Cum aleg cele mai bune vopsele de par bio
Ghidul cumparatorului
Este bine cunoscut faptul ca majoritatea vopselelor de par de pe piata contin produsi chimici ce pot periclita, atat sanatatea scalpului, cat si pe cea a firului de par. De aceea, varianta bio pare mai la indemana pentru femeile cu scalpul sensibil.
Spre exemplu, daca alegi o culoare pe baza de amoniac, iti asumi si riscul ca exista posibilitatea ca aceasta sa-ti deterioreze firul de par si sa provoace diverse alergii, intrucat amoniacul este o substanta destul de puternica. Astfel ca, daca iti doresti un par stralucitor si sanatos, cea bio este alegerea potrivita.
Insa, inainte de a lua orice decizie si a te intreba unde gasesc vopsea de par bio la un pret bun celelalte interesate, ar fi bine sa tii cont de cateva aspecte importante, pentru a fi sigura ca alegi ce e mai bun pentru tine.
Modalitatea de preparare: exista mai multe optiuni prin care aceasta poate fi obtinuta, in functie de nuanta pe care doresti sa o dai parului, aceasta depinzand de sortimentul de Henna aflat in compozitia vopselei.
Spre exemplu, daca iti doresti o nuanta de maro, este suficient sa amesteci Henna cu Cassia sau Indigo sau poti cumpara de la un Plafar sau farmacie pliculete ce contin cantitatea necesara pentru obtinerea culorilor dorite, precum saten, saten deschis, saten inchis, saten-roscat, blond-aramiu etc.
Daca ceea ce urmaresti este sa obtii o nuanta de roscat, atunci poti amesteca aceasta substanta cu Amla, deoarece rosul va fi mai inchis decat daca o vei folosi in mod singular. Totodata, daca esti satena, poti sa recurgi la amestecarea hennei cu otet natural si ghimbir, lasand-o sa actioneze un timp mai indelungat (3 ore).
Cu alte cuvinte, in functie de culoarea parului tau vei obtine diferite nuante: daca ai pletele inchise la culoare, Henna le va da reflexii roscate, daca parul tau e blond, atunci poti obtine un saten cu o tenta roscata si tot asa. Pulberea poate fi amestecata, deci, cu suc de lamaie, apa rece sau fierbinte, dar si cu ceai.
Timpul de actionare: pentru a obtine culoarea si intensitatea dorita, este indicat ca aceasta sa fie lasata sa actioneze pentru o perioada cat mai lunga de timp. Daca parul tau este de culoare deschisa, este suficient sa lasi vopseaua sa actioneze o ora – doua, insa, daca pletele tale sunt inchise, fie ca sunt brunete, fie ca sunt saten inchis, asigura-te ca nu o vei indeparta mai repede de patru sau chiar sase ore.
Totodata, amestecul de hena cu ceai, suc de lamaie sau apa trebuie lasat sa stea cel putin 12 ore, pentru a da randament maxim, iar dupa toata aceasta perioada de timp este indicat sa mai adaugi apa, ceai sau suc de lamaie, pana cand consistenta este destul de cremoasa, dupa care o vei mai lasa sa stea alte 12 ore pana sa o aplici.
Cantitatea necesara: atunci cand te-ai hotarat sa achizitionezi o vopsea bio, este bine sa stii dinainte de ce gramaj ai nevoie pentru a acoperi intreaga lungime a firului de par si pentru a obtine o culoare uniforma.
Astfel ca, in cazul in care esti adepta parului scurt, nu vei avea nevoie de mai mult de 100 – 200g pentru a obtine efectul dorit. In cazul in care parul tau este de dimensiuni medii sau chiar lung, este necesara utilizarea a 300 – 400 g de pulberi vegetale, pentru a-ti colora intreg capul.
Totusi, daca te numeri printre femeile cu parul cret, de preferat este sa nu alegi la intamplare, ci sa il masori cat este umed, pentru a procura cantitatea necesara colorarii.
Acum ca detii toate aceste informatii, nu mai trebuie decat sa alegi produsul care ti se potriveste cel mai bine. Noi iti recomandam sa-l comanzi online, daca vrei sa economisesti si ceva banuti, avand in vedere ca Internetul este plin de reduceri si promotii. Totodata, aici vei gasi expuse multe pareri despre cele mai bune vopsele de par bio, astfel incat iti va fi mai usor sa te decizi.
Lasa un comentariu
0 Comentariu