Seruri cu vitamina C – Opinii si Recenzii in 2025
Vrei sa adaugi rutinei tale zilnice un ser cu vitamina C, insa ai dubii cu privire la modul in care te-ar putea asista? Pentru a face o achizitie de ajutor, iti prezentam in acest articol cateva elemente de diferentiere intre fluidele din comert, si iti spunem ca Revox Just Vitamin C 20% se afla la ora actuala printre preferatele romancelor, sticluta fumurie ajutand la mentinerea fluidului in deplina siguranta, modul de folosire fiind prin picurator, concentratia de vitamina C din formula fiind ridicata, de 20%, asa ca va avea un puternic efect antioxidant, iluminator si anti-rid, fiind dedicata tuturor tipurilor de ten, mai putin celui sensibil, unde poate produce iritatii, avand in vedere taria, cantitatea de 30 ml fiind cea standard. Un alt exemplu indragit de publicul autohton este Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster.
Tabel comparativ
Produsul are un pret accesibil, primul lucru la care se uita doritoarele, vitamina C fiind intr-o proportie ridicata, pentru a creste eficienta la absorbire, ducand la un ten mai luminos si uniform, scazand aspectul liniilor fine si ridurilor, ajutand la cresterea productiei de colagen, in vederea tonifierii si a mentinerii fermitatii tesutului.
Formula nu foloseste cea mai stabila forma de ingredient activ, acidul ascorbic fiind in pericol de a se oxida repede, din nefericire, daca nu este inchis bine flaconul.
Se preteaza incercarii de catre persoanele care doresc sa introduca un astfel de produs in rutina zilnica, fiind ajutat de un pret bun si de ingrediente atractive pentru ten.
Pentru tratarea pielii mature si a ridurilor, indiferent de tipul de piele, formulatia producatorului promite sa aiba efecte pozitive, tratamentul fiind destinat pentru sapte zile in care ridurile se estompeaza, pielea devine mai ferma si intinereste, parca, obtinandu-se netezime si fermitate gratie ingredientelor din compozitie, printre care se afla acidul hialuronic.
Pretul este unul mult ridicat comparativ cu alte produse din aceeasi sfera, iar cantitatea de produs e redusa, de 24 ml in total, in cele trei mici flacoane.
Se preteaza uzului de catre persoanele care doresc ingrediente variate pentru tenul lor si pentru care bugetul nu reprezinta o posibila constrangere in alegerea cosmeticelor.
Tenul care se confrunta cu lipsa fermitatii si aparitia ridurilor si a liniilor fine poate beneficia de un tratament adecvat prin folosirea acestei formulatii care imbina vitamina cu acidul hialuronic si peptidele menite a lucra la reducerea semnelor imbatranirii, hidratand instantaneu si oferind iluminare, putand regenera si umple ridurile dupa un tratament complet.
Este posibil ca in cazul tenului mai sensibil sa piste putin pielea, iar modalitatea de folosire, prin acele fiole, se dovedeste inconfortabila pentru unele doamne.
Desi nu este un produs cosmetic fara lipsuri, se vinde foarte bine pe piata autohtona prin prisma publicitatii facute si a brandului de incredere pentru publicul roman.
Pareri despre cele mai bune seruri cu vitamina C
Serurile cu vitamina C ajuta pielea sa isi mentina frumusetea si fermitatea, iluminand si imbunatatind aspectul tegumentar, iar printre preferintele actuale ale romancelor se afla urmatoarele exemple, asa cum reise din topurile de vanzari ale momentului.
Revox Just Vitamin C 20%
Acest ser cu vitamina C, la pret bun, ajuta la mentinerea si imbunatatirea aspectului pielii, contribuind la eficientizarea productiei de colagen, ducand la fermitate si intarirea tesutului, iluminandu-l si tonificandu-l. Liniile fine si ridurile pot fi estompate dupa cateva saptamani de utilizare zilnica, pielea fiind protejata de efectele radicalilor liberi si a mediului inconjurator.
Se poate reduce hiperpigmentarea, iar nuanta este uniformizata, din compozitie mai facand parte aloe vera si ceaiul verde, extracte ce ajuta la calmare si hidratare. Consistenta este de ulei, insa nu lasa un film deranjant pe fata dupa ce se usuca.
Foloseste un recipient usor fumuriu, pentru ca razele solare sa nu strice prea repede ingredientele, insa este posibil sa oxideze repede, avand in vedere ca foloseste drept ingredient activ acidul ascorbic simplu. Iar sticluta cu picurator creste riscul dezvoltarii bacteriilor daca bagheta este lipita sau atinsa de fata ori daca ramane neinfiletata bine si ajunge oxigenul inauntru.
Ava Laboratorium Retinol cu Vitaminele C, E, F
Pentru ingrijirea pielii si mentinerea sau redobandirea tineretii acesteia cand isi fac aparitia primele semne ale imbatranirii poate fi de folos un ser cu vitamina C si E precum formulatia de fata care se foloseste de retinol in vederea intarzierii procesului natural de degenerare celulara.
Desi formula este usor neconventionala, aducand la un loc retinol si vitamina C, este recomandata, potrivit producatorului, tuturor tipurilor de piele, fiind imperios necesara aplicarea protectiei solare cu cel putin SPF 40, deoarece retinolul (sau vitamina A) e un exfoliant care poate lasa pielea sensibila. Se foloseste dimineata si seara pe pielea curata, inaintea cremei hidratante, masand pana cand se absoarbe cu totul.
In vederea evitarii oxidarii, vitaminele din componenta sunt in format microcapsulat, astfel ca isi pastreaza forma activa si se evita rancezirea lor. Nu exista parabeni, uleiuri minerale si conservanti de sinteza in compozitie, asa ca produsul va avea o durata de viata de 6 luni de la deschidere. Sticluta standard, de 30 ml, e prevazuta cu picurator, nu tocmai cel mai igienic lucru.
Delia Cosmetics Vitamina C Lipozomala
Acest ser cu vitamina C, ieftin si bun, foloseste vitamina C lipozomala care ofera un efect de stralucire si care uniformizeaza tenul, scapandu-l de imperfectiuni, reducand aspectul liniilor fine si al ridurilor, efect observabil dupa cateva aplicari, mentionand ca se recomanda folosirea sa de doar doua ori pe saptamana, putandu-se creste, in timp, uzul la mai multe ori pe saptamana.
Ofera un tratament intensiv de infrumusetare, reducandu-se diferentele de nuanta, astfel incat pielea sa prinda o nuanta uniforma si sa se estompeze petele pigmentare sau semnele ramase in urma acneei. Va fi necesara purtarea unei creme sau a unui produs cu factor de protectie SPF ridicat in timpul folosirii acestui ser, deoarece poate lasa pielea mai sensibila.
Sticluta de numai 10 ml este inchisa la culoare, pentru a proteja produsul din interior dozarea facandu-se standard, cu picurator, lucru ce poate duce la introducerea bacteriilor in fluid, din pacate. Tratamentul de iluminare si anti-imbatranire se poate intinde pe fata si decolteu, pentru a mentine o textura ferma, uniforma.
Ser cu vitamina C si acid hialuronic
Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster
Pentru tratarea si intretinerea tenului matur, cu riduri, poate fi incercata o formula precum aceasta de la Eucerin, care foloseste 10% vitamina C cu efecte antioxidante, care intareste factorii de protectie ai pielii, creste nivelul de colagen si unifica nuanta pielii, reducand aspectul ridurilor alaturi de acidul hialuronic, ce va hidrata in profunzime.
Din ingrediente face parte licochalcone A, un ingredient ce protejeaza tenul de efectul de imbatranire si asprire al radicalilor liberi, calmand si protejand de arderea radiatiilor solare. Efectul este imediat, observandu-se inca de la prima aplicare cum tenul devine mai revitalizat, e mai fin la atingere, mai neted si ferm, ridurile fiind estompate.
Tratamentul pentru sapte zile contine trei mici flacoane de 8 ml fiecare, implicand introducerea vitaminei C in emulsie inainte de aplicarea pe fata si decolteu, folosindu-se de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de crema hidratanta. Cantitatea de vitamina C (acid ascorbic – pe baza de apa, motiv pentru care se oxideaza usor) din emulsie este de 10%, astfel ca efectul ar trebui sa se poata observa bine.
Neutriherbs Cu Vitamina C si Acid Hialuronic
Serul cu vitamina C si acid hialuronic are grija de tenul lipsit de stralucire si tern, contribuind la iluminarea si conferirea fermitatii pentru acesta, aducandu-l intr-o stare mai buna, pielea prinzand o culoare mai uniforma prin atenuarea petelor si a imperfectiunilor cauzate de melanina in exces.
Mica sticluta ofera cantitatea standard pentru astfel de cosmetice, de 30 ml, fiind usor fumurie pentru a tine in siguranta ingredientele din interior. Dozarea este, si ea, clasica, folosindu-se un picurator, ceea ce inseamna ca ar trebui sa nu il atingi de piele, pentru a nu introduce bacterii si impuritati care pot sa destabilizeze formula cu acid ascorbic.
Printre ingredientele active se mai afla extractul din radacina de lemn dulce si cel de coaja de portocala dulce, fructele de maces, extractul de aloe vera si vitamina E si acidul hialuronic care vor actiona impreuna pentru a hrani, calma si ingriji tesutul si pentru a-i oferi toate armele necesare luptei cu imbatranirea celulara.
Ser cu vitamina C si peptide
Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C
De la un brand cu greutate pe piata consumatoare de cosmetice vine acest ser cu vitamina C Vichy care adauga fito-peptide si acid hialuronic care vor tinti tipurile de piele lipsite de luminozitate si unde incep sa se vada ridurile, reumplandu-le si conferind iluminare. In urma unor teste proprii, producatorul a descoperit ca dupa patru ore de la prima intrebuintare, pielea persoanelor peste 40 de ani e mai ferma si mai tonifiata, iar dupa o luna ridurile scad in proportie de 10%.
Formula foloseste vitamina C pura si apa termala Vichy, fiolele din sticla protejand ingredientele, deoarece culoarea inchisa va pastra lichidul pana la doua zile de la deschidere, pentru a se folosi pe indelete. Este recomandat un tratament de 10 zile, dimineata si seara, o fiola avand 1.8 ml, putand fi impartita in aplicarea de zi si de seara.
Desi nu e cel mai ieftin produs de pe piata, de acest fel, nu putem spune nici ca e cel mai scump, clasandu-se in topuri cu cele mai bune seruri cu vitamina C ale doamnelor aflate in cautarea unei astfel de solutii.
Ser cu vitamina C Mario Badescu
Mario Badescu Skincare VitaminC Serum
Clasicul acid ascorbic se afla in formulatia de ser a lui Mario Badescu, ceea ce inseamna ca vei avea grija unde tii sticluta si cum o folosesti, deoarece ingredientele nu sunt cele mai stabile dupa ce sunt expuse la soare sau bacterii ori oxigen.
Este vandut drept un tratament anti-imbatranire care se foloseste de vitamina C in proportie de 7.5% pentru a ilumina si a apara pielea de radicalii liberi, ducand la o productie mai ridicata de colagen decat ce poate tegumentul singur. E un produs numai bun de incercat de o persoana care nu a mai introdus pana in prezent formula de acest tip cu acest ingredient activ, existand in compozitie si gel de aloe vera si castraveti, pentru calmarea si racorirea pielii.
Nu lipsesc colagenul si acidul hialuronic menite a da fermitate, elasticitate si moliciune pielii, hidratand-o, insa uleiul de lavanda poate fi iritant pentru tenul sensibil, asa ca necesita atentie din acest punct de vedere. Cantitatea este standard, de 29 ml, la un pret piperat pentru piata romaneasca, putem spune.
Ser cu vitamina C si vitamina E
Beyoutiful Ser Vitamina C 20%m Acid Hialuronic Si Vitamina E
Iata un ser cu vitamina C, la un pret bun, care se aplica in urma curatarii fetei si inainte de a aplica factorul de protectie solara si crema hidratanta, care foloseste o sticluta fumurie cu picurator. Nu este ideal, insa daca ai grija cum umbli cu mica bagheta cand deschizi flaconul, nu ar trebui sa ai prea mari probleme.
Tipul de vitamina C din acest produs este magnesium ascorbyl phosphate, va fi adecvat si pielii sensibile, fiind minim iritant, insa se poate oxida repede, deoarece e solubil in apa. Pe langa actiunea antioxidanta si de protejare a tesutului, de restaurare a colagenului, reducere a liniilor fine, petelor si ridurilor si de iluminare, vitamina E si acidul hialuronic ajuta la calmarea si hidratarea tesutului, precum si la protejarea lui de efectul factorilor de mediu.
In micul flacon ai la indemana 30 ml care iti vor ajunge pentru mai mult de o luna, cantitatea de vitamina C fiind ridicata, de 20%, fapt ce duce la aparitia efectelor la scurt timp dupa inceperea utilizarii, potrivit altor recenzii.
K’anho cu Acid Hialuronic, Vitamina C 20%, Vitamina E
Vitamina C in proportie de 20% se gaseste in serul acesta, astfel ca efectele de iluminare, matifiere, estompare a liniilor fine si petelor pigmentare ar trebui sa fie vizibile relativ repede dupa inceperea introducerii in rutina zilnica de ingrijire. Ingredientul principal este ajutat de vitamina E in scop antioxidant, acidul hialuronic fiind cel care se ocupa de hidratarea tesutului si de tonifierea si intarirea sa. Va proteja si hidrata tesutul, dandu-i o stralucire si un tonus de invidiat.
Se va absorbi repede in piele, nelasand pelicula deranjanta la atingere, estompand roseata si discoloratiile, tenul parand mai tanar. Se recomanda intrebuintarea sa dimineata si seara, pe fata, gat si decolteu, dupa curatarea faciala si aplicarea unei lotiuni tonice.
Flaconul este opac, dar iti recomandam sa ai grija unde depozitezi produsul, pentru a nu intra sub incidenta razelor solare si a-si pierde puterea, cantitatea fiind cea standard, de 30 ml. Aplicarea se face in mod clasic, cu picurator.
Ghid de cumparare
Vitamina C este un puternic antioxidant care ajuta tegumentul in diferite moduri, motiv pentru care a fost inclusa in lista de ingrediente a serurilor, acolo unde ingredientul activ are sansa de a patrunde mai in adancul tesutului, unde isi va indeplini rolul benefic. Cel mai bun ser cu vitamina C poate sa iti imbunatateasca rutina zilnica de infrumusetare, caci e capabil sa repare, protejeze si perfectioneze aspectul pielii. Iata cateva criterii spre care te poti indrepta cand te decizi daca sa cumperi sau nu un astfel de produs.
Beneficii: Exista variate efecte pozitive in relatie cu folosirea unui produs cu vitamina C drept ingredient activ, iar fluiditatea serurilor ajuta la absorbirea facila in tegument. Prin folosirea zilnica sau de doua ori pe zi, dimineata si seara, va avea proprietati antioxidante, adica va incetini procesul imbatranirii, care poate fi afectat de raze solare si factori de mediu.
Vitamina C este sigura pentru majoritatea tipurilor de piele, neexistand reactii negative ce ar putea afecta tesutul, doar in cazul pielii hipersensibile putand aparea iritatii minore.
Va scadea pierderea de apa transepidermica, astfel incat tesutul sa retina mai multa umezeala, reducand roseata si uniformizand culoarea tenului, ducand si la o usoara iluminare prin estomparea hiperpigmentatiei si catifelarea pielii, astfel incat sa se evite acel aspect tern.
Poate duce la catifelarea pielii de sub ochi prin hidratarea si umflarea tesuturilor, putand estompa cearcanele.
Totodata, seruri cu vitamina C, ieftine si bune, pot ajuta la exacerbarea productiei de colagen, astfel incat sa se tina la distanta liniile fine si ridurile. Pot preveni lasarea pielii prin mentinerea gradului mai ridicat de colagen.
Deoarece ajuta la regenerarea celulara, aceasta vitamina e de folos si in cazul arsurilor solare, contribuind la vindecarea tesutului in acest mod.
Concentratie de ingredient activ: Este un element important de gasit in lista de ingrediente a serurilor de acest fel. Concentratia ideala se afla intre 10% si 20%, fiind indicat sa alegi o formulatie cu cel putin 8% vitamina C pentru a obtine rezultate. Un procentaj mai mare de 20% va duce la iritatii si nu imbunatateste gradul de absorbtie.
Aici se mentioneaza si formele vitaminei C care apar in produse cosmetice, cel mai eficient fiind acidul L-ascorbic sau cel pur, care lucreaza imediat ce se absoarbe in piele. Mai exista formatul ascorbyl glucoside sau vitamina Cg care are un efect prelungit, deoarece se absoarbe in tesuturi dupa care stimuleaza activarea vitaminei C, in timp.
Vitamina C solubila in apa, cunoscuta si sub denumirea magnesium ascorbyl phosphate, este mai putin iritanta si se potriveste celor care au pielea sensibila sau usor iritabila.
Ascorbyl palmitate si tetrahexyldecyl ascorbate sunt forme solubile in lipide, mai bune pentru pielea matura si uscata, in timp ce acidul L-ascorbic si sodium ascorbyl phosphate sunt solubile in apa, mai bune pentru pielea grasa, dar care se pot rancezi mai repede daca nu sunt pastrate la rece si in afara actiunii razelor solare.
Ingrediente: Pe langa vitamina C, in seruri vor mai exista si alte ingrediente ajutatoare pentru ten. Acest element interactioneaza bine cu antioxidanti precum vitaminele E si B, acidul ferulic si cel hialuronic. Astfel, impreuna vor lupta impotriva radicalilor liberi, sustinandu-se in vederea producerii de colagen in mod natural.
Forma: Poate avea de jucat un rol in produsul pe care il cumperi. Pe langa modul in care se impacheteaza, si cantitatea poate fi luata in considerare, caci vrei ca, daca tot ai dat banii pe un articol, sa te bucuri de el pentru cat mai mult timp, nu-i asa?
Formule populare sunt sticlutele cu picurator, variante standard, de apreciat daca au o culoare fumurie sau sunt opace, pentru a tine fluidul in siguranta, si variante similare cu pompita, mai igienice deoarece nu atingi fata cu ceva si nu exista riscul introducerii bacteriilor la fiecare aplicare in restul retetei.
Alta formula des intalnita sunt fiolele si capsulele, acele mici flaconase care se sparg sau desfileteaza pentru a se aplica pe fata, dozajul fiind garantat. Totusi, acestea vor fi mai scumpe raportat la cantitatea disponibila.
In ce priveste cantitatea, vei gasi sticlute standard, de 30 ml, pentru o utilizare de peste o luna, si versiuni duble, de pana la 60 ml, fiolele avand, in medie, 2 ml pentru o aplicare.
Impachetare: Este esential sa ai grija la ce tip de imbuteliere are serul cumparat, deoarece vitamina C poate fi instabila, mai ales in formula pura, si se poate oxida atunci cand e expusa la soare si oxigen, fiind indicata tinerea sa in flacoane inchise la culoare si opace. Doar acele seruri cu vitamina C, la preturi bune, care nu sunt pe baza de apa vor rezista mai bine si daca sunt expuse la soare. Cand lichidul prinde o culoare intunecata sau mai tulbure, inseamna ca a oxidat deja si nu mai este sigur sau eficient.
La final, iti mai spunem ca unele pareri despre cele mai bune seruri cu vitamina C care se gasesc pe paginile buticurilor online te pot convinge sa cumperi un produs in detrimentul altuia. Totodata, in aceste magazine ai varietate, spre deosebire de supermarket, farmacie sau drogherie, unde ofertele vor fi mult mai putine si mai costisitoare.
Cum integrezi serul cu vitamina C in rutina de ingrijire
Vitamina C poate sa faca diferite lucruri pozitive pentru pielea ta, de la iluminare si pana la uniformizarea culorii sau stergerea primelor semne ale imbatranirii. Insa serurile pot fi cosmetice pe care nu stii unde anume sa le integrezi in procesul de aplicare zilnica sau unde nu stii cat ar trebui sa folosesti, de exemplu.
Primul lucru pe care ar trebui sa il cunosti este ca serul cu vitamina C se foloseste in fiecare zi, recomandandu-se adaugarea sa mai ales in rutina de dimineata, deoarece ingredientul activ protejeaza pielea de poluare, radicalii liberi si lumini ultraviolete. Regula de aur este sa aplici produsele cosmetice pe fata in functie de cat de consistente sunt, pornind de la cele mai lichide spre cele mai groase si onctuoase.
Cele mai bune efecte pot fi observate cand pielea a fost exfoliata, cand sunt indepartate mizeriile si celulele moarte de la nivelul tenului pentru ca ingredientele sa patrunda mai usor in adancurile tesutului. Dar, in special cand folosesti exfoliante chimice (cu AHA, BHA), tenul poate ramane sensibil, asa ca e indicat sa nu le aplici unul dupa altul, ci la distanta de cateva ore.
Procesul de aplicare general este sa incepi cu demachiantul, daca e cazul, dupa care te speli pe fata, apoi aplici tonerul, daca folosesti unul, urmatorul pas fiind sa aplici serul cu vitamina C.
Foloseste una sau doua picaturi pe care le pui pe degete si apesi usor cu ele pe pielea usor umeda pentru a se absorbi mai eficient. Alte persoane prefera sa intinda serul pe palme si sa tapoteze usor cu ele peste fata. Important e sa nu freci, deoarece poti rani pielea.
Este recomandata aplicarea dupa curatare, exfoliere, dupa masti sau lotiuni tonice, dar inainte de crema hidratanta de zi sau seara, astepti 90 de secunde dupa ce ai intins fluidul pe fata, pentru a se absorbi, dupa care vei adauga crema hidratanta dorita, factorul de protectie solara (dimineata) si machiajul.
Cand folosesti mai multe seruri diferite in acelasi timp, precum unul cu vitamina C si unul cu acid hialuronic, vei pune pe fata mai intai produsul mai fluid si apoi pe cel cu textura mai groasa.
Daca folosesti si un produs cu retinol, e de preferat sa nu le aplici in acelasi timp, ci sa incepi ziua cu cel cu vitamina C si sa termini seara cu cel cu retinol, de exemplu.
Lasa un comentariu
0 Comentariu