8 pasi pentru folosirea corecta a serurilor de fata

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.25

 

8 etape ca sa aplici corect serul facial

 

Serurile pentru fata sunt cele mai concentrate si mai eficiente produse cosmetice pe care le poti folosi. Se aplica in cantitati mici, sunt foarte concentrate, costa mai mult decat cremele si actioneaza in profunzime. Pentru a beneficia din plin de efectele lor trebuie insa sa stii cum sa utilizezi corect fiecare picatura. 

 

Te-ai hotarat sa adaugi in rutina ta de ingrijire a tenului si un ser de fata concentrat si eficient? Iti va fi cu siguranta de folos, daca il utilizezi corect, oferind pielii o sustinere mai puternica decat cea asigurata de creme si lotiuni. Iata cateva informatii utile despre pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a fi sigura ca obtii tot ce se poate din folosirea acestui produs deloc ieftin.

 

Alege serul corect

Pentru a obtine cele mai bune rezultate este important sa alegi o formula potrivita problemelor cu care te confrunti. De exemplu, daca vrei doar un ser care sa te ajute cureti usor porii si sa asiguri tenului un plus de hidratare, poti opta pentru o formula cu aloe vera, ulei de trandafir, pentru reducerea rosetei si iritatiei sau/si acid glicolic, care stimuleaza eliminarea celulelor moarte si te ajuta sa cureti tenul mai simplu.

Pentru acnee se recomanda versiunile cu retinol, acid salicilic sau peroxid de benzoil, pentru pielea uscata sunt mai bune cele care contin acid hialuronic sau glicolic, iar pentru diminuarea ridurilor este bine sa cauti un ser cu retinol si peptide.


Cand il aplici

Exista formule pentru zi si pentru noapte. Cele dintai sunt mai putin concentrate si de regula nu includ ingrediente care cresc sensibilitatea pielii la radiatiile UV sau le contin intr-o proportie suficient de mica pentru a nu-ti face rau. Pe de alta parte, versiunile care se aplica seara si actioneaza peste noapte sunt mai puternice si mai eficiente, insa nu trebuie utilizate ziua, mai ales daca iesi afara si te expui la soare.

Desi te poti descurca cu o singura varianta, daca tenul tau este deteriorat si are nevoie de un boost rapid si intens este bine sa le folosesti pe ambele. Atentie insa la ritmul de introducere in rutina ta obisnuita de ingrijire. Pielea are nevoie sa se obisnuiasca cu aceste produse concentrate, deci incepe cu formula de seara si aplica o data la doua zile timp de o saptamana, dupa care poti incepe sa o folosesti zilnic. Dupa inca 4-5 zile incepe sa introduci si serul de zi.

 

Curata bine fata inainte de utilizare

Pentru ca serul sa se absoarba cat mai bine in piele si sa isi faca efectul, aceasta trebuie sa fie cat mai curata. Incepe deci ritualul de ingrijire prin spalarea si exfolierea fetei. Foloseste pentru spalare un cleanser potrivit tipului tau de ten si acorda suficient timp pentru a realiza o curatare cat mai eficienta. Acesta are rolul de a indeparta praful si murdaria de la suprafata pielii, precum si o parte dintre celulele moarte. Foloseste cleanserul in fiecare zi inainte de aplicarea serului.

Daca esti machiata poti dubla aceasta etapa apeland mai intai la un cleanser pe baza de ulei, pentru a indepart complet produsele cosmetice si mai apoi unul pe baza de apa pentru restul impuritatilor.

O data la 2 zile completeaza cu un exfoliant mecanic sau chimic, care te va ajuta sa cureti tegumentul mult mai in profuzime, patrunzand in interiorul porilor si eliminand mult mai eficient stratul de celule moarte de la suprafata. Nu folosi exfoliant de doua ori in aceeasi zi, mai ales daca ai tenul uscat. E este suficient sa incluzi aceasta etapa de 3 – 4 ori intr-o saptamana.


Ajuta pielea sa absoarba mai bine nutrientii

Pielea putin umeda si expusa la caldura absoarbe mai bine substantele active, pentru ca are porii deschisi. Pentru a stimula absorbtia elementelor din ser iti recomandam deci sa continui procesul de pregatire prin aplicarea unui prosop umed si cald pe fata si mentinerea lui timp de cateva minute.

 

Cum folosesti serul in functie de consistenta

Daca vei incerca mai multe formule de seruri de fata (aici cateva exemple comparate), vei observa ca au consistenta diferita. Ceea ce poate nu stiai este ca vascozitatea reprezinta o caracteristica ce influenteaza direct modul de aplicare. Astfel, daca folosesti un ser cu consistenta redusa, mai subtire, vei putea pune cu usurinta cate o picatura pe un deget si apoi sa aplici pe fiecare zona a fetei (pometi, frunte, nas, barbie).

Serurile mai dense sunt putin mai greu de intins pe fata, motiv pentru care, in acest caz, vei proceda prin aplicarea a 3 – 5 picaturi de ser in palma, pentru a-l incalzi si a-l face mai usor de manevrat (centrul palmei este cea mai calda zona a mainii). Freaca apoi palmele una de alta pentru a distribui serul cat mai uniform pe suprafata lor si aplica-l pe fata cu miscari usoare de masaj, pentru a-l ajuta sa patrunda mai bine in piele.

Este important sa aplici serul cu gesturi delicate si sa nu agresezi pielea frecand prea tare sau tragand de ea.

 

Trucuri simple

Imediat dupa aplicare, serul se va vedea inca umed pe suprafata pielii. Este momentul sa incurajezi absorbtia prin lovituri usoare si ritmice aplicate pe intreaga fata, folosind buricele degetelor. Acest masaj, usor si simplu de realizat, stimuleaza circulatia sanguina si ajuta serul sa patrunda in profunzimea pielii, acolo unde isi face cel mai bine efectul.


Lotiuni hidratante, creme, uleiuri

Folosirea serului necesita putina rabdare. Pe langa procedeul de pregatire a fetei mai trebuie sa stii ca este bine sa te abtii din aplicarea restului de produse cosmetice pe care le folosesti (lotiuni, creme etc.) pana cand fata nu este complet uscata, pentru a permite serului sa actioneze fara a interfera cu alte substante active.

 

Precautii

Nu-ti face griji daca simti o usoara senzatie de efervescenta la nivelul pielii, se datoreaza de obicei actiunii unor ingrediente precum retinozii sau vitamina C.

Parcurge cu atentie indicatiile de folosire scrise pe produs si urmeaza-le cu strictete, mai ales cand vine vorba despre limitarea expunerii la soare si folosirea de crema de protectie, pentru ca unele substante active, printre care si vitamina C, sensibilizeaza pielea la radiatiile solare.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu