Cea mai buna lampa cu lupa, cosmetica

Am modificat articolul ultima data pe: 21.09.23

Modele recomandate in 2023

 

 

Evershine

 

Dotat cu lentila cu 9 dioptrii care mareste orice detaliual fetei cu pana la 325%, acest model face parte din categoria instrumentelor profesionale, potrivite pentru saloanele de manichiura/pedichiura si dermatologie. Isi dovedeste de asemenea utilitatea si performantele si in cadrul atelierelor de bijuterii si reparatii electronice.

Este o varianta cu stativ mobil, piciorul terminandu-se cu patru roti care asigura mutarea facila in interiorul salonului de cosmetica, atunci cand este nevoie. Se deplaseaza optim pe suprafete netede si dure de tip gresie, faianta, parchet si necesita atentie sporita atunci cand se incearca rularea pe mochete sau covoare.

Atat piciorul, cat si cadrul lentilei, sunt acoperite cu un strat de vopsea de culoare alba, cu rol protector, care incadreaza perfect dispozitivul in designul interior al oricarui salon sau cabinet, contribuind la imaginea de curatenie si atentie la detalii specifica domeniilor in care isi gaseste utilitate. Pozitia lentilei se regleaza si se fixeaza usor prin intermediul bratului, mobil in trei puncte, care permite adaptarea la orice unghi de observare si stabilirea distantei optime fata de suprafata analizata. Din pacate furnizorul nu specifica in acest caz si tipul sursei de lumina incorporate care asigura vizibilitatea zonei de lucru.

 

 

 

Kemot

 

Potrivita atat pentru saloanele cosmetice si cabinetele de dermatologie, cat si pentru persoanele care doresc sa-si poata aplica singure unghii false acasa, aceasta lampa cu lupa cosmetica, ieftina si buna, este una dintre variantele cunoscute ca facand parte din categoria dispozitivelor de birou. Designul compact o face usor de mutat de pe o suprafata pe alta, in functie de necesitati, iar sistemul de fixare cu clema iti va permite sa o amplasezi aproape pe orice tip de spatiu (birou, masa, pervaz, etc.)

Include lentila cu 5 dioptrii si indice de marire de 2.25X, suficient pentru observarea detaliilor si imperfectiunilor pielii. Lumina este asigurata prin intermediul a 80 leduri pozitionate circular, in jurul lupei cu diametru de 12cm care iti ofera un spatiu generos de observare si vizibilitate foarte buna chiar si in incaperi neluminate.

Segmentele bratului au o lungime de 44 si respectiv 43cm si pot fi adaptate usor la pozitia dorita, prin intermediul punctelor de legatura care permit indoirea si fixarea in unghiul dorit. Se alimenteaza la reteaua de curent electric, la 220 – 240V si are un consum redus de energie, de numai 8W.

 

 

 

Velleman

 

Acest model de lampa cu lentila de marire face parte din categoria variantelor pentru birou sau masa, cu fixare prin sistem de prindere cu clema, care permite montarea pe orice tip de blat.

Lumina necesara pentru vizibilitate optima este asigurata prin intermediul a 80 de LED-uri care inconjoara circular obiectivul, oferind in acelasi timp un nivel ridicat de eficienta si un consum de doar 8W. Nivelul de marire asociat acestei variante de lupa, cu 8 dioptrii, este de 3x sau 300% cu mentinerea obiectului observat la o distanta focala de 12.5cm pentru cea mai buna calitate a detaliilor.

Distanta fata de elementele vizualizate se poate adapta prin intermediul bratului ajustabil, cu fixare in unghi. Este recomandata pentru toate categoriile de aplicatii de precizie, care necesita un nivel de marire de pana la 3x(evaluari si tratamente dermatologice, modelism, etc.). Materialul este acoperit cu un strat protector de vopsea de culoare alba.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lampi cu lupa, cosmetice

 

Esentiala in munca saloanelor de manichiura, pedichiura, tratamente cosmetice si in cabinetele specialistilor in dermatologie, o lampa cu lupa cosmetica, la un pret bun, mareste detaliile si ofera in acelasi timp lumina necesara pentru o varietate de lucrari de finete. Utilizate de asemenea si de colectionari, numismati, bijutieri si pasionatii de modelism si numeroase persoane care au nevoie de suport in imbunatatirea acuitatii vizuale, aceste produse sunt disponibile in magazinele online si relativ usor de ales, daca stii ce criterii trebuie sa iei in considerare atunci cand le evaluezi.Nivelul de performanta al lentilei depinde de scopul in care o vei utiliza. Se masoara in dioptrii, care indica gradul de curbura si de marire a detaliilor, incadrandu-se in general in intervalul 3 – 9.

Pentru o distanta focala standard de 25cm la care pozitionezi obiectul pentru a-l vedea clar, o lentila de 3 dioptrii va mari detaliile de 1.75X sau cu 175% (suficient pentru aplicarea perfecta a unghiilor false si extensiilor de gene, si asigurarea preciziei in tipul pensatului sprancenelor), iar o varianta de 9 dioptrii, va mari elementele de 3.25X, fiind recomandata pentru evaluari si tratamente dermatologice si in general operatiuni in care se analizeaza cu atentie cele mai mici detalii si elemente vizuale (alunite, leziuni epiteliale, foliculita, etc.).

Sursa de lumina poate fi reprezentata de becuri cu bulb fluorescent/cu halogen si de LED-uri care incadreaza de regula lentila. Cele din prima categorie au o durata de viata mai scurta, influentata direct de numarul de aprinderi a lampii si necesita o perioada observabila de incarcare pana ajung la nivelul optim de iluminare. Acestea emana de asemenea caldura, motiv pentru care sunt mai putin indicate pentru tratamente cosmetice care necesita apropierea la o distanta mica de fata sau aplicarea de substante influentate de temperaturi ridicate (creme, adezivi cosmetici).

A doua varianta se remarca prin durabilitate mai mare si consum redus de energie determinat de faptul ca genereaza lumina fara caldura, ceea ce le face de asemenea mult mai sigure si de preferat in cele mai multe tipuri de interventii cosmetice care necesita utilizarea lampii. Dezavantajul LED-urilor consta in faptul ca, de regula, acestea nu pot fi schimbate.

Un alt criteriu la care trebuie sa te gandesti este designul lampii. Modelele de birou sunt in general cele mai accesibile ca pret si cele mai compacte. Optiunile obisnuite se amplaseaza pur si simplu pe suprafata de lucru, iar cele cu clema se prind de marginea acesteia, oferind o adaptabilitate mai mare la spatiu.

Optiunile de podea, cu picior inalt, sunt recomandate pentru acele activitati in care amplasarea pe o masa este inoportuna, precum cabinetele de dermatologie, unde specialistul are nevoie de spatiu pentru alte instrumente. Variantele care au picioarele dotate cu rotile (cu stativ mobil) sunt foarte utile pentru cazurile in care lampa necesita mutarea frecventa.

Alte elemente de care mai trebuie sa tii cont sunt inaltimea bratului si flexibilitatea acestuia, care vor determina usurinta cu care poti adapta produsul la cat mai multe situatii de examinare, si stabilitatea piciorului, care depinde de materialul din care este facut, variantele care includ metal fiind de obicei mai bune din acest punct de vedere. Vei gasi de asemenea si modele ESD Safe, cu protectie impotriva descarcarii electrostatice, care iti protejeaza calculatorul si alte tipuri de aparate electrice din zona de lucru.

Cu numeroase arii de utilizare si pareri despre cele mai bune lampi cu lupe cosmetice, alegerea unui model potrivit, poate deveni, in unele cazuri, dificila. Pentru a veni in sprijinul tau, am ales pe baza popularitatii si a opiniilor favorabile primite, cateva exemple care sa te ghideze in cautarea dispozitivului ideal.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu