Cel mai bun sapun cu sulf

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.25

 

Sapunuri cu sulf – Opinii si recenzii in 2025

 

 

Sapunurile cu sulf pot fi gasite atat la supermarket, cat si la farmacie sau online. Lista noastra cuprinde sapunuri solide si lichide, recomandate pentru acnee sau tratament medical, pentru o curatare mai buna si ingrijire atenta. Am inclus si produse pe baza de sulf pentru cei interesati. Vei descoperi in lista si produsul pe care noi ti-l recomandam, Ortos 7368, un sapun pe care il poti folosi la fel de eficient pentru curatarea si tratarea parului, fetei si corpului, dar si o optiune similara, Cheia Sulphur. Ai la indemana informatiile necesare pentru a face singur alegerea.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ortos 7368
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este eficient atat pentru combaterea matretii si protejarea scalpului, cat si in tratarea tenului in problemele cauzate de secretia seboreica excesiva si de acnee. Nu necesita utilizare continua pentru mentinerea rezultatelor obtinute, ci trebuie aplicat doar la nevoie.

La scurt timp dupa aplicare, mirosul de sulf care se degaja din pielea ori parul tau este destul de neplacut nu numai pentru cei din jur, ci chiar si de tine.

Punand in balanta proprietatile curative ale sapunului si pretul foarte avantajos la care poate fi achizitionat, pe de o parte, si micul dezavantaj al mirosului, de cealalta, rezultatul va fi fara nici un dubii in favoarea produsului pe care il recomandam fara rezerve.

A 2-A OPTIUNE!

Cheia Sulphur
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un sapun bio, compus din ingrediente naturale atent alese, care poate fi benefic pentru tot felul de afectiuni (scabie, acnee, psoriazis etc.) si poate fi utilizat inclusiv pentru fata sau scalp. Nu prezinta contraindicatii, nu are in componenta lui parabeni sau alte substante daunatoare si are un gramaj de circa 90 de grame.

Fiind solid e ceva mai dificil de utilizat daca vrei sa il folosesti pe post de sampon, dar, in timp, te vei obisnui.

Achizitioneaza acest sapun, cu aplicatii multiple, compus din ingrediente naturale si lucrat manual, daca vrei un produs benefic pentru afectiuni ale pielii.

A 3-a Optiune!

Barwa Siarkowa
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sapunul acesta vine in sprijinul persoanelor care au probleme cu tenul, mai ales al celor care se confrunta cu acneea, dar e potrivit si pentru alte afectiuni, deoarece curata in profunzime, hidrateaza si calmeaza in cazul a tot felul de iritatii. E o varianta solida, de 100g, care iti va ajunge pentru foarte mult timp.

Fiind un produs cu un continut mare de sulf, mirosul specific e destul de puternic, ceea ce poate fi destul de neplacut.

Daca vrei un sapun solid, cu un continut mare de sulf, potrivit mai ales pentru a trata acneea, iti recomandam acest produs.

 

 

Pareri despre cele mai bune sapunuri cu sulf

Daca ai nevoie de cel mai bun sapun cu sulf de pe piata, citeste cu atentie lista noastra de produse, insotita de descrieri detaliate ale unor variante populare de produse din aceasta categorie, declarate de producatori, recomandate de negustori si confirmate de clienti.

 

 

Sapun cu sulf pentru par

 

Ortos 7368

 

Din categoria sapun cu sulf pentru par, unul dintre cele mai promitatoare produse este cel recomandat de noi. Producatorul il prezinta ca pe un leac miraculos, care are nevoie de doar cateva minute (2-3) pentru a actiona pe par inainte de a clati suvitele din abundenta.

Desi in prospect apare doar varianta intrebuintarii pe post de sampon, consultand sapun cu sulf Ortos pareri am aflat ca produsul poate fi folosit cu succes si pentru a-ti spala fata, cu efecte notabile asupra excesului de sebum si a acneei. Atenuarea aspectului lucios al fetei si, mai ales, uscarea cosurilor sunt vesti foarte bune si mult-asteptate de persoanele cu probleme.

Avem de-a face cu un sapun cu sulf la pret bun, care, pe langa proprietatile pe care le-am enuntat deja, are si functia de exfoliere a tenului. Se recomanda totusi, mai ales in cazul unor utilizari frecvente, sa folosesti dupa curatare un produs cosmetic hidratant, de pilda o crema sau un ulei.

 

 

 

Beauty Secrets FC146

 

Acest sapun cu sulf pentru fata combina binefacerile sulfului cu proprietatile sarii din Marea Moarta, rezultatul fiind unul incurajator. Este un produs high-end, care curata si actioneaza eficient impotriva cosurilor si incurajeaza inhibitia glandelor sebacee.

Spre deosebire de alte sapunuri cu sulf, cel de la Beauty Secrets nu usuca pielea, ba din contra, are proprietati de hidratare. Acestea se datoreaza compozitiei acestui sapun cu sulf pentru par, in care intra, printre altele, palmierul, samburii de palmieri si acizi din nuca de cocos. Sarea de la Marea Moarta este bogata in minerale, care au efecte antioxidante si imprima un aspect sanatos tenului. In acelasi timp, regleaza Ph-ul.

Batonul de sapun este suficient de solid pentru ca cele 100 g de produs sa se topeasca destul de greu, asigurand astfel o utilizare indelungata. Ceea ce este o veste buna, dat fiind faptul ca la capitolul sapun cu sulf pret, cel de la Beauty Secrets inregistreaza un punct slab.

 

 

 

 

Sapun cu sulf pentru scabie

 

Cheia Sulphur

 

Scabia este o problema destul de grava cu care unii oameni se pot confrunta la un moment dat. In astfel de situatii, de mare ajutor ar putea fi un astfel de sapun, care are marele avantaj al faptului ca poate fi utilizat chiar si pe fata, scalp sau par. Pe langa sulf, are in componenta lui si ulei de palmier, ulei de cocos si unturi saponificate.

Sapunul despre care vorbim acum e un produs bio, fabricat manual, care nu contine substante ce ar putea fi daunatoare. El poate fi utilizat si pentru acnee, psoriazis, matreata, dermatita, eczeme sau alte astfel de afectiuni. Greutatea lui e de 90 grame, insa, pot sa mai apara mici variatii din cauza modului in care e fabricat. 

Pentru a folosi acest sapun, trebuie sa il umezesti, sa sapunesti bine, apoi sa clatesti cu apa din abundenta. Nu exista contraindicatii la acest produs, el putand fi utilizat de catre oricine, pentru orice perioada. Nu are un miros tocmai placut, dar, dupa ce te clatesti izul specific de sulf va disparea.

 

 

 

 

Sapun cu sulf pentru cosuri

 

Barwa Siarkowa

 

Pentru cei care vor sa cumpere un sapun cu sulf, la pret bun, care sa ajute in mod deosebit la tratarea acneei, recomandam acest produs. El e compus din sulf organic in proportie de 99% si din glicerina hidratata. Va avea beneficii precum: reducerea excesului de sebum, hidratare in profunzime, cresterea elasticitatii. 

Produsul acesta va fi de folos si pentru a curata cat mai bine impotriva microbilor, pentru a vindeca tesuturile deteriorate, pentru a calma si tonifia. Este recomandat pentru persoanele cu piele mixta sau predispusa la tot felul de probleme si poate fi aplicat atat pe fata, cat si pe corp, in functie de cum este necesar.

Sapunul acesta e testat dermatologic, asadar foloseste-l cu incredere. El are o greutate de 100 grame si este solid. Fiind pe baza de sulf, in momentul utilizarii nu are cel mai placut miros, dar, datorita beneficiilor ar trebui sa nu conteze asa mult acest lucru.

 

 

 

Sea of Spa Essential Dead Sea Treatment

 

Produsele Sea of Spa sunt bazate pe minerale provenind din apele cele mai adanci din Marea Moarta, sursa unica de minerale, dupa cum bine se stie, creata in mod natural in conditii climatice extraordinare. Mineralele din Marea Moarta sunt destinate in egala masura parului, fetei si corpului si au fost dovedite stiintific ca eficiente in incetinirea procesului de imbatranire a pielii. In compozitia sapunului cu sulf intra si uleiul de palmier, uleiul de masline si extractul de aloe vera, toate cu rol de hidratare si dezinfectare. Adaugam namolul din Marea Moarta, si succesul e asigurat.

Cosmeticele Sea of Spa si-au castigat o reputatie internationala greu de demontat pentru numeroasele lor calitati benefice, pentru mentinerea aspectului tineresc al pielii si protectia nucleului celular impotriva imbatranirii timpurii.

Cat priveste acest sapun cu sulf, parerile sunt bune, caci produsul este imbogatit cu 27 de minerale naturale din Marea Moarta, care sunt bine cunoscute pentru proprietatile lor benefice pentru tratarea pielii problematice. Sapunul amelioreaza afectiunile pielii, cum ar fi: seboreea, dermatita si psoriazisul si ajuta la dezinfectarea plagilor. De asemenea, curata bine pielea, lasand-o moale si neteda.

 

 

 

 

Sapun lichid cu sulf

 

Cheia Sulphurgel

 

Daca vrei un sapun lichid cu sulf bio-eco lansat pe piata de o firma neaos romaneasca, iti recomandam acest produs de la Cheia, nume care le poate trezi cititorilor nostri deja trecuti de prima tinerete multe amintiri. Este vorba de fapt de un produs 2-in-1, intrucat poate fi utilizat atat ca sampon, cat si ca gel de dus.

Despre proprietatile terapeutice ale acestui sapun cu sulf, la un pret bun, ajunge sa indicam, pe langa compozitia non-alergenica si fara multe elemente chimice daunatoare, indicatiile farmaceutice pentru ameliorarea si chiar vindecarea unor afectuni chiuitoare, precum psoriazis, acnee, dermatita seboreica, eczeme, micoze, pitiriazis.

Acest sapun lichid cu sulf medicinal se utilizeaza foarte usor. Ajunge sa umezesti, sa sapunesti si sa clatesti bine, apoi sa repeti procedeul cu o cantitate mai mica de substanta si sa astepti rezultatele. 

 

 

 

 

Sapun cu sulf pentru fata

 

Savonia 37529

 

Acest sapun cu sulf si salvie are proprietati antibacteriene si fungicide, deoarece sulful dezinfecteaza organismul prin puterea sa de a atrage substantele toxice pentru a le neutraliza si elimina. Concret, este o arma puternica impotriva psoriazisului si acneei.

Calmeaza alergiile pielii. Sapunul de sulf este una dintre cele mai recomandate de dermatologi remedii pentru a lupta impotriva acneei si a punctelor negre. Datorita sulfului, acest sapun are o actiune antiinflamatoare, astringenta, detoxifianta si dezinfectanta.

Este recomandat pentru uzul adultilor, indiferent de gen, in cazul unui ten gras sau mixt ori cu acnee. Se poate utiliza extern, pentru ingrijirea fetei, mainilor si corpului. Uleiul esential de salvie are proprietati calmante, antiseboreice si de revigorare. Produsul ofera o perspectiva favorabila chiar si ca sapun cu sulf pret accesibil.

 

 

 

Jericho Body Care JER0342

 

Acest sapun cu sulf imbunatatit cu aloe vera si minerale de la Marea Moarta este conceput pentru barbati si femei de toate varstele cu tenul gras. De asemenea, este recomandat in mod special persoanelor cu diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul si eczemele.

Sulful usuca pielea si ajuta la reducerea inflamatiei cosurilor si a altor pete de pe piele. Uleiul de masline si extractul de Aloe Vera catifeleaza si calmeaza pielea, dar in acelasi timp ii ofera si o hidratare echilibrata, mentinand umiditatea optima a pielii. Nu contine parabeni, nu irita pielea si nu a fost testat pe animale.

Daca ne referim la sapun cu sulf utilizare, aceasta este destul de simpla, totusi, iata cateva recomandari de urmat: umezeste zona tinta cu apa curata; sapuneste intr-un singur strat; asteapta cateva minute pentru o mai buna penetrare, apoi clateste cu apa calduta.

 

 

 

 

Alte produse pe baza de sulf:

 

Unguent Cu Sulf 10% Bioeel

 

Pentru persoanele cu o piele grasa si foarte grasa, nivelul de sulf din produsele cosmetice se recomanda sa fie cuprins intre 7 și 10%. Ca in cazul oricarui produs cosmetic, cel mai bine este sa consulti un dermatolog inainte de a-l utiliza pentru prima data. Unguentul este destinat aplicarii externe, in cazul leziunilor dermice cauzate de dermatite, intertigo, impetigo, piodermite sau candidoze, precum si in stafilocociile regiunilor paroase.

Pentru ca efectul sa fie garantat, trebuie sa respecti cateva reguli simple de aplicare. Daca suferi de acnee sau de alte afectiuni ale pielii, trebuie sa folosesti unguentul pe portiunile cu probleme, de 1-2 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Daca ai fost afectat de scabie, lucrurile sunt putin mai complicate. Trebuie sa te ungi cu alifia in fiecare seara, timp de 3 zile consecutiv, iar dupa tratament trebuie sa te cureti, iar hainele tale trebuie dezinfectate dupa fiecare purtare.

 

 

 

Biosulf Unguent cu Sulf 10% CETA SIBIU PLI1

 

Un alt remediu la care poti apela in cazul in care suferi de o boala de piele care necesita tratament, cum ar fi acneea, scabia, psoriazisul, intertigo si impertigo este acest unguent cu o concentratie de sulf de 10%.

Tratamentul are anumite restrictii, care privesc copiii mai mici de 3 ani, femeile insarcinate si cele care alapteaza. Totusi, si in celelalte cazuri este bine sa soliciti sfatul medicului inainte de a porni cura. Multe afectiuni dermatologice au simptome asemanatoare, dar raspund la tratamente total diferite.

Odata ce ai stabilit ca acest preparat bio este potrivit pentru tine, trebuie sa-l aplici in strat subtire pe corp, mai putin pe gat si pe fata, seara inainte de culcare, timp de 3-4 zile. Poti alege daca te imbaiezi dupa aceea, dar schimbatul hainelor nu este optional.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Unii folosesc deja un sapun cu sulf, altii ar vrea sa foloseasca un astfel de produs. Indiferent daca te numeri printre cei care vor sa gaseasca repede si simplu un asemenea sapun cu sulf ieftin si bun sau cauti alternative la brandul pe care il folosesti deja, cele sapte criterii de mai jos te vor ajuta in cautarea ta.

 

Tipul pielii: Sapunurile cu sulf, ieftine si bune, sunt intr-adevar deosebit de utile pentru sanatatea pielii, dar daca nu sunt folosite corect, ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine. Unele persoane nu suporta prea bine produsele pe baza de sulf, in special cele care au o piele uscata si sensibila. Inainte de a achizitiona sapunul este important sa afli care sunt cerintele de ingrijire specifice pielii tale. 

Daca ai tenul uscat si sensibil sau dimpotriva, gras si acneic, sapunurile care te-ar ajuta difera intre ele. Daca inca nu stii, afla intai in ce categorie te incadrezi: esti o persoana cu ten uscat, normal, gras sau mixt? In functie de aceasta trasatura, alege apoi un sapun cu sulf pentru fata potrivit.

Concentratia de sulf: Pentru a fi eficient in combaterea acneei, dar si a psoriazisului, matretii, dermatitelor seboreice sau atopice, micozelor si scabiei, sapunul cu sulf trebuie sa aiba o concentratie suficient de mare pentru a actiona, dar nu atat incat sa produca dezechilibre la nivel cutanat. Chiar daca el va aparea sub specificatia de sapun cu sulf pentru scabie, de obicei nu se concentreaza doar pe aceasta afectiune.

Pentru majoritatea produselor dedicate tratamentelor se recomanda un procent de sulf de 10%, dar sunt si sapunuri cu un continut redus, de 3 procente, care pot fi folosite mai des sau de catre persoane cu ten sensibil.

 

Ingredientele: Cei mai multi cumparatori sunt nemultumiti daca sapunul nu face destula spuma. Altii sunt reticenti la sapunurile cu continut de sulf pentru ca lasa un miros specific greu de indepartat. Ambele probleme deriva din lipsa ingredientelor de calitate. 

Pentru ca sapunul pe care il cumperi sa se potriveasca cu asteptarile ar fi bine sa cauti pareri despre cele mai bune sapunuri cu sulf si despre celelalte substantele pe care le contine si sa te asiguri ca ele sunt la fel de potrivite pentru piele. 

Cele mai bune sapunuri cu sulf includ de obicei in lista ingredientelor si parfumuri naturale, care au un efect de durata si sunt usor de tolerat. Iar pentru ca sapunul sa faca spuma ar trebui sa contina si o substanta de saponificare (cea care conduce la aparitia spumei). Daca aceasta nu este destul de buna sau este prea putina sapunul va fi mai putin practic, lasand de dorit in ce priveste curatarea pielii. 

 

Cantitatea: Poti sa alegi o marime de sapun atat in functie de cantitatea pe care o consumi in mod obisnuit prin spalare intr-un interval de timp, sau de sapuniera pe care o ai deja.

Tine cont ca, spre deosebire de sapunurile obisnuite, acesta poate fi impartit cu oricine, datorita proprietatilor lui antibacteriene garantate. Daca nu ai nevoie de el pentru uz exclusiv personal ai putea sa-l cumperi pentru intreaga familie. In acest caz vei dori sa iei un sapun cu gramaj mai mare.

 

Pretul: Un sapun cu sulf accesibil este usor de gasit, dar exista diferente semnificative intre produse. Asta pentru ca unele branduri l-au transformat dintr-un calup destinat utilizarii medicale intr-un produs de familie care sa nu te duca cu gandul la boala. 

I-au adaugat in compozitie arome si parfumuri naturale atragatoare sau bucati de plante aromatice de la care a imprumutat o culoare frumoasa. Alte criterii, precum precizia dozarii sau capacitatea de saponificare contribuie si ele la detaliile care fac diferenta de pret. Daca te vei documenta suficient de bine, vei gasi cu usurinta sapunuri cu sulf la preturi bune, variind in general intre 5 si cateva zeci de lei.

  

Marca: Ca si in cazul unui sapun obisnuit unele dintre sapunurile cu sulf pe care le gasesti in comert nu au trasaturi speciale, care sa le faca sa iasa in evidenta. Altele sunt facute de catre branduri cu traditie sau specializate in produse medicinale, ceea ce face ca preturile sa fie usor mai ridicate.

Avand in vedere ca nu este un produs pe care il vei folosi probabil pentru o perioada mai indelungata, este de inteles ca iti doresti unul care sa-ti placa sub toate aspectele. Cand ai deja o garantie a calitatii oferita de brandul producator, ai sanse mari sa faci o alegere buna.

Alte caracteristici: Dupa cum am mai mentionat, unele sapunuri cu sulf au in compozitie arome si culori. Daca folosesti acest tip de sapun cu scopul de a-ti trata pielea impotriva unei afectiuni, este indicat sa alegi tipul de sapun care nu contine produse chimice cu efect contrar. 

O atentionare pe care ti-o adresam este aceea ca, in mod normal nu se foloseste sapunul cu sulf in acelasi timp cu alte produse cosmetice, cum ar fi sapunurile uzuale cu parfurmuri de sinteza, coloranti sintetici, parabeni si alte ingrediente nocive pentru sanatate. 

Chiar daca dupa parcurgerea ghidului nostru ti-ai format deja o idee despre ce cauti, iti recomandam sa continui lectura, in speranta acumularii si a altor informatii importante pe baza raspunsurilor la intrebarile frecvente si a retetei pentru un sapun cu sulf handmade.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Se poate folosi sapun cu sulf pentru dermatita seboreica?

Sapunul cu sulf pentru cosuri este folosit cu succes in tratamentul sau ameliorarea mai multor afectiuni ale pielii. Printre acestea se numara acneea, matreata, micoza si scabia, dar si dermatita seboreica. Alaturi de sapunul cu zinc piritionic si alte produse pentru tratament local, folosirea sapunului cu sulf este o idee foarte buna.

Sapun cu sulf – ce beneficii are?

Spre deosebire de sapunurile clasice, mai mult parfumate decat eficiente, sapunul cu sulf indeparteaza foarte bine mizeria. Pe langa faptul ca este indicat in tratamentul afectiunilor cutanate, sapunul cu sulf are un puternic efect antibacterian. Este motivul pentru care blocurile operatorii il foloseau in igiena personalului. Un alt beneficiu este dat de faptul ca este un exfoliant foarte bun. Straturile de piele moarta pot fi eliminate usor cu ajutorul lui.

 

Sapun cu sulf – ce indicatii de utilizare are?

Pentru o buna utilizare sapuneste folosind apa calduta timp de cateva minute. Apoi clateste si poti repeta procedura. La final tamponeaza cu un prosop moale zona spalata. Dupa circa 10 zile de utilizare se vor vedea efectele pozitive. Nu s-au constatat efecte adverse majore in urma folosirii in exces a acestui tip de sapun.

 

 

 

Sapun cu sulf reteta

 

Fabricarea sapunului cu sulf in casa are cateva avantaje, cum ar fi faptul ca iti poti adapta reteta in functie de preferinte. Daca ai timp, poate fi un mic hobby sau inceputul unei afaceri. Exista destule retete, iar noi iti furnizam una dintre ele.

Ingrediente

Pentru fabricare ai nevoie de cateva substante pe care le gasesti in comert si un mic inventar constand din vase, spatule si cratite.

Ingredientele sunt urmatoarele: baza de sapun cu glicerina, 300 grame, sulf organic, 25 grame, ulei, 10 grame, esenta aromatica de lamaie, coloranti de sapun. Poti sa alegi tipul de ulei pe care il folosesti, optand pentru ulei de jojoba, ulei de cocos, de masline, de palmier sau de rapita. Cel de jojoba va produce cele mai bune rezultate pentru un sapun cu sulf pentru cosuri de calitate.

 

Fabricare

Taie in bucati mici baza de sapun cu glicerina si topeste-o la microunde sau la bain-marie. Nu o lasa in nici un caz sa ajunga la fierbere. Odata ajunsa in stare lichida, poti sa torni in ea sulful, pe care trebuie sa il amesteci foarte bine, pana cand se desface de tot si nu raman cocoloase in  substanta. 

In acest punct se poate adauga uleiul de jojoba, cateva picaturi de esenta aromatica si colorantul si se amesteca din nou. Se pot umple apoi formele de sapun si se lasa la racit pana cand s-a intarit complet, dupa care poate fi scos din forme. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu