Cel mai bun ulei de ricin

Am modificat articolul ultima data pe: 16.01.25

 

Uleiuri de ricin – Opinii si recenzii in 2025

 

Vrei un ulei de ricin care sa iti ajute parul sa isi recapete supletea sau pielea sa devina mai stralucitoare, ferma si hidratata, ori cauti o solutie naturala pentru variate dureri? Pentru a face o alegere corecta si informata, te invitam sa citesti urmatoarele randuri, incepand chiar de la doua exemple foarte indragite de romani, primul fiind Ecoricinus Ulei De Ricin Extra Virgin, cu o formula presata la rece din boabe neprajite, pastrand astfel constitutia nutritiva intacta, ce se poate folosi extern pentru masaj, masti de fata si par ori drept tratament pentru cresterea pletelor, genelor, sprancenelor, indepartarea semnelor si cicatricilor, fortificand unghiile si firele capilare si netezind pielea, printre altele. Pentru ingrijirea barbii, merita mentionat Renovality Original Series Presat La Rece.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ecoricinus Ulei De Ricin Extra Virgin
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest produs fabricat in tara noastra contine un fluid calitativ, obtinut prin procedeul de presare la rece care duce la pastrarea proprietatilor semintelor, fiind recomandat pentru ingriirea parului si a pielii si pentru ameliorarea durerilor articulare si perfectionarea tegumentului afectat de pete, vergeturi, cearcane sau riduri, rezistand in timp gratie ambalajului fumuriu din sticla.

Cantitatea recipientului (de numai 30 ml) nu va fi suficienta pentru masaj frecvent pe intregul corp, dupa cum declara unii utilizatori, fiind destinat uzului pur cosmetic.

Luand in considerare calitatea si pretul articolului, ajungem la concluzia ca acesta detine pe buna dreptate un loc fruntas in ce priveste preferintele romancelor in materie de ingrijire naturala.

A 2-A OPTIUNE!

Renovality Original Series Presat La Rece
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru mentinerea unor foliculi pilosi stralucitori si puternici, care nu cad la fel de repede, articolul acesta va fi de folos, fie ca este vorba despre parul facial sau cel de pe scalp, alaturi de aceasta intrebuintare aflandu-se si masajul pe fata sau corp, care vor imbunatati textura pielii si vor ameliora imperfectiunile.

Pentru persoanele in cautarea unui produs bio, formula aceasta poate sa nu fie potrivita, deoarece informatiile privitoare la certificarea europeana de siguranta nu sunt disponibile.

Este o optiune de uz cosmetic general, la un pret accesibil, care are un ambalaj chic si bine ales pentru prezervarea nutrientilor uleiului, de care se bucura variate categorii de cumparatori.

A 3-a Optiune!

Herbavit Ulei De Ricin Presat La Rece
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta cu o formulatie pura, virgina, rezultata in urma presarii samburilor la temperaturi reduse este indicata atat pentru ingrijirea si tratarea problemelor de la nivel extern (piele obosita, uscata, cearcane, riduri, par degradat, care cade, etc.), cat si intern, fiind un adjuvant in tratarea constipatiei si a problemelor de la nivel gastrointestinal.

Din nefericire, nu oricine poate folosi formula la nivel intern, pentru femeile insarcinate nu este recomandata ingerarea, decat la recomandarea medicului, caci exista riscul inducerii travaliului, conform informatiilor disponibile.

Avand in vedere multiplele optiuni in ce priveste intrebuintarea sa, articolul acesta si-a castigat un public numeros in tara noastra, fiind ajutat si de un pret accesibil.

 

 

Pareri despre cele mai bune uleiuri de ricin

Ai in vedere exemplele urmatoare, care se afla in prezent in topurile autohtone de vanzari, inainte de a cumpara orice ulei de ricin din comert.

 

 

Ulei de ricin pentru par:

 

Ecoricinus Ulei De Ricin Extra Virgin

 

Produsul acesta se poate intrebuinta atat pentru frumusete, cat si pentru proprietatile benefice pentru sanatate, fiind obtinut prin procesul de presare la rece fara prajire. In consecinta, uleiul obtinut este unul 100% natural, iar distinctia de extra virgin este data de prima presare a materiei prime, filtrarea impuritatilor fiind realizata sub perna de aer.

Devine un bun ulei de ricin pentru par, care fortifica si regenereaza, la nivelul pielii conferind hidratarea necesara, estompand liniile fine si petele, micsorand cearcanele si netezind tesutul, avand un efect pozitiv in ce priveste tratarea cosurilor si a cicatricilor lasate in urma de acestea. In ce priveste aportul asupra sanatatii, prin intermediul masajului se observa o scadere a durerii produse de artrita si sciatica, fiind calmate durerile musculare si arsurile solare. Gratie antioxidantilor si acizilor grasi, micsoreaza aspectul vegeturilor si impiedica aparitia unora noi, contribuind la tratarea negilor.

Poate fi folosit si drept ulei de ricin pentru sprancene, pe care se spune ca le indeseste. Recipientul de 30 ml este facut dintr-o sticla fumurie care mentine proprietatile lichidului, pretul fiind unul atractiv.

 

 

 

Dr. Feelgood BIO and RAW Castor Oil

 

Acest ulei de ricin pentru par produs in Slovacia este comercializat drept un adjuvant in afectiuni ale caderii parului, singurul ingredient fiind chiar uleiul crud, presat la rece in cantitate bogata, de 200 ml, recipientul transparent putand reprezenta o problema daca nu este stocat intr-un dulap sau alt loc intunecat, unde razele solare nu patrund, in asa fel incat poprietatile sa nu se piarda.

Pe langa efectul pozitiv asupra pletelor, obtinut prin aplicarea unei cantitati suficiente pe parul umed, spalat si uscat in prosop, care se tine pentru 15 minute, si care duce la imbunatatirea structurii foliculare, la stralucire si la eliminarea matretii, se dovedeste benefic si pentru piele si dureri.

Regenereaza tesutul uscat si deshidratat, calmandu-l multumita acidului ricinoleic care leaga umezeala de celule, si netezeste liniile fine, incetinind imbatranirea. Pe pielea arsa de soare va calma roseata, iar durerile articulare sunt ameliorate prin masaj. E un tratament bun si pentru sprancene, totodata fiind considerat un ulei de ricin pentru gene eficient.

 

 

 

 

Ulei de ricin pentru barba:

 

Renovality Original Series Presat La Rece

 

Daca ai o barba rebela si doresti sa o stapanesti sau sa ii dai o forma mai ferma, ori sa o faci sa straluceasca de sanatate, te poti folosi de un ulei de ricin pentru barba precum acesta, care se poate intrebuinta si pe fata sau par, cu efecte benefice, dupa cum relateaza multi cumparatori chiar pe pagina oficiala a produsului.

A fost obtinut prin presare la rece, asadar ar trebui ca proprietatile sale benefice asupra tesutului sa se pastreze, in mare parte, fiind comercializat drept un ulei de lux, desi nu exista informatii privitoare la ecocertificarea culturilor de arbusti de ricin. E imbuteliat intr-o sticluta inchisa la culoare, care protejeaza continutul de factori externi. Mentine mirosul specific, de sambure, si nu e comedogenic, ba dimpotriva, purifica si netezeste pielea, ameliorand aspectul porilor si calmand roseata, iritatiile si rozaceea.

Pentru piele se mai observa efectul anti-aging, iar la nivelul parului sunt usor de obtinut stralucirea si fortificarea prin masaj si masti simple sau cu ajutorul altor uleiuri precum cel de argan sau cocos, care vor ajuta si la regenerarea scalpului si la indepartarea matretii.

 

 

 

 

Ulei de ricin uz intern:

 

Herbavit Ulei De Ricin Presat La Rece

 

Daca iti doresti sa incerci un ulei de ricin, ieftin si bun, pe care sa il intrebuintezi atat la nivel cutanat, cat si intern, optiunea aceasta de la Herbavit nu ar trebui sa iti lipseasca. Fluidul acesta in formulatie mini, intr-o sticluta fumurie cu note de chihlimbar, de 50 ml, este potrivit pentru aplicare cosmetica si alimentara, pastrand continutul in siguranta.

Este un ulei pur, obtinut prin presare la rece, dupa datele disponibile pe pagina distribuitorului, care poate hidrata genele si sprancenele, ajutand la cresterea si chiar indesirea lor, imbunatatind conditia parului. La nivelul tenului calmeaza iritatiile, netezeste si inlatura semnele acneice, reducand aspectul ridurilor si al cearcanelor.

Poarta titulatura de ulei de ricin pentru uz intern, asa ca se poate consuma pentru efectul laxativ, care te scapa de constipatie, doza recomandata fiind intre 5 si 10 picaturi pe zi pentru un adult. Pe langa aceasta, la respectarea unor indicatii poate ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, echilibrarea tulburarilor menstruale sau tratarea infectiilor gastrointestinale ori fungice. In cazul sarcinii, nu este indicat decat la recomandarea medicului, caci poate provoca travaliul.

 

 

 

HerbalSana Ulei De Ricin Presat La Rece

 

Daca ai mai folosit deja ulei de ricin si esti multumita de rezultate, fiind in cautarea unui recipient cu o cantitate mai mare, sticluta aceasta de 250 ml iti poate satisface nevoile. Fluidul este de grad farmaceutic, fiind obtinut prin presare la rece (tehnica preferata, care pastreaza nutrientii – acizi stearic, oleic, palmitic, linoleic, ricinoleic). Culoarea recipientului a fost aleasa bine, protejand continutul, mai ales daca iti iei precautii si il depozitezi intr-un loc intunecat, la temperaturi medii.

Pentru ca este vorba despre un ulei de ricin pentru uz intern si extern, va trebui sa ai grija cum il dozezi, mai ales daca esti insarcinata, caci printre riscuri se afla inducerea travaliului.

In afara acestei restrictii, te poate ajuta sa scapi de constipatie si tulburari gastrointestinale si menstruale, iar extern ajuta la refacerea parului, mai ales a celui degradat si casant, la radacina efectul antibacterian fiind reflectat in lupta cu matreata si intarirea fibrelor, in vederea diminuarii caderii lor. La nivelul pielii, contribuie la incetinirea imbatranirii, tratarea cicatricilor si este un bun emolient.

 

 

 

 

Masca de par cu ulei de ricin:

 

Ziaja Masca Pentru Par Vopsit Cu Ulei De Ricin

 

Cu o masca din ulei de ricin, la pret bun, vei avea grija de pletele tale, mai ales in cazul in care acestea au trecut prin procedee chimice degradante, ce au lasat in urma fibre casante. Produsul acesta este delicat cu pletele si scalpul, neavand in componenta parabeni, insa te anuntam ca printre ingrediente se afla parfumul, care pentru nasurile si pielea sensibila poate duce la iritatii.

Cu o textura cremoasa si bogata, dispune de un pH neutru, care nu agreseaza celulele si care contribuie la regenerarea fibrelor capilare. In acelasi timp, pantenolul si acidul citric protejeaza pigmentul de culoare obtinut in urma vopsirii, dand firelor hidratarea si nutrientii necesari pentru ca acestia sa isi recapete stralucirea si volumul, insanatosind chiar si foliculii foarte degradati.

Modul de aplicare este simplu, dupa spalarea pletelor si uscarea lor in prosop, se intinde o cantitate suficienta pe lungime si se maseaza intre 3 si 5 minute, dupa care se va clati pentru a nu ingreuna parul sau a produce ingrasarea acestuia, asa cum se intampla cu multe masti nespalate bine. Pentru varfurile despicate se poate masa si lasa sa actioneze pe termen lung.

 

 

 

 

Ulei de ricin pentru ten:

 

Soaphoria Organic Ulei De Ricin

 

Acest produs organic sub forma de ulei de ricin pentru ten si par este rezultatul presarii la rece a semintelor de arbust crescute fara ajutorul fertilizatorilor sintetici sau a pesticidelor. Are o formula virgina, asadar calitativa, ferma din care provine materia prima fiind una bio, cu cetificare Ecocert, dupa cum declara distribuitorul.

Are o textura usor vascoasa, fiind destinat uzului cosmetic, insa va trebui sa ai grija cum depozitezi sticluta transparenta, prin care razele solare pot ajunge si afecta constitutia chimica a fluidului. Datorita proprietatilor hidrofilice ale acidului ricinoleic, va hidrata in profunzime pielea uscata, beneficiind si de efect antibacterian, antimicotic si antiviral, contribuind la tratarea negilor, a cearcanelor, durerilor articulare si ridurilor, protejand scalpul si intarind radacinile parului.

Pentru multe doamne si domnisoare detine un loc fruntas in topuri cu cel mai bun ulei de ricin pentru gene si sprancene, carora le reda flexibilitate si le face mai lungi, putandu-le indesi. Si unghiile devin mai puternice si se ingroasa.

 

 

 

 

Ulei de ricin cu vitamina A:

 

Tis Farmaceutic Ulei De Ricin Cu Vitamina A

 

Pentru a-ti regenera tesutul si a-l hidrata in profunzime, cand te confrunti cu multe celule moarte si senzatia aceea de piele care se strange, incearca un ulei de ricin cu vitamina A. Acesta va ajuta si tipurile de ten cu tendinta acneica sau grasa, controland prin prisma vitaminei A si a betacarotenului gradul de productie al sebumului, reducand aparitia cosurilor si usurand roseata rezultata.

Prin masarea acestui fluid in piele vei stimula productia de colagen, astfel liniile fine si imperfectiunile de la nivel epitelial se vor estompa, rezultand intr-o piele mai stralucitoare si radianta. Poti intrebuinta fluidul uleios si pentru ingrijirea unghiilor, masand de la baza spre varfuri o picatura de produs si mai apoi lasand sa isi faca efectul. Iar pentru par, devine o masca de 15 minute ce va intari radacina si igieniza scalpul, reducand matreata si sebumul si fortificand fibrele.

Sticluta clasica, usor fumurie, protejeaza constitutia fluidului, iar cantitatea de 100 ml iti va fi suficienta pentru ingrijire timp de cel putin o luna.

 

 

 

 

Sampon cu ulei de ricin:

 

Trio Verde Sampon Anticadere Cu Ulei De Ricin

 

Dupa fiecare pieptanare te trezesti cu zeci de fire rupte si cazute, si nu mai stii ce sa incerci pentru a mai domoli acest proces? Un sampon cu ulei de ricin este solutia pentru multe reprezentante ale sexului frumos, varianta aceasta fara coloranti artificiali sau parabeni promitand sa protejeze suvitele.

Foloseste, drept ingrediente active principale, uleiul de ricin care hidrateaza si curata radacina, intarind axul folicular pentru a reda stralucirea si vitalitatea, protejand de actiunea radicalilor liberi, si un extract din trei plante (radacina de gura-lupului, germeni de soia si de grau) care lucreaza impreuna la stimularea firelor noi si care energizeaza scalpul, ajutand la activarea sistemului circulator.

Se foloseste precum orice alt sampon, pe parul umed masand o suficienta cantitate pe care o lasi sa actioneze pentru 3 minute, mai apoi clatind bine. Vom adauga ca, daca ai parul mai uscat, s-ar putea sa ai probleme cu aceasta formulatie, deoarece contine SLS, un surfactant care poate absorbi umezeala din firele deja degradate, dupa cum spun unele utilizatoare nemultumite.

 

 

 

Techir Sampon Solid Natural Regenerant Cu Namol Si Ricin

 

O astfel de formulatie solida este mai usor de folosit pentru intregul corp, dar si pentru par, aceasta fiind imbogatita nu doar cu ulei de ricin, ci si cu uleiuri de cocos, masline, palmier si unt de cacao, care hranesc fibrele si hidrateaza pielea, apa de la salina Techirghiol avand rolul dezinfectant si antimicrobian.

In urma utilizarii, producatorul spune ca vei observa o reducere a gradului de sebum, daca acesta era o problema entru tine. Uleiurile de ricin, masline si migdale dulci actioneaza la nivelul radacinilor, prevenind caderea fibrelor capilare, reconstruindu-le pe cele afectate si mentinand controlul asupra dermatitei seboreice, un posibil cauzator al caderii firelor.

Nu contine ingrediente controversate sau iritante, avand in componenta doar uleiuri si esente, si se foloseste precum orice alt calup de sapun. Se va evita contactul cu ochii, insa, caci ii poate irita. Iar pentru mentinerea formei solide, va fi nevoie de depozitare intr-o sapuniera unde resturile de apa se pot scurge.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Uleiul de ricin este un produs vegetal rezultat in urma macinarii sau presarii semintelor de ricin, acesta fiind folosit de secole intregi pentru ingrijirea corpului si a parului. Plantei i se mai spune, in mod popular, “palma lui Hristos”, iar dovezi ale intrebuintarii sale sunt documentate inca din 1500 inaintea erei noastre, cand egiptenii o alegeau pentru a-si trata ochii iritati. In timp, s-a dezvoltat intr-o adevarata oaza de sanatate si frumusete.

La nivel celular, uleiul este format din acid ricinoleic (care e un acid gras nesaturat Omega 9) in proportie de pana la 95%, acesta dandu-i proprietati antibacteriene, antifungice si anti-imbatranire, de calmare si hidratare, precum si stimulare a regenerarii celulare. Alaturi de acestea, din compozitia sa nu lipsesc acizi (stearic, oleic, linoleic, palmitic, undecilenic) care dau rezultate pozitive la nivelul pielii si parului, ajutand si in tratarea unor afectiuni.

 

 

Dar, pentru ca pareri despre cele mai bune uleiuri de ricin nu lipsesc si sunt impartite, poate fi o sarcina sisifica sa gasesti o varianta potrivita nevoilor tale. Cu ajutorul informatiilor de mai jos, speram sa te pui la curent cu tot ce iti lipseste in vederea realizarii unei alegeri utile.

 

Intrebuintare: Formulele prezente in comert se disting prin modul in care se folosesc, gasindu-se optiuni de uz extern (piele, par) si intern.

La nivelul tenului, un produs pentru uz extern va avea rol de hidratare si ingrijire. Catifeleaza zonele in care se gaseste tesut obosit si ridat, fiind micsorata adancimea si aspectul ridurilor, in mod asemanator fiind estompate cearcanele si, intr-o oarecare masura, petele pigmentare.

Pentru pielea uscata si sensibila, rezultatul este un ten mai moale si catifelat, dar si luminos, impiedicandu-se aparitia semnelor imbatranirii.

Tenul gras beneficiaza si el de ingrijire, calmare (remediu al arsurilor solare) si igienizare, caci efectul antibacterian va duce la scaderea numarului de semne acneice. In plus, produsul nu este comedogenic (nu imbacseste porii) asa ca nu va prodce noi puncte negre, mentionandu-se si rolul seboreglator.

Pielea corpului devine mai catifelata in urma masajului, aspectul vergeturilor fiind estompat in timp. Acidul ricinoleic va contribui la calmarea iritatiilor, tegumentul fiind protejat de bacterii si hidratat. Prin masarea articulatiilor scapi de durerile artritice, sciatice, negi si bataturi, iar cicatricile vor fi vindecate mai repede.

La nivelul parului sunt cunoscute beneficiile oricaror uleiuri de ricin, la preturi bune, cel mai des vehiculat fiind ajutarea cresterii firelor si ingrosarea acestora multumita acizilor grasi hranitori. Scalpul este curatat (rol antifungic si antibacterian) prin masare, iar matreata nu va reaparea la fel de puternica. Face pleata mai stralucitoare si mai usor de descalcit, iar aplicarea pe varfurile despicate imbunatateste aspectul acestora.

Unele femei folosesc ricinul si pentru indesirea sprancenelor si alungirera genelor, efect obtinut prin intermediul substantelor nutritive absorbite, care intaresc firele si le mentin vii.

Uleiul de ricin de uz intern se poate intrebuinta si pentru piele sau par, dar se si ingereaza, fiind de ajutor in vederea tratarii constipatiei (laxativ) si a simptomelor sale (balonare, crampe), amelioreaza semnele alergice si elimina parazitii intestinali. Poate fi un risc pentru femeile insarcinate, caci exista sansa sa induca travaliul, asa ca, in acest caz, se recomanda discutia cu medicul inainte de folosire interna.

 

Tehnica de obtinere: Cele mai cunoscute si intrebuintate sunt presarea la rece si cea normala, pe pozitia a treia situandu-se rafinarea.

Prin presare la rece, semintele de ricin sunt zdrobite la temperaturi medii, intre 23 si 32 grade Celsius, nefiind prajite inainte (raman crude), de cele mai multe ori. Gratie acestor detalii, valoarea nutritionala si substantele active isi vor pastra potenta in uleiul rezultat.

 

 

Prin presare normala sunt obtinute uleiuri de ricin, ieftine si bune, de grad inferior primului tip, insa suficient de utile cosmeticii si sanatatii. Procesul acesta implica prelucrarea mecanica a semintelor la temperaturi mai ridicate, de pana la 93 de grade Celsius (se pierd nutrienti).

Uleiul rafinat este presat si supus unor procedee chimice de purificare si extragere, acesta pierzand mirosul specific (neplacut) si, intr-o oarecare masura, si culoarea galbuie. Este mai putin indragit de persoanele in cautarea unor ingrediente naturale pentru ingrijirea personala.

 

Tipuri: Din perspectiva formulatiei, se deosebesc uleiul pur de cel rafinat.

Formulatia pura, cunoscuta si sub denumirea de virgina sau extra virgina, a fost produsa prin presare la rece, fara intrebuintarea substantelor chimice si a solventilor, asadar e imbogatita cu toate elementele nutritive gasite si in semintele naturale, crude.

Sunt considerate cele mai bune uleiuri de ricin pentru uz cosmetic, avand insa o durata de viata mai mica, deoarece nu contin conservanti (pot rancezi, in timp). Un aspect neplacut este mirosul puternic si faptul ca se conserva componenta toxica intitulata ricin, care in cantitati mari ingerate, devine periculoasa. De aceea, majoritatea formulelor de acest fel sunt destinate exclusiv uzului extern.

Uleiul presat normal este supus procesului de rafinare (mentionat mai sus), spre eliminarea caracteristicilor nefavorabile (miros, gust), putandu-se folosi si substante inalbitoare care schimba culoarea. Nu va contine, insa, tot atatea elemente nutritive, desi este sigur pentru ingerare. In avantajul sau vine costul de achizitie mai acesibil decat in cazul uleiului virgin, si o durata mai mare de valabilitate.

 

Cantitate: Este importanta, deoarece reflecta modul in care ar trebui sa folosesti produsul. Cele mai populare recipiente au 50, 100 si 250 ml, deoarece, prin expunerea la soare si aer, (oxidare) fluidul vascos isi pierde din proprietati. Nu degeaba, perioada sa de valabilitate se situeaza, de regula, la sase luni.

Asadar, pentru scurte tratamente la nivelul tenului sau pielii, pe portiuni mici, ori daca acum incerci pentru prima data uleiuri de ricin, la un pret bun, iti va fi suficienta o sticluta de 50 ml.

Pentru imbinarea beneficiilor de la nivelul fetei cu masti de par vor fi mai utile optiunile in cantitate medie, de 100 ml.

Iar cand folosesti uleiul de ricin pentru masaj corporal (indepartarea vergeturilor, ameliorarea durerilor de oase sau muschi) vei avea nevoie de o cantitate mai generoasa (250 ml), pe care sa o poti adauga si mastilor DIY pentru par si ten.

 

Ambalaj: Comune sunt sticla – de preferat in cazul acestui tip de produs, si plasticul – o varianta mai economica si mai putin eficienta in prezervarea nutrientilor. Avand in vedere ca fluidul nu ar trebui sa intre in contact cu aerul sau razele solare, va fi in avantajul tau sa alegi sticlute ce se inchid etans, de culoare fumurie, care prezerva bine.

 

 

In cazul uleiului de ricin pentru intrebuintare interna, este mai de folos un recipient cu picurator, cu care sunt dotate multe sticlute mai mici, pentru a putea doza corect. Alte optiuni includ adaugarea unei pompite speciale, utila pentru uleiurile de fata si maini, iar pentru corp te poti descurca si cu un recipient simplu, cu dop.

In cele din urma, avand in vedere panoplia de magazine online si fizice, nu ar trebui sa iti fie prea greu sa gasesti formula potrivita, mai ales daca petreci cateva minute analizand ofertele care ti-au facut cu ochiul.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se consuma ulei de ricin pentru constipatie?

Ricina sau acidul ricinoleic are un puternic efect laxativ, asa ca uleiul de acest fel va avea un efect benefic asupra constipatiei, insa doar daca este utilizata o formulatie pentru uz intern. Se va consuma in incremente de o ligurita sau intre 5 si 10 picaturi, pe stomacul gol, inainte de micul dejun. Ajungand in intestine, va irita tesutul si va contribui la impingerea continutului afara din colon. Efectul e observabil dupa 4 sau 5 ore.

In acelasi timp vor fi tratate simptome precum balonarea, crampele, iar tranzitul intestinal se va rapidiza. Insa nu trebuie folosit prea mult, ci mai degraba la recomandarea medicului, pentru a te scuti de eventuale probleme in zona gastrica.

 

 

Ce se intampla, daca bei ulei de ricin?

Cele mai importante efecte ale uleiului pentru uz intern (nu consuma produs de grad cosmetic in acest fel) ajuta la reglarea tranzitului intestinal prin eliminarea simptomelor constipatiei, poate contribui in mod pozitiv la tratarea infectiilor gastrointestinale si fungice si regleaza tulburarile menstruale.

Este intrebuintat, de sute de ani, pentru deparazitare umana (impotriva viermilor intestinali si teniei), rezultatele stiintifice in acest sens fiind neconcludente.

 

Cat creste parul intr-o luna cu ulei de ricin? In cat timp creste parul cu ulei de ricin?

Daca folosesti masti sau tratamente cu ulei de ricin, asteptandu-te sa vezi cresteri de centimetri intregi intr-o saptamana, vei fi dezamagit/a. In esenta, acesta are rol antibacterian si antioxidant, stimuland circulatia sangvina in zona scalpului si mentinandu-l curat, indepartand microbii astfel incat radacinile foliculare sa devina mai puternice si sa nu mai cada.

Astfel, noile fire pot aparea si creste alaturi de cele deja existente, care isi recapata stralucirea. Pletele devin mai dese si par mai lungi, deoarece varfurile nu se mai despica si nu se mai rup la fel de des.

In medie, fibrele capilare cresc cu pana la 1,5 cm pe luna, acest aspect fiind influentat si de gene, stilul de viata, perioada anului si nutritie, ingrijirea exterioara avand rolul de a-l ajuta sa fie fortificat si de a mentine viteza de alungire.

 

Exista vreun tratament naturist cu ulei de ricin pentru noduli la san?

Desi efectele clare ale tincturilor de acest fel nu sunt atestate din punctul de vedere stiintific, pe internet, in mediul online, vei gasi variate retete menite a ameliora durerile si inflamatia. Pe diverse pagini web din tara noastra si din strainatate vei gasi ca masajul cu ulei de ricin in zona sanilor (de sine statator sau amestecat cu alte uleiuri hidratante sau esentiale) poate duce la reducerea fibroadenomului.

 

Creste barba cu ulei de ricin?

Avand in vedere efectul de intarire si revigorare a radacinilor fibrelor capilare, te poti folosi de ulei de ricin pentru barba, caci vei vedea aceleasi beneficii: fibrele se vor ingrosa, vor deveni mai puternice si nu vor mai cadea, vor straluci, iar la nivelul radacinii vor avea toate conditiile pentru a creste, mai ales daca masezi bine, spre a activa circulatia sangvina.

Nu te astepta insa la vreun tratament minune care iti indeseste imediat podoaba foliculara de pe fata sau care ti-o creste cu un centimetru pe luna, gradul de crestere fiind influentat in mod primar de genetica si stilul de viata.

 

Se foloseste ulei de ricin pentru fata?

Un ulei de ricin pentru ten va ajuta la hidratarea si uniformizarea nuantei pielii, netezind si incetinind inradacinarea ridurilor si a liniilor fine, potrivit unor utilizatoare. Si cearcanele vor fi, intr-o oarecare masura, estompate.

Datorita efectului antimicrobian, si pielea acneica beneficiaza de ingrijire, calmare si igienizare, sebumul fiind reglat, iar bacteriile indepartate. Formulatia de acest fel este cea de uz cosmetic (extern), care se poate intrebuinta si pentru par sau corp.

 

 

Pot utiliza ulei de ricin pentru unghii ?

Iti poti masa unghiile cu o picatura, pornind de la cuticule spre varfuri, lasand apoi uleiul sa actioneze pentru 15 minute, dupa care te speli pe maini, sau poti transforma ingrijirea acestora intr-un adevarat ritual saptamanal, mentinand produsul pe cuticule si suprafata unghiei pentru 30 de minute, dupa care il stergi.

In decurs de 4 saptamani, se va observa ca unghiile au devenit mai stralucitoare si puternice.

 

 

 

Ulei de ricin – beneficii

 

Uleiul de ricin se gaseste intr-o multitudine de articole de uz casnic, cosmetice si produse se curatare sau chiar vopsele. Este, totodata, un ingredient util in tratarea unor variate afectiuni de ordin gastric, accelerand digestia si ameliorand simptomele de constipatie. Iar, potrivit unor studii, dar si vorbe din popor, este recunoscut pentru aportul sau benefic in ce priveste cresterea parului, chiar si a sprancenelor si genelor.

 

 

Atestat este si rolul sau pozitiv in ingrijirea pielii, in special a celei sensibile si uscate, care se confrunta cu iritatii si descuamari, pe care o hidrateaza in profunzime multumita prezentei acizilor grasi din constitutia sa. Textura devine mai catifelata si se netezeste. In cazul tenului, cearcanele si linile fine (orice semne ale imbatranirii, inclusiv petele pigmentare) vorfi usor estompate, rezultand un tegument neted.

Pielea grasa sau acneica beneficiaza si ea de ingrijire, acest ulei fiind necomedogenic (nu imbacseste porii). Iar gratie acidului ricinoleic, bacteriile nu se vor propaga la fel de repede si cosurile nu vor reveni.

Iar la nivel corporal vergeturile sunt ameliorate, trigliceridele mentinand tegumentul umectat. Efectul anti-inflamator este de ajutor in cazul iritatiilor existente pe piele, alaturi de cel antimicrobian, care protejeaza de infectii bacteriene, curatind si pastrand bariera naturala.

 

Ulei de ricin – intrebuintari

Dupa cum este mentionat mai sus, uleiul de ricin se poate folosi la nivel extern, pentru ingrijirea, igienizarea, calmarea si hidratarea pielii, uniformizandu-i textura si culoarea, dar si la nivelul parului (scalp, gene, sprancene) pe care il ajuta sa creasca si il intareste.

Poate tine loc de masca, masandu-se direct pe portiunile vizate si lasandu-l sa fie absorbit ( se spala de pe fata si de pe parul cu tendinta de ingrasare) sau se introduce in creme, lotiuni, masti ori alte produse cosmetice din comert sau facute in casa.

Pentru uz intern se consuma in dozaje bine descrise pe cutie sau la recomandarea medicului, caci in cantitati mari este daunator.

 

Ulei de ricin – contraindicatii

Daca deja au fost mentionate aspectele si efectele pozitive ale acestui produs, vom trece si la mentionarea posibilelor reactii mai putin placute, majoritatea fiind atestate si din punct de vedere stiintific.

Cel mai des se intalnesc reactii adverse precum iritatii la nivel tegumentar, insotite eventual de umflaturi, eruptii sau chiar mancarimi. Incidenta acestor afirmatii este, insa, foarte mica, asa ca, pentru majoritatea persoanelor, uleiul se dovedeste sigur. In cazul in care te confrunti cu astfel de simptome, este indicat sa ceri parerea unui medic.

Totodata, se mentioneaza adesea pe prospecte ca formulele de ulei de ricin care se folosesc si pentru uz intern nu sunt recomandate ingestiei de catre femeile insarcinate, caci excipientii pot duce la aparitia travaliului. In cazul unui blocaj intestinal, a inflamatiei apendicelui sau durerilor abdominale nu se va consuma decat la indicatiile specialistului.

 

3 retete de masti cu ulei de ricin homemade

Deoarece e cel mai cunoscut pentru proprietatile sale hranitoare, antimicrobiene si de regenerare si fortifiere a parului, uleiul de ricin a devenit un adevarat ingredient-vedeta in multe masti pentru plete facute acasa. Si daca vrei si tu sa vezi de ce este in stare acesta, incearca macar unul din exemplele urmatoare.

 

Masca de par cu ulei de ricin si vitamina A, pentru regenerare si indesire

Aceasta foloseste doua linguri de ulei si o lingurita de vitamina A (retinol sau betacaroten), alaturi de acestea putand adauga si doua linguri de miere. Dupa ce amesteci bine ingredientele, aplici pasta pe par, insistand in zona radacinii si a varfurilor, iar mai apoi vei acoperi podoaba capilara cu un prosop. Permiti substantelor sa fie absorbite timp de doua ore, dupa care vei clati bine pletele.

Rezultatele ar trebui sa fie vizibile imediat, suvitele ramanand mai stralucitoare si simtindu-se mai hidratate la atingere. Daca urmezi acest pas o data pe saptamana, in decurs de 30 de zile ai putea observa cresterea mai multor mici firicele noi, la periere ramanand mai putine fibre rupte.

 

Masca de par cu ou si ulei de ricin, pentru intarire

Ingredientele sunt un galbenus de oua, trei linguri de ulei de ricin si doua linguri de votca sau coniac, pe care le amesteci bine, mai apoi aplicand pe intreaga lungime si pe radacini, infasurand parul intr-un prosop si asteptand 40 de minute.

La final clatesti si speli bine cu sampon obisnuit. Ar trebui ca aceasta reteta sa stimuleze circulatia sangvina a scalpului, si sa intareasca fibrele. Daca ai parul mai uscat, adauga o lingurita de iaurt sau miere, pentru hidratare.

 

 

Masca de par cu ulei de ricin si ulei de cocos, pentru hidratarea pletelor degradate

Ai nevoie doar de o lingura de ulei de cocos si o lingurita de ulei de ricin, daca ai parul scurt, pe masura ce acesta “se lungeste” poti face adaugari retetei, insa pastreaza proportiile. Pui uleiul de cocos intr-un recipient termorezistent si il indroduci pentru cateva zeci de secunde in cuptorul cu microunde, spre a se topi, sau il inmoi la bain marie, apoi adaugand lingurita de ricin, amesteci bine.

Intinzi pe par si la radacina si lasi sa actioneze doua ore, (poti folosi un prosop pentru a nu ti se face frig la cap) si apoi speli bine cu sampon, pentru a scoate uleiul. Pletele vor ramane catifelate si mai stralucitoare, radacinile se vor fortifica, iar varfurile vor fi mai hidratate.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu