Cel mai bun aerograf

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.23

Aerografe – Opinii si Recenzii in 2023

 

Ai nevoie de un aerograf, insa ti-ar fi utile si cateva informatii aditionale legate de aceste instrumente? Stai fara griji, iti punem noi la dispozitie datele acestea in randurile ce urmeaza iar, daca nu ai timp sa le citesti, iti dam si cateva exemple apreciate de pe nisa de piata, pornind de la Diov New Solutions DIOV-008343, care include pistolul, un mini-compresor, furtunul de aer si adaptorul pentru acesta, pentru a avea la indemana toate piesele necesare retusurilor auto sau vopsirii materialelor textile, de pilda. Cu un diametru de 0.3 mm, duza inclusa va fi capabila de detalii minutioase, dar si de acoperirea unor suprafete usor mai mari, sistemul de alimentare fiind prin gravitatie. Un produs care merita mentionat este HBM Machines BD138 – 00060.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Diov New Solutions DIOV-008343
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta de ordin profesional pune la dispozitia cumparatorului un kit complet, cu compresor si pistol, prevazut cu duza de 0.3 mm, capabila sa imbine precizia cu acoperirea uniforma, calitatea neindoielnica a acestei colectii facand-o atractiva pentru persoanele cu simt artistic bine dezvoltat, care lucreaza in sfera auto, in special.

Costul de achizitie nu o va recomanda categoriilor de posibili utilizatori in cautarea unui produs pentru dezvoltarea unui hobby personal, fiind restrictiv.

Reprezinta o alegere de top cand vine vorba despre instrumente specializate pe calitate si echilibru intre lucrari minutioase si elaborate si proiecte simple si rapide.

A 2-A OPTIUNE!

HBM Machines BD138 – 00060
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru diferite proiecte personale, sau chiar pentru un atelier mic, este util acest produs care are alimentare prin aspirare (un indicator al faptului ca se va intrebuinta mai ales pentru acoperirea suprafetei in mod uniform cu o culoare), dispunand de o duza larga, de 0.5 mm, care disperseaza o cantitate medie de vopsea, in mod uniform.

Corpul din plastic al pistolului nu face favoruri articolului, care nu va avea infatisarea si durabilitatea unuia de tip profesional, nerezistand unui volum de munca ridicat.

Este apreciat pentru costul de achizitie redus, care atrage variate tipuri de cumparatori curiosi in privinta utilitatii universale ale unui astfel de tip de instrument.

A 3-a Optiune!

Fengda BD-180
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru un artist profesionist care activeaza in lumea modei, machiajului sau lucrarilor originale modelul acesta va fi o aditie interesanta in kitul de lucru, fiind dotat cu o duza medie, capabila sa umple o panza, dar si sa traseze detaliile esentiale unui look finisat, fiind ajutat si de mecanismul de folosire cu dubla actiune, care lucreaza in favoarea controlarii precise a pulverizarii.

In pachet nu este inclus compresorul menit a conferi fluxul de aer constant necesar unei pictari precise si uniforme pe orice suprafata, asta insemnand achizitii ulterioare.

Imbina un aspect placut, profesional, cu rezistenta materialelor (aliaj metalic), dand utilizatorului aflat la inceput de drum o alura profesionala, fiind ajutat si de un pret accesibil.

 

 

Pareri despre cele mai bune aerografe

In vederea obtinerii rezultatelor ideale pentru proiectul personal sau profesional, iti va fi util un aerograf bun si accesibil ca pret, motiv pentru care ai la indemana cateva exemple, in urmatoarele randuri.

 

 

Aerograf cu compresor:

 

Diov New Solutions DIOV-008343

 

Cauti un set aerograf si compresor cu ajutorul caruia sa faci retusuri, sa pui bazele unei mici afaceri personale sau sa iti maresti colectia de instrumente ale atelierului? Varianta aceasta de ordin profesional, la un pret pe masura, cu un pistol din metal, se preteaza retusurilor si vopselei auto, putand fi intrebuintata si pentru personalizarea caroseriei, de exemplu.

Pistolul este capabil de linii precise si fine, dar si pentru a uniformiza cu o nuanta o anumita suprafata, avand in vedere duza de dimensiune medie, ce masoara 0.3 mm. Pe deasupra, sistemul de alimentare prin gravitatie favorizeaza controlul in detaliu al pulverizarii. Rezervorul este mic, avand capacitatea de 2 ml.

Din kit nu lipseste compresorul, util pentru mentinerea fluxului de aer constant, in vederea acoperirii uniforme cu vopsea, acesta conectandu-se de pistol cu ajutorul furtunului din silicon si a adaptorului. Se poate folosi pentru 30 de minute, dupa care va necesita 15 minute spre a se raci. Dupa fiecare utilizare se va curata foarte bine, pentru ca reziduurile de vopsea sa nu blocheze varful.

 

 

 

 

Kit aerograf:

 

HBM Machines BD138 – 00060

 

Folosind acest kit aerograf, la un pret foarte bun, esti oricand gata sa faci retusuri la propriul automobil, sa duci la indeplinire proiecte artistice sau sa personalizezi diverse obiecte pe care apoi sa le dai in dar celor dragi. E o optiune de ordin universal, de tip hobby, cu un corp rezistent, din material plastic.

Alimentarea se face prin aspirare, incluzand in cutie doua borcane din sticla, care nu vor afecta in niciun fel vopseaua. Amestecarea aerului cu vopseaua se face la exterior, fiind posibila utilizarea unor pigmenti mai vascosi. Iar din pachet nu lipsesc furtunul de conectare la compresor si niplul de adaptare.

Avand in vedere ca diametrul duzei este 0.5 mm, iti vom recomanda sa folosesti articolul pentru lucrari mai mari, unde precizia si trasarile detaliate nu sunt foarte importante. Adaugam ca rezervorul aparatului este incapator, masurand 22 ml, fiind eficient pentru lucrari mai voluminoase, unde nu va trebui sa iei pauza spre a reincarca borcanelul.

 

 

 

 

Pansam a532028

 

Ai nevoie de un aerograf, la pret bun, cu ajutorul caruia sa iti “peticesti” singur zgarieturile de pe caroserie sau pe care sa il intrebuintezi pentru a fauri mici cadouri personalizate pentru intreaga familie? Optiunea aceasta accesibila pentru buzunar este de tip hobby, cu actionare simpla, scotand in acelasi timp aerul si vopseaua, si amestecarea externa va fi utila mai ales cand vine vorba despre pigmentarea grosiera a unei suprafete.

Spunem acest lucru pentru ca duza inclusa are diametrul de 0.8 mm, asadar o deschidere mare, pulverizarea fiind pe o arie usor mai mare. Alimentarea cu vopsea se face prin aspiratie, in pachet existand doua recipiente din sticla, unul de 20 ml, pentru culori secundare, si unul mai mare, de 90 ml, util in cazul nevoii de a acoperi un spatiu mai amplu.

Daca doresti un pistol aerograf pentru a te apuca de un nou hobby in sfera artei ori a micilor reparatii de ordin estetic, modelul acesta este exact ce iti trebuie, singurul lucru de care vei mai avea nevoie fiind compresorul de aer.

 

 

 

 

Aerograf machiaj:

 

Fengda BD-180

 

Machiajul cu aerograf a luat cu asalt nisa de piata profesionala, adesea fiind intrebuintat pentru pregatirea actorilor in scene de film si televiziune, si nu numai.

Modelul de aerograf BD 180 de la Fengda este apreciat pentru precizia sa, dispunand de o duza de 0.25 mm, utila si pentru a acoperi fata sau chiar corpul cu pigment, dar oferind suficienta precizie si libertate de miscare artistului spre a trasa linii si puncte de mare precizie, avand in vedere si mecanismul cu dubla actiune, menit a controla mai eficient fluxul de vopsea si aer.

Pe langa machiaj, articolul are aplicabilitate si in design, studiouri de cosmetica, ateliere de gravura, cofetarii sau ateliere de modelare. Alimentarea prin gravitatie impune umplerea micului rezervor de 7 ml cu vopsea, asigurand precizia din timpul pulverizarii. Din pachet nu lipsesc adaptorul ⅛ x 4 mm, pentru un furtun clasic, o cheie mica si o pipeta.

 

 

 

 

Aerograf auto:

 

Diov New Solutions diov-010480

 

Cei ce doresc un aerograf auto (pret accesibil pentru buzunarul de rand) util pentru retusari si chiar si mici modificari estetice, atata timp cat acestea nu vor intra in conflict cu legislatia rutiera, isi pot gasi un ajutor in modelul acesta economic, ce include si cateva accesorii utile. Pe langa aplicatia deja mentionata, articolul acesta poate fi o ustensila de care se vor bucura artistii care fac picturi murale, care personalizeaza obiecte, fac tatuaje temporare sau care lucreaza pe suprafete mari.

Din kit nu lipsesc pistolul, furtunul de aer si adaptorul pentru acesta, fiind incluse si cinci cupe incapatoare si transparente, de 22 ml fiecare, in care poti stoca vopsele de diferite culori, putandu-le schimba mai usor in timp ce aplici pigmentul pe aria dorita.

Alimentarea se face prin aspiratie, ce intareste utilitatea produsului la lucru pe suprafete mari, duza de 0.5 mm, o valoare ridicata, venind in ajutorul acestei afirmatii.

 

 

 

 

Pistol aerograf:

 

Geko BD-130

 

Printre cele mai bune aerografe cu dubla actiune, dupa cum reiese din recenziile de pe Internet, se afla modelul acesta de la Geko, care este destinat lucrarilor profesionale si semi-profesionale, daca ne luam dupa aspectul sau elegant, cu pistol dintr-un aliaj metalic. Asadar, utilizatorul va avea un control precis asupra aerului si vopselei pulverizate, din trusa nelipsind o cheita si pipeta.

Are un mic rezervor cu capacitatea de 7 cm cubi, deasupra pistolului, asadar alimentarea va fi prin gravitatie, oferindu-se un control si mai precis asupra cantitatii de pigment utilizate. Iar duza medie, de 0.3 mm, va fi un indiciu al tipului de rezultat obtinut. Articolul este capabil sa traseze linii precise si subtiri, ajutand in lucrarile complexe, dar poate si acoperi in mod uniform, cu o culoare, un tablou mai mare, de exemplu.

Distribuitorul mentioneaza ca se poate folosi in orice proiect se doreste, avand aplicabilitate universala, pretul accesibil recomandandu-l catre orice categorie de cumparator se arata interesata.

 

 

 

 

Fengda HS-30

 

Cauti un aerograf, ieftin si bun, cu pistol din material metalic, care sa arate frumos si profesional si care sa mai si functioneze bine? Cutiuta aceasta iti pune la dispozitie obiectul necesar, alaturi de care se afla si o pipeta, pentru adaugarea vopselei in rezervor, si o cheita pentru a manevra mai usor aparatul si a-l conecta la compresorul dorit. Conectorul este standard, pentru un furtun de 4 mm.

Pistolul este cu dubla actiune, astfel ca utilizatorul poate sa manevreze presiunea aerului si cantitatea de vopsea pulverizata concomitent, amestecarea celor doua elemente fiind interna, in varf. Se poate folosi cu un singur deget, avand dimensiuni reduse, iar rezervorul poate stoca pana la 7 ml de vopsea, suficient pentru retusuri si lucrari minutioase din sfera artei, machiajului, auto sau hobby.

Duza medie, de 0.3 mm, poate fi manuita spre a oferi detalii subtiri si delicate sau spre a realiza un gradient de culoare ori suprapunere cromatica.

 

 

 

 

Compresor aerograf:

 

Fengda BD-832

 

Pentru a avea la indemana toate accesoriile necesare realizarii proiectelor personale sau semi-profesionale, acest kit de aerograf cu compresor va fi o alegere foarte buna, scutindu-te de cheltuieli aditionale din start. Din cutie nu lipsesc pistolul, compresorul, furtunul si cablul de alimentare.

Este un articol cu dubla actiune, in folosirea caruia primeaza precizia, duza mica, de 0.2 mm, fiind consecventa cu aceasta afirmatie, prezentand posibilitatea trasarii unor linii si puncte subtiri. Produsul este promovat drept un ajutor incontestabil in studiouri de cosmetice, ateliere de sticla si modelare, cofetarii, ajutand orice artist in cautarea unui nou mediu de exprimare.

Pistolul este dotat cu un mic rezervor in partea superioara, asadar alimentarea se va face prin gravitatie, in interiorul sau incapand in jur de 2 cm cubi. Aceste detalii reitereaza faptul ca utilizatorul poate controla foarte bine cata vopsea va iesi prin mica duza, putand adauga micile detalii necesare terminarii lucrarii sale cu ajutorul acestui mic model.

 

 

 

 

Technic AS18-2S

 

Iti trebuie un mini compresor aerograf compatibil cu majoritatea pistoalelor care sunt echipate cu duze medii si mari? Modelul acesta iti va scoate din buzunar cateva sute de lei, dar este promovat trept un produs profesional rezistent in timp, care permite realizarea lucrarilor de precizie, si nu numai.

Va indeplini un rol necesar in ateliere de sticla, modelare, cofetarie, in studiouri de cosmetica sau chiar in cele artistice, avand o varietate de posibile intrebuintari. Este protejat termic spre a se opri atunci cand pistolul se supraincalzeste, si este dotat cu pornire si oprire automata.

Modelul de compresor aerograf are un filet de conectare pentru furtun de ⅛ inch (standard) si are un filtru de aer pentru curatarea mediului de umiditate, aceasta functie ajutand la mentenanta uneltelor. Alimentarea se face la priza, debitul de aer refulat fiind mare, de 23 l/minut, presiunea maxima de lucru fiind de 4 bari.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Avand in vedere numarul variat de aerografe de pe piata, si modul lor diferit de intrebuintare, atat in lumea artistilor, cat si in alte arii, poate fi dificil unui incepator sa aleaga modelul cel mai potrivit pentru necesitatile sale, fara a cheltui prea mult sau prea putin. Acest mic aparat, util in orice forma de aplicare a vopselei exista inca din Antichitate, sub o forma sau alta, pe atunci fiind format dintr-un os prin care se sufla vopseaua direct pe suprafata. Primul instrument raportat la modul in care il cunoastem in prezent dateaza din 1876, si a fost patentat de Francis Edgar Stanley, insa primul “distribuitor de vopsea” ii apartine lui Abner Peeler, fiind produs cativa ani mai tarziu.

Fie ca e vorba de cel mai bun aerograf sau de unul mediocru, toate au, in general, aceeasi constructie tehnica, formata din pistol, compresor, rezervor de vopsea, furtun subacvatic, elementele de pornire si mijloacele de reglare. Iar daca doresti sa cumperi unul, ai in vedere urmatoarele.

 

 

Tipuri: Acest aparat are o varietate de intrebuintari in diferite arii de activitate, precum in arta si ilustratii, machiaj, retusarea fotografica sau picturile murale, pentru tatuaje temporare sau bronz artificial, in manichiura, pe imbracaminte sau in industria auto.

Aparatele folosite in industria artei si ilustratiilor au drept intrebuintare primara obtinerea de imagini realiste sau cu continut SF la calitate foarte buna, permitand artistului sa produca rezultate in publicitate, grafica si benzi desenate.

Cand vine vorba despre machiaj, aerografe, la preturi bune, sunt un mediu de obtinere a “panzei” perfecte, folosindu-se cu fond de ten lichid sau chiar cu culori vii, in make-up-ul cu efecte speciale pentru fata sau corporal, deoarece nu vor lasa urme inestetice.

Chiar si inainte de era digitala, airbrushing-ul a fost o metoda de a altera si imbunatati fotografii, si se foloseste si in prezent, insa mai rar. Tehnica a fost popularizata in Uniunea Sovietica a secolului 20, cand fotografiile oficiale din acele vremuri trebuiau modificate, pentru a inlatura din cadru cu totul anumite persoane.

Aerograful este util si pentru picturile murale, in functie de duza utilizata obtinandu-se imagini foarte detaliate, realiste sau abstracte.

Instrumentul are un rol pozitiv si in cazul aplicarii tatuajelor temporare, rapidizand intregul proces prin punerea matritei pe piele si pulverizarea vopselei.

Si in unele saloane de bronzat se apeleaza la aerografe, la preturi bune, de dimensiuni mai mari, pentru a se obtine, intr-un mod mai putin nociv pentru tegument, acea piele calda si pigmentata.

Printre tehnicile noi de aplicare a ojei pe unghii reale sau tipsuri se afla si cele ce implica folosirea unui astfel de aparat, spre a obtine imagini inedite, incantatoare.

Un mod deosebit de a transforma un tricou alb simplu intr-o capodopera personalizata sau intr-un unicat este folosirea aerografului. Tehnica are acelasi rezultat bun si pe jeansi, jachete, produse din piele sau chiar asternuturi, trebuind sa se aleaga vopsele textile de calitate.

Un aerograf auto va fi folosit pentru a individualiza aspectul exterior al masinii ori motocicletei, spre exemplu, ori pentru a acoperi eventuale zgarieturi si decolorari.

 

Mod de actionare: Vor exista instrumente de simpla actiune si cu dubla actiune.

Primul fel permite eliberarea amestecului de culoare si aer prin simpla apasare a tragaciului. Este usor de folosit si mai accesibil ca pret, insa exista limitari mari in ce priveste ocaziile de intrebuintare ale unor astfel de aerografe, ieftine si bune, in sensul ca nu vor fi o optiune de mare ajutor artistilor ce se joaca mereu cu nuantele.

Versiunea cu dubla actiune presupune eliberarea jetului de aer in urma apasarii tragaciului, culoarea fiind scoasa mai apoi, in mod treptat, prin apasari scurte ale tragaciului. Artistul are control mai mare asupra rezultatului final.

 

Dimensiunea duzei: Determina cat de precis poate fi aparatul.

Cu o duza intre 0.15 si 0.18 mm poti trasa linii foarte fine si obtine imagini detaliate.

Duza de 0.2 – 0.3 m in diametru se foloseste in mod universal, fiind capabila sa produca detalii minutioase, dar si sa aplice vopsea in straturi mate, uniforme.

Duzele mai groase de 0.4 mm in diametru sunt utile acoperirii unor suprafete mai mari cu o singura culoare, dupa cum reiese din multe pareri despre cele mai bune aerografe.

 

Sistem de alimentare: Determina cat de fin si simplu este controlul asupra dispersiei. Poate fi prin gravitatie, prin aspiratie sau lateral.

Alimentarea prin gravitatie se face cu ajutorul unui rezervor situat deasupra aerografului, oferind controlul cel mai bun asupra rezultatului si permitand adaugarea de detalii.

Varianta prin aspiratie se foloseste de un rezervor localizat sub instrument, putand avea o cantitate mai mare de vopsea, devenind optiunea preferata pentru lucrari mai mari.

Alimentarea laterala se face printr-un rezervor montat pe o parte, fiind preferata pentru lucrari mai putin complicate.

 

 

Punct de amestec: Poate fi extern sau intern.

Aerografe, la un pret bun, cu amestecare externa au o pulverizare fina deoarece aerul si vopseaua ies din dispozitiv inainte de a se amesteca, producand un tipar cromatic grosier.

La optiunile cu amestecare interna aerul se mixeaza cu vopseaua in varf, producand o pulbere omogena si fina. Sunt potrivite pentru lucrari ce se caracterizeaza prin precizie.

 

Accesorii: Un articol bun, care te scapa de alte achizitii, ar trebui sa includa multiple duze si recipiente pentru vopsea, furtun de cauciuc pentru conectarea la compresor, si compresorul, micul aparat care ofera un flux de aer uscat si constant.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in orice proiect de vopsire, ia in considerare informatiile prezentate mai sus, pentru a sti dupa ce sa te uiti cand verifici detaliile din descrierea aerografelor intalnite in magazinele online.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Gasesc online de cumparat aerograf de machiaj?

In cazul in care cauti un aerograf machiaj pe care sa il folosesti pentru proiecte personale sau profesionale, afla ca in magazinele online vei gasi optiuni atractive ca pret, pentru orice buzunar, si de calitate, ce raspund foarte bine produselor cosmetice precum fond de ten sau culori lichide pentru pictare corporala. Iti recomandam optiunile cu multiple duze, pentru a putea realiza atat pregatirea initiala a pielii, cat si pentru a adauga detalii fine.

 

 

Cat costa un aerograf Second Hand? Este rentabil?

Cand cauti un compresor cu aerograf ieftin si te gandesti si la variantele la mana a doua, e necesar sa ai in vedere si motivul pentru care il cumperi, dar si ce tip de lucrari vei realiza.

Avand in vedere numarul ridicat de optiuni din comert, din magazinele online, care au preturi accesibile, vei observa ca nu faci mare afacere alegand o optiune second hand, mai ales daca iei in considerare si lipsa garantiei in cazul celei de-a doua variante.

Pe platformele online de cumparaturi gasesti variante accesibile oricarui buzunar, iar sansele sa primesti un produs stricat sau defect sunt minime, putandu-l chiar trimite inapoi daca nu esti multumit.

 

Se folosesc vopsele acrilice pentru aerograf?

Poti folosi acest tip de vopsea aerograf, insa pentru a obtine rezultate foarte bune si a nu exista problema uscarii rapide a acrilicelor, chiar si in aparat, iti va fi de folos adaugarea unui retardant pentru vopseluri acrilice (care este o solutie ce fluidizeaza acest tip de vopsea si impiedica uscarea pigmentului intr-un timp prea scurt), pe care il gasesti in magazinele cu specific artistic sau online.

 

 

 

Machiajul cu aerograf si ce motive ai de a-l incerca

 

Iubesti machiajul foarte mult si ai dori sa incerci noi tehnici? Cand iti place ce vezi in reviste sau la tv, parand incredibil modul in care arata unele personaje sau vedete, si doresti sa emulezi acest lucru, afla ca una din metodele care dau rezultate si duc la un look impecabil este folosirea aerografului.

 

 

Machiajul aerograf poate folosi fonduri de ten pe baza de apa, alcool, silicon sau polimeri combinati. Primul mod este destinat intrebuintarii zilnice, lasand un aspect natural, in timp ce make-up-ul pe baza de alcool este rezistent la apa si nu se misca de pe fata, dand opacitate si un finisaj mat. Fondurile de ten pe baza de silicon se folosesc mai degraba de profesionisti, pentru pielea matura sau look-urile de mireasa, dand o textura naturala pielii si rezistand la stropi. Cel cu polimeri va conferi un aspect foarte mat, nefiind potrivit pielii cu imperfectiuni.

 

De ce sa folosesti aerograful cand te machiezi?

Economisesti produs

Fluidul nu se mai “pierde” in perii pensulei sau in burete, fiind necesara o cantitate mica pentru a acoperi intreaga fata.

Finisajul e natural

Formulele de fond de ten lichid sunt usoare, iar pielea va avea un aspect uniform, fara a lasa senzatia de masca.

Machiajul e rezistent

Potrivit unor make-up artisti, un look obtinut prin folosirea acelor culori aerograf naturale va fi mult mai rezistent decat fondul de ten aplicat traditional, putand rezista si pana la 24 de ore neclintit.

 

 

Aplicarea e igienica

Pentru ca degetele sau alte obiecte nu intra in contact cu fluidul, si nici nu ating fata, procesul va fi unul igienic, care nu ridica riscul aparitiei cosurilor sau al imbacsirii porilor.

E o optiune de conturare rapida si eficienta

Poti experimenta cu un aerograf in ce priveste conturarea si obtinerea unor umbre si lumini prin adaugarea unor straturi diferite de machiaj si prin modificarea presiunii exercitate asupra aparatului.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu