Realizarea manichiurii presupune mai multe etape, iar pentru ca rezultatul sa fie asemeni celui de la salon, trebuie sa le parcurgi pe toate. Dupa ce cureti unghia, cosmetizezi cuticula, dai forma si aplici produse cu rol protector. Apoi realizezi modelul si adaugi putin luciu.
Daca o femeie se respecta, manichiura trebuie sa fie mereu pusa la punct. Ca sa iti fie mai simplu sa o realizezi, citeste articolul si afla care sunt operatiunile pe care trebuie sa le faci ca sa ai unghiile ingrijite, fara sa mai mergi la salon.
Dezinfectarea mainilor si pregatirea ustensilelor
Inainte de a te apuca de infrumusetarea unghiilor, asigura-te ca ai toate ustensilele si cele necesare la indemana. In timpul procesului de aplicarea a produselor este mai dificil sa le iei, deoarece exista riscul sa lovesti patul unghiei si sa strici manichiura.
Pe langa lacuri (clasice sau semipermanente) ai nevoie de o baza, un top coat, o lampa UV, pile de diverse granulatii, forfecuta, perie, instrument si produse pentru cuticule, diverse produse hidratante, servetele pentru manichiura si dezinfectant.
Dupa ce speli mainile cu apa si sapun, poti sterge toata suprafata cu dezinfectant. Acesta are rolul de a indeparta reziduurile si de a curata in profunzime unghia, pentru o aderenta mai buna.
Cosmetizarea cuticulelor
Tot mai multi specialisti atrag atentia asupra faptului ca nu este bine sa indepartezi cuticula. Chiar daca aceasta arata inestetic, impinge-o spre baza, cu ajutorul unui instrument special, fara sa o dezlipesti de pe patul unghiei.
Dupa aceea poti introduce degetele intr-un bol cu apa in care ai pus solutie pentru cuticule. Aceasta va ajuta ca pielitele sa nu se mai vada atat de inestetic, iar dupa ce ai zvantat suprafata poti aplica in zona un ulei hidratant. Are rolul de a stagna cresterea cuticulei, astfel ca manichiura va ramane la fel, chiar si dupa cateva zile.
Definirea formei si indepartarea luciului
Pentru a realiza forma unghiei, trebuie sa te folosesti de o pila si de un cleste. Dupa ce scurtezi unghia la lungimea dorita, tai colturile cu ajutorul unei forfecute. Apoi pilesti varful, pana in momentul in care ajungi la dimensiunea dorita.
In general, unghia patrata se potriveste celor care au degetele lungi si inguste. Aceasta este cel mai simplu de realizat, deoarece tai cu clestele si finisezi varful, astfel incat sa fie fin la atingere. Pentru cele care au degetele scurte, este indicata forma ascutita, iar cea rotunjita creeaza un efect de alungire, de aceea este indicata celor care au degetele scurte si groase.
Atunci cand pilesti, este important sa realizezi procesul intr-o singura directie, deoarece in caz contrar unghia se va exfolia si va deveni mai fragila. Cu ajutorul unui buretel abraziv (buffer) matuiesti patul unghiei. Indepartarea luciului face ca lacul de unghii sa aiba o mai buna aderenta si sa fie mai rezistent.
Curatarea unghiei si aplicarea lacului protector
Dupa finalizarea procesului de pilire, pe suprafata unghiei vor ramane o multime de reziduuri, de aceea, folosind o perie speciala pentru manichiura, cureti fiecare unghie. Apoi aplici dezinfectant pe un servetel ce nu lasa scame si stergi fiecare deget, pentru a te asigura ca suprafata este degresata complet.
Apoi aplici un lac – tratament, transparent, ce protejeaza si previne ingalbenirea. De asemenea, impiedica impregnarea culorii in patul unghiei, lucru care se intampla in special atunci cand folosesti lacuri inchise. Poti alege si un lac clasic, ce nu necesita folosirea lampii UV sau unul semi-permanent care trebuie uscat cu ajutorul acestui dispozitiv.
Aplicarea se face in strat subtire, incepand de la baza spre varf, intai in centrul unghiei, iar apoi in partile laterale. In cazul in care ai depasit, poti sterge folosindu-te de un servetel pentru manichiura sau o pensula de la un ruj de buze mai vechi.
Aplicarea lacului colorat
Lacul colorat se aplica pornind de la baza si apasand cu pensula spre varf. Prima data incepi din centru, iar apoi duci pensula pe partile laterale, cu precizie, pentru a nu depasi conturul unghiei.
Ca sa ai o mai mare siguranta, asigura-te ca ai cotul sprijinit de blatul de lucru. Pentru intensificarea culorii, trebuie sa aplici lacul in doua straturi. Daca ai mai multe tipuri de pensule, de grosimi diferite poti realiza diverse modele pe suprafata unghiei.
Lacurile clasice nu rezista atat de mult pe unghie, insa se pot usca fara a folosi un dispozitiv UV, de aceea poate fi o varianta pentru domnisoarele care nu vor sa se expuna la aceste radiatii, nici macar pentru putin timp. Lacurile semipermanente sunt o combinatie intre cele clasice si gel si rezista pe unghii pana la 15 zile.
Uscarea culorii
Lacurile normale se usuca in contact cu aerul, deci nu trebuie sa faci mare lucru, ci doar sa astepti cateva minute, tinand mana in pozitie dreapta, fara sa atingi unghiile intre ele. Daca iti este mai usor, poti folosi si un despartitor de degete. Produsele semipermanente se usuca cu ajutorul radiatiilor UV.
Pentru a finaliza cat mai rapid acest proces, foloseste un dispozitiv cu LED. Aceasta poate fi cea mai buna lampa UV, deoarece are o durata de viata mare si nu trebuie sa inlocuiesti componente, dupa o anumita perioada de folosire. Uscarea culorii se realizeaza in cel putin 2 minute si cel mult 4 minute. Ca sa iti fie mai usor ar trebui sa alegi o lampa cu timer si astfel nu vei fi nevoita sa te uiti mereu la ceas.
Aplicarea luciului si hidratarea
Pentru ca rezultatul sa reziste mai mult si sa aiba un aspect mai elegant, dupa uscarea culorii aplica un top coat. Acesta are rolul de a proteja culoarea si nu se aplica decat intr-un singur strat. Pe langa luciul folosit la finalul manichiurii mai poti gasi variante ce se aplica o data la doua zile.
Se folosesc de regula atunci cand realizezi o manichiura clasica, au o consistenta mai subtire si pot fi aplicate strat peste strat. Ca ritualul sa fie complet, foloseste pe intreaga mana o crema hidratanta, masand pana cand aceasta patrunde in piele. Te va ajuta sa ai o piele mai catifelata si astfel manichiura va fi completa si impecabila.
Lasa un comentariu
0 Comentariu