Primere – Opinii si Recenzii in 2025
Cauti un primer care sa iti netezeasca pielea sau sa iti pregateasca unghiile pentru manichiura cu gel? Inainte de a face cumparaturi, trage cu ochiul peste informatiile acestea, incepand cu unul din cele mai populare produse la ora actuala, conform recenziilor, care este NYX Professional Makeup Primer Shine Killer, un produs pentru tenul mixt si gras, cu textura de gel, care micsoreaza aspectul imperfectiunilor si netezeste pielea, pregatind-o pentru primirea fondului de ten si mentinerea acestuia pe piele, fara a se “topi”. Nu incarca si nu imbacseste porii, neavand pigmentatie, mentinand sebumul excesiv sub control pe durata zilei. Pentru unghii, iti va fi mai de folos o formula precum 2M Beauty Acid Free Primer.
Tabel comparativ
Varianta aceasta cu o formulatie vascoasa, ca de gel, pregateste tenul pentru machiere, fiind recomandata in special celui gras si mixt, caci are efect de matifiere si tinere a sebumului sub control, netezind porii si liniile fine, producand o suprafata pe care va fi mai usor de intins fondul de ten dorit, fara a exista riscul ca se aduna in cute.
Una din nemultumirile utilizatoarelor este ca efectul matifiant nu rezista foarte mult in zona T in sezonul cald, iar dozajul poate fi dificil de realizat.
Se caracterizeaza drept o optiune de brand, accesibila publicului iubitor de produse de machiaj care se confrunta cu pori mari si linii fine si care doresc o estompare a stralucirii tenului.
Pentru unghiile sensibile si casante, care se deshidrateaza usor sau sunt sensibile la produse pe baza de acid, optiunea aceasta va deveni o alternativa placuta si bine gandita in vederea obtinerii unei manichiuri cu gel sau acryl rezistente in timp si protejate de actiunea micozelor, aceasta degresand si pregatind suprafata unghiei pentru urmatorii pasi.
Articolul acesta nu va aduce niciun beneficiu in cazul folosirii unei oje clasice, fiind parte integrala a manichiurilor cu gel ori acrylice, motiv pentru care nu va fi necesar vopsirii unghiilor acasa.
Avand in vedere rolul sau important pentru rezistenta manichiurii in timp, si efectul delicat asupra suprafetei unghiei, e preferat de majoritatea persoanelor care ofera astfel de servicii cosmetice.
Pentru un efect de blurare a imperfectiunilor inainte de aplicarea fondului de ten, formulatia aceasta se dovedeste eficienta, potrivit altor cumparatoare, matifiind si minimizand aspectul porilor si asigurand o durata de viata ridicata a machiajului adaugat pe deasupra, ajutand la “prinderea” luminii pe fata in vederea producerii unor poze frumoase.
Din pacate, nu reactioneaza foarte bune cu fondurile de ten de tip crema-pulbere, cauzand aparitia “mastii” de machiaj, iar pe tenul uscat poate sa nu hidrateze suficient.
E o solutie pentru persoanele ce dispun de un buget usor restrictionat, dispunand de o metoda facila de dozare si de o perioada lunga de valabilitate de la deschidere (12 luni).
Pareri despre cele mai bune primere
Ingrijeste-te inainte de a folosi produse de infrumusetare prin alegerea unui articol potrivit pentru particularitatile tale, luand in considerare si impresiile si informatiile din randurile de mai jos.
Primer fata:
NYX Professional Makeup Primer Shine Killer
Acest primer NYX se adreseaza in primul rand celor cu tenul mixt sau gras, deoarece are o formula care matifiaza si indeparteaza, in timp, stralucirea specifica tenului de acest fel. Conform informatiilor oferite de producator, are un efect pozitiv si asupra pielii normale sau uscate, pentru ca include elemente de hidratare si nu se simte pe piele (nu incarca).
Are o textura de gel incolor, care se intinde usor cu degetele, mentinand durata fondului de ten, a pudrei sau anticearcanului pentru cateva ore bune. Ambalajul tip flacon este simplu de dozat si intrebuintat, minimizand riscul contaminarii formulei cu bacterii pe masura ce il intrebuintezi.
Datorita continutului de vitamina E, va reduce aspectul ridurilor si al liniilor fine, netezind porii largiti si producand acea pelicula protectoare pentru piele, asa incat fondul de ten sa nu patrunda si sa cauzeze, eventual, pusee acneice. Se mentioneaza ca nu contine SPF si are o durata de viata de 6 luni de la deschidere.
L’Oreal Paris Infallible Mattifying Primer
Acest primer machiaj sub forma de gel este prima formula de acest fel a bine-cunoscutei companii L’Oreal, textura ajutand la intinderea rapida si eficienta a produsului. Nu prezinta pigmentare, fiind complet transparenta, avand rolul de a transforma si netezi textura pielii, facand-o catifelata si mata.
Conform detaliilor de pe pagina oficiala a articolului, minimizeaza imperfectiunile si porii si nu ii incarca, avand o textura usoara, care nu se simte pe piele. Potrivit multor recenzii, ajuta la mentinerea machiajului in loc pe intreaga durata a zilei. Are o formulatie pe baza de silicon, asa ca va netezi complet porii, efectul cel mai bun in acest sens fiind dobandit cu ajutorul unui buretel.
Flaconul cu orificiu subtire permite dozarea rapida si precisa pe fata, necesitand cateva picaturi mici pe frunte, obraji si barbie, dupa care intinzi prin miscari circulare delicate catre extremitati. Printre nemultumiri se afla gramajul scazut (4.5g) in relatie cu pretul.
PuroBio Cosmetics Primer Pentru Ten Gras
Acest primer de fata vegan nu contine cantitati periculoase de nichel, fiind promovat si drept baza de machiaj pentru tenul gras. Ca atare, va avea un efect principal matifiant, care micsoreaza aspectul porilor, catifeland, fara a se folosi de silicon.
Are un usor pigment coral spre piersica, ce uniformizeaza nuanta tenului, asa ca se potriveste majoritatii tipurilor de piele, iar micul flacon dispune de un orificiu subtire prin care dozezi produsul, pentru a nu folosi prea mult, putandu-l intinde cu degetele sau buretelul de machiaj. Potrivit indicatiilor disponibile, se va evita intinderea sa pe conturul ochilor, aici folosindu-se primerul pentru ochi din aceeasi gama, dupa cum sfatuieste producatorul.
Formula e imbogatita cu ulei de jojoba bio, care hidrateaza pielea, si vitamina E cu rol antioxidant, care poate estompa usor liniile fine si ridurile. Se adauga faptul ca va expira la 6 luni de la deschiderea recipientului de tip flacon, avand grija sa nu scoti prea mult pentru o aplicare.
Benefit The POREfessional Matte Rescue
Acest primer sub forma de gel se foloseste in concordanta cu produsul de acelasi tip (Benefit Porefessional primer pentru fata) pentru a obtine un ten foarte catifelat, neted si moale. Formulatia de fata, cu textura de gel, are o nuanta usor albastruie si se dedica matifierii tenului gras pentru a absorbi uleiurile naturale in exces.
Conform informatiilor disponibile, micsoreaza instantaneu aspectul porilor dilatati si, deoarece este pe baza de apa, produsul cosmetic nu va astupa porii si nu ii va imbacsi. Se strange flaconul pentru a scoate o micuta cantitate pe care o presezi usor cu degetele sau buretelul pe piele, din centrul spre extremitati, lasand pielea luminoasa si lipsita de acea stralucire deranjanta cauzata de sebum.
Pentru ca are in componenta praf de diamante, blureaza porii si da luminozitate tesutului. Se va mentiona ca nu contine SPF si ca se adreseaza unei categorii de public in cautarea produselor high-end, avand un pret piperat.
Primer unghii:
2M Beauty Acid Free Primer
Acest primer pentru unghii pregateste suprafata acestora pentru primirea celorlalte elemente ale manichiurii cu gel, actionand drept un “lipici” intre acestea si geluri, dar si drept bariera intre cele doua. Optiunea de fata este una careia ii lipseste acidul din compozitie, fiind adresata unghiilor sensibile, fragile si mai subtiri, avand un efect mai sensibil de pregatire, care nu agreseaza suprafata proteica solida.
Produsul acesta va degresa suprafata unghiei si va impiedica umiditatea sa actioneze in timpul manichiurii, ajutand la rezistenta gelului si a topper-ului adaugate mai tarziu. Totodata, va mentine micozele la distanta, avand rol de prevenire a infectiilor.
Se poate folosi inaintea aplicarii gelului si a acrylului, avand multiple tipuri de intrebuintari, daca putem spune asa, fiind util oricarei manichiuriste sau pasionate a unghiilor ce rezista pentru cel putin cateva saptamani ca si cum ar fi fost realizate recent. Mentionam ca lichidul e transparent si se aplica simplu, cu pensula inclusa.
2M Beauty Primer Acidic
Pentru mainile care transpira mult este nevoie de un primer, la pret bun, cu o formula acidica, precum aceasta varianta. Astfel unghiile vor fi curatate si pregatite bine, fara ca umiditatea specifica transpiratiei sa afecteze aderenta gelului, in acelasi timp devenind o baza ce desparte cele doua suprafete, protejand unghia de elementele chimice care ar putea-o degrada.
Se recomanda aplicarea unui strat subtire, dupa care se lasa sa se usuce la aer, pana cand observi ca aceasta prinde o culoare albicioasa, mai apoi putand aplica gelul. Ai grija, insa, sa nu atingi pielea cu acest fluid, caci poate produce leziuni. Daca, in timpul manichiurii, atingi pielea, sterge repede cu un disc demachiant sau un servetel pentru unghii.
Producatorul nu recomanda intrebuintarea produsului pe unghiile sensibile la astfel de formulatii pe baza de acid, ori la cele cu alergie la astfel de produse, avand grija in cazul unghiilor subtiri si sensibile, ori degradate si casante, caci efectul sau poate fi prea deshidratant pentru acestea.
Primer machiaj:
Revlon Photoready Perfecting Primer 001
Produsul acesta este promovat ca pregatindu-ti chipul pentru machiajul rezistent peste zi, care arata natural si isi pastreaza proportiile indiferent ca faci selfie-uri in conditii dificile de lumina sau poze profesionale. E disponibil in doua formulatii, aceasta pentru netezire a imperfectiunilor si una cu efect pronuntat asupra porilor, reducandu-le considerabil aspectul.
Revlon Photoready, primer de matifiere si minimizare a porilor, contine complexul de ingrediente ce formeaza tehnologia High Definition Filter, care capteaza razele luminoase si actioneaza asupra fetei precum un filtru de fotografii, lasandu-te cu “chipul de portelan”.
Datorita pompitei de dozare, e foarte usor de folosit, iar fluidul nu e influentat de bacterii si mizerii, recomandandu-se intinderea sa pe fata cu degetele. Umiformizeaza nuanta si textura tenului, reducand si aspectul liniilor fine si al ridurilor, mentinand aspectul machiajului de-a lungul zilei sau serii. Se mentine pentru pana la 12 luni de la deschidere, un detaliu indragit de multe cumparatoare multumite de produs.
NYX Professional Makeup Total Control Drop Primer 01
Cu acest primer de machiaj ai control absolut asupra cantitatii utilizate, daca esti adepta sticlutelor cu picurator, bineinteles. Ai in vedere ca fluidul va intra in contact cu bacterii in urma multiplelor intrebuintari. Formulatia este una usoara, ce nu incarca pielea si care nu se simte, pregatind-o pentru adaugarea fondului de ten si a celorlalte produse cosmetice. Se mentioneaza ca produsul acesta are o usoara pigmentatie, optiunea 01 fiind foarte deschisa, cu usoare subtonuri neutre.
Are un finisaj matifiant si catifelant, prezentand o baza de machiaj buna pentru fondul de ten de la acelasi producator. Se poate intrebuinta de orice tip de ten, incluzand elemente hidratante pentru pielea uscata, insa daca esti alergica la dimethicone, un cunoscut iritant, ar fi indicat sa nu te apropii de el.
Conform informatiilor disponibile, acopera porii, netezind pielea in vederea adaugarii fondului de ten fara discrepante, adaugandu-se in urma cremelor si produselor de hidratare si hranire a pielii. Un inconvenient pentru unele cumparatoare este cantitatea redusa (13 ml), comparativ cu alte formule de pe piata, la preturi similare.
Primer ochi:
Bourjois Eye Primer 24H
Pentru a pregati pleoapele de primirea pigmentului, ai nevoie de un primer de ochi ce actioneaza si drept baza de machiaj, care sa intensifice culoarea dorita si sa o mentina asa cum o pozitionezi. Optiunea de fata promite sa reziste pana la 24 de ore, asadar o zi intreaga nu va impune dificultati machiajului tau.
Netezeste si uniformizeaza aspectul pielii, fara a avea culoare care sa acopere venele profunde, insa, lasand un finisaj natural si gata de folosire. Potrivit informatiilor oferite de producator, nu lasa fardul sa se adune in cute, linii fine sau riduri, si nu scade intensitatea culorii pe masura ce trece ziua.
Pleoapa devine mata, neteda si uniformizata. Multumita micului flacon cu bagheta ai precizie la aplicare, si poti folosi mai putin produs. Il vei intinde usor sub si peste pleoapa, estompand mai apoi cu degetele. Formula e rezistenta la apa si contine uleiuri sub forma de gel, cu polimeri si ceara, de care adera pigmentul colorat, astfel fiind mentinut in pozitia in care se usuca.
Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer
Acest primer de pleoape actioneaza precum o bariera si o baza pentru machiaj, pregatind pielea din aceasta zona pentru primirea si fixarea pigmentului din farduri. Micul flacon are la capat un orificiu de picurare, astfel fiind nevoie sa il strangi usor pentru a scoate cantitatea dorita, dupa care sa o aplici cu degetele. Astfel, fluidul ramane in interior, existand sanse mai mici ca acesta sa fie contaminat cu mizerii.
Intensifica in mod evident pigmentatia fardurilor si mentine look-ul obtinut in loc, nepermitand coloritului sa cada, sa se estompeze sau sa se prelinga. Formeaza o bariera ce nu permite elementelor naturale hidratante sa iasa, neuscand pleoapa.
Are pigmentare naturala, intr-o nuanta bej deschis neutra, ce va uniformiza culoarea pleoapei, pentru ca venele si petele pigmentare sa nu fie vizibile si sa nu afecteze aspectul cromatic, daca acestea exista. Mentionam ca in micul flacon se gasesc 7.5 ml de produs, majoritatea cumparatoarelor fiind multumite de calitatea si pretul acestuia.
Spray primer:
NYX Professional Makeup First Base Primer Spray
Cu ajutorul acestui spray primer esti gata de aplicarea machiajului de zi sau seara mult mai repede decat cand folosesti un alt tip de produs, in parte pentru ca nu mai e necesar sa il intinzi pe intreaga fata si sa il “bibilesti” la fel de mult precum in cazul unui produs de tip crema, spre exemplu. Tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi de la distanta recomandata spre fata si sa iti aplici mai apoi fondul de ten dorit.
Potrivit multor cumparatoare, are initial o textura lipicioasa, insa aceasta ajuta la aderenta pigmentului produsului de uniformizare a fetei. Iar brandul este apreciat pentru ofertele sale in materie de cosmetice si make-up si in formulatia acestora, in acest caz primul ingredient fiind apa.
Ingredientul activ principal este extractul de albastrele, cu rol usor anti-inflamator si astringent, caruia i se alatura niacinamidele cu rol anti-imbatranire, de estompare a imperfectiunilor (pete pigmentare, discoloratii) si minimizare a porilor.
Spray Technic Primer Spray
Acest primer de fata, bun si ieftin, isi propune sa actioneze si drept baza de machiaj care sa ajute pigmentatia celorlalte produse de machiaj sa se intensifice, in acelasi timp mentinand aspectul finisat pe durata intregii zile. Avand in vedere tipul de ambalaj, fluidul isi va mentine proprietatile si nu va fi afectat de bacterii si microbi.
Conform producatorului, se foloseste simplu, pulverizand pe fata, tinand ochii inchisi, de la o distanta de 20 – 25 cm, dupa care lasi sa se usuce si mai apoi iti continui ritualul de infrumusetare. Sticluta este destul de incapatoare, continand 31 de ml de produs, la un pret accesibil, avand o durata de viata relativ mare, de 12 luni de la prima intrebuintare.
Pentru unele cumparatoare actioneaza foarte bine, mentinand machiajul in loc cu succes, in timp ce altele sunt nemultumite de textura foarte lipiciooasa, de altfel necesara pentru fixarea pigmentului, si de faptul ca pe tenul mai sensibil pot aparea cosuri.
Ghid de cumparare
Pentru pregatirea chipului si a unghiilor ai nevoie de un produs special conceput spre a facilita aderenta pigmentului si mentinerea acestuia pe suprafata pentru perioade indelungate. Primerul de fata si unghii a fost conceput tocmai in acest scop, pentru a micsora imperfectiunile si a netezi, pastrand in acelasi timp o textura usor lipicioasa si vascoasa, care sa permita altor produse sa se “lipeasca” si sa ramana in locul dorit dupa ce se usuca, pentru ore intregi.
Desi, initial, nu erau intrebuintate la scara larga, aceste articole au devenit esentiale ritualului de infrumusetare, oferind tenul neted, catifelat si gata de machiaj. E important, insa, sa inveti ce inseamna de fapt un astfel de produs si cum poti diferentia o formulatie de alta, caci online gasesti tot felul de pareri despre cele mai bune primere pentru un tip de ten sau altul, si acestea nu vor functiona mereu la fel de bine si pentru tine.
Iata cateva criterii de selectie esentiale pentru acest tip de articol cosmetic.
Tipuri: Cele mai populare tipuri de agent de pregatire sunt pentru fata, ochi, gene si buze, acestora alaturandu-li-se si variantele pentru unghii.
Primerul pentru fata are rolul principal de a pregati chipul pentru primirea machiajului, reprezentand un pas important intr-o rutina de make-up. Estompeaza imperfectiunile, in cazul in care contine pigment, sau netezeste porii, daca e o optiune incolora, oferind fondului de ten o “panza” usor perfectionata pe care va adera mai bine si pe care se va pastra mai bine de-a lungul zilei, astfel neintrand in piele, curgand sau dezlipindu-se de pe fata.
Pentru ochi sunt acele primere, la preturi bune, in flacoane mici, fluidul aplicandu-se doar in jurul ochilor, pe pleoapa superioara si cea inferioara. Acesta previne adunarea in cute a fardului si concealer-ului, facandu-le sa dureze mai mult. Totodata, unele formule actioneaza si drept baze de machiaj matifiante, care acopera discoloratiile pielii si produc o intensificare cromatica a fardurilor.
Variantele pentru gene sunt de multe ori lipsite de culoare, adaugand un strat care le ingroasa si alungeste, inainte de a aplica mascara. Pot chiar imbunatati conditia fibrelor.
Primerul pentru buze poate fi simplu, cu efect de exfoliere sau umflare, producand o baza pe care rujul si luciul se vor pastra mai bine, nu se vor aduna in cute si colturi si nu vor disparea la fel de repede. In plus, culoarea produsului folosit ulterior va fi mai intensa.
Variantele pentru unghii sunt un pas esential manichiurilor cu gel si acryl, acestea pregatind unghiile naturale pentru primirea celorlalte produse, constituind o baza de aderenta. Poate fi pe baza de acid, pentru mainile care transpira mult, mentinand unghile uscate, non-acidic, pentru unghii subtiri si casante si de tip bond, care nu are acid si care “lipeste” gelul de unghii, potrivit celor sanatoase si groase.
Particularitatile tenului: Pentru ca nu toate formulatiile lucreaza la fel pe toate tipurile de piele, se pot imparti in produse pentru ten normal, gras, uscat, mixt, matur si sensibil
In cazul pielii normale, cu pori medii si fara prea multe probleme cu sebumul, iti va face bine un primer lichid pe baza de apa sau uleiuri, care previne “incretirea” machiajului, eventual cu SPF, ori o versiune iluminatoare. Blurarea porilor si a liniilor fine e tot ce ai nevoie in acest caz, nefiind necesar un produs matifiant.
Pentru tenul gras, in schimb, vei cauta o formula pe baza de apa, cu efect de matifiere, care tine glandele sebacee sub control si care nu lasa “stralucirea” cauzata de acestea sa revina de-a lungul zilei, prin machiaj. Poti cauta si optiuni non-comedogenice, cu ingrediente ajutatoare in cazul cosurilor (acid acetilsalicilic, extract de albastrele, de ex.) ori cu un usor pigment, care sa estompeze roseata si sa calmeze.
Pielea uscata are nevoie de un produs de pregatire cu ingrediente emoliente si un finisaj iluminator, usor umed, opusul celui gras. Se cauta o textura usoara, ce nu incarca porii, cremoasa si pe baza de uleiuri.
Tenul mixt necesita primere, ieftine si bune, minerale sau pe baza de apa, cu efect mediu de matifiere si usor iluminator. Poti incerca un produs puternic matifiant pentru zonele grase (zona T) si unul hidratant pentru extremitati.
Pielea matura are nevoie si ea de hidratare si emoliere, asa ca din ingrediente nu ar trebui sa lipseasca glicerina si acidul hialuronic, si nici oxidantii si vitaminele E si A, care vor imbunatati aspectul epiteliului. Exista si formule cu efect de lift, ce estompeaza liniile fine si ridurile.
Tenul sensibil are nevoie de protectia oferita de un primer, asa ca in acest caz vei cauta formule fara parfum, sau cu un grad minim, care sa nu irite, si cu putina culoare pentru corectarea rosetii (verde). Dintre ingrediente nu ar trebui sa lipseasca niacinamidele, extractul de ceai verde sau aloe vera cu proprietati calmante.
Finisaj: De regula, este matifiant sau iluminator, existand si optiuni cu pigment de corectare.
Efectul matifiant e dat de formule pe baza de siliconi (cyclopentasiloxane e cel mai popular) care micsoreaza porii si controleaza sebumul.
Variantele iluminatoare pot functiona pe orice tip de piele (insa nu vei dori unul cu un astfel de efect puternic, daca te confrunti cu ten gras sau matur), caci atrag lumina spre chip si ii ofera un aspect rejuvenat.
Pentru corectarea pigmentatiei pielii vei avea nevoie de cel mai bun primer usor colorat, care sa te ajute cu uniformizarea tenului dinainte de a aplica pudra sau fondul. Verde neutralizeaza roseata, lavanda reda fermitatea tenului obosit, tonurile de piersica scad nuantele albastrui ale venelor si pungilor de sub ochi, galbenul neutralizeaza cearcanele.
Ingrediente: Deoarece e un produs intermediar, primerul ar trebui sa contina elemente hidratante, precum glicerina si acidul hialuronic. Alaturi de acestea e bine sa gasesti vitaminele E, C si A, cu rol antioxitant, si extracte calmante de ceai verde sau samburi de struguri.
Pentru tenul gras este util acidul salicilic, care tine sub control sebumul si matifiaza. Factorul de protectie solara (SPF) e o aditie imbucuratoare, care nu se gaseste inca in masa in astfel de produse.
Pentru tenul gras se vor evita uleiurile, in timp ce acestea sunt necesare pielii uscate, pentru care o formula mai bogata si cremoasa e mai potrivita.
Printre cele de care ar fi indicat sa te feresti se afla parfumurile, care pot cauza alergii, controversatii parabeni si conservantii, despre care se spune ca ar fi iritanti.
Ambalaj: Indica modul in care se foloseste produsul.
Vei gasi optiuni la tub, cu orificiu subtire de “picurare” pentru dozare precisa, care se mentin bine, deoarece nu iau contact cu aerul sau pielea foarte mult, insa sunt mai dificil de intrebuintat la inceput.
Variantele cu pompita de dozare sunt cele mai igienice la ora actuala, caci fluidul nu intra in contact cu aerul si bacteriile.
Optiunile la borcanel sunt expuse oxidarii (daca au pigment) si bacteriilor, deoarece introduci adesea degetul, pensula sau buretelul in fluid, dar nu sunt dificil de dozat.
Flacoanele cu aplicator iti permit sa ataci anumite puncte ale fetei, fiind forma preferata pentru primere de ochi.
Brand: Reprezinta un aspect important pentru unele categorii de cumparatoare, motiv pentru care il vom mentiona. Cum se cauta cele mai bune primere pentru tot felul de particularitati ale tenului, cei mai cunoscuti producatori vor fi si cei mai reputati pentru astfel de formulatii, recenziile favorabile fiind numeroase in cazul numelor precum NYX, MAC, Benefit, Bourjois, L’Oreal, NARS sau Laura Mercier. Insa tot mai multe branduri accesibile comercializeaza propriile variante, printre acestea aflandu-se Catrice, Essence, Revlon sau Rimmel.
Te lasam in compania acestor informatii, mentionand si ca in magazinele online poti descoperi multiple variante la preturi foarte bune sau chiar la reducere, acestea fiind cu atat mai la indemana ta cu cat iti ofera toate detaliile necesare achizitionarii si te scutesc de timp pierdut in buticuri de profil unde varietatea lipseste.
Intrebari frecvente
Ce branduri produc primer makeup profesional?
Printre cele mai populare branduri din comert care comercializeaza si optiuni high-end, asadar la preturi mai piperate decat media, se afla Smashbox, Hourglass, Laura Mercier, Too Faced, Becca Cosmetics, Chanel, Lancome, Arbonne, Charlotte Tilbury si MAC Cosmetics, ale caror oferte includ atat formule pentru piele normala, cat si optiuni pentru tenul gras, sensibil sau uscat.
Cum aplic corect un primer spray?
Cand formulele de tip crema sunt prea groase si simti ca nu se intind destul de bine pe piele, sau lasa un film prea lipicios, care nu iti place, o optiune usor de adaugat rutinei de machiere este un primer, ieftin si bun, de tip spray, care te scapa de nevoia de a folosi inca un buretel pentru machiaj sau o pensula, deoarece modul de utilizare este, de regula, asemanator spray-ului de setare a makeup-ului.
Deoarece nu toate formulele au exact aceleasi instructiuni, le vei urma intocmai. Insa, de regula, vei tine flaconul la o distanta de 15 – 20 cm de fata si vei pulveriza pana simti ca fata iti este acoperita de “ceata” umeda.
Miscarea recomandata de cei cu studii in make-up este de a forma un X de la ochi spre mandibula, pentru a acoperi eficient mare parte a fetei si a permite, mai apoi, fondului de ten sa adere uniform si sa se pastreze in loc pentru intreaga zi.
Ce aplic mai intai: crema hidratanta, crema de protectie solara sau primerul?
Pentru ca ai nevoie de o fata curata pe care sa aplici machiajul, mai intai te vei spala cu un produs hidratant delicat care va indeparta impuritatile ramase de peste noapte, mai apoi stergand repede fata cu o discheta demachianta saturata cu apa micelara sau un toner.
Mai intai aplici crema hidratanta aleasa conform tipului tau de piele, prin miscari circulare in sus, apoi lasi 5 – 10 minute pentru ca aceasta sa se absoarba.
Pe durata zilei vei aplica si un produs cu rol de protectie impotriva razelor solare, dupa crema hidratanta, asteptand in jur de 15 – 20 de minute pentru ca aceasta sa se fixeze pe piele. In cazul in care crema de hidratare contine SPF mediu sau puternic (15 – 30) poti sari peste acest pas.
Primerul este al treilea produs pe care il vei folosi pentru fata, inainte de a aplica fondul de ten, caci acesta va forma bariera dintre machiaj si piele, asigurand rezistenta sa pe intreaga durata a zilei.
Ce poti alege, primer sau baza de machiaj, si cum sa le aplici corect
Poate ai auzit sau vazut mereu in magazinele de profil primere si baze de machiaj, insa nu stii inca daca cele doua sunt diferite si in ce fel ajuta ele la machiaj. Ei bine, desi seamana foarte mult, formand o pelicula aderenta pentru restul produselor intrebuintate, rolul lor este usor diferit.
Caracteristicile unei baze de machiaj
Baza de machiaj are principalul rol de a oferi machiajului o suprafata pe care sa se aseze, putandu-se folosi pentru ochi, buze sau ten. Poate fi fluida sau, mai rar, sub forma de praf (minerala), cu pigmentatie (concealer – corector) sau fara (translucida) si se intinde pe intreaga fata sau doar in zona ochilor, in special in zonele in care vei depune mai mult pigment.
Baza se pune pe pleoape pentru a ajuta la depunerea pigmentara a fardului, astfel incat culorile frumoase din cutie sa ajunga la fel de stralucitoare si intense si pe pleoapa. Astfel, transferul culorii va semana mai mult cu cel din paleta cumparata, acoperind eficient pielea si nelasand-o sa patrunda.
In special bazele usoare, care nu incarca si nu fac cute, produc o “panza” in nuante neutre, uscata si fina, pe care pigmentul (fard, blush, bronz) adera eficient. Se aplica fie cu degetul, intinzand usor o micuta cantitate pe fata ori in jurul ochilor, fie se intinde cu pensula, mai rar folosindu-se buretelul.
De ce si cand sa alegi primerul
Primerul, pe de alta parte, iti pregateste pielea pentru machiaj. In esenta, va catifela si netezi suprafata pe care aplici culoare, majoritatea formulelor avand efect hidratant, iluminator si de netezire a porilor largiti, liniilor fine si ridurilor. Orice primer, la un pret bun, iti “niveleaza” tenul pentru a obtine o intindere uniforma si eficienta a fondului de ten, care nu se strange in cute dupa cateva ore.
Unele astfel de optiuni contin si pigmentatie usoara, asa ca poti sa nu ai nevoie de un strat de fond de ten, daca preferi un look natural si nu ai imperfectiuni pe care doresti sa le camuflezi. Exista variante pigmentate in multiple nuante pentru a se asorta subtonurilor si aspectului cromatic al pielii, formulele onctuoase putand fi folosite si drept element hidratant peste zi.
Si poti alege o formulatie specifica tipului tau de ten, pentru cel gras fiind utila o optiune fara uleiuri, care matifiaza si reduce stralucirea cauzata de sebumul in exces peste zi, in timp ce pentru cel uscat e mai utila o formula bogata in uleiuri, care hidrateaza in profunzime si impiedica aparitia decojirilor.
Primerul se aplica, de obicei, cu o pensula, un buretel sau degetele, ori in cazul spray-urilor se pulverizeaza direct pe fata, tinand ochii inchisi, si mentine starea machiajului pentru cateva ore bune.
Diferentele clare dintre cele doua optiuni sunt ca bazele de machiaj nu impiedica adunarea in cute si linii fine sau riduri a pigmentului de orice tip, in special a fardurilor, deoarece formulatia lor este specifica intensificarii culorilor si mentinerii acestora pe pleoapa si ten. Aici poate ajuta primerul care, daca este de calitate si complimenteaza particularitatile tenului tau, va mentine produsele de make up adaugate la locul lor.
Lasa un comentariu
0 Comentariu