Cele mai bune aparate de masaj anticelulitic

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.25

 

Cel mai bun aparat de masaj anticelulitic – Recomandarile noastre pentru 2025

 

De celulita nu scapi cu una cu doua, iar printre tratamentele complementare pe care poti miza se numara si folosirea unui aparat de masaj anticelulitic eficient. E cert ca nu poti face o alegere in deplina cunostinta de cauza cand nu citesti impresii si recenzii despre produsele vizate, dar intelegem si ca probabil te grabesti, asa ca-ti spunem care este modelul pe care il consderam cel mai eficient de recomandat: Beurer CM50. Cursa a fost castigata de aceasta oferta pe baza faptului ca indeplineste mai multe conditii universal valabile: prezinta un raport avantajos in privinta costului si calitatii; include dispozitive de masaj mobile, cu role care stimuleaza eficient circulatia sangelui in tesuturi si permit absorbtia mai usoara a gelului anticeluluitic intrebuintat; piesa are un design compact, ergonomic, se manevreaza cu usurinta si se alimenteaza la priza, oferind constant aceeasi putere de masaj. Bineinteles, ofera si avantaje de ordin secundar, cum ar fi posibilitatea de reglaj in trepte a intensitatii de lucru sau manerul de prindere ajustabil. Garantia extinsa si faptul ca multe utilizatoare i-au acordat un vot de incredere constituie motive suplimentare sa-i dai, la randul tau, o sansa. Locul 2 este ocupat de un alt aparat, aproape la fel de performant: Medicura M240N.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Beurer CM50
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este solutia ideala pentru subtierea coapselor , gambelor si a taliei in confortul propriei locuinte, avand in vedere ca se bucura de un design ergonomic si este usor de utilizat, multumita rolelor amplasate la un unghi de 60° si manerului reglabil, pentru o manevrare comoda pe toata durata utilizarii aparatului.

Nu dispune de functie de vacuum sau infrarosu, optiuni esentiale pentru ca masajul sa devina mai profund si mai ferm.

Reprezinta o investitie foarte inspirata pentru toate femeile care doresc sa scape de aspectul de “coaja de portocala”, prezentand un bun raport calitate – pret.

A 2-A OPTIUNE!

Medicura M240N
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model profesional, care functioneaza cu radiatii infrarosii si iti ofera, la alegere, un masaj delicat si placut, de relaxare, sau unul profund si intens, pentru indepartarea eficienta si de durata a stratului de celulita. Dispozitivul este livrat impreuna cu 4 capete interschimbabile si iti pune la dispozitie o varietate de functii precum percutie, presiune si vibratii, pentru adaptarea facila la starea organismului.

Fiind o versiune superioara calitativ, aparatul este disponibil la un pret mai mare decat alte modele din aceasta categorie.

Aparat performant de masaj anticelulitic, cu capete interschimbabile si sistem cu infrarosu, pentru utilizare la domiciliu.

A 3-a Optiune!

Rahel Benice
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pe langa eliminarea grasimilor, il poti folosi si pentru a scapa de durerile musculare. Are un maner ergonomic, ceea ce il face mai usor de utilizat, imprimand o stare de bine care te va duce cu gandul la masajul unui profesionist.

Tinand cont ca aparatul de masaj trebuie manevrat cu o singura mana, pentru o utilizare cat mai confortabila este necesara o greutate cat mai redusa, iar la acest capitol modelul propus inregistreaza un punct slab.

Pentru a te face fericit si a scapa de celulita enervanta, nu trebuie sa cheltuiesti o avere, caci acest dispozitiv nu te va satisface numai cu performantele sale, ci si cu pretul sau.

 

 

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Beurer CM50 

 

In cazul persoanelor care nu au mai utilizat astfel de produse, acest aparat de masaj anticelulitic Beurer ieftin si bun reprezinta o investitie foarte inspirata. Modelul este un aparat cu degete mobile, plasate la nivelul a sase role de masaj, usor detasabile, care permit curatarea eficienta a aparatului. Rolele sunt amplasate la un unghi de saizeci de grade, doua cate doua, rotindu-se in directii diferite, pentru un masaj complex.

Prin acest masaj este stimulata circulatia sangvina in profunzimea pielii, tonifiind tesutul conjunctiv. Astfel, pielea devine mult mai neteda, iar aspectul de coaja de portocala specific celulitei este vizibil atenuat. Aparatul are un design ergonomic, care se potriveste perfect formelor dumneavoastra, iar manerul este reglabil, pentru o priza comoda in timpul utilizarii. Modelul permite reglarea intensitatii masajului, avand doua trepte de functionare.

Printre avantajele oferite de acest produs se numara pretul, care este mult mai mic fata de alte modele din aceeasi categorie, precum si simplitatea. Datorita acesteia din urma, nu exista riscul de producere a unor leziuni, fiind potrivit pentru persoanele care incearca pentru prima data acest tip de aparat. Modelul functioneaza prin alimentare de la retea. Pentru acest item, producatorul ofera o perioada de garantie de 3 ani.

 

 

 

 

Medicura M240N

 

Daca esti dispusa sa investesti ceva mai mult intr-un aparat cu o eficienta deosebita, iti recomandam un model din gama profesionala: Medicura M240N iti permite sa te bucuri de un masaj profund, intens si relaxant, dublat de efectul benefic al radiatiilor infrarosii asupra circulatiei sangvine locale.

Puterea piesei este de 15W, ideala pentru acest gen de actiune. Poti beneficia de un masaj de relaxare sau de unul anticelulitic, gratie vitezei de lucru variabile si celor 4 accesorii incluse in pachet. Daca vrei sa imbunatatesti rezultatul, poti folosi creme sau uleiuri speciale, a caror absorbtie va fi mai rapida,   multumita functiei infrarosu. Dupa fiecare utilizare nu e nevoie sa astepti decat 15 minute, pentru ca aparatul sa se raceasca.

Accesoriul de masaj va fi ales in functie de sensibilitatea pielii si a tesutului subcutanat, dar si de rezultatul urmarit. Functiile de care dispui sunt reprezentate de: masaj prin stimularea presiunii, cu o miscare de percutie de intensitate variabila, masaj prin vibratii, masaj delicat special pentru crampe si dureri musculare. La functionalitatea deosebita se adauga o husa lavabila la masina de spalat, un maner ergonomic pentru manevrare usoara si o geanta pentru accesorii.

 

 

 

 

Rahel Benice

 

Dispozitivul anti-celulita Rahel Benice este eficient in eliminarea grasimilor. Intr-adevar, datorita masajelor sale pe baza de vibratii, te scapa de toata grasimea acumulata. Evident, va trebui sa folosesti echipamentul zilnic si pe termen lung. Acest aparat incorporeaza, de asemenea, functia de incalzire prin infrarosu. Acest lucru imbunatateste circulatia sangelui prin incalzirea profunda a pielii. Prin urmare, este eficient pentru a scapa de oboseala si greutate in articulatii, picioare, brate etc.

 

De asemenea, este echipat cu 4 capete de masaj detasabile. In functie de nevoile diferite, le poti folosi pe fiecare separat. De asemenea, poti alege care din cele 2 viteze de vibratie ti se potriveste. In plus, manerul sau ergonomic iti face masajul mai placut. Poate actiona pe talpi, brate, gambe, abdomen, fese sau coapse.

Aparatul are inclusa si o rola dermatologica cu 540 ace din titan, bazata de Micro Needle Roller System, care stimuleaza regenerarea pielii afectate de acnee, vergeturi, cicatrici, riduri, pete etc.

 

 

 

 

 

 

Daca doriti sa achizitionati cel mai bun aparat de masaj anticelulitic la domiciliu, atunci Lanaform Skin Mass este produsul potrivit pentru dumneavoastra. Conform unui studiu efectuat pe o perioada de 30 de zile, utilizarea acestui aparat ofera o diminuare de pana la 2,5 cm a circumferintei coapselor, 2,8 cm in jurul soldurilor si pana la 3 cm in jurul taliei.

Modelul combina actiuni de palpare, rotire si aspiratie, care combat celulita si tonifiaza musculatura, oferind pielii dumneavoastra un aspect neted si intinerit. Acest item ofera posibilitatea de a regla intensitatea, asadar puteti opta pentru un masaj bland, sau un profunzime, in functie de sensibilitatea zonei pe care o tratati. Modelul este compact, avand o greutate de 0,6 kg si dimensiuni de 15 x 10 x 10 cm, fiind foarte usor de manevrat.

Functioneaza prin conectare la priza, necesitand curent continuu cu un voltaj de 9 volti si o intensitate de 1 A. Puterea aparatului este de 9 watti. Datorita simplitatii modului de actiune, acesta poate fi utilizat in siguranta, fara risc de ranire. In acest sens contribuie si sistemul de oprire automata cu care este prevazut acest model. Un alt avantaj este reprezentat de pret. Desi ceva mai scump fata de modelul precedent, Lanaform Skin Mass se numara printre cele mai ieftine aparate de masaj electrice.

 

 

 

 

Cum alegi un aparat de masaj anticelulitic bun

 

Ghidul cumparatorului

Desi nu este o afectiune de ordin patologic, ci cosmetic, celulita reprezinta o adevarata problema pentru femei, afectand peste 85% din populatia feminina cu varsta peste 20 de ani si dand pielii unui aspect neplacut similar cojii de portocala. Masajul anticelulitic este una dintre optiunile cele mai eficiente de tratament si pentru ca mersul la salon se poate dovedi extrem de costisitor, cele mai multe persoane decid in cele din urma sa isi achizitioneze propriul aparat, pe care sa il foloseasca acasa.

Afla din acest ghid cum sa alegi corect un astfel de dispozitiv, tinand cont de tehnologia folosita, functiile oferite, accesoriile necesare si alte caracteristici importante.

 

 

Tipul aparatului: In functie de mecanismul de actiune, aparatele pentru masaj anticelulitic pot fi de tip rola, cu vacuum, cu ultrasunete sau cu lumina infrarosie.

Aparatele de masaj tip rola reprezinta cea mai accesibila solutie pentru masajul anticelulitic la domiciliu. Cu ajutorul acestui tip de dispozitiv puteti aplica diferite niveluri de presiune, masand zonele cu probleme pana cand pielea incepe sa se inroseasca, distrugand in acest fel depozitele de grasime. Desi eficient, efectele acestui model se vor vedea in timp, deoarece foloseste doar forta dumneavoastra fizica si va fi nevoie sa il utilizati frecvent. Ofera insa marele avantaj de a nu putea cauza leziuni.

Aparatele cu degete mobile au in componenta role care se misca automat, la viteze diferite, efectuand un masaj bland, dar eficient. Iti permit schimbarea directiei in care se rotesc degetele mobile, pentru a imbunatati astfel circulatia la nivel cutanat. Unele modele pot prezenta mod de functionare cu vibratii, asadar nu trebuie sa depuneti prea mult efort, fapt ce constituie un avantaj fata de aparatele cu rola. Pentru un masaj eficient, utilizati produsul pana se inroseste tegumentul.

Aparatele de masaj cu vacuum sunt printre preferatele utilizatorilor, deoarece ofera multiple avantaje si tonifiaza pielea de pe coapse. Sunt usor de folosit si imbunatatesc elasticitatea tegumentului actionand asupra straturilor profunde ale pielii. Au un efect intens la nivel local, mobilizand si drenand limfa in exces, insa pot provoca durere in cazul persoanelor sensibile.

Aparatele cu ultrasunete stimuleaza microcirculatia metabolismul si mobilizeaza apa si grasimile din depozite, pentru a fi eliminate. Determina de asemenea creșterea circulației sanguine ducand la o creștere a sintezei de colagen, precum și la o activitatea celulară intensificata. Acest mod de actiune va avea rezultate diferite pentru fiecare pacienta cu celulita, deoarece fiecare are un bagaj genetic diferit, dar de cele multe ori va oferi rezultate vizibile dupa cateva tratamente. Inainte de a utiliza un astfel de model, va sfatuim  sa cititi cu atentie instructiunile de folosire, deoarece utilizat in exces poate provoca arsuri.

Aparatele cu lumina infrarosie produc radiatii electromagnetice, care patrund in profunzimea tegumentului, direct la nivelul stratului adipos, dilata vasele de sange si stimuleaza circulatia. Acestea pot fi folosite si in masajul de recuperare, caldura produsa actionand la nivel muscular. In cazul acestor modele, o sedinta de masaj dureaza maxim 20 de minute, pentru a nu provoca arsuri.

 

 

Functii suplimentare: In functie de complexitatea aparatului, acesta poate indeplini si alte functii in afara de tratarea celulitei. Pe piata exista modele prevazute cu perii rotative pentru corp, care realizeaza o exfoliere blanda a dermului. Acestea pot fi folosite atat pentru ceea ce se numeste periaj uscat, o metoda populara de indepartare a celulelor moarte, cat si pentru drenaj limfatic. De asemenea, se pot folosi sub dus. Unele produse pot fi prevazute cu piatra ponce, pentru pedichiura, sau pot imbina mai multe mecanisme anticelulitice (masaj plus infrarosii sau masaj plus ultrasunete), pentru o eficienta crescuta.

 

Alimentare: Optiunile electronice pot fi alimentate direct de la priza, caz in care iti recomandam sa cauti versiuni dotate cu un cablu suficient de lung pentru a putea folosi dispozitivul fara a-ti limita miscarile (1.5 – 2m) si sa verifici daca este aparatul dorit este livrat impreuna cu adaptorul necesar.

Mai ai de asemenea posibilitatea de a alege modele cu acumulator, pentru care este bine sa verifici durata de viata a bateriei raportata la timpul de incarcare. Printre cele mai bune variante se numara modele care iti ofera cel putin 1.5 – 2 ore de autonomie la o alimentare completa.

In gama de versiuni mai accesibile la pret vei gasi adesea si solutii pe baza de baterii de unica folosinta, la fel de eficiente ca si cele cu acumulator, cu dezavantajul de a necesita achizitia periodica de rezerve.

In ceea ce priveste puterea oferita de motor, cele mai multe optiuni pentru uz casnic se situeaza in intervalul 15 – 35W, variantele premium, cu design profesional ajungand pana la 40 – 50W.

 

Accesorii si control: Lista accesoriilor pe care le poti primi alaturi de un astfel de dispozitiv este destul de bogata, acestea variind de la elemente de baza, precum saculetul pentru depozitare si transport si pana la capete interschimbabile cu diverse forme si utilitati (sfere magnetice pentru masaj corporal, roti rotative pentru masaj anticelulitic, accesoriu fin pentru masaj facial sau triunghiular pentru coate si articulatii), toate pentru ca tu sa poti sta confortabil intr-un sutien din dantela si lenjerie in fata oglinzii, fara sa te simti inhibata de celulita.

O varietate mai mare de capete de masaj iti ofera mai multe posibilitati de utilizare a aparatului, adaptabilitate la care contribuie de asemenea si posibilitatea de modificare a vitezei de lucru (vibratii sau rotatii pe minut). Acestea se incadreaza in generl intre 1000 si 7000rpm, in functie de model, si poate fi de regula setata pe 2 pana la 5 trepte. Optiunile din categoria premium pot include de asemenea si tipare diferite de generare a vibratiilor.  

 

 

Pretul: Acesta variaza in functie de complexitatea aparatului. Poate porni de la cateva zeci de lei in cazul aparatelor simple, mecanice, pana la cateva sute de lei in cazul modelelor electrice, in functie de modul de actiune.

Pentru a nu investi intr-un model nepotrivit, te sfatuim sa ceri sfatul unui tehnician maseur, pentru a alege aparatul cel mai bun in functie de zona afectata si tipul si gradul de celulita pe care vrei sa il tratezi.

Nu uita sa verifici greutatea si aparatului (in medie 1 – 1.5kg), indicata de obicei in prezentarea produsului, si formatul, pentru a putea alege o versiune ergonomica si usoara, pe care sa o folosesti usor, fara a-ti suprasolicita bratele.

Daca ai hotarat ce tip de aparat vrei sa achizitionezi, iar singura intrebare fara raspuns a ramas “unde gasesc aparat de masaj anticelulitic la un pret bun?”, atunci te invitam sa consulti lista noastra de propuneri. Acestea sunt cele mai populare modele oferite de magazinele online, care, pe langa confortul cumparaturilor de la domiciliu, ofera si avantajul de a citi pareri despre cele mai bune aparate de masaj anticelulitic, chiar din partea cumparatorilor.

 

Cum se foloseste un aparat de masaj anticelulitic

 

Daca decizi sa apelezi la un dispozitiv de masaj pentru ameliorarea aspectului de coaja de portocala si sa iti cumperi unul pe care sa il folosesti acasa, e important sa cunosti cateva aspecte ce te vor ajuta sa obtii rezultate imbucuratoare, inca din prima luna de utilizare. Inainte de a trece la explicatiile de rigoare, amintim ca fara exercitii fizice, fara o dieta adecvata si in lipsa unei hidratari eficiente, chiar si selectand cele mai eficiente mijloace de tratament, nu vei elimina rapid celulita.

 

 

Cum pregatesti pielea

In ciuda preconceptiilor, e important sa cureti cat mai bine epiderma, inainte sa ajungi la etapa de masaj. Substantele pe care le folosesti vor patrunde astfel mai usor in piele si vor actiona mai aproape de zona cu probleme. Recomandam hidratarea externa, spalarea si exfolierea, inainte de a incepe lucrul propriu-zis. Daca nu poti folosi o crema exfoliatoare, iti recomandam zatul de cafea, care stimuleaza si circulatia periferica.

 

Ce produse folosesti

Indiferent de tipul masajului (profund sau superficial), e util sa aplici mai intai o crema anti-celulita sau un ulei special. Bineinteles, poti face masajul si fara acestea, insa rezultatele nu vor fi vizibile foarte rapid, iar procedeul s-ar putea sa fie unul mai dureros decat in mod normal. Cele mai raspandite solutii sunt cremele cu ardei iute, cele cu iedera si cofeina. Poti alege lotiuni cu efect criogenic sau de incalzire si sa le alternezi cel putin o data pe zi (masaj dimineata si seara).

 

Cum realizezi masajul cu un aparat electric

Dupa ce ai conectat dispozitivul la retea, recomandam sa incepi cu viteza destinata straturilor superficiale, astfel incat sa permiti substantelor folosite sa isi faca efectul din timp, iar tu sa te obisnuiesti cu senzatia respectiva. Incepe prin a intinde crema/lotiunea anticelulitica, folosind miscari circulare ale aparatului si incercand sa te axezi pe rand pe fiecare zona afectata: coapse, solduri, fese.

Cand simti ca prima doza de produs a fost eficient absorbita si observi inrosirea zonelor respective, poti seta pe viteza de masaj in profunzime. Atentie, pielea trebuie sa se inroseasca natural, si nu ca urmare a unei reactii alergice, motiv pentru care recomandam efectuarea unui test prealabil pentru produsele cosmetice alese.

Actiunea in profunzime se realizeaza fie cu un accesoriu cu denivelari mai ample, fie pe baza unui program diferit al dispozitivului; de regula, acest procedeu este mai lent decat masajul superficial, la care se folosesc capete cu dinti fini si desi.

 

 

Cum masezi cu ajutorul modelelor manuale

Aici ai nevoie de mai multa forta. De regula, masajul cu o perie speciala sau cu un pad cu dinti fini se face lent, cu miscari circulare si cat de apasat suporti. Evita miscarile grabite, caci acestea nu vor fi foarte eficiente in a actiona la adancime asupra tesuturilor. Recomandam minim 20 de minute de lucru si utilizarea obligatorie a unui ulei, pentru a evita suprasolicitarea epidermei. Nu intrebuinta peria daca pielea are unele rani si leziuni.

 

Cum intretii dispozitivul

Pentru a asigura o igiena riguroasa, orice parte detasabila trebuie curatata imediat dupa fiecare utilizare. Poti folosi solutii dezinfectante, degresanti si alte substante, mai ales daca producatorul indica aceste alternative in manualul de utilizare. Periile manuale se pot curata sub jet de apa, cu un detergent delicat. Nu uita ca imprumutarea unui accesoriu de la alta persoane este de evitat, pentru ca instrumentele de acest tip pot transmite anumite boli de piele si acarieni. Cauta sa usuci componentele spalate cat mai bine, inainte de a le depozita. Nu folosi niciodata instrumentul necuratat, deoarece poate constitui un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor.

 

 

 

Cum se realizeaza masajul anticelulitic

 

In combinatie cu o alimentatie sanatoasa si echilibrata si activitati fizice incluse periodic in programul zilnic, masajul anticelulitic te ajuta sa diminuezi aspectul neplacut de coaja de portocala. Pentru a fi insa eficient, este important sa stii cum sa il realizezi corect si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, in aplicarea unei creme pentru diminuarea celulitei.

 

 

Postura

In functie de zona pe care vrei sa o tratezi, te vei aseza astfel incat sa ai acces cat mai facil atunci cand intinzi crema si masezi zona si sa asiguri, in acelasi timp, o circulatie cat mai buna a sangelui. Astfel, pentru zona coapselor, cel mai eficient este sa stai pe un scaun sau la marginea patului, in pozitia sezand. Masajul feselor se realizeaza stand in picioare, pentru ca vei avea mai multa forta, iar abdomenul se lucreaza din pozitie orizontala.

 

Pregatire

Pentru rezultate mai rapide foloseste creme, lotiuni sau uleiuri cu efect anticelulitic, precum sunt cele de chiparos, patchouli, portocale, grapefruit, ienupar, neroli, geranium, fenicul, piper negru, salvie, rozmarin, seminte de morcov etc. Acestea au rolul de a stimula circulatia sanguina subcutanata si limfatica.

 

Sensul miscarii

Una dintre regulile de baza ale masajului anti-celulitic spune ca masajul folosit pentru a asigura patrunderea cremei in tesuturi se face in directia de curgere a sangelui catre inima, pentru a ajuta circulatia de intoarcere (venoasa) unde apar de regula deficientele. Daca lucrezi coapsele, vei porni deci dinspre genunchi catre zona inghinala. Fesele se maseaza prin miscari circulare  in sensul opus acelor de ceasornic, incepand de la sold catre coapsa si inapoi, iar abdomenul de la stanga la dreapta.

 

Tipuri de miscari

La nivelul coapselor, incepe prin a strange, a ciupi si a bate pielea cu ambele palme deschise. Strange apoi mainile pumn si loveste zona de la genunchi catre sold, apoi repeta loviturile cu palmele deschise. Impleteste degetele de la ambele mainii ca pentru a face un cos si apasa-le de-a lungul coapsei, apoi prinde si strange zona intre palme.

Abdomenul se maseaza cu palma deschisa, in miscari circulare, apoi se prinde intre degete un pliu de piele si se ruleaza incet, in jos, catre zona inghinala. Fesele necesita masaj cu palmele deschise, urmat de ciupituri si apasari ferme cu ambele maini. Nu uita sa aplici crema anticelulitica inainte de a incepe masajul si de fiecare data cand consideri ca a fost completa absorbita in piele.

 

Dupa masaj

Un masaj realizat eficient contribuie mult la reducerea celulitei, mai ales daca este urmat de cateva practici sanatoase. Te sfatuim asadar ca, dupa ce ai terminat de efectuat toate miscarile recomandate, sa continui prin a consuma apa (nu uita ca ai nevoie de minimum 2 litri pe zi) si a face cateva exercitii fizice sau chiar a merge la sala, pentru a incuraja eliminarea toxinelor puse in miscare de masaj si crema care stimuleza de regula circulatia sangelui si limfei.

 

 

Cat de mult si cat de des

Pentru ca acest tip de masaj presupune miscari ferme si presiune destul de mare, este suficienta o durata de 30 – 40 de minute pentru o sedinta. In ceea ce priveste periodicitatea, specialistii recomanda cel putin 2-3 sedinte pe saptamana, pentru a obtine rezultate rapide si de durata.

Este important sa intelegi ca acest tip de terapie, in special facuta de o persoana fara pregatire, necesita timp si atentie pentru a-si face efectul, deci nu te descuraja. Chiar inainte de a vedea cu ochii tai cum scade celulita, vei observa ca pielea ta devine mai ferma, mai elastica si mai plina de vitalitate.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu