Ce trebuie sa stii despre micropigmentarea sprancenelor

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

 

Pentru evidentierea si corectarea formei sprancenelor, una din solutiile existente pe piata este tehnica de micropigmentare sprancene, capabila sa ascunda cicatrici si sa imite firele de par, pentru un look natural. Totusi, care sunt beneficiile si riscurile la care te supui cand incerci o astfel de procedura? Afla din acest articol. 

 

Sprancenele sunt cele care incadreaza fata si ii ofera un aspect special, forma lor dand un aer misterios si intregit oricarui look, fie el natural sau glam. In consecinta, alegerea formei adecvate poate avea un impact deosebit asupra modului in care arati, asa ca realizarea profesionala va fi de bun augur. Cand natura nu te ajuta, vei apela si tu, probabil, la micropigmentare, pentru a-ti fi mai usor atunci cand iti faci machiajul si pentru a te simti mai bine. 

Ce este micropigmentarea

Tehnica de micropigmentare sprancene se refera la aplicarea pigmentului de culoare naturala in straturile pielii, cu alte cuvinte, fiind o tatuare cosmetica de durata semi-permanenta care atribuie fire de par acolo unde acestea nu exista, ducand la o indesire aparenta a sprancenelor. Totodata, poate fi de folos in obtinerea unei forme mai arcuite sau groase a acestora, in functie de ce doreste clienta. Poate fi efectuata in stil contur plin, cu un efect de pudrare sau in stil tatuaj sprancene fir cu fir, care este si cel mai natural. 

Durata de mentinere a micropigmentarii variaza, gasindu-se tatuaje care tin intre unul si trei ani (depind de stilul de viata, expunerea la soare, tipul de piele, cosmeticele folosite, etc.), in tot acest timp fiind indicate retusarile menite a intensifica nuanta, deoarece decolorarea va avea loc dupa jumatate de an, in medie. Totusi, initial, este posibil sa fii socata de rezultat, caci se poate ca sprancenele sa fie foarte intense si intunecate, dat fiind ca pigmentul se va aseza dupa cateva zile. 

 

Cat dureaza o sedinta

Este posibil sa nu ajungi la o forma ideala de sprancene de la inceput, unde prima sedinta va fi si cea mai lunga, putand dura in jur de doua ore. Vor fi necesare, de cele mai multe ori, retusuri care necesita in jur de 30 de minute fiecare. 

 

Cand sa alegi o micropigmentare sprancene

Pot exista diferite motive care sa te convinga sa apelezi la o tatuare sprancene. Poate fi vorba despre faptul ca nu mai vrei sa te pensezi sau sa le umpli mereu cu creion cand te machiezi, daca sunt prea rare ori daca forma lor nu te avantajeaza, putandu-se corecta diferite imperfectiuni. 

Oricine poate recurge la aceasta tehnica de cosmetica, existand, totusi, unele restrictii, in special pentru unele afectiuni sau probleme, precum sarcina, bolile autoimune sau cele ale sangelui, in cazul hemofiliei sau epilepsiei, in cazul dermatitelor si acneei sau a conjunctivitei. 

Este sigura procedura de microblading sprancene?

Microbladingul este un proces sigur, care implica folosirea unor instrumente de unica folosinta sau sterilizate, precum si pigmenti de grad medical testati (antialergici, antiseptici) si certificati ca fiind siguri pentru piele. 

Pentru ca intregul proces ce rezulta in sprancene tatuate sa fie confortabil pentru clienta, la inceputul sedintei se va folosi un anestezic local care va amorti zona, astfel incat sa nu se resimta disconfort sau durere. Totusi, dupa ce sedinta se incheie si efectul anestezicului dispare, poate aparea un oarecare disconfort care se amelioreaza folosind antiinflamatoare sau comprese cu gheata. 

 

In cat timp se vindeca

Un proaspat tatuaj sprancene are nevoie de pana la 2 saptamani pentru vindecare completa, timp in care pielea se exfoliaza, asa ca ar trebui sa ai grija sa o mentii curata si bine igienizata, pentru a evita inflamatiile sau infectiile, totodata fiind recomandat sa nu te expui razelor solare sau apei din mare ori piscina, caci pot aparea iritatii. 

 

In cat timp cresc sprancenele?

Daca te abtii sa recurgi la un tatuaj de sprancene, desi te confrunti cu fire rare din cauza pensarii exacerbate, sperand ca acestea vor creste la loc, ai in vedere ca este posibil ca acestea sa nu mai revina la fel de dese. Daca nu stii cum sa te pensezi sau ai avut un accident, ai smuls prea multe fire prea des pentru perioade indelungate sau ai folosit ceara frecvent, este posibil sa fi cauzat o rarire permanenta a firelor de par, alte cauze care duc la rarire fiind alopecia areata si dezechilibrele nutritionale sau hormonale. 

In mod normal, sprancenele pensate sau tunse pot creste in doua saptamani, ajungand la maturitate la in jur de o luna. O dieta echilibrata, relaxarea si vitaminele pot ajuta la o crestere mai rapida a parului. 

Riscuri 

Cand vine vorba despre microblading, pareri divergente exista. In general, este un proces lipsit de probleme, insa unele riscuri raman. Printre acestea se afla pericolul transmiterii bolilor sangvine (HIV, hepatita C), aparitia unor infectii bacteriene ori reactii alergice la nivelul tegumentului. De aceea, regulile de igiena ale salonului la care mergi sunt importante. 

Alergiile pot aparea si din cauza pigmentilor folositi, efectul fiind, totusi, rar, deoarece acestia sunt testati la norme europene. Pentru persoanele reactive la elemente si substante, este indicata cercetarea inainte de sedinta de obtinere a unor frumoase sprancene prin microblading. 

Un alt risc pe care ti-l asumi este sa obtii niste sprancene tatuate gresit, intr-o forma care nu va fi pe gustul tau, de exemplu, sau intr-o nuanta care este prea intunecata si care nu iti place. In acest sens, pot fi efectuate corectari, dar acestea pot consuma mai mult timp, mai multi bani si pot fi dureroase. Cerceteaza bine specialistii in domeniu inainte de a face o astfel de alegere, deoarece cunostintele lor in materie de forma corecta, potrivita trasaturilor tale si nu tendintelor, te pot salva de nemultumiri. 

 

Alte proceduri in zona ochilor

Pentru un sentiment de machiere automata, poti apela la tatuarea machiajului in zona ochilor, in special creionul dermatograf fiind popular in randul doamnelor (se poate tatua si linia buzelor, pentru definire), sau aplicarea de gene fir cu fir, care indeseste si da un aspect de privire mai intensa, unde nu mai este necesar rimelul pentru o perioada. 

Totusi, in cazul unor gene fir cu fir dezavantaje exista, printre acestea aflandu-se posibilitatea alergiei la adezivii folositi, asezarea incorecta, care poate duce la disconfort sau iritatii, iar pentru ingrijire se evita demachiantele pe baza de ulei, care pot duce la dezlipire.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu