Cel mai bun ulei de argan

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.23

 

Uleiuri de argan – Opinii si Recenzii in 2023

 

Cand cauti un ulei de argan hranitor, pentru uz cosmetic sau alimentar, iti pot fi de folos cateva informatii esentiale privitoare la acest tip de articol, gasite in randurile urmatoare, precum si cateva exemple bine cotate pe piata romaneasca, dintre acestea evidentiindu-se Nashi Argan, Pentru Toate Tipurile De Par, un ulei pentru plete ce nu are nevoie de clatire dupa aplicare, avand o durata de actionare de 10 minute, produsul incluzand si ulei de in, care repara si hraneste foliculii in profunzime si le reda vigoarea si stralucirea caracteristice. Se intrebuinteaza usor, calmand fibrele rebele si protejandu-le de actiunea negativa a razelor solare prin prezenta filtrului UV, imbunatatind aspectul pletelor imediat. O varianta pentru par si ten este Miracle Oil Argan Oil.

 

 

Tabel comparativ:

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Nashi Argan, Pentru Toate Tipurile De Par
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru ingrijirea rapida a parului este de folos aceasta formulatie ce imbina uleiul de argan cu cel de in, folosindu-se pe plete uscate sau umede, fara a avea nevoie de clatire, caci nu incarca suvitele, asigurand necesarul de hidratare si nutritie in vederea fortificarii si repararii fibrelor de la prima intrebuintare.

Conform unor cumparatoare, pretul acestui articol de brand, cu intrebuintare unica, este unul piperat, avand in vedere ca sticluta ofera doar 30 de ml de produs.

Punand in discutie caracteristicile uleiului, majoritatea utilizatoarelor sunt de parere ca reprezinta o afacere buna, rezultatele in ce priveste recuperarea sanatatii pletelor si usurinta utilizarii fiind satisfacatoare.

A 2-A OPTIUNE!

Miracle Oil Argan Oil
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru uz cosmetic, in special facial si piele, se poate intrebuinta acest produs intr-o sticluta frumoasa si usor de intrebuintat, cu picurator, printre rezultate aflandu-se luminarea tenului si hidratarea acestuia, netezirea ridurilor si a semnelor, fluidul fiind de calitate superioara, obtinuta prin presare la rece a semintelor, neincluzand impuritati sau parfumuri sintetice.

Dupa cum relateaza unele utilizatoare, efectul de hidratare si rejuvenare nu se observa imediat, asteptarile privitoare la produsul acesta fiind mari, luand in considerare si costul de achizitie.

Imbinand prospetimea unui ambalaj elegant si simplist cu eficienta ingredientului unic principal, de care publicul este multumit, produsul atrage variate categorii de posibili cumparatori din tara noastra.

A 3-a Optiune!

Dried Fruits Supplier Sunlit Ulei De Argan Ecologic
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru intrebuintare cosmetica este utila aceasta sticluta cu o capacitate ampla, suficienta pentru cateva luni de folosire pentru ten, corp si par, ca si formulatie reprezentand ce are mai bun de oferit natura, semintele din culturi bio fiind presate la rece, asadar pastrandu-si proprietatile antioxidante, hidratante si hranitoare, de vindecare si restructurare.

Din nefericire, mirosul uleiului poate reprezenta o problema pentru unele utilizatoare, deoarece seamana intr-o oarecare masura cu o banda elastica de cauciuc sau nuci.

Reprezinta o optiune economica si consistenta, motiv pentru care se situeaza in topurile de marca pe nisa de piata a uleiurilor naturale bio, pentru uz cosmetic.

 

 

Pareri despre cele mai bune uleiuri de argan

Afla care sunt formulele cele mai populare de ulei de argan de pe piata romaneasca si decide care e cea mai importanta pentru tine din lista urmatoare.

 

 

Ulei de argan pentru par:

 

Nashi Argan, Pentru Toate Tipurile De Par

 

In vederea protejarii si regenerarii fibrelor degradate, te poti folosi de produsul acesta de la Nashi (ulei de argan in sticluta de culoare fumurie, amestecat cu ulei de seminte de in) care in zece minute va fortifica si inviora fibrele. Nu are nevoie de clatire dupa intrebuintare, dupa cum declara producatorul pe pagina oficiala a produsului, putand fi uscat mai repede.

Se poate folosi si pe firele uscate, la varfuri, iluminandu-le si ajutandu-le sa arate mai sanatos. Pe deasupra, poate netezi firele rebele si contribui la realizarea unei coafuri frumoase, usurand considerabil pieptanarea. Va ajuta orice tip de par, in special pe cel casant si degradat, pe care il repara din interior, si il protejeaza multumita prezentei filtrului UV.

Pentru multe iubitoare ale acestui tip de produs de ingrijire, se afla in topurile cu cel mai bun ulei de argan pentru par, fiind ajutat si de un miros imbietor, care nu deranjeaza. Un inconvenient este cantitatea minima, de 30 ml, raportata la un pret oarecum ridicat, in comparatie cu alte branduri.

 

 

 

 

Ulei de argan cosmetic:

 

Miracle Oil Argan Oil

 

Se spune ca un ulei de argan natural are puterea de a estompa aspectul cicatricilor, fiind considerat o mana cereasca pentru ten si piele, in general. Iar produsul acesta, despre care se spune ca e 100% bio, presat la rece, asadar nu e contaminat cu impuritati si alte ingrediente, utilizatoarea beneficiind de toate proprietatile sale.

Este indicat si pe eticheta ca nu au fost intrebuintate, in cresterea si manipularea sa, GMO-uri, coloranti sau parfumuri, avand certificare europeana de calitate care ii atesta originea. Pentru ca se afla intr-o sticulta usor inchisa la culoare, cu picurator, poate fi dozat pentru tot ce ai nevoie, produsul fiind, la baza, destinat uzului cosmetic, pentru fata, par si piele.

Datorita acizilor Omega 6 si 9 si a vitaminei E, acest ulei de argan cosmetic hraneste tesutul si il hidrateaza, conferindu-i nutrientii necesari revitalizarii. Are rol anti-rid, anti-imbatranire si antiacneic, luptand impotriva matretii si, prin extensie, a caderii parului.

 

 

 

 

Ulei de argan bio:

 

Dried Fruits Supplier Sunlit Ulei De Argan Ecologic

 

Acest ulei de argan bio virgin a fost obtinut prin presare la rece, mentinand culoarea galbena, usor maronie, si un miros usor neplacut, care este cauzat de boabele neprajite. Articolul acesta intr-o cantitate generoasa, de 250 ml, e situat intr-o sticla usor transparenta, in care se va mentine bine in timp.

E un articol de ordin cosmetic, dupa cum reiese din descrierea pusa la dispozitie de distribuitor, avand in efect pozitiv asupra tenului, pielii si parului. Totdata, este recomandat si masajului de relaxare, si nu numai, imbinand placerea senzuala cu relaxarea si hidratarea oferite pielii.

Datorita vitaminei E si a acizilor grasi proprii uleiului, acesta va deveni un element antioxidant si nutritiv pentru tesut si fibrele capilare, restaurand aspectul acestora prin redarea stralucirii si a luciului natural, dar si prin iluminarea pielii si netezirea acesteia, combatand efectele inaintarii in varsta. Se poate folosi pentru masti de par si fata, de sine statator sau ca si ingredient in mixtiuni facute in casa.

 

 

 

 

Ulei de argan alimentar:

 

Solaris Bio Longevita Ulei De Argan Presat La Rece Bio

 

Cand ai nevoie de un produs de uz universal, te va multumi o formulatie precum a acestui ulei de argan pur, care a fost obtinuta prin procesul de presare la rece a semintelor, ceea ce inseamna ca si-a pastrat proprietatile nutritive si restorative.

In cazul in care preferi sa il intrebuintezi in bucatarie, iti va fi de ajutor in asezonarea carnurilor, pestelui si salatelor sau legumelor. In ce priveste aportul sau asupra tenului, putem spune ca va combate ridurile si liniile fine, hidratand tesutul si netezindu-l, prin folosire frecventa ducand la vindecarea cicatricilor lasate in urma de acnee. Poate micsora aspectul vergeturilor si repara unghiile casante, la nivel corporal fiind un bun emolient, iar pentru par un regenerant eficient.

In procesul cresterii nucilor de argan nu au fost folosite ingrasaminte de provenienta sintetica, ci doar naturala, agricultura fiind una ecologica, produsul fiind ambalat in Maroc. Sticluta fumurie contribuie la pastrarea in siguranta a uleiului pentru perioade lungi de timp, fara pierderea substantelor nutritive.

 

 

 

 

Ulei de argan pentru ten:

 

Ninfe Ulei De Argan Pentru Ten

 

Pentru ingrijirea fetei cu ingrediente naturale, un ulei de argan pentru ten este recomandat de multe iubitoare ale cosmeticelor. Articolul acesta intr-o sticluta frumoasa, usor opaca, ce se foloseste de un picurator pentru dozare, va hrani tesutul si il va revigora, asigurandu-i necesarul de hidratare si acizi grasi, avand o actiune emolienta si de protejare impotriva factorilor de mediu.

Potrivit unor utilizatoare, daca se intrebuinteaza frecvent, poate duce la micsorarea petelor pigmentare cauzate de soare, iar pielea uscata isi redobandeste iluminarea si nu se mai simte terna si obosita. Insa formula nu este una bio, fluidul prezentandu-se sub forma de ser anti-rid care contine si acid citric (responsabil cu uniformizarea culorii pielii) si lecitina, printre altele, asa ca nu va avea uz secundar.

Se recomanda aplicarea sa in special pe zonele unde exista riduri, masandu-se pana cand se absoarbe in piele. Nu contine conservanti si parabeni sau parfumuri, riscurile alergenice fiind minime.

 

 

 

 

Ulei de argan presat la rece:

 

Savonia Ulei De Argan Virgin, Presat La Rece

 

Cand cauti doar ce e mai bun pentru tenul si parul tau, nu poti da gres cu un ulei de argan presat la rece, un rezultat al procesului artizanal de manipulare, asadar nutrientii proprii (acizi grasi esentiali, vitamina E) sunt prezervati.

Sticluta aceasta usor intunecata la culoare are rolul de a pastra functiile fluidului, iar pentru o aplicare mult usurata se foloseste de pulverizatorul atasat, care va mentine si uleiul necontaminat cu bacterii si mizerii, asa cum se intampla cand folosesti un picurator sau cand trebuie sa il lasi sa se scurga sau tamponezi o discheta pe gura sticlei.

Ca si beneficii la nivelul pielii, sunt mentionate combaterea deshidratarii si a liniilor fine si ridurilor, deosebindu-se de alte produse asemanatoare prin rolul antioxidant. Prin masarea unghiilor, acestea vor fi intarite, iar ca ulei de argan pentru par ajuta la regenerare, repararea fibrelor uscate si impiedica ruperea si caderea acestuia. Singura contraindicatie este pentru persoanele care stiu ca au o sensibilitate la astfel de produse.

 

 

 

 

Ulei de argan Maroc:

 

Azbane Casablanca Fraicheur Ulei De Argan Organic

 

Pentru orice adevarat ulei de argan, Maroc este tara de provenienta, iar in acest caz se respecta aceasta cerinta, asadar putem spune ca este vorba despre un produs autentic si natural. Nu este specificata, insa, metoda sa de productie, insa avand in vedere culoarea usor galbuie si mirosul specific mentionat in certificatul de analiza, putem deduce a a fost presat la rece.

Conform indicatiilor oferite de producator, se va folosi doar la nivel extern, asadar e un ulei de uz cosmetic, care rezista pana la 12 luni de la deschiderea flaconului din sticla incolora (isi poate pierde din proprietati daca este lasat in directa actiune a razelor solare).

Se poate aplica direct pe ten, prin miscari circulare pana la absorbtie, ajutand la netezirea ridurilor si la catifelare si iluminare, pentru par fiind suficiente cateva picaturi, la varfuri, acolo unde exista adesea degradare si firul e mai casant. Bineinteles, se poate intrebuinta si pe corp, pentru masaj, in vederea hidratarii.

 

 

 

 

Ulei de argan Mayam:

 

Mayam Ulei De Argan Virgin Organic

 

Cauti un ulei de argan, ieftin si bun, pentru uz cosmetic? Optiunea aceasta cu o formulatie bio, virgina, presata la rece, iti poate oferi ingrijirea necesara intregului corp, de la varfurile picioarelor si pana la cele ale parului. Are o culoare usor galbuie, dar limpede, si o vascozitate mediana, cu mirosul caracteristic de nuci, care dispare imediat ce se absoarbe in piele.

Are efecte anti-imbatranire si antioxidante, dotand pielea cu fermitate si netezire, rapidizand procesul de cicatrizare si estompand aspectul semnelor si al vergeturilor, pH-ul neutru ajutand la pastrarea barierei naturale a tesutului. Este adjuvant in tratarea psoriazisului, a dermatozelor si eczemelor, in regenerarea tesutului dupa arsuri solare.

Pentru par, acest ulei de argan Mayam este ajutator in ce priveste repararea varfurilor degradate si despicate, redand vitalitatea si supletea fibrelor uscate si casante si infrumusetandu-le prin recuperarea stralucirii si a catifelarii. Il poti aplica direct pe piele, unghii sau par, ori il introduci in masti, creme, emulsii, seruri sau balsamuri facute in casa sau din comert.

 

 

 

 

Alte produse pe baza de ulei de argan:

 

Crema cu ulei de argan:

 

Qualikos Argan Tonic Cream

 

Pentru a da pielii nutritia necesara, mai ales daca este mai uscata, dupa dus te vei da cu o crema cu ulei de argan, nuca de cocos si ulei de migdale dulci. Aceste ingrediente vor da elasticitate pielii, o vor hidrata si ii vor schimba textura, facand-o mai moale si catifelata. Un plus de hidratare este oferit de uree, sorbitol si glucoza.

Este indicata tuturor tipurilor de piele aceasta crema cu ingrediente naturale, inclusiv celor foarte uscate si deshidratate, carora le confera acizi grasi nesaturati ce hidrateaza, si tocoferolii responsabili cu stimularea regenerarii celulare. Produsul este certificat biologic conform reglementarilor europene, si nu prezinta in lista de ingrediente parabeni, parafina, SLS, uleiuri minerale, PEG sau SLES, excipienti care pot provoca alergii si pot avea riscuri cancerigene.

Uleiul de argan este de provenienta biologica, potrivit descrierii produsului, asa ca se dovedeste calitativ. Pentru calmarea scalpului, gasim pe eticheta extractul de musetel, iar extractele de nalba si aloe inmoaie si umecteaza. Tegumentul va dobandi un strat protector.

 

 

 

 

Gel de dus cu ulei de argan:

 

Green Pharmacy Gel De Dus CU Ulei De Argan Si Smochine

 

In vederea curatarii si hidratarii pielii, poti incerca un produs precum acest gel de dus cu ulei de argan, despre care se spune ca ar proteja bariera naturala cutanata, deoarece dispune de pH neutru. Iti pot spune ca produsul nu contine mult temutii parabeni, silicon sau PEG, substante iritante, dar va avea SLS (sodium laureth sulfate) si parfum, elemente care pot usca usor si irita pielea sensibila.

Ingredientul principal, uleiul de argan, este folosit pentru hidratarea extensiva a tegumentului, ajutandu-l sa se mentina mai tanar si dandu-i vitalitate si catifelare. Alaturi de el se afla extractul de smochine, responsabil cu catifelarea si mirosul placut, delicat, de care majoritatea utilizatorilor sunt multumiti.

Are o formula de curatare blanda, modul de aplicare recomandat fiind de masare prin miscari circulare pe intreg corpul, dupa care se va clati. Astfel, tesutul va fi stimulat si circulatia sangvina imbunatatita, incurajandu-se generarea de elastina si colagen, ce mentin aspectul sanatos al pielii.

 

 

 

 

Sampon cu ulei de argan:

 

Trio Verde Sampon Pentru Par Deteriorat Cu Ulei De Argan

 

De la Trio Verde vine acest sampon cu ulei de argan care are o actiune delicata de curatare si ingrijire la nivelul scalpului, protejand fibrele de actiunea factorilor de mediu. Pentru ca este o formula pentru plete degradate, va regenera suvitele si la va face mai sanatoase si mai stralucitoare.

Substanta activa Keratrix este un element bogat in aminoacizi care, alaturi de uleiul de argan, imbunatateste elasticitatea parului si creste rezistenta sa la periere si rupere, fortificand pletele uscate si casante, redandu-le catifelarea si moliciunea, facandu-le mai usor de coafat.

Modul de aplicare este clasic, pe parul umed masand o cantitate suficienta pana spumeaza, pastrand-o pentru pana la 3 minute, pentru ca nutrientii sa fie absorbiti, dupa care se clateste bine. In cazul in care radacinile nu sunt curate, se poate repeta procesul. Nu exista parabeni, insa vei face cunostinta cu SLS (Sodium Laurth Sulfate) si linalool, ingrediente usor cotroversante, care pot usca in exces si cauza iritatii pielii sensibile.

 

 

 

 

Masca de par cu ulei de argan:

 

Gerocossen Argan Line Masca De Par Reparatoare

 

Cand ai pletele degradate si despicate, poti incerca sa le readuci la viata cu o masca reparatoare cu ulei de argan, la pret bun, precum aceasta. Potrivit informatiilor disponibile chiar pe eticheta, nu are in componenta parabeni si parafine, fiind un produs romanesc prin achizitionarea caruia incurajezi dezvoltarea brandurilor autentice de cosmetice.

Din indicatii aflam ca se foloseste pe pletele proaspat spalate si uscate in prosop, intinzand suficient fluid pe intreaga lungime, dupa care lasi sa isi faca efectul pentru 5 minute, mai apoi clatind bine, pentru ca reziduurile sa nu produca ingrasarea mai rapida la radacina si pentru ca firele sa nu fie ingreunate.

Aceasta masca de par cu ulei de argan este destinata parului vopsit si deteriorat, dar si firelor mai uscate si casante, avand si ulei de ricin si keratina, care impreuna vor actiona la nivelul axului folicular, refacand si fortificandu-l. Reduce gradul de rupere si confera fibrelor vitamina E, acizi grasi esentiali si minerale care ingroasa firul. Exista, insa, si substante posibil iritante, precum dimethicone, parfum si silicon.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Uleiul de argan, cunoscut si sub denumirea de ulei marocan, a patruns in ani recenti pe nisa de piata cosmetica, fiind recunoscut in prima instanta pentru rolul sau benefic in ceea ce priveste pielea si parul, pe care le hidrateaza si repara. Are si intrebuintari alimentare, beneficiile sale pentru organism fiind recunoscute.

Este un lichid usor uleios produs din boabele de argan, un arbusti specific Marocului. Avand in vedere exclusivitatea locatiei in care este crescut si manufacturat, produsul finit are un pret usor piperat si acest lucru se reflecta si in raritatea sa in formula simpla, pe piata.

Pentru ca nu toate articolele si brandurile din comert ofera aceeasi calitate, iti poate fi dificil sa te iei dupa diverse pareri despre cele mai bune uleiuri de argan cand vrei sa faci o achizitie, iar pentru a-ti face navigarea mai usoara, iti vom oferi cateva date esentiale pentru acest tip de produs.

 

 

Intrebuintare: Un prim criteriu de departajare este intre fluidul destinat folosirii in industria dermatocosmetica si cel pentru alimentatie.

Cel mai des intalnit este uleiul pentru uz extern (cosmetic), presat la rece din boabe neprajite. El va avea un rol pozitiv asupra ingrijirii tenului (estompeaza ridurile, catifeleaza, netezeste, confera iluminare si stralucire), si cand se foloseste singur, si cand devine ingredient intr-o masca de fata facuta in casa.

Pentru pielea corpului isi imprumuta elementele emoliente si hidratante, redand fermitatea si catifelarea, netezind si imbunatatind structura pielii, reducand vergeturile si celulita si tratand arsurile solare, eczemele, cosurile si cicatricile. In cazul parului si al scalpului linisteste iritatiile, ingienizeaza si hidrateaza pielea pentru a evita reaparitia matretii si caderea firelor, le intareste pe cele uscate si casante si da stralucire, protejand de arsuri cauzate de soare. In cazul pletelor, aplicarea se poate face pe ele umede, pentru un plus de hidratare si volum, sau uscate (pe varfuri) pentru reconstructie.

Pentru uz alimentar se vor folosi boabe prajite, care dau aroma de nuci oricarui ulei de argan, la un pret bun, ales. Se pune in salate, supe, deserturi, la peste sau carne, preferandu-se intrebuintarea in stare cruda, la finalul procesului termic, pentru ca proprietatile sale sa se pastreze. Este un adjuvant in calmarea iritatiilor si inflamatiilor, protejand arterele, ficatul si incurajand o digestie buna, sistemul imunitar fiind si el fortificat.

 

Tehnologie de obtinere: In comert, se intalnesc uleiuri obtinute prin trei procedee de manipulare, si anume presarea la rece, extragerea chimica si rafinarea.

Este de preferat sa alegi un ulei obtinut prin presare la rece, eventual dintr-o cultura bio, neafectata genetic, astfel asigurandu-te ca lichidul finit isi pastreaza toate proprietatile. Astfel este produs cel mai bun ulei de argan, din boabe neprajite (sau prajite, in cazul optiunilor alimentare) presate mecanic. Se remarca printr-o culoare galbuie, o vascozitate medie si un miros specific, de nuci sau benzi de cauciuc.

Extragerea chimica include intrebuintarea unor solventi chimici sau are loc la temperaturi inalte, astfel boabele fiind contamintate si pierzandu-si mare parte a substantelor nutritive. Uleiul rezultat abunda in impuritati si isi pierde din caracteristici.

Prin rafinare sunt adaugati excipienti chimici sau naturali care, in combinatie cu prelucrarea la temperaturi inalte, indeparteaza aroma specifica si eventuale impuritati, insa astfel se pierd din nutrientii si beneficiile produsului. Cand dai peste astfel de formule, alege-le pe cele rafinate cu ajutorul unor ingrediente naturale (precum acidul citric) si nu cu solventi chimici.

 

 

Continut: Pentru a te bucura de beneficii, alege intotdeauna uleiuri de argan, la preturi bune, care nu mai au si alte ingrediente pe pachet (parfumuri, conservanti, parafina, apa). Astfel efectul produsului va fi mai puternic, si nu diluat de alti excipienti.

In mod natural, uleiul este compus din acizi oleici si stearici, cu rol emolient, acid palmitic, cu efect hidratant pentru tegument, vitamina E cu rol antioxidant si anti-imbatranire care energizeaza si vindeca pielea, si acid linoleic (protector pentru tesut).

Textura ar trebui sa fie fina si usor vascoasa, care nu se lipeste si care se absoarbe repede in piele, la masare. Culoarea are note de chihlimbar, aurii, mai ales in cazul produselor cosmetice, pentru uz alimentar fluidul fiind usor mai intunecat.

Mirosul este specific, asemanandu-se cu cel al nucilor sau semintelor, unele persoane identificandu-l ca unul asemanator cauciucului. Acesta dispare cand se absoarbe in piele sau par. Daca un produs desemnat “pur” sau “bio” nu are miros, atunci acesta a fost diluat. Cauta doar optiuni cu aroma usoara, cele prea mirositoare sau care nu prezinta note olfactive specifice sunt suspicioase.

 

Produse alternative: Pe langa sticlutele gasite in comert, care iti permit sa intrebuintezi fluidul cum doresti, multi producatori de dermatocosmetice se avanta in adaugarea uleiului de argan in formule pentru curatare si ingrijire, precum sampoane, geluri de dus, creme, lotiuni, seruri sau masti.

Ai face bine sa citesti cu atentie lista de ingrediente, asigurandu-te ca acest element se afla pe una din primele trei pozitii, caci astfel cantitatea sa in respectiva formula va fi mai mare, altfel beneficiile sunt ca si inexistente.

Printre produsele cu care se gaseste des in conjunctie se afla uleiul de ricin (cu rol de imputernicire al firului de par, ce elimina matreata si fortifica radacina), uleiuri de cocos si jojoba (hidratante, hranitoare si combative cu semnele imbatranirii) sau uleiuri esentiale frumos mirositoare (lavanda, eucalipt, aloe vera).

 

Cantitati: Depinde de modul in care iti propui sa intrebuintezi produsul. Pentru piele, par si unghii nu ai nevoie de cantitati mari la o singura aplicare, asa ca iti pot fi suficiente pentru o perioada si sticlute de uleiuri de argan, ieftine si bune, ce nu cantaresc mai mult de 50 ml.

Daca folosesti un ulei pentru masaj si uz intern (in general, cu dozaj mai mare) ar fi indicat sa investesti intr-o sticla mai voluminoasa, standardul fiind intre 250 si 300 ml.

 

Ambalaj: Desi poate parea o alegere bazata strict pe design, acesta are un rol important in modul in care rezista fluidul in timp. Se gasesc optiuni din plastic, care vor duce la degradarea uleiului, sau transparente, care il expun la soare si lumina, scazand proprietatile sale benefice.

Un producator reputat va alege mereu o sticla din sticla usor fumurie (chihlimbar sau cobalt) care protejeaza structura chimica a continutului. Aluminiul si otelul inoxidabil sunt alternative interesante si protectoare cu acest “aur pretios”.

 

Valoarea nutritionala: Aceasta este importanta doar daca doresti sa consumi uleiul de argan drept supliment sau in aliment. 100 de ml de fluid inmagazineaza intre 800 – 900 kcal, asa ca il vei ingera in cantitati mici, care sa nu depaseasca una sau doua lingurite pe zi, periodic.

 

 

Costuri de achizitie: Un cost mediu de achizitie al sticlutelor ce nu depasesc 100ml este intre 50 – 80 de ron, insa daca preferi un recipient mai mare, vei scoate din buzunar peste 100 de ron.

Nu iti ramane decat sa petreci cateva minute pe paginile magazinelor online, acolo unde oferta de uleiuri de argan este bogata, mai mereu gasind cate un produs calitativ, la un pret foarte bun. Cu ajutorul informatiilor de mai sus, cu siguranta vei putea lua o decizie inspirata.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se foloseste ulei de argan pentru caderea parului, ca masura preventiva?

Avand in vedere efectul puternic hidratant si antiinflamator, masajul sau o masca periodica formata din ulei de argan simplu poate ajuta la mentinerea si intarirea fibrelor capilare, reducandu-se astfel caderea acestora.

Pentru ca hidrateaza scalpul si impiedica aparitia matretii, ofera mediul propice cresterii firelor sanatoase si puternice, asa ca poate fi adaugat ritualului de ingrijire a pletelor, protejandu-le de efectul factorilor de mediu in timp ce le fortifica.  

 

 

De ce sa folosesc o crema de corp cu ulei de argan?

Prin masarea pielii cu un astfel de produs cosmetic, iti ajuti tesutul sa se regenereze, caci uleiul de argan va fi un ingredient activ bogat in acizi grasi si vitamina E, care hraneste si hidrateaza, protejand impotriva infectiilor. Va revitaliza tesutul uscat, facandu-l mai catifelat, si are rol anti-cicatrizant, contribuind la vindecarea semnelor si a vergeturilor.

Datorita vitaminei E din compozitie putem spune ca are rol anti-imbatranire deoarece stimuleaza regenerarea celulara de suprafata, mentinand si imbunatatind elasticitatea in timp ce netezeste si protejeaza. Pe scurt, pielea devine mai catifelata si moale, recapatandu-si fermitatea.

 

Pot obtine acasa o masca de par cu ulei de argan si ulei de ricin? Ce alte ingrediente mai adaug?

Cu siguranta poti sa iti procuri ingrediente pe pentru o simpla masca de regenerare si crestere a parului, una din cele mai simple retete fiind de amestecare a unui numar egal de picaturi din cele doua uleiuri, aplicand mai apoi fluidul la radacina si pe lungimea parului, lasand sa actioneze pentru 30 de minute, timp in care iti infasori capul intr-un prosop cald, la final clatind bine. Pletele tale vor fi mai lucioase si puternice, si nu vor mai cadea la fel de des.

O alta reteta pentru regenerarea fibrelor capilare este de a folosi unul sau doua galbenusuri pe care le bati, adaugand 10 picaturi de ulei de argan si 10 de ulei de ricin, pasta rezultata fiind intinsa pe parul umed si spalat, acoperindu-se cu un prosop pentru 30 deminute, dupa care se va spala in vederea indepartarii resturilor, la final trecand cu zeama de lamaie printre suvite, pentru a le lasa curate, luminoase si stralucitoare.

 

 

Pot consuma ulei de argan alimentar fara contraindicatii?

Pana in prezent, nu au fost documentate efecte negative ale acestui produs, el nefiind considerat toxic. Este indicat, totusi, sa nu fie folosit pentru mancaruri care necesita prajire indelungata, deoarece isi pierde gustul si poate afecta aroma alimentelor, in acest fel. In perioada contemporana a fost raportat un caz unic de anafilaxie in ce priveste uleiul de argan.

 

 

 

Ulei de argan – Beneficii

 

In perioade recente, uleiul de argan din Maroc a devenit un produs ravnit de industria cosmetica, dar indragit si in cea alimentara. Detine titulatura de “aur”, avand si un pret pe masura, castigandu-si reputatia tocmai prin prisma rezultatelor oferite, atat la nivel extern, cat si intern. Se remarca, in prezent, prin preturile cele mai ridicate pe kilogram pentru un ulei vegetal, acest lucru fiind cauzat de modul de obtinere si de faptul ca este crescut doar in anumite zone din Maroc.

Cu ce te poate ajuta acest produs? Ei bine, beneficiile sale sunt nenumarate, iar o imparteala clara se va face intre modul in care ajuta pielea, parul si alimentele sa iasa in evidenta.

 

 

Beneficii cosmetice

Pentru piele

La nivelul fetei, cele mai bune uleiuri de argan obtinute prin presare la rece, din culturi bio, vor avea un efect iluminator datorat vitaminelor si carotenilor, revitalizand tesutul uscat, deshidratat si tern. Pot fi intrebuintate pe tenul sensibil si cel reactiv, pe care le hidrateaza si catifeleaza, putand netezi si tesutul sensibil si subtire din jurul ochilor, intarziind aparitia ridurilor.

Un astfel de produs poate contribui la vindecarea cicatricilor si semnelor acneice, dermatitelor si negilor, si trateaza micile cosuri aparute, in cazul tenului gras fiind responsabil si cu reglarea productiei de sebum, calmand iritatiile.

Gratie antioxidantilor, protejeaza tenul de efectele razelor UV si incurajeaza reconstructia celulara, imbunatatind elasticitatea si fermitatea pielii.

Cu ajutorul unui ulei de argan pentru fata, iti aperi pielea de actiunea radicalilor liberi, de aceea ingredientul se afla adesea in creme anti-imbatranire.

Pentru pielea corpului efectele sunt similare, printre acestea numarandu-se micsorarea aspectului vergeturilor si netezirea tesutului. Inflamatiile de la nivelul articulatiilor pot fi reduse printr-un masaj cu cateva picaturi de ulei. Functioneaza simplu, este absorbit in piele, unde regleaza pH-ul si apara de razele solare, avand un efect benefic si asupra psoriazisului sau eczemelor, la tratarea carora ajuta.

Pentru par

Se poate folosi de sine statator sau in compozitia unor sampoane, balsamuri ori masti si seruri menite a revigora cositele uscate si deshidratate. Ajuta la hidratarea scalpului si la indepartarea matretii (rol antibacterian), in acest fel devenind un adjuvant in lupta cu caderea firelor, pe care le fortifica si carora le reda luciul sanatos.

Pentru varfurile despicate se poate aplica si pe parul uscat, hranind cuticulele capilare si reparand legaturile celulare. Astfel, capetele nu se vor mai rupe la fel de repede.

Chiar si la nivelul unghiilor se pot vedea rezultate, cele casante si subtiri recapatandu-si luciul si devenind mai puternice.

 

Uz alimentar

Cand este ingerat, uleiul de argan va contribui la reducerea colesterolului rau prin prezenta sterolilor, care blocheaza recoltarea sa atunci cand ajunge in intestin.

Datorita efectului antiinflamator, poate scadea intensitatea durerilor resimtite in cazul ovarelor polichistice, a bolilor vezicii urinare, si regleaza tranzitul intestinal prin echilibrarea digestiei (stimuleaza pepsina, enzima caracteristica sucului gastric).

 

 

Unele studii arata ca uleiul de argan are efect anticancerigen (prostata, sani, pancreas, colorectal) prezenta alfa-tocoferolului si a gamma-tocoferolului protejand organismul de radicalii liberi si auto-atacul celular.

Apara celulele hepatice si este cholerectic, adica va ajuta la secretia bilei din ficat, prevenind formarea de leziuni la nivelul vaselor de sange, fortificand sistemul cardiovascular.

Potrivit unor studii, eficienta sa in tinerea sub control a diabetului este atestata, cel putin in cazul sobolanilor tinand glicemia in limite normale. Pentru prevenirea bolilor metabolice, este recomandata ingerarea unei lingurite pe zi, timp de 3 – 6 zile, in cure periodice.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu