. Prezinta avantajul ca poate crea nu numai coafuri elaborate, ci si coafuri conventionale, in functie de preferinte. Daca va aflati in situatia de a achizitiona un astfel de produs, va puteti confrunta cu anumite indecizii, rezultante din contactul cu diversitatea de modele de pe piata. Asadar, pentru a face o alegere inteligenta, va sugeram sa respectati o serie de criterii, care va vor ajuta sa descoperiti cel mai bun aparat de facut bucle pentru nevoile personale.

 

Reglajul temperaturii: Este bine sa mentionam ca parul difera ca textura si ca grosime a firelor, drept pentru care orice tipologie de par se poate ondula la temperaturi diferite. Expertii in hairstyling au convenit ca temperaturile mai mari de 180°C sunt mai potrivite pentru firele de par robuste si aspre, in timp ce parul matasos, cu greutate scazuta a firelor si consistenta redusa poate fi modelat si la temperaturi mai joase, pentru a se evita deteriorarea firelor de par. De asemeni, calitatea buclelor si rezistenta acestora vor fi date de temperatura la care sunt realizate. Cu cat mai mare este temperatura, cu atat mai rezistente vor fi buclele.

Astfel, este important sa alegeti un model de aparat de facut bucle care sa prezinte minim 2 trepte diferite in ceea ce priveste reglajul temperaturii. Acest fapt va va permite sa utilizati preferential dispozitivul si sa adaptati valoarea temperaturii la tipul de coafura pe care doriti sa-l obtineti. Totodata, la acest capitol este necesar sa amintim si viteza de incalzire, care constituie un factor interdependent. Sunt de apreciat modelele performante, care ajung in maxim 30 de secunde la temperatura dorita.

In medie, aparatele conventionale si implicit cele mai populare de pe piata se incalzesc intr-un minut. Nu intotdeauna costurile de achizitie cresc direct proportinal cu rapiditatea de incalzire, ci mai cu seama in raport cu optiunile si extra-optiunile ce determina functionalitatea produsului. Reglajul termic este un aspect foarte important, deoarece va determina modul de fixare si durabilitatea buclelor obtinute.

 

Designul: In privinta acestui parametru trebuie analizati doi factori majori: materialul si accesoriile.

Materialul din care sunt confectionate produsele va permite eficientizarea procesului de ondulare. In trecut se utilizau dispozitive cu parti active termic din metal, insa in prezent aceste modele nu se mai gasesc pe piata, deoarece prezentau numeroase dezavantaje. Cele mai populare aparate pentru bucle sunt confectionate cu placa ceramica. Asta inseamna ca invelisul ceramic protejeaza mai eficient parul de arsuri si conduce caldura foarte bine. De asemeni, mai exista si dispozitive cu turmalina, acest material fiind putin mai costisitor, insa constituind un conductor de calitate superioara fata de cea a materialului ceramic. Asadar, un produs confectionat cu turmalina reprezinta intr-adevar cel mai bun aparat de facut bucle.

In materie de alte particularitati tehnice si de accesorii, aveti posibilitatea de a alege intre aparatele dotate cu cleste de prindere si modelele fara cleste. Rezultatele indica o mai mare varietate de bucle obtinute fara cleste, insa o manevrare putin mai dificila. Accesoriile sunt de obicei perii cilindrice care se fixeaza deasupra baghetei de incalzire si pot avea diferite circumferinte si tipuri speciale de filamente, pentru a obtine bucle de marimi variabile. Ca accesorii ce nu trebuie sa lipseasca, mai pot fi mentionate  si manusile de protectie, care sunt livrate impreuna cu modelele fara cleste. Asadar, accesorizarea constituie un criteriu din care pot rezulta mai multe avantaje si care va indica performatele modelului de aparat ales.

 

Fiabilitatea: Acest factor este important, deoarece poate indica daca exista riscuri si care sunt acestea, atunci cand produsul este in functiune. Utilizatoarele trebuie sa tina cont ca ondularea parului se face la temperaturi mari, drept pentru care exista mereu riscul arsurilor pielii, in cazul in care nu sunt respectate corect instructiunile de folosire sau pur si simplu din neatentie. Aparatele accesorizate cu manusi speciale anti-termice sunt de apreciat, iar modelele care incorporeaza functia de oprire automata constituie cele mai inspirate alegeri. Daca nu va descurcati sa manevrati prea bine un aparat fara cleste, asigurati-va ca acesta este insotit de masurile de protectie corespunzatoare. Sunt de apreciat si modelele insotite de suport de protectie sau care sunt confectionate cu capete ce raman mereu reci. Practic, fiabilitatea reprezinta siguranta la utilizare pe care o ofera dispozitivele respective.

 

Pretul: poate fi un argument in plus sau in minus pentru achizitionarea unui aparat de calitate. Incercati sa gasiti mai intai modelele care sunt performante din perspectiva celorlalti parametri, dupa care veti selecta dintre acestea produsul care se apropie cel mai mult ca pret de bugetul pe care sunteti gata sa-l cheltuiti. Se poate spune ca modelele dotate cu functii multiple si cu mai multe accesorii pot fi mai scumpe decat cele echipate conventional. De asemeni, produsele confectionate cu turmalina au tendinta de a fi usor mai costisitoare decat cele cu placi ceramice.

Pentru ca detineti acum toate informatiile necesare, aveti posibilitatea de a decide care e cea mai buna placa pentru bucle pe care o puteti achizitiona. Daca va numarati printre doamnele si domnisoarele care cauta aparate pentru bucle ieftine si bune, va recomandam sa vi le cumparati de pe internet. Argumentele sunt simple: aveti posibilitatea de a beneficia de reduceri de pret avantajoase, calitatea produselor si garantia acestora raman aceleasi, iar daca nu sunteti multumite de produsul primit, aveti si posibilitatea sa il returnati sau sa il schimbati cu un altul mai bun.

 

 

 

Cum se foloseste un aparat pentru bucle

 

Un ondulator se va dovedi intotdeauna solutia ideala pentru a obtine niste bucle mari sau carlionti in confortul propriei case, drept care orice femeie care-si doreste sa arate impecabil va avea grija sa-si achizitioneze un astfel de accesoriu. Totusi, pentru a obtine niste suvite dinamice si cu un plus de volum, care sa dureze, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pe care le vei gasi enumerate mai jos.

 

 

Cum se utilizeaza un aparat pentru bucle in siguranta

Chiar daca, de regula, ondulatoarele de par moderne contin tehnologii avansate si multiple functii de siguranta, este indicat sa stii cateva lucruri simple inca de la inceput, astfel incat sa previi incidentele neplacute precum deteriorarea firelor capilare sau electrocutarea. Ca atare, cel mai indicat este ca inainte de utilizare sa citesti cu atentie manualul cu instructiuni al aparatului.

Totusi, pentru ca exista si persoane care sunt mai putin rabdatoare cand vine vorba despre acest aspect, tinem sa mentionam ca dispozitivul poate fi folosit doar de copiii in varsta de cel putin 8 ani, de preferat supravegheati, si de catre utilizatoarele ale caror abilitati fizice, senzoriale si mentale nu sunt reduse.

Mai apoi, este important sa te asiguri ca tensiunea ce va fi folosita corespunde valorii indicate pe unitate, inante de a conecta produsul la sursa de curent, si sa eviti sa-l intrebuintezi in apropierea cazii, dusului, chiuvetei sau a altor recipiente care contin apa.

Ba mai mult, este recomandat sa nu permiti niciunei parti a aparatului pentru bucle sa-ti atinga fata, gatul sau scalpul, caci te poti alege cu arsuri. Nu in ultimul rand, iti sugeram sa dai dovada de atentie maxima atunci cand il folosesti, mai precis sa eviti sa-l lasi nesupravegheat in timp ce acesta este inca atasat la reteaua electrica.

 

Cum obtii buclele dorite

In primul rand, se impune sa-ti periezi bine parul si sa alegi cararea care te avantajeaza cel mai bine (fie pe o parte, fie pe mijloc). In al doilea rand, alege cate o suvita subtire spre medie si ruleaz-o pe ondulator (incepe cu cele de sus si termina cu cele de jos, respectiv de la spate). Evita, totusi, sa mentii dispozitivul pe plete mai mult de 10 secunde, iar daca beneficiezi de un produs cosmetic cu protectie termica, nu ezita sa-l aplici inainte de contactul cu aparatul electric.

In acest mod, vei scapa de aspectul electrizat al parului. In al treilea rand, este recomandat ca, odata ce ai terminat de ondulat toate suvitele, sa desfaci buclele cu ajutorul degetelor si sa pulverizezi peste tot spray fixativ pentru a te bucura de niste carlionti bine definiti pentru mai mult timp.

 

 

Cum ingrijesti un par cret sau ondulat

Si pentru ca parul cret sau ondulat este unul pe cat de frumos, pe atat de greu de intretinut si de stilizat, n-ar fi rau sa apelezi la niste produse speciale (masti protectoare ce au in compozitie uleiuri esentiale sau unt de cacao) pentru o ingrijare suplimentara a podoabei capilare. Totodata, incearca sa nu folosesti o temperatura mai mare decat cea indicata atunci cand iti faci bucle, caci riscul de a-ti degrada parul si de a-l arde este destul de mare.

Merita mentionat si faptul ca pletele umede sunt mult mai expuse deteriorarii, drept care iti sugeram sa-ti usuci foarte bine parul inainte de a utiliza ondulatorul. Asadar, daca nu vrei sa te alegi cu fire arse si varfuri despicate, lasa podoaba capilara sa se zvante natural cu o noapte inainte sau foloseste foehn-ul  la cea mai joasa setare de temperatura posibila.

 

 

 

Marci populare:

 

Coafarea la domiciliu a fost dintotdeauna o preocupare destul de frecventa a doamnelor si domnisoarelor. Alaturi de placile de indreptat parul, aparatele de facut bucle se situeaza in topul preferintelor celor mai multe utilizatoare. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre brandurile care produc astfel de dispozitive, iti prezentam mai jos trei dintre cele mai apreciate companii in domeniu.

 

Brandul Babyliss apartine Conair Corporation, aceasta firma specializandu-se pe productia de aparate pentru ingrijire personala si electrocasnice de mici dimensiuni. Compania a fost fondata in 1959, in prezent are sediul in New Jersey (SUA), iar inceputurile le-a avut intr-un mic garaj din Queens. Initial, comercializau numai bigudiuri si uscatoare de par, deci se observa deja o directie clara spre productia de dispozitive pentru ingrijirea parului.

In 1989 compania  achizitioneaza brandul Cuisinart, iar mai apoi Allegro si Waring Products. Cele mai importante divizii pe care le are sunt: gama produselor de ingrijire personala, categoria cosmeticelor pentru par, seria dispozitivelor profesionale si, nu in ultimul rand, divizia decoratiuni si design interior.

Si in prezent, cel putin pentru piata romaneasca, Babyliss este unul dintre cei mai laudati producatori, regula ce se aplica si la nivel european. Ofera inclusiv dispozitive pentru uz casnic, insa cel mai mare succes il are cu aparatele pentru utilizare profesionala; fiecare mare salon de coafura care se respecta, are in dotare cel putin un uscator de par sau un ondulator Babyliss.

Cele mai apreciate produse disponibile la noi pentru comanda online sunt: placi pentru indreptat parul, uscatoare, ondulatoare, perii ceramice si perii late.

 

Brandul se numeste Remington Products si constituie unul dintre cei mai de seama fabricanti de bunuri pentru ingrijire personala, recunoscut la scara mondiala. Ofertele apreciate cu predilectie sunt epilatoarele si dispozitivele pentru coafare. Contrar asteptarilor, la origini nu ar fi dat vreun semn in directia pe care o urmeaza azi; era o firma ce fabrica arme de foc (fondata in 1816).

Pe langa o indelungata traditie, reusind sa supravietuiasca pe piata timp de peste 200 de ani, Remington mai are un atu: s-a impus pe plan international prin aparatura de calitate, comercializata la preturi accesibile. In cea de-a doua jumatate a secolului 20, brandul ajunge sa fie considerat sinonim cu masinile  de barbierit electrice.

Linia de productie ofera: trimmere faciale si masini de barbierit, masini de tuns, epilatoare, trimmere corporale, uscatoare de par, ondulatoare, placi de indreptat parul, bigudiuri electrice, multistylere, perii rotative si ceramice, accesorii de pieptanat si kit-uri de ingrijire pentru calatorie.

Cele mai apreciate dispozitive pentru obtinerea buclelor la domiciliu raman: ondulatoarele conice si cele cu tambur rotativ, modelele multistyle, bigudiurile cu incalzire si revolutionarul produs cu tambur spiralat, Dual Curl Ci63E1.

 

Despre Philips se pot spune multe, incepand cu faptul ca are in spate peste 125 de ani de activitate, si nu doar o singura data era sa dea faliment. In ciuda istoricului tumultuos, aceasta este una dintre corporatiile cele mai apreciate ale Europei, cu o traditie ce demonstreaza calitate si profesionalism, in toate domeniile de activitate abordate.

Firma a fost fondata in 1891, cu sediul intr-o mica fabrica din Eindhoven – Olanda. Gerard Philips, cu ajutorul tatalui sau Frederik, deschide o modesta linie de productie pentru lampi cu filamente din carbon. Chiar si azi produsele pentru iluminat Philips constituie o considerabila parte din ceea ce compania are de oferit. Dupa primul Razboi Mondial incepe sa produca alte aparate si accesorii, printre care se remarca dispozitivele de ras electrice.

In perioada interbelica produce radiouri, care astazi sunt cautate de catre colectionarii pasionati. Cel de-al 2-lea Razboi Mondial impune probleme pentru membrii familiei Philips, intrucat, fiind evrei, multi au fost nevoiti sa emigreze peste ocean. In anii 80′, Philips, in parteneriat cu Sony, lanseaza Compact Disk-ul, iar asta marcheaza o noua era pentru companie, incepand consacrarea acesteia in domeniul electronicelor.

Principalele divizii Philips active in prezent sunt: produse pentru iluminat, dispozitive electronice audio, aparate pentru ingrijire personala, sisteme de imagistica si diagnoza medicala. Compania are sucursale in mai mult de 60 de tari si angajeaza peste 100 000 de oameni.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu